Görme engelli komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lütfen bu konu gerçek olmasın ya. İnsanların giderek daha da duyarsızlasmasina zaten maalesef alisiyoruz ama bu duyarsızlığı bı de haklı cikarmaya çalışmak, kendini mağdur rollerine sokarak aktarmaya çalışmak gerçekten cok fazla artık.

Gözleri görmeyen ve kapınıza gelen birini geri çevirecek kadar hiçbir haklı bahaneniz olamaz.. çok değişik oldum gerçekten..

İyide babanız izin vermiyorsa onlar ne yapsın. Babanız izin vermediği için çağırmayabilirler demekki sıkı bir aile diye. Üstelik komşumla çay içerim de illa tatile çağırılmak zorunda değilim. Gözlerini kaybetmemiş olsa bir nevi size hak verirdim belki ama bizim milletimiz hastalıkta, ölümde yapılanları unutur Allah için ki yapılan bir kötülük yok size.

İçiniz kötü anladık da nasıl çok haklıymış gibi sağda solda anlatabiliyorsunuz benim aklım almıyor

Basınç . Göz içi basınç oluşmuş. Tam bilmiyorum, çok soramıyorum. Hassas konu
Korkutucu geldi, o yüzden sordum. Ben diğerlerinden farklı düşünüyorum biraz. İyiyken sizi umursamaması konusunda haklısınız. Fakat bu basit bir rahatsızlık değil, yardım edin bence. Sonra birkaç yıl sonra aklınıza gelir, kötü hissedersiniz. Arkadaşları da iyi gün dostuymuş demek ki.

Biraz da cimri. Bazı noktalarda parayla destek sağlayabilir. Taksi çağırmıyor mesele hiç. Parayı niye kazanıyorsun kullan işte
Sizin başınıza bu olayın gelme nedeni bana göre vicdanınızın zayıflığından dolayıdır. Eksik olan bu konuyu geliştirmeniz için büyük bir fırsat aslında. Değerlendirmediğiniz zaman daha yakınınızdan, daha da ağır şekilde denenirsiniz. Sistem böyle çalışıyor.

Bara göndermeyen babası tatile mi gönderecekti ay sinir oldum ben bu kadına komşusunu nişanlısıyla korkutan şahış buymuş kızım sen bu fesatlık kötülükle iyi olacağınımı sanıyorsun? Nişanlıymış bide nişanlısından izin alıp dışarı çıkamıyor tatile gidecek hanfendi belki de bu dünyada herşey bizim için ya kör veya engelli bir çocuğum olur onada aynı muamele olur veya ben engelli kalırım diye düşünmüyor musun? Sonuçta herkes engelli adayı sen çorbayı çayı düşüneceğine biraz kendine gel kıskanç

Korkmayın, onda zaten bu basınç hep varmış ama sinsice ilerleyip ani yükselmiş.

Herkesin yaptığı iyilik de kötülük de kendine.. Ben olsam elimden geldiğince yardımcı olurdum sanırım.

Evim ve işim çok yakınken araba almıştım mesleğe ilk başladığımda, acemi şöfördüm. Soğuk bir memleketti, kar yağdı. Bana yakın yürüme engelli bi abi hocam beni de alır mısın dedi. Sırf o adamı götürebilmek için o kar kışta acemi halimle arabayı çıkardım. Helali hoş olsun, ben Allah rızası için yaptım. Götürmeseydim, ben arabayla gitmeyeceğim ki zaten iş yeri evime 5 apartman deseydim bugün bile hala üzülürdüm.

yakın arkadaş olmak zorunda değilseniz, o da sizi yakın arkadaşl yada favori kişisisi görmeyebilir, ama görme engelli insana kapı çalıp açmamak nedir ya?! benim buradan içim acıdı. belki birşeye ihtiyacı vardı, yeni bu duruma düşmüş psikolojisi cok kotudur zaten. arkadaş olmak istemek ayrı, o kişiye yardım etmek ayrı. arkadaş da olmak gerekmez zaten engelli birine yardım için, insan olmak yeterli. hiç aynı frekansta insanlar değiliz, cevabım size ne kadar geçecek bilmiyorum ama iyi kalpli insanlar böyle davranmaz.

Valla senin anlattıkların artık inandırıcı gelmiyor. Neyse seni görmezden gel olarak işaretleyeyim.

aklıma şey geldi, kartalkayada tanımadığı insanları kurtarmak için geri ateşe girip ölen gençler ve sizin konunuz... allah iyilerle karşılaştırsın. nedense bi kalbimi üşüttü bu konu, umarım fakedir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…