• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorgusuzluk degil mi

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Iyi akşamlar. Çok buyuk dert değil yanı sadece yazmak istedim.
Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.

Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.
Orada soyleseydiniz keske canım Birazda ablamlara kalsin ben sana evde yine yaparım diye tatli bir dille

Ben çocukken boyleydim. Gider gelir dolaptaki pastadan tirtiklardim, gider gelir sutlaclari teker teker gotururdum. Herkes bir tabak yerdi,ben yedi :KK49: :KK49: çikolata falan alındıysa da önce kendiminkini bitirir sonra henüz yemeyen babama 'baba,yemiyor musun??' diye sorar dururdum, 'yok kızım sen ye' cevabını alana kadar:KK70:
O yüzden eşinizi anliyorum,pisbogazlik başa bela. Ama kocaman adam olmus. Görgüsüzlük olmasa da terbiyesizlik etmiş

Esiniz kalabalik ailede mi buyudu? Hani hizli olmazsa yemek kalmaz diye cocukluktan yerlestiyse icgudusel olarak ortadakileri affetmeden yiyordur.
Görgüsuzluk diyemem ama acgozluluk ve dusuncesizlik.
Ben olsam bir kez daha dolma goturur ve gecen sefer icin kusura bakmayin derdim...

Yani doğru olmamış ama söyleyip rencide etmeseydiniz başka zaman uygun bir dille söyledirdiniz .
Eşim 1 tabak yese çok acıkmış diye düşünürüm .
Görgüsüz demem buraya gelip millete hiç anlatmam kocanizla ilgili başka bir probleminiz mi var ?

Ortaya bir şey koymayın siz de. Eşiniz kurabiye canavarı gibi gözü dönerek saldırıyorsa siz de herkesin önüne servis yapın. Tencereyi de uzağa koyun. Böyle böyle terbiye edersiniz.
Bizim herhangi birini terbiye etmek gibi bir haddimiz mi var. Burdaki hanımları çok seviyorum ama bazen kullanılan tabirler çok aşağılayıcı geliyor.

Adamın yediğine de karışmazsınız ya

Şimdi eşiniz kibarlık olsun diye yiyebilecekken yemeseydi abla ve enişteniz de meşguliyetten fırsat bulup yemeseydi masada kalsaydı dolmalar bu sefer de niye yemedin mi diyecektiniz acaba
Masada sadece dolma olup eşiniz de kimseyi beklemeden hepsini mideye indirse görgüsüzlük evet ama öyle olmamış tartışırken araya bunu da sıkıştırıp sert çıkmak yerine daha normal uyarabilirsiniz dikkatimi çekti masada diğerlerine ayıp olabilir falan diye çok takıldıysa aklınıza bu durum

"Onlar yemiyordu"? Ya bu erkeklerin düz mantığı beni öldürecek. :D Ama sizin de üslubu çok sert tuttuğunuzu düşündüm. Eşiniz herkese 2-3 tane düşecek şekilde dolma yaptığınızı siz söylemeden nereden bilsin? Bunu başka bir konuyla birlikte tartışmanız zaten ayrı bir mesele.

"Onlar yemiyordu"? Ya bu erkeklerin düz mantığı beni öldürecek. :KK70: Ama sizin de üslubu çok sert tuttuğunuzu düşündüm. Eşiniz herkese 2-3 tane düşecek şekilde dolma yaptığınızı siz söylemeden nereden bilsin? Bunu başka bir konuyla birlikte tartışmanız zaten ayrı bir mesele.
Bizzat söylemem gerekmiyor ki sofraya bi bakarsın ortada yemek varsa başkaları olduğunu dusunerekten yersin ben böyle biliyorum.

Ben çocukken boyleydim. Gider gelir dolaptaki pastadan tirtiklardim, gider gelir sutlaclari teker teker gotururdum. Herkes bir tabak yerdi,ben yedi :KK49: :KK49: çikolata falan alındıysa da önce kendiminkini bitirir sonra henüz yemeyen babama 'baba,yemiyor musun??' diye sorar dururdum, 'yok kızım sen ye' cevabını alana kadar:KK70:
O yüzden eşinizi anliyorum,pisbogazlik başa bela. Ama kocaman adam olmus. Görgüsüzlük olmasa da terbiyesizlik etmiş
BU benim işte bennnn 🤣🤣🤣🤣

Back
X