• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorgusuzluk degil mi

“Biz birlikteyken de yapar” demiş “genel huyu böyle” dememiş yani ikisi başbaşa iken ben böyle anladım. “Her toplulukta yapar” deseydi anlardım.
İki kişi yemek yerken nasıl böyle yapılabilir ki? Yani yemeğin hepsini yiyip konu sahibini aç bırakacak hali yok herhalde eşinin, ikisinin de tabağı vardır zaten, payları bellidir, ya da evde fazla fazla devamı vardır.
O yüzden bu kısmı daha çok anlayamadım ben, konu sahibinin eşiyle başka problemleri de var bence yoksa masada başbaşa yerken yediği yemek neden gözüne batsın, nasıl yiyor olabilir bu adam da bu kadar katlanamıyor yemek yemesine acaba?
yanı adam sofraya oturdugunda hıc affetmıyor ne bulsa ne gorse yıyor karsısındakını dusunmuyor karım da yedı mı doydu mu demıyor
konu sahıbının tum yorumlarını okudum sofrada genel olarak dusuncesız dıyor ondan sıkayetcı
boyle ınsanla bas etmek zor gercekten koca koca tencere yapmalıydı dolmayı :) adam doymuyor
adam bencılse eger yuzde yuz baska problemlerı vardır kımse esı iştahlı dıye boyle sorun cıkarmaz oyle dusundum :)

Konuyu okuyunca farklı çıkarımlar yapmışız işte, bana da eşi yemese kimse yemeyecekmiş o dolmaları gibi geldi. Hem yazıktır yahu yesin, 10 dolma altı üstü, sayfalarca beyin fırtınası yaptık :KK70:
Ama ben de farklı bir bakış açısı görmüş oldum, eşimin aldığı abur cuburları mutfağa gire çıka sürekli ben yiyordum, yemem daha:63:
Arkamdan pisboğaz demiyordur umarım :KK70:
konu sahıbı esımın genel huyu bu hep sofrada dusuncesız davranıyor dedıgı ıcın bu cıkarımı yaptık
adamın genel huyu bu yanı bu konuda mimli :KK70: olmasaydı dedıgınızde haklısınız
yanı basıt bır masada yemeyenlerden dolayı kalan dolmaları hüpletmek degıl :)

esınız sız yıyın dıye alıyor onu yıyın afıyet şifa olsun o ayrı bu ayrı :)
:)))
İkinizin tatlı tatlı yazışması dikkatimi çekti.
Gryffindor19 eşinizin siz yiyin diye aldıkları başka, zaafım olan yiyecekler var, onları yerken cidden kendimi kaybediyorum, eşiniz onları size alıyor o yüzden pisboğaz demez, siz beni görseniz korkarsınız, yemek suyuna ekmek banmayı çok severim, bir akşam eşim önümdeki ekmeğe uzanmıştı, pençe atıp miyavlar gibi ses çıkardığımı söylüyor, evet elimi elinin üzerine attım o benim ekmeğim dedim, biraz mırıltıyla söylemişim, kızım da eşim de kedi gibi sesler çıkardın biz söylediğin cümleyi anlamadık dediler, hala sofraya ekmek koyarken benim önüme daha fazla dilim koyup aman mune eppeksiz kalmasın pençe atıyor deyip gülerler:KK70:

:)))
İkinizin tatlı tatlı yazışması dikkatimi çekti.
Gryffindor19 eşinizin siz yiyin diye aldıkları başka, zaafım olan yiyecekler var, onları yerken cidden kendimi kaybediyorum, eşiniz onları size alıyor o yüzden pisboğaz demez, siz beni görseniz korkarsınız, yemek suyuna ekmek banmayı çok severim, bir akşam eşim önümdeki ekmeğe uzanmıştı, pençe atıp miyavlar gibi ses çıkardığımı söylüyor, evet elimi elinin üzerine attım o benim ekmeğim dedim, biraz mırıltıyla söylemişim, kızım da eşim de kedi gibi sesler çıkardın biz söylediğin cümleyi anlamadık dediler, hala sofraya ekmek koyarken benim önüme daha fazla dilim koyup aman mune eppeksiz kalmasın pençe atıyor deyip gülerler:KK70:
:KK70: aynen benımde zaafım olan seyler var esım bunu bılır ozellıkle fazla alır benım bır taneyle asla yetınemeyecegımı bıldıgınden hatta bazen bır ortamdaysak o benım cok sevdıgımı bıldıgınden al sen ye dıye kendı hakkını da verır kıyamam :KK70:

yanı adam sofraya oturdugunda hıc affetmıyor ne bulsa ne gorse yıyor karsısındakını dusunmuyor karım da yedı mı doydu mu demıyor
konu sahıbının tum yorumlarını okudum sofrada genel olarak dusuncesız dıyor ondan sıkayetcı
cok yıyen ınsanla bas etmek zor gercekten koca koca tencere yapmalıydı dolmayı :) adam doymuyor
adam bencılse eger yuzde yuz baska problemlerı vardır kımse esı iştahlı dıye boyle sorun cıkarmaz oyle dusundum :)
Evet olabilir.
Şu an düşündüm benim yakın çevremde böyle yemek konusunda bencil, düşüncesiz hunharca yiyen hiç kimse yok. Tek tük denk gelmişsem dikkatimi çekmedi hiç böyle biri. Belki böyle biri tanıyıp illallah etseydim yorumum farklı olabilirdi ama şimdilik “lokma saymak ayıptır ayıp” diyorum çünkü kendim mutfağa girip çıkıp yemek yiyen taraftayım.:KK70:
Şaka bir yana sizin ne dediğinizi anlıyorum, o şekilde bencil düşüncesiz biri söz konusu olduğunda elbette haklısınız, kimse katlanamaz öylesine. Konu sahibinin eşi inşallah öyle değildir.

Ben de böyle düşünemiyorum işte. Ne yapalım herkes her zaman aynı düşünmüyor. Kim ne yerse ben afiyet olsun derim, ben bu konuda eşini gözü dönmüş görmedim, kimse yememiş ve yiyecek fırsatları da varmış, hani yemeğe gecikseler de onlar gelmeden her şey yense neyse. Bana lokma saymak ve yenilenin lafını etmek çok ayıp geliyor. Düşüncesiz biri değilim insanları aç bırakmam ama biri arkamdan sizin gibi düşünse kırılırım.
Kim yemek gelir gelmez kabile hayatı sürüyormuşçasına yemeğe saldırır ki? Benim çevremde yok kimse böyle, herkes ne kadar yiyeceğini kendi düşünür ayarlar, güvenirim onlara, kim ne kadar yedi diye bakmam. Bir şey bitmişse ve yetişememişsem diğerlerinden yerim. Kimsenin önce yeme yarışı yaptığını sanmıyorum, konudaki eşin de.
Yerim diye dolaba koyduğum çikolatayı ablam, eşim filan yese ancak sevinirim.

Toplu yemeklerde herkesin yeme hızı ve önceliği bir değil ama. Kimisi zeytinyağlıyı aç karnına yer kimisi en sona saklar. Yada kimi yemeğini bitirirken bazıları daha çorbasını anca bitirir. Nasılsa istemiyorlar diye ortadaki tabağın tamamını bitirmekten bahsediliyor. 12 dolmanın 11 ini bir kişinin yemesi en hafif tabirle düşüncesizlik, şuursuzluk bana göre. Ben de zeytinyağlı sarmaya bayılırım mesela ama iki üç tane yerim toplu masalarda. Kendi ailemleysem bir tabak yerim. Keza konu sahibi bir gün önce de dolma yedik, ertesi gün ablamlara götürdül. Arada müşteri geldi masadan kalktılar diyor. O arada dün yediğin yemeğin tenceresini sıyırsa eşim sinirden çatlarım orada uyarırım yada eve gidince cidden konuşurum. Ayıp denem bir şey var

:KK70: aynen benımde zaafım olan seyler var esım bunu bılır ozellıkle fazla alır benım bır taneyle asla yetınemeyecegımı bıldıgınden hatta bazen bır ortamdaysak o benım cok sevdıgımı bıldıgınden al sen ye dıye kendı hakkını da verır kıyamam :KK70:
Çok sevdiğim şeyleri bile misafirsem veya misafir ağırlıyorsam yemem, karşımdakiler yesin isterim ama eşim kendi dilimleri bitti diye ekmeğime el uzatmışsa affetmem, hakkımı koruyorum sonuçta :-)
Eşler arası böyle şeyler ayıp değil, sizde eşinizin sevdiği yiyecekleri bilir özellikle o yesin istersiniz, eşim seviyor diye market market arayıp bulduğum şeyler oluyor çünkü o da benim için yapıyor, sizde bizim gibisiniz, bu başka bir şey, o yüzden kimse pisboğaz diyemez.

Evet olabilir.
Şu an düşündüm benim yakın çevremde böyle yemek konusunda bencil, düşüncesiz hunharca yiyen hiç kimse yok. Tek tük denk gelmişsem dikkatimi çekmedi hiç böyle biri. Belki böyle biri tanıyıp illallah etseydim yorumum farklı olabilirdi ama şimdilik “lokma saymak ayıptır ayıp” diyorum çünkü kendim mutfağa girip çıkıp yemek yiyen taraftayım.:KK70:
Şaka bir yana sizin ne dediğinizi anlıyorum, o şekilde bencil düşüncesiz biri söz konusu olduğunda elbette haklısınız, kimse katlanamaz öylesine. Konu sahibinin eşi inşallah öyle değildir.
hıc tanık olmamıssınız ya ondan zaten oyle dedınız gorsenız zaten o kısı cok dıkkat cekıyor ıstemeden farkedıyorsunuz

yoksa cok haklısınız lokma saymak tabıkı ayıptır hatta sofrada herseyın yenılmıs olması ınsanı mutlu eder sahsen ben mutlu olurum yaptıgım seyın hepsı yenıldıgınde
o yuzden ben herkese ayrı servıs cıkarırım bıraz da fazla yaparım doymayan yesın doya doya
yeterkı kımse kımsenın hakkını yemesın :D

Kalabalık ve sürekli misafir ağırlayan bir ailede büyüdüm, ailem ortaya konan yiyeceklere el uzatmak ayıptır diyerek büyüttü bizi, çocuktuk yemek davetine mi gideceğiz veya bize yemeğe gelenler mi olacak annem bizi bir güzel doyururdu, herkesle sofraya oturacağımız zaman tok olurduk ki çocuk da olsak herşeye el atıp misafir olduğumuz evde veya ağırladığımız misafirlere karşı görgüsüz görünmeyelim, belki doğru belki yanlış bir yetiştirme tarzı bilemem ama misafire saygı ve misafir ağırlama kültürü böyleydi bizde, misafirin sofradan memnun ve aç kalmadan kalkması önemliydi ailem için, ne kadar arsız ve görgüsüz çocuklar yetiştirmişsiniz demelerinden çekindikleri için devamlı görgü kurallarından adaptan bahsederlerdi, o yüzden mesela biz anneannemizin evine bile gitsek direkt mutfağa koşup tencerelere buzdolabına bakan çocuklar olmadık, dedem bizden bir şey mi istedi, anneannemden izin alıp dolabı açardık.

Sus pus oturan çocuklar değildik, otur otur kalk kalk büyümedim aksine çok da yaramazdım ama yemek adabı ve misafir ağırlama gibi konularda ailemin kurallarına uyardım, kaldı ki herkesin zaafı olan yemekler vardır, misal sarmayı çok severim, tatlı ve çikolataya asla dayanamam, şu yaşta bile bizimkiler bana Nutella ve yanında kaşık fotosu atar, kaşık kaşık kendimi kaybedercesine yerim ama kendi kendimeyken, misafirlikte görgüsüz aç gözlü derler diye utanırım :)

Konu sahibesi görgüsüzlük mü diye sormuş, herkesin görüşü farklı tabii ama yetiştiğim kültüre göre maalesef evet görgüsüzlük, üstelik hep böyle yapıyormuş.
böyle yetistirilirsin ben gibi
Sonrada en görgüsüz aileye gelin gidersin
Her yaptıklarını anlamlandirmaya calisirsin
Ve bir cevab bulamazsin 😐

Eşim de ortaya koyduğum dolmalardan sürekli alıyor. Ablam ben sevmem dedi ben de almadım. Eniştem bir kere aldı. Sonra bir baktım bitmiş..

Eşinizin yaptığı hiç hoş değil. Ben de sinir olurdum ama dolma gibi bir yemeği, hele ki azsa ortaya koymak da çok saçma. Miktar çoksa ortaya koyulur ki herkes yiyebileceği kadar alsın, tabağındaki bittikçe isterse tekrar alsın ve geriye kalan temiz bir şekilde durmaya devam etsin. Alt tarafı 2 minik dolma, çay tabağına bile pay edilirdi.

Ayrıca madem ablanız ve enişteniz müşterilere bakmak için kalkıyorlardı, o sırada kısaca uyarabilirdiniz eşinizi. Elinizde koz olarak tutup başka bir konu hakkında tartışırken alakasız şekilde "böyle böyle yaptın, görgüsüzlük ettin" demek tam anlamıyla fırsatçılık.

Bazı insanlar düşüncesiz mi desem görgüsüz mü desem ondan oluyorlar. Benim.eşimin ailesinde de var. Yeni evliyim annemlerde kalmışım eve geldik eşim sana çikolata aldım dedim masanın üstünde. Bende gülümsedim üstümü başımı çıkarmak için odaya geçtim geldim ki çikolatanın kabı masanın üstünde
Hanii çikolata dedim ee sen yemedin ben şimdi yedim demez mi ben şokk. Yine bir gün ailemle mangala gittik görümcede bizimle. Eşimle görümce bir yiyişi var sanki kıtlıktan çıkmışlar önlerinden alan var 2.şokk
Sonra eşimle konuştum kendini topladı ailesi ile olmadığı sürece o hareketini yapmıyor ama onlarla bir arada yemek yeniyorsa yine aynı hareketler.
En son 2 ay önce kvlerde mangal yaptık benimde kızım o zaman emiyordu zırt pırt. Mangal yaptılar ben yiyemedim sofradan kaldırdı kızım. Döndüm ki bi tavuk abartmıyorum bi tavuk kalmış ne ekmek ne salata ne bir şey. Bi de utanmadan gel ye diyorlar. Sinirlendim çok düşünmüşsünüz gerçekten ne kalmış ki sofrada dedim. Ama en çok eşime sinirlendim o tabaağıma ayırabilirdi. Çünkü ben ailemle yapılan bir şey de eşim işte bile olsa ayırırım. Ben ayırmasam annem ayırır. Onların o hareketine ben utandım. Sofradan kalktım ağlamamak için. Eşim bi daha gitti köfte aldı geldi ama bi tuhaf oldum.
Benim olayım daha kötü. Bazı insanlar ne oluyor adını siz koyun.

Madem ailece yemek yenecek bi zahmet büyük bi tencere dolma yapıp götürseydiniz anladigim kadariyla kimse doymammis herkes aç kalmis bari bi salata olsaydi da ekmekle yeselerdi

Madem ailece yemek yenecek bi zahmet büyük bi tencere dolma yapıp götürseydiniz anladigim kadariyla kimse doymammis herkes aç kalmis bari bi salata olsaydi da ekmekle yeselerdi
Yoo gayette doyuldu salata da vardı baska yemek de vardı o anlamı nereden çıkardınız acaba??
Benim kastettiğim bu değildi okuduğunuzu anlamadınız sanırım

Salata da vardi baska yemekte vardi diyorsunuz da demekki bunlar kocaniza yetmiyor..Daha esinixi tanımıyorsunuz gelmis burada onu elestiriyorsunuz

O senin kocan kocan
Abarma istersen
Koca olunca ne oluyor ki:)
Ister cocuk ister koca kim olursa olsun bilmeli biraz sofra adabini.Daha bu aksam cocuklarin sevdigi bir yemek vardi,oglenden kalan.
Yanina baska yemekte yapmistim,ikisi almis kardeslerine cok az kalmis.
Dedim cocuklar onu azda olsa esit paylasmaliydiniz,baska yemekte vardi nasil olsa.Onemli degil fakat ogrenmeliler, bunlar onemli bence...

Salata da vardi baska yemekte vardi diyorsunuz da demekki bunlar kocaniza yetmiyor..Daha esinixi tanımıyorsunuz gelmis burada onu elestiriyorsunuz
Adam 11 dolma yemiş. Sofrada 24 olsa 23 tanesini de yiyecek potansiyeli var. Bir insanın 11 dolması yemesi sağlık açısından da zararlı üstelik sofrada tek çeşit yemek de yokmuş yani :işsiz:

Konu sahibi o kadar konuştuk ettik yazık adamın boğazına dizilecek artık yedikleri. Konuyu kapattır bence :KK45:

Bazı insanlar düşüncesiz mi desem görgüsüz mü desem ondan oluyorlar. Benim.eşimin ailesinde de var. Yeni evliyim annemlerde kalmışım eve geldik eşim sana çikolata aldım dedim masanın üstünde. Bende gülümsedim üstümü başımı çıkarmak için odaya geçtim geldim ki çikolatanın kabı masanın üstünde
Hanii çikolata dedim ee sen yemedin ben şimdi yedim demez mi ben şokk. Yine bir gün ailemle mangala gittik görümcede bizimle. Eşimle görümce bir yiyişi var sanki kıtlıktan çıkmışlar önlerinden alan var 2.şokk
Sonra eşimle konuştum kendini topladı ailesi ile olmadığı sürece o hareketini yapmıyor ama onlarla bir arada yemek yeniyorsa yine aynı hareketler.
En son 2 ay önce kvlerde mangal yaptık benimde kızım o zaman emiyordu zırt pırt. Mangal yaptılar ben yiyemedim sofradan kaldırdı kızım. Döndüm ki bi tavuk abartmıyorum bi tavuk kalmış ne ekmek ne salata ne bir şey. Bi de utanmadan gel ye diyorlar. Sinirlendim çok düşünmüşsünüz gerçekten ne kalmış ki sofrada dedim. Ama en çok eşime sinirlendim o tabaağıma ayırabilirdi. Çünkü ben ailemle yapılan bir şey de eşim işte bile olsa ayırırım. Ben ayırmasam annem ayırır. Onların o hareketine ben utandım. Sofradan kalktım ağlamamak için. Eşim bi daha gitti köfte aldı geldi ama bi tuhaf oldum.
Yuh gercekten. Emziren kadina hatta oncelik vermeleri gerekirken hic bir sey birakmamak ileri boyut dusuncesizlik.

Ahhahhah cok benzeri basima geldi.
Kayinvalidemlerdeyiz,gorumceler filan bir suru kisiyiz.Bebegim cok kucuktu.Yemek yapildi sofrayi hazirladik,oturacagiz bebegim uyandi.
Gittim doyurdum,altini degistirdim,aldim bebegimi geldim.Bir baktim yemeklerin yerinde yeller esiyor:D
Abartmiyorum asure tenceresi gibi buyuk bir kapta corba da yapmistik,ondan bile bir kasik kalmamis:confused:
Kv oylece bakiyor,sanki ne yapacagimi izliyor,demiyor ki kizim kahvaltilik al da ye bari..
Gittim sadece salata yaptim,sessizce yedim,ofkeliyim onu da yemeyecegim ama bebegim var ac kalmakta istemedim.Esim yoktu evde,bilse kizardi.
Boyle de bir animdir,ben cok dikkatliyimdir bu konularda,olmayanin payini ayiririm mutlaka,bu yuzden sanirim cok batmisti bana=/

kesınlıkle dogrusu olanı yapıyorsunuz bende sızın gıbı gordum aılemden
hem aıleden hemde kısının kendısınden kaynaklanıyor anne baba goruyor cocugum sakin ol herkese yetecek kadar var demezse cocukda da bıraz bencıllık varsa ne bılsın oyle buyuyorlar buyuyunce eşlerını mahcup edıyorlar sonra :) keske herkes bıraz dusuncelı olsa
Ailenin farkindalik kazandirmasi cok onemli.Ornegin esim kasigini tabaga carpar ve bu beni cok rahatsiz eder.
Ederdi diyeyim aslinda cunki ben belirttikce farkina vardi ve elinden geldigi kadar dikkat ediyor artik.
Cocuklarimla padisah sofrasina otururum,oyle gerektigi gibi davranirlar genelde,baski da yapmadim,sadece dikkatlerini cekerek.
Bazen de derim,cocuklar hatirlatmama kirilmayin,bunlar ailede ogrenilir,yoksa yarin esiniz, cevreniz irrite olur,benim gibi de uyarmazlar,ters ters bakarlar,sebebinizi anlayamazsiniz bile:))

Back
X