- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.656
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doymuyor olabilir . Kilo sorunu yoksa daha fazla yapın .Iyi akşamlar. Çok buyuk dert değil yanı sadece yazmak istedim.
Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.
Hayır bi de sofrada hiçbir şey kalmamış salata ekmek bile yok sadece küçük bi but. Onunda kenarını koparmışlar.Yesene diyorlar bir de ne yiceksem. Ye ye diyorsunuz da ne yiyim ne kalmış ki çok düşünmüşsünüz gerçekten dedim ama ağlamamak için kendimi zor tuttum. O kadar tuhafıma gitti ki suratlarına bakamıyorum utancımdan çok kötü bir durumdu.Yuh gercekten. Emziren kadina hatta oncelik vermeleri gerekirken hic bir sey birakmamak ileri boyut dusuncesizlik.
Benim eşimin ailesi de sofrada var mısın yok musun pek düşünmez.olanı yer kalkarlar yemişsin misafir misin çocuk var mı yok mu. Edep adap pek bilmiyorlar. Ben altı ay yanlarında kaldım da sofra kurulsa bile çağırmazlar. Kv kp dükkana gidip orda kahvaltı yemek yapıp yiyorlar, kızlar çalışıyorlar. Evde tek kalırdım da bu insan ne yicek diye düşünüp alışveriş yapmazlar bi dilim ekmek yok sabah kahvaltı yapıcam e yicek bir şey yok boş reçel yediğimi bilirim. Dışardan alır yerdiler boş paketleri görürdüm ulan bu evde bi insan daha var da. Ne bilim ya neyse.Ahhahhah cok benzeri basima geldi.
Kayinvalidemlerdeyiz,gorumceler filan bir suru kisiyiz.Bebegim cok kucuktu.Yemek yapildi sofrayi hazirladik,oturacagiz bebegim uyandi.
Gittim doyurdum,altini degistirdim,aldim bebegimi geldim.Bir baktim yemeklerin yerinde yeller esiyor
Abartmiyorum asure tenceresi gibi buyuk bir kapta corba da yapmistik,ondan bile bir kasik kalmamis
Kv oylece bakiyor,sanki ne yapacagimi izliyor,demiyor ki kizim kahvaltilik al da ye bari..
Gittim sadece salata yaptim,sessizce yedim,ofkeliyim onu da yemeyecegim ama bebegim var ac kalmakta istemedim.Esim yoktu evde,bilse kizardi.
Boyle de bir animdir,ben cok dikkatliyimdir bu konularda,olmayanin payini ayiririm mutlaka,bu yuzden sanirim cok batmisti bana=/
Okudugumu anlayamadigimi siz nerden çıkardınız acaba?Yoo gayette doyuldu salata da vardı baska yemek de vardı o anlamı nereden çıkardınız acaba??
Benim kastettiğim bu değildi okuduğunuzu anlamadınız sanırım
Bir defa benim başıma geldi.Yemek yeme konusu açılmışken bende bir kamu spotu adı altında bir kaç kelime yazma istiyorum ;
Lütfen , özellikle evde yabancı biri varken , tam sofraya oturup yemek yeniyorken " X ' e de ayirdiniz değil mi , yemek kaldı mi ? " demesin kimse.
İkincisi lütfen " ye ye daha çok var , herkese yeter " cümlesi de çok itici geliyor bana.
Bu ve benzeri cümleler de adapsizlik olarak geliyor bana.
Yemeği konuşmak, bir baskasinjn yediği yemekten söz etmek ayıptır. O evden / elden yemek yemem ben bir daha mesela.
Bir defa benim başıma geldi.
Misafirliğe gittiğim bir evde kadın benden önce gelenin dedikodusunu yapıyordu.
İşte kek koymuştum iki çatal almış gerisini bırakmış mecbur attım falan diye
Neye uğradığımı şaşırdım hiç bir şey almadım orada
Yani o onu yedi bu bunu yedi o şu şekilde yedi muhabbetini hiç sevmiyorum.
Tabii özellikle ev sahibiysen dikkat edersin hepsini almamaya ama anlatılan ortamda birinin kalkıp birinin oturduğu bir sofraEvet aynen. Çok fazla itici bir durum.
Biri yemek yerken o yemek yiyenleri izleyen kişi sayısı da az değildir.
Yemek yerken kimsenin tabağına bile kaymaz gözüm.
Kalabalığa sayılı yemekte yapılmamalı ayrıca imkan varsa.
Yap bol bol yesin kim varsa.
Bir konu hakkında tartışıyorken alakasız bir konuyu da tartışma konusuna katmayı hiç doğru bulmuyorum çünkü gereksiz uzar gider sen de böyle yapmıştın evvelden denir sonu yok bunun.Iyi akşamlar. Çok buyuk dert değil yanı sadece yazmak istedim.
Evde yemek hazırladım..Ablamla eniştemin dükkanı var oraya götürdük birlikte yeriz diye. Neyse sofrayı hazırladık. Tabaklara yemek koydum. Ortaya dolma koydum kucuk küçük olanlardan ama çok değil herkese 2 3 tane fln. Neyse ablam eniştem müşterilere bakıyor arada yemekte sürekli oturamadılar. Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..
Ya ben bundan rahatsız oldum. Sonuçta bbirlikte yensin diye götürdüm. Ortaya konan şeyden herkes hakkı olanı alir. Fazlasını almaz yani.
Eve gelince başka bsy 'den tartıştık ben de bunu söyledim niye ortaya konan şeyin çoğunu neredeyse hepsini sen aldın ayıp değil mi görgüsüzlük bana göre dedim. Onlar yemiyordu dedi. Onlar o ara müşteriyle ilgilendi dedim.
Söylemesem olmayacaktı niye akıl edemiyor böyle şeyleri. Biz birlikte yerken de yapar.
Bende hatırladım böyle bişey. Doğumum sıkıntılı geçmişti epidural başlatıp bayiltmak zorunda kaldılar. O yüzden de akşama kadar bişey yememek gerekiyordu bn sabah 10.30 da doğumdan çıktım ama nasıl açım bı yandan ağrım var, annem de misafirler için bir sürü dolma börek çörek hazırlamıştı benim de aklim dolmada kaldı karnım guruldaya guruldaya neyse onlar içerde hapir hupur yemişler akşam yemeğe izin çıkınca ilk dolmayi sordum bitti dediler :))Ahhahhah cok benzeri basima geldi.
Kayinvalidemlerdeyiz,gorumceler filan bir suru kisiyiz.Bebegim cok kucuktu.Yemek yapildi sofrayi hazirladik,oturacagiz bebegim uyandi.
Gittim doyurdum,altini degistirdim,aldim bebegimi geldim.Bir baktim yemeklerin yerinde yeller esiyor
Abartmiyorum asure tenceresi gibi buyuk bir kapta corba da yapmistik,ondan bile bir kasik kalmamis
Kv oylece bakiyor,sanki ne yapacagimi izliyor,demiyor ki kizim kahvaltilik al da ye bari..
Gittim sadece salata yaptim,sessizce yedim,ofkeliyim onu da yemeyecegim ama bebegim var ac kalmakta istemedim.Esim yoktu evde,bilse kizardi.
Boyle de bir animdir,ben cok dikkatliyimdir bu konularda,olmayanin payini ayiririm mutlaka,bu yuzden sanirim cok batmisti bana=/
Of üzüldüm ya=/Bende hatırladım böyle bişey. Doğumum sıkıntılı geçmişti epidural başlatıp bayiltmak zorunda kaldılar. O yüzden de akşama kadar bişey yememek gerekiyordu bn sabah 10.30 da doğumdan çıktım ama nasıl açım bı yandan ağrım var, annem de misafirler için bir sürü dolma börek çörek hazırlamıştı benim de aklim dolmada kaldı karnım guruldaya guruldaya neyse onlar içerde hapir hupur yemişler akşam yemeğe izin çıkınca ilk dolmayi sordum bitti dediler :))