Golden retriever besleyenler bi bakabilir mi?

Kediler de öyle. Hasta olup ilgilenemedim diye benim obur kedim yemeden içmeden kesilmişti. Kafayı yiyecektim, ödüm kopmuştu. Meğer haspam küsmüş bize

Bence kedi de olmaz, neticede cool takılıyorlar ama onların da oyun, sevgi taranma bakım ihtiyaçları var. Yazık olur.

Tabii ki öyle, ben hiç bakıma ihtiyaç duymuyorlar demek istemedim yanlış anlaşılmasın. Ama bir köpekten daha bağımsızlar en azından tuvalete çıkartmak, gezdirmek gibi rutin gerektiren işleri yok, bakımı köpeklere göre nispeten daha kolay gibi. Konu sahibini ele alacaksak hiçbir hayvana bakabileceğini düşünmüyorum, o sorumluluğu kaldırabilecek yapıda değil ve daha ziyade heves ve duygusal boşluktan dolayı sahiplenmek istiyor. Bu alacağı hayvanı da 1-2 aya sahiplendirecek ve çok yazık olacak.

İnanın bugün hiç halim yok.Ama konunuza yazmadan duramıycam.

Şu an sizin köpek sahiplenmeniz için uygun zaman değil bence.En büyük sebebi kiracı olmanız.O evden iki sene sonra çıkacak olsanız ve bahçeli ev bulamazsanız ne olacak.Bu alacağınız yavruyu da vereceksiniz.

Bakın,eğer sahiplenecekseniz hazırlıklı olmanız gereken şeyler var.Köpek bu.Havlar,havlayacak.Gecenin bir yarısı sabahın körü demeden üstelik.Tüy dökecek.Hele golden cinsi.İnanılmaz tüy döker.Sürekli taramanız lazım,bakım şart.Gezmek isteyecek oynamak isteyecek.Yapmak zorundasınız.Temizliği olacak.Aşısı banyosu bakımı olacak.Atlayamazsınız.Her dakika bağlı tutamazsınız.Kemirecek.Belki ufak tefek zarar verecek.Bunlara hazırmısınız?

Diğer konunuzu bilmiyorum.Baktım göremedim.O yüzden bişey diyemiyorum.Ama sadece şu yazdıklarınız bile hazır olmadığınızın göstergesi benim için.

Erteleyin siz bu işi.Al bırak,bakamadım,olmadı gibi şeyler insanlara kolay geliyor.Ama onların ruhunda gerçekten yara açıyor.Bunu,özellikle barınaklarda gördüğüm bakılamayıp atılan yavrucaklar için günlerce gözyaşı döken biri olarak rica ediyorum sizden.Bu sorumluluğun altına giremeyecekseniz sahiplenmeyin.

Başka bir sürü seçeneğiniz var.Daha bakılabilir sorunsuz evciller.Onları tercih edin.

Bence kedi de olmaz, neticede cool takılıyorlar ama onların da oyun, sevgi taranma bakım ihtiyaçları var. Yazık olur.

kedişler daha psikopat ilgi konusunda.. akşam yorganımın altından yatağıma sızıp uyumuş, ayağım çarpınca çat dedi ısırdı bir de kalkıp özür diledim iyi mi prensesin yatağında yatıyormuşum gibi tripler, havalar kediye hiç bakamaz

Kedi medi de bakmasin. Bence uzak dursun hepsinden. Zaten evde hayvan istemiyor. Kedininde tuyu dokuluyir, oyun istiyor, yaramazlik yapiyor, miyavliyor, koltuk perde yirtiyor onu 1 haftada atar.

Kediler de öyle. Hasta olup ilgilenemedim diye benim obur kedim yemeden içmeden kesilmişti. Kafayı yiyecektim, ödüm kopmuştu. Meğer haspam küsmüş bize

Yanlış anlaşılmışım kediler hiç bakıma sevgiye ihtiyaç duymaz anlamında demedim yani köpekler gibi rutin tuvalete çıkarmak, gezdirmek gibi işleri yok biraz daha bağımsızlar o anlamda söylemiştim.

Aynen öyle katılıyorum... bence siz hiçbir şekilde hayvan beslemeyin lütfen sonra size alışıyor siz bırakıyorsunuz yazık çok üzülüyorum ben

Evet daha bağımsızlar köpeklere göre. Köpek gerçekten çok fazla ilgi alaka bekliyor. Yani bahçede bağlı bir şekilde dursun diye aldığı belli konu sahibinin çünkü eski konularında resmen iyilik yapmış ama onu yapamam bunu yapamam diye söylenip durmuş.

bahcede tuvalet sorunu olmayacak mi saniyoesunuz?
12 senedir goldenim var bok temizlemekten imanim gevredi
gercekten sorumlulugunu alabilecekseniz alin , goldenlar cok hassas hayvanlardir , saglik sorunlari da cok fazla , yani masraflidirlar , maddi manevi bakabileceginize inaniyorsaniz , vakit ayirip ilgilenecekseniz sevecekseniz bahcede bakilir golden

Bir heves hayvan sahiplenip sonra sokağa atanlara çok kızıyorum, zorunluluktan sahiplendirmek başka işine gelmediği için sahiplendirmek başka. Ha işine gelmediğinden sahiplendirmiş ha sokağa atmış gözümde hiçbir farkı yok. Bu konu benim hassas noktam, biraz düşünerek yazıyorum cümlelerimi o yüzden. Ha hayvan sahiplenmişsin ha yeni doğmuş bebeğin olmuş, hiçbir farkı yok ve onlar her zaman yeni doğmuş bebek, hiç büyümüyorlar. Bunu düşünerek, her türlü sorumluluğunu alarak sahipleneceksin. Bahçeye atayım arada giderim severim diye alacaksan almayacaksın. Ben sabahın köründe kalkıyorum benimkini tuvalete çıkarıp oradan koştura koştura duşa girip işe gidiyorum, bir kere de çıkartmıyorsun yani tuvalete gecenin köründe dahi kardeşimle tırsa tırsa çıkartıyoruz. Zor yani kolay değil.

Yok ben yanlış anlamadım da ne olur ne olmaz konu sahibi dikkate alsın diye yazdım. Her türlü canlı sevgiye, ilgiye muhtaçtır. Oyuncak muamelesi yapmak kimsenin haddi değil

Farkı fazla değil hanımefendi,o yavrucak hep bahçede mi duracak sanıyorsunuz size alıştıktan sonra hiç mi eve gelmek istemeyecek yada hasta-keyifsiz olduğu zamanlar onu dışarda kulübede mi bırakacaksınız eve almayacak mısınız ?

Aaaa ben de :)))
Demek ki tekirlerin huyları mı bunlar yani? Ben iki kez konu açtım çıldırıcam yahu

Birlikte psikologa gidelim Jameya, cidden bazen yorganı başıma kadar çekip ölü taklidi yapıyorum

+1

Aaaa tabii, koooskoca yatakta bizi 10 cmlik köşeye sıkıştırıp bilimum bel, boyun, eklem ağrılarına yakalanmamıza sebep bu haydutlar. Olmadık yerlere yatmaları da cabası. İnsanın bel boşluğuna yatılır mı behey insafsız kedi Tabii özür dileyeceksin onlar Kral/Kraliçe biz ise onların sadık hizmetkarlarıyız

Yok yanlış anlaşılmadın tatlım, yazdıklarında hem fikiriz ben sadece yazdığı şartlara göre bir dost edinmenin hata olacağını anlatmak istedim.

Siz bakamazsiniz bence. Disarida gezdiremem diyordunuz yanilmiyorsam. Bahceli mustakil ev de olsa elinize tasmayi alip gezdirmeniz lazim. Sizde o heves yok. Annemin bitisik komsusu golden bakiyor,gunde 3 defa cikariyor evin yardimcisi.
Gozu gibi bakamayacak insanlar sahiplenmesin zavalli hayvanlari

ufak tefek demissiniz ya soylemeden gecemedim , benimki koca bir bahce masasi ve 4 tane sandalyesini yedi , ustune pergoleyi yedi cardak ustumuze cokecekti nerdeyse , kokunden yiyo cikardigi agaclari saymiyorum bile

office kopegem bile zengin kopegi bak ben bugun pek bi gosteris yaptim bdv de

ufak tefek demissiniz ya soylemeden gecemedim , benimki koca bir bahce masasi ve 4 tane sandalyesini yedi , ustune pergoleyi yedi cardak ustumuze cokecekti nerdeyse , kokunden yiyo cikardigi agaclari saymiyorum bile
Adından memnun değilsen senin çocuğa yeni isim öneriyorum. Adını Tornado koy, belki utanır da düzelir

Size açıklama yapamayacağım okursan üstü görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…