- 16 Aralık 2014
- 745
- 2.869
- 128
Millet olarak ne kadar bencil olmuşuz
bencede benim yaptığım değil karşı tarafın yaptığı bencillik sizde bunu anlatmak istediniz değil mi??
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Millet olarak ne kadar bencil olmuşuz
bencede benim yaptığım değil karşı tarafın yaptığı bencillik sizde bunu anlatmak istediniz değil mi??
Senden aldığı samimiyetle alakalıdır.Yoksa kimse hiç iletişimi olmayan,mesafeli olduğu kişinin kurabiyesini yemez.Böyle bir huyu da varsa,vermekte istemiyorsan çekmecene kaldır.Ya da bir tane sen ikram et.O zaman 2.yi almaz belki.bende mi sorun var başkalarında mı anlamıyorum.. kendini bilmez haddini bilmez kişilere en azında görgüsüz kişilere ayrı bir gıcık oluyorum. ya işteyim bilgisayda işlerime bakıyorum odaya giriyor başka bir arkadaşı soruyor yok şuan aşağıda işi var diyorum geliyor babasının yeri gibi geliyor izinsiz benim kutuda duran kurabiyemi alıyor yiyor. ben salak mıyım görüyorum senin geldiğini ben ikram etmesini bilirim senin ne haddine ya şuan delirdim. asla kurabiyede gözüm yok ama bunun bu şekilde görgüsüz davranması canımı sıkıyor ve bu bir değil masada duran ne varsa sormadan alır yer. ya belki bizim paramız yok. belki başka birşey alamicaz insan bunu hiç düşünmez mi ya. hiç yiyebilir miyim diye sormaz mı. yüzüne söylesek bir izin al bari diye ozamanda ya kurabiye dediğin nedirki diye sanki çok asilmiş her zaman bize ikramda bulunurmuş gibi davranırlar.. Allahım sabır ver düşündükçe sinir oluyorum baktım kutuya kalmış mı diye yemin ederim hepsini yemiş ya 5 tane büyük kurabiye vardı hepsini yemiş ayıp daha yeni yemekten çıktık biraz utanma olur biraz ahlak olur. neden düzelmiyor bu insanlar neden bu kadar görgüsüz olurlar. illaki saklamak mı lazım bir şeyleri ozaman daha mı olur ????
Senden aldığı samimiyetle alakalıdır.Yoksa kimse hiç iletişimi olmayan,mesafeli olduğu kişinin kurabiyesini yemez.Böyle bir huyu da varsa,vermekte istemiyorsan çekmecene kaldır.Ya da bir tane sen ikram et.O zaman 2.yi almaz belki.
Kesin cimridir. Bir kere büyük paket cips vardı elimde okula gidiyorum. Karşıdan en az 100mtden sezdiler elimdeki paketi. İki tane arkadaş attılar elini avcunu doldurdu utanmasa cebine de koyacak. Hepi topu 2,5tl. Ben tiksinip paketi bıraktım.
Böyle şeyleri kar olarak görüyorlar. Bence çok ucuz bir hareket.
Ayrıca eniştemin maddi durumu çok iyi her gelişinde elleri dolu gelir.Çok severim mesela canı meyvemi istedi açar dolabı alır yada acıktı mı alır mutfaktan atıştırır elide çok boldur sağ olsun ayrıca bu insan çok modern ve çok saygılı öyle yetiştirilmiş ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alış
ne bencil ne görgüsüz ne utanmaz ne kaba ne görmemiş insanlar var haberiniz yok galiba.Senden aldığı samimiyetle alakalıdır.Yoksa kimse hiç iletişimi olmayan,mesafeli olduğu kişinin kurabiyesini yemez.Böyle bir huyu da varsa,vermekte istemiyorsan çekmecene kaldır.Ya da bir tane sen ikram et.O zaman 2.yi almaz belki.
Valla ben en sonunda söyledim. Benim de 2 3 iş arkadaşım vardı böyle. Samimi değilim de.
Hiç gözümde yoktu vermeyip kendim yersem rahat edemezdim. Kendileri gelip soruyordu çekmecemden çıkarıp paketiyle veriyordum. Masada görünce de alıyorlardı.
Bir baktım sık sık gelmeye başladılar. En sonunda bir tanesine "bir gün sen ikram et de biz yiyelim" dedim.
Kesinlikle "lafını ediyorsun" tepkisi oluyor. O zaman da gereken cevap verilir merak etme.
Kaç kuruşluk şey zaten de enayi yerine koyulmak insanı sinir ediyor. Bazıları o ilgiyi haketmiyor.
Diğer taraftan hem alıp hem de özellikle ikram edenler de var.
ben ikram edildiğinde bile çekinip hemen alamıyorum:) çok var böyle insanlar. Masanın üstünde diye izin almadan hapur hupur yiyen bir insan değişmez zaten . Çekmeceden bile alıyorlar ,Herşeyi çekmeceye mi kilitleyeceğiz ,koca insan olmuş iş hayatına atılmış .. Bizim işyerinde yeni başlayan daha ikinci günü olan bir kızın parfümünü arkadaşın teki gelip hiçbişi demeden fıs fıs sıkmıştı , güzelmiş diye yorum yapmıştı bide. Kız şaşkın biz şaşkın..
Ben hiç çalışmadım kurumsal yerlerde,hattta koca plazada.Hiç insan tanımıyorum hiç bilmiyorum.hatta senin tabirinle haberim yok.ne bencil ne görgüsüz ne utanmaz ne kaba ne görmemiş insanlar var haberiniz yok galiba.
Ben hep kurumsal şirketlerde yani yüzlerce binlerce kişinin çalıştığı yerlerde çalıştım.
Ne acayipler var inanamazsınız
Ama ayni şey değil ki.. Sen 5 kurabiye almissin arkadaslarinla aksama kadar cayin yaninda yemek için. Odaya girdin bir yedin iki yedin ucuncude durman lazim. Ki samimi olmadigin biri baskasini sormak için gitmissin.
o kisi isini birakip bir daha izin alip su karda kista kendine kurabiye almaya gidemez diye dusunmesi lazim...
Olurda bir daha aynı durumla karşılaşırsanız,o almadan 'sana ikram ettiğimi hatırlamıyorum'. de.Bir dahah elini uzatamaz