Görme engelli komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karma değil mi. Çok enterasan bir konu.

Kendini yanlış ifade etmişsin ben seni anladım.
3 ü takılırken seni dışlamışlar. Konu tatil vs değil senin açından...

Enerji meseleleri, ezoterizm, karma ile ilgilenmeyenler tu kaka diyebilir ama enerji itiyor ise yapmak istemiyor isen yapma.

Atıyorum enerjin pozitif yapmak istiyorsun yap, akşam istemiyorsun yapma.

Bir insanın durumunu çok içselleştirmemek gerekiyor. Durman gereken yeri bilmek enerjisi e karışmamak gerekiyor.

Bana ne kötülükler yapan insana bile hastalandığında evime alıp baktım siz tatile cagirmadi avm ye cagirmadi diye gözleri görmeyen bir insana sırtınızı ceviriyorsunuz gerçekten kötü insanlar varmış sizinle daha iyi anladım

Ay yere batsın karması hakikaten

Görme engelli bir arkadaşım vardı adım atarken bile korkardı farkeder hepimiz yardımcı olmaya çalışırdık bin şükür Rabb'im'e bana yardım etmeyi nasip etti. Oğlum işitme engelli bir çocuk hayatı zor olacak diye ağlıyoruz bazen ,insanlar bu kadar acımasızken nasıl yaşayacak topluma karışacak bu engelli bireyler?
Lütfen kendinize gelin ya! Sizi bu kadar acımasız yapan ne veya yetiştiren kim?
Sıfır vicdanla yaşamayın her birimiz engelli olabiliriz hayat bu sonuçta. Çok zor ve kötü birisiniz aslında . fake bile olsa insan bu kadar kalpsiz olamaz diye düşünüyorum. Bu vicdansız halinizle çocuk falan da yapmayın öğreteceginiz pek birşey yok çünkü

Ay yere batsın karması hakikaten
Yapmak istemeyen bir insana zorla yaptıramazsınız.
İçsel nedenleri sizi, beni, bir başkasını ilgilendirmez.
Dünya alemine neyi tecrübe etmeye geldiğini bilmediğiniz insanlarla kendi yüksek değer ya da alçak değerlerinizle batsın çıksın diyemezsiniz.

İnsanlara çok acımasız geliyor ama öğrenince insan geri duruyor.

Yaradan herkese özgür irade vermiş, nedeni ruhsal alem deneyimlerimiz farklı.

Bence büyüklük sizde kalsın, edebildiğiniz kadar yardım edin. En iyisini yine de siz bilirsiniz, ama dizinde vicdanınız rahatsız, o sesi dinleyin. Elinizden geldiği kadarıyla yardım edin, ben olsam hiç cekinmem sorarım. Gözlerinin bir daha görme imkanı var mı ve nasıl geçiniyor, ailesinin yanına gitmeyi düşünüyor mu?

Sizin de dediğiniz gibi, onlar ev arkadaşı ve öncesi de varmış gittikleri yerlere ya da tatile sizi çağırmamalarında bence de kırılacak bir şey yok. Gayet normal bir durum. Ama bunu dile getirdiğinize göre, çok da kırılmamış değilsiniz.
Her ne olursa olsun, görme yetisini aniden kaybeden biri yardıma ihtiyacı olan biridir, çok net. Ben, öncesinde ne yaşamış olursam olayım, benden yardım isteyen böyle birine ölü taklidi yapmazdım açıkçası.
Yalnız yaşadığınızı bildiklerini ve buna rağmen bi çaya vs davet etmediklerini söylemişsiniz. Bu da durumlarınızı eşitlemiyor. Siz bir incelik beklemişsiniz, o inceliği göstermemişler. Ama karşınızdaki yardım istiyor ve karşılıksız kalıyor.
Ayrıca görme yetisine doğuştan sahip olmasa, bu zamana kadar zorluklarla baş etme konusunda daha rahat hareket ediyor olurdu. Şu an her şeyi yeni yeni öğrenip bir yol bulmaya çalıştığı ve sizin ifadenizle hayata karışmaya çalıştığı bir süreçte desteğe çok daha fazla ihtiyacı var aslında. Ev arkadaşlarına rağmen sizden yardım istiyorsa vardır bir sebebi. Yetisini kaybedip insanlardan yardım istemek zorunda kalmak onun için çok zorlayıcı olmalı.
Yerinizde olsam, geçmiş duygularımı unutup ihtiyacı neyse elimden geldiğince karşılık vermeye çalışırdım. Anlattığınız durumda karşı tarafın hatalı olduğunu düşünmüyorum, ama siz öyle görüyorsanız da onun yaptığından farklı davranmanın da erdemli bir davranış olduğunu düşünürdüm...

Muhtaç birine sırt dönmek aa olabilir diyerek bir şeylerle açıklanamaz. Ayıplanır. Ayıplıyorum. Herkes de ayıplamalı. Kendi değerlerim de değil bu. Ahlak evrenseldir. Isterse peçeteye tapsın inanç kültür vs farketmez.

Sizinle vakit gecirmek istememeleri ayri, ciddi bir konuda yardim istemek apayri konular. Sapla samani karistiriyor gibisiniz, kotusunuz
Vakit gecirmek istememeleri normal diyorsunuz ama işi düşünce zora düşünce yardimi adam yerine koymadigindan istemesi normal diyorsun.Zamanin da gezip tozdugu o iki arkadasindan istesin.

Memur. Kardeşleri evli. Annesi kalıcı gelecek sanırım.

bi nişanlınla sorunun yok sanırım bu hayatta hayatının darbesini yemiş kör komşuya kadar çemkirdin ya bu seviyeyi ben bile hayal edemezdim.
Ona da elinden kaçırmasın diye cazgırlık yapmıyordur şimdilik. Nikahtan sonra girerler birbirlerine. Ya da nişanlısı da bunun gibidir o yüzden iyi anlaşıyorlardır. Güçlerini birleştirip ortalığa kötülük saçıyorlardır.

Bilmediğin; bilginin ve fikrinin olmadığı konularda sakin kalmanı tansiye ederim.
Sen büyük bir nefret ve hırsla onaylamadığın; bir konuya duygu besle bakalım yaradan sana misliyle daha sertini nasıl yaşatıyor.
Senin kader dediğin olay ruh sözleşmesidir.
Neyi deneyimleceksin hangi duyguda hangi olayda ne şekilde kalacaksın özgür iradene kalmış.

Konu sahibine sorarsın yakın isen gider seve seve gibip kör kadına destek olup bakabilirsinde bu senin deneyimin.
Dünya senin ayıp, ahlak, adalet terazinle dönmüyor, dönse dünya bu şekilde olmaz İklim Kanunu imzalanmazdı…
Burda konu neye tapma inanma değil ki, deneyimleme, alan, enerji…

24 saat Ahlaki değerler ile dünya dönseydi güllük gülistanlık olurdu dünya.

Müslümanlıkta kısasa kısas vardır, bunu ister kullanır ister kullanmazsın, Hz İsaya zorla bir körün gözünü açtırdıklarında kör ilk iş olarak taş atmıştır.
Siz ve sizin gibi çoğunlukta olan insanlar derinliği bilmediği için olur mu efendim şöyle böyle diyor.
Kuranda anlayarak oku vardır.
Madem çok tu kaka konu sahibi iletişimin bilgilerini ve adresini alın gözleri rahatsız kadına yardımcı olun.

Konu sahibinin, Kör kadına; insanlara işine göre davranmanın ne kadar yanlış olduğunu fark ettirme gibi bi görevi var belki…

Vakit gecirmek istememeleri normal diyorsunuz ama işi düşünce zora düşünce yardimi adam yerine koymadigindan istemesi normal diyorsun.Zamanin da gezip tozdugu o iki arkadasindan istesin.
Allah o kadar büyük ki o kadar büyük ki kimsenin basına gelmesin dilerim ama kimin ne olacağı hiç belli olmazken böyle vicdansız olabilmeniz daha korkunç. Sizden yakınlarınızdan cıkmayacagı ne malum ya nasıl bu kadar hor olabiliyorsunuz.

Nutkum tutuldu. Sadece gülebiliyorum.

Nutkum tutuldu. Sadece gülebiliyorum.
Eminim nutkun tutulacaktır.
Sen olaya gülünecek bir gerçeklik olarak bakabilirsin.

Olaya adalet çerçevesinden bakacak isen gülüp eğlendiği iki arkadaşı masaya yatır.
Arkadaşı dahi olamayan, destek olup olmaması özgür iradesine kalmış bir insanı değil.

Geçen gün bir anneye neler yazdık ama orda konu evladı ile ilgili, kendine değer vermesi ile ilgiliydi. Burada konu sahibini bağlayan ne var, kadının evinde 2 arkadaşı varken üstelik.

Ailesi, kardeşleri, akrabasının gelip destek olmaları ya da alıp gitmeleri gerekiyor.
Deneyim dediğin, iyilik dediğin olay çok farklı.

Eee benim annemde evlat ayrımı yapıyor bana neler neler yapıyor. Bende çok tepkiseldim ama şimdi olayı anladığım için umrum bile değil.
Öz annemin bana yaptığını düşmanım yapmaz.

Konu sahibi ister yapar ister yapmaz..

Tutulmadan önce biraz araştırda sonra tutul kal olur mu….

Nasıl tutulacağıma kendim karar vereyim lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…