- 2 Temmuz 2023
- 11.677
- 34.683
- 528
Konuya hic dahil olasim yoktu ama yazdiklarinizi anlayamadigim icin soruyorum.Eminim nutkun tutulacaktır.
Sen olaya gülünecek bir gerçeklik olarak bakabilirsin.
Olaya adalet çerçevesinden bakacak isen gülüp eğlendiği iki arkadaşı masaya yatır.
Arkadaşı dahi olamayan, destek olup olmaması özgür iradesine kalmış bir insanı değil.
Geçen gün bir anneye neler yazdık ama orda konu evladı ile ilgili, kendine değer vermesi ile ilgiliydi. Burada konu sahibini bağlayan ne var, kadının evinde 2 arkadaşı varken üstelik.
Ailesi, kardeşleri, akrabasının gelip destek olmaları ya da alıp gitmeleri gerekiyor.
Deneyim dediğin, iyilik dediğin olay çok farklı.
Eee benim annemde evlat ayrımı yapıyor bana neler neler yapıyor. Bende çok tepkiseldim ama şimdi olayı anladığım için umrum bile değil.
Öz annemin bana yaptığını düşmanım yapmaz.
Konu sahibi ister yapar ister yapmaz..
Tutulmadan önce biraz araştırda sonra tutul kal olur mu….
Nasıl tutulacağıma kendim karar vereyim lütfen
Tabi kendisi ilahi bir kabahat farkettirici.Konuya hic dahil olasim yoktu ama yazdiklarinizi anlayamadigim icin soruyorum.
Simdi konu sahibi gorme engelli bir bireye yardim etmeyerek, gorme engelli bireyin engelli olmadan onceki hayatinda yedigi nanelerin bedelini odemesi icin maşa mi oluyor? Dogru mu anlıyorum?
Ilahi bir sopa adeta (mi acaba)Tabi kendisi ilahi bir kabahat farkettirici.
Aha dünyanın sırrını çözmüş, büyük resmi görmüş bir üstün insanSiz ve sizin gibi çoğunlukta olan insanlar derinliği bilmediği için
Ben reenkarnasyon alanıyla çok ilgilenmedim yorum yazacak bilgim yok.Konuya hic dahil olasim yoktu ama yazdiklarinizi anlayamadigim icin soruyorum.
Simdi konu sahibi gorme engelli bir bireye yardim etmeyerek, gorme engelli bireyin engelli olmadan onceki hayatinda yedigi nanelerin bedelini odemesi icin maşa mi oluyor? Dogru mu anlıyorum?
Buyuk resmi goremeyip, buyuk resimi gorme ve anlama kursunu basariyla tamamlayanlara mi hoykuruyorsun sen?Aha dünyanın sırrını çözmüş, büyük resmi görmüş bir üstün insan
Yani yargilayamiyor muyuz?Ben reenkarnasyon alanıyla çok ilgilenmedim yorum yazacak bilgim yok.
Dinimizde de reankarnasyon yok. Bi çok inançta yok.
Görme engelli kişinin bedeli vs değil, konu sahibinin destek olup olmaması ile ilgili.
Neyi ne şekilde deneyimlemesi önüne gelir ama nasıl yaklaşacağı özgür iradesine kalmış ve sorgulanamaz.
Beni o kısmı bağlamaz ister yargıla ister yargılama senin adalet bekçin değiliz, ayrıca komik, dalga geçilecek, goy goy yapılacak, üzerine dalga geçilecek konularda değil.Yani yargilayamiyor muyuz?
Bu kadar derin birine de kör kör demek hiç yakışmıyorBeni o kısmı bağlamaz ister yargıla ister yargılama senin adalet bekçin değiliz, ayrıca komik, dalga geçilecek, goy goy yapılacak, üzerine dalga geçilecek konularda değil.
Yerinizde olsam kör bayanın bilgilerini alıp destek olurum. Konu sahibinden daha erdemli olarak yargılıyorsunuz.
Ya arkadas ne yapacagiz onu soruyorum? Ne yapmaliyiz yani anlatmaya calistiginiz nedir onu soruyorum.Beni o kısmı bağlamaz ister yargıla ister yargılama senin adalet bekçin değiliz, ayrıca komik, dalga geçilecek, goy goy yapılacak, üzerine dalga geçilecek konularda değil.
Yerinizde olsam kör bayanın bilgilerini alıp destek olurum. Konu sahibinden daha erdemli olarak yargılıyorsunuz.
Siz ve sizin gibiler bu platformda mimlisiniz, isim isim biliyoruz.Bu kadar derin birine de kör kör demek hiç yakışmıyor
ne anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım daha detaylı açar mısınız ?Beni o kısmı bağlamaz ister yargıla ister yargılama senin adalet bekçin değiliz, ayrıca komik, dalga geçilecek, goy goy yapılacak, üzerine dalga geçilecek konularda değil.
İyilik için önünüzde ne güzel bir fırsat, şeytanın vesveselerine kanmayın3 kız bekar evinde yaşayan bir komşum var. Pek samimi değildik. Bazen bahçede kahvaltı vs yapardık. Sadece bir kez bara çağırdılar. Onda da babam razı olmadı. Sonradan bu bahaneleri oldu. Avm de gördüm bunları ,aaa sen de burada mıydın müsait olduğunu bilsek çağırırdık. Tatile gittiler ,baban izin vermez diye sana söylemedik. Onlar ev arkadaşı, öncesi de var diye ben kırılmadım pek açıkçası.
Birinin gözleri aniden kör oldu. Hastalığı varmış. Depresyona girdi ,kız memurdu, geri hizmete çektiler. Gencecik kız çok üzüldüm.
Yavaş yavaş hayata karışıyor ama o ikisinden değil benden yardım istiyor.
Markete gidelim mi , filan evrakı İnternete girer misin , çarşıya çıkalım mı vs vs. Çalıştığı ana birim benim işyerime yakındı. Giderken beni de bırak vs.
Yardımdır, sevaptır ama bu kişi beni görmezden geliyordu. Kırmamak için diğer ikisi yardım etmiyor mu diye soramıyorum ama merak ediyorum.
Üç kez aradı açmadım. Bir kez kapıya geldi evde yokmuş gibi yaptım. Zili çalıp çalıp gitti.
Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan o beni ne zaman düşündü ki diyorum. Yalnız yaşadığımı biliyordu. Kaç kez çaya çorbaya davet etti ki. Aramızda iki daire var sadece.
Hala ne yapacagimizi soylemedin ama?Siz ve sizin gibiler bu platformda mimlisiniz, isim isim biliyoruz.
Herkesi eleştir, dalga geç, görüşünü beğenme kendi görüşüne göre yer, olmadı konularda birbirinizi bulup aranızda dalga geçin gülüp eğlenin, yetmedi kavga edin, oda yetmedi duvarlarınıza yazıp dalga geçin….
Sizin ce sizin gibilerin farklı görüşlere deneyimlere saygınız yok.
Saygısız, seviyesiz, sığsınız.
Ama olur mu kendi çapınızda aha av geldi biraz yazışalım, gülelim, toplaşalım dalga geçelim…
İnsanlıktan nasibini almış bizler emin olun siz ve sizlere gibileri görmezden geliyoruz.
Ben size kendi düşüncelerimi farklı bakış açımla yazdım. Seninle dalga dahi geçmeyi bırak aklımdan düşüncesi bile geçmedi.
Eminim siz ve sizin gibilerin hayatlarında sınandığınız konular var ve ağır, yüzyüze gelseniz saygı duyacağınız insanlarla buralarda dalga geçmek sizin negatif ruhunuzun terapisi.
Buyrun istediğiniz kadar tepinin…
Ok.Hala ne yapacagimizi soylemedin ama?
Gorme engelli birine yardim etmeyi tercih etmedi diye saygi duymali ve o onun hayat tecrubesi mi demeliyiz?
Bu daha fena noktalara gidebilir, farkinda misiniz?
Toplumsal baski bazen islerin rayinda gitmesi icin fazlasiyla gereklidir, eger bu baski olmasa yapay zekaya hallenecek duzeydeki sapiklar sokak ortasinda cinsel organlarini saca saca gezerlerdi, ne yapalim simdi bu adamada mi o onun hayat tecrubesi diyelim.
Bu kadar canhiraş savunduğunuz bi konuyu insanlara anlatmak yerine (ki her zaman her konuda her yenilikte illaki birileri dalga gecip hor gorecek) kustum oynamıyorum diyorsaniz bahsettiklerinizden cokta emin degilsiniz diye dusunurum ben.
Bu arada merve ya da kudroyla ekip degilim, konudaki yazdiklarinizi merak edip sordum ama enerji, karma vb isleride komik buluyorum durustce yazayim ama komik bulmam anlamak istemedigim anlamina da gelmiyor.
Kadın demekten imtina edecek kadar kibar(!)Bu kadar derin birine de kör kör demek hiç yakışmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?