• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorgusuzluk degil mi

ortaya tabak konduğunda bir yemeği tek başına yemeyeceğini bilirsin

aksini söyleyenlere katılamayacağım, kimse yemiyordu bahane değil, nezaket icabı bir tane dolmayı bırakması lazımdı, belki yiyemeyen vardır diye, en basiti onun iştahlı şekilde yediğini gören birisinin canı çekebilir ama o yiyor diye yememiş olabilir veya o bir tane bırakırsa yerim diye tabağa uzanmamış, onun bitirmesini beklemiş olabilir. Bunlar nezaket kurallarıdır. aa ortada yemek var, en sevdiğim yemeği hızlıca yiyeyim denmez.

Ancak şöyle bir durum var, konu sahibi kocanı tanıyorsun, belli ki dolmayı da seviyor, onu düşünerek bolca dolma koymalıydın, azsa hiç getirmemeliydin. Artık yenmiş bitmiş, bunun lafı edilmez. Yenmiş şeyi kocanın boğazına dizmişsin. Oysa bu da sizin göstermeniz gereken nezaketti, adamı dolmaya bu kadar saldıracak kadar dolmasız bırakmışsınız

Eşiniz görgüsüzlük etmiş olabilir ama siz de ailenizi eşinizden üstün tutup eşinizi küçültmüşsünüz. Bundan sonra daha dikkatli olun. İçinize sinmiyorsa yapın bolca dolma, tekrar götürün sessizce. Ya da sofrada tabakları ayırın.

Yenip bitmiş bir yemeğin ardından söylenecek tek söz vardı: afiyet olsun

Yenmemiş ve eşiniz de yemiş. Bana gayet normal geldi. Açıkçası ben bunun lafını etmezdim. Bana edilse hoş bulmazdım. Ne oldu eşiniz birkaç dolma fazla yedi diye herkes aç mı kaldı?
Yenmemiş değil onlar müşteri ile ilgilendiği için yemeklerini yiyemeden arada kalkıp oturdular. O arada baktım bitmiş. Yanı eşimin boyke yapacağını bilsem gotrumezdim

Yenmemiş değil onlar müşteri ile ilgilendiği için yemeklerini yiyemeden arada kalkıp oturdular. O arada baktım bitmiş. Yanı eşimin boyke yapacağını bilsem gotrumezdim
Bu kadar basit bir şeyden dolayı insan eşine görgüsüz der mi? Başka sorunlarınız mı var?

Hepimiz bir masada otursak ve ortada dolma tabagı olsa hepsini yerim, kimse kusura bakmasın 😂😂😂
Aklıma şey geldi.
Bana görücü gelmişti ben bilmiyordum.meyve tabağı koymuştum kimse yemedi hanimevlatlari..
Ben de beni görmeye geldiklerini ne biliyim. Tabağı bitirdim muhabbet arasında.. ellerini mi bağladık :D

Iyi akşamlar. Çok buyuk dert değil yanı sadece yazmak istedim.
Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.
Hani bir tabir vardır ya..
Lokmalarımı mı sayıyorsun diye..
Siz onu uygulamışsınız..:KK72:
Eşinize üzüldüm. Adamcağız iki minnak dolma üstüne bir de görgüsüz lafı yemiş...
Bence siz haksızsınız..

Aklıma şey geldi.
Bana görücü gelmişti ben bilmiyordum.meyve tabağı koymuştum kimse yemedi hanimevlatlari..
Ben de beni görmeye geldiklerini ne biliyim. Tabağı bitirdim muhabbet arasında.. ellerini mi bağladık :D
Tam evlenmelık kız iste, orda sohbet donerken erikleri tuza banıp sapır supur yemıssın😂

Back
X