Görme engelli komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatmayacak cunku kendiside ne demek istedigini bilmiyor.

İnsan en büyük imtihanı bu gibi durumlarda verir zaten.
Onlar size sırtını dönmüş,dönsünler. Herkes kendi karakterini yansıtır...
Ama gözlerini kaybeden gencecik bir kıza destek olmamak,yanında olmamak,biraz kibirli olmak gibi geliyor bana...

Ekipsin senin haberin yok. Benim de genelde birileriyle ekip olduğumda haberim olmuyor. Üyeler sağolsun haber veriyorlar siz ekipsiniz, kankasınız, takımsınız diye

Geceleri yuvarlak masa cevresinde toplanip hayın planlar kurdugumuz pek cabuk ifsalandi, bi yerde yanlis yapiyoruz galiba.

Hanımlar rica ediyorum konuyu dine, karmaya vs getirmeyin.
Dini içerik yasak zaten.
Konu karmaşık değil aksine çok basit, daha önce samimiyetiniz olmayan görme engelli komşunuza yardım eder misiniz etmez misiniz?
Her vicdan sahibi insan eder ne yapmiş ki yardim etmeyecek konu sahibini gezmeye götürmemişler tüh tüh

Her vicdan sahibi insan eder ne yapmiş ki yardim etmeyecek konu sahibini gezmeye götürmemişler tüh tüh
Konu sahibi de dahil kimse üzerine alınmasın, vicdan dediğin için genel bir yorum getirmek istedim.
Vicdan ve merhamet duyguları şekil değiştiriyor artık Bibibella, eskiden ciddi anlamda kötülüğü dokunana bile vicdan yapıp el uzatırdı insanlar, bunu kişi için yapmazlardı kendilerinin de karşısına bir gün vicdanlı biri çıksın diye, yani kısaca ne verirsem elimle o gelir benimle mantığıyla yaparlardı.
Artık vicdan ve merhamet duygularının arasına kişisel öfkeler ve bencillik girdi, karşılık bulmayacağı şeyleri yapmaktan imtina edinir oldu insanlar, o bana çorba getirmemişti ben niye götüreyim, o beni çağırmamıştı ben niye çağırayım diye düşünüyorlar, oysa herkesin yaptığı kendisinedir.

Hani illa da bunu derin bir konu haline getireceksek, herkesin hayat filmi ve filminin içindeki karakterler o filmin başrolünde olan sizi parlatmak veya söndürmek içindir, kötülük görmüşseniz karşılığında iyilik yapmak zorunda değilsiniz ama tolere edilebilir konular için de vicdan ve merhamet duygularını köreltmemek gerekir.

Son düzenleme:
Benim hep dediğim birşey var onun gibi davranacaksam ondan ne farkım kalır ben zaten kimseden birşey bekleyerek yapmam benim karakterik bu bana yapilsın diye beklentiye hiç girmem

Gözleri görmeyen ve sonradan görmeyen biri. Çünkü ikisi arasında çook büyük fark var. Büyük bocalama yaşıyor yeni hayatına uyum sağlamak için desteğe ihtiyacı var sizde evde yok numarası yapıp telefonu mu açmıyorsunuz? Çok tuhafsınız. Çaya çağırmamakla bir mi tutuyorsunuz? Üzüldüm kıza

Geçen gün kendine kötülük eden boşanma aşamasında olduğu kocasının kanser olduğunu öğrenen üyeye ben de yardım etme dedim. Ama neden dedim? Çünkü adam tercihini kök ailesinden yana yapmış. Konu sahibi zaten boşanıyormuş.
Fakat bu konuda o kız ne yapmış ki konu sahibine? Ben hayatını o kıza vakfetsin de demiyorum zaten. Ama kız daha yeni engelli olmuş, uyum sürecinde. Müsait olduğu sürece, kendi hayatından vaktinden çalmadan ufak ufak yardım edebilir bence. Haftada dört kez markete gidiyorsa müsait olursan denk gelirsen bir kere markete götürmek bir süreliğine çok bir şey mi?

Benim hep dediğim birşey var onun gibi davranacaksam ondan ne farkım kalır ben zaten kimseden birşey bekleyerek yapmam benim karakterik bu bana yapilsın diye beklentiye hiç girmem
Size zerre acımayan, kötülük yapan insan için bir durur düşünürsünüz, öyle aman herkese diğer yanağımı da döneyim demem ama aynen senin gibi yapacaksam karşılıksız yaparım beklentim olmaz, hiçbir konuda kimseden beklentiye girmiyorum, bana yapmadı yapmam, bana yapmıştı yapmalıyım yerine vicdan muhasebesi yaparım, yapılan terazisi de yoktur bende, ben ona çok yaptım o az yaptı falanca hiç yapmadı diye düşünmem, herkesin ektiği kendisine.

Çok konuştu aslında ama kimse bişey anlamadığına göre kendisi de anlamamıştır

Alt tarafı yardımcı olacak sırtında taşımayacak olay nasıl karmaya geldi onu da kimse anlamadı

Ben cidden merakliyimdir, yeni birseyler ogrenme askiyla yanip tutusurum, birisi bana biseyler ogretsin (sozlu/yazili) hemen ilgimi ceker.

O yuzden sordum, bilen biri herhalde dedim, kustum oynamiyoruma bagladi, keske anlatsaydi savundugu seyi, sacmalasada inanmis savunuyor en azindan derdim.

Asi karsitlari 1, enerjiciler 2, ben bu 2 grubu hic anlayamiyorum.

Bak mesela ufocular, antik astronotcular, ezoterikler, kabalacilar, illuminaticiler, bunlara inanan bazi insanlar var cidden ikna edebilecek duzeyde terminalojiye hakimler, hatta kendi terminalojilerini besliyorlar, guzel guzel dinletecek veriler sunuyorlar, yalanliyorsun o zaman soyle bisey daha var diye ekleyebiliyorlar ama bu enerjicilerden hic "vay anasini ya hakli olabilirler" dedirtecek bisey duymadim.

Yine butun hanimefendiligiyle Mune hanimcigim gelmis, sabriniza hayranım hanimefendi, cok kamil bir bireysiniz, darisi basima

Bir de e tabi sen şunu bilmiyorsun da ondan’cılar var. He deyip geçmek lazım ama o da karakterimde yok.

Mimliliğimden memnunum. Aynen de böyle devam edeceğim. Ayrıca sizle aynı derinlikte olmaktansa sığlığı tercih ederim. Teşekkürler. Iyi günler.

Simdi bi soz varya "nasilda inanarak bos konusuyor" diye, tam bunlari anlatiyor.
Ahhaha ilk defa duyuyorum bu sözü. Geçen senelerde çevremde öyle biri vardı illallah dedirtti. Astroloji, numeroloji, karma ve manifest muhabbeti almış yürüyordu ve herkes de bu manipülasyona geliyordu. Kadın sanırsın kanaat önderi gitti de kurtuldum çok şükür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…