Görmezlikten mi gelmeli???

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...zamanilari-hic-bitmeyen-esimin-ailesi.887343/
Bu konuyu bi ara açmştm
En son 1 ay önce babası aradı.500 borç istemiş
Eşim harçlığım yok diince de arkadaşlarlarından birindn iste demiş.
Ya Allah aşkına eşimde yoksa nie gidip sizin için borç alsın.senin de çevren var.Madem bikaç güne ödeyeceksn sen git başkasındn borç al.oğlunda yok.Ama sebebini biliyorm.her zamanki gibi borç alacaklr bizden,sonra gelip borcun yarısını ödeyecek üstünü de sen tamamla diyeck.
Düşünüyorm acaba cimrimiyim die ama karşimdakiler fakir değil.durumları bizden iyi.ama her ay İstisnasız bi ihtiyaç için arıyorlr.2 yıl oldu biz sadece 50 lira aldık.Çünkü eşim istemiyor onlardan.olsa da vermeyeceklerini biliyor.toki başvurdk çıktı.eşim babasına abisine bana destek olun dedi
Borcumuz var bakacağız hele dedilr. Topu topu 5 bin istedk.Ama vermeyecekleri belli.eşimle dedik kalsın toki.onlar da hiç demedi evt yardım ederz
Ahırları inek dolu.tutup ta diyemez miydi al oğlum götür bi tanesini sat.yada dur sana bi yerden borç alaym.Ama eşim olsa hemen gider elinde olmasa da bulur buluşturr.Çünkü onun gözünde ailesi hep muhtaç,parasız.
Her zaman onlara verme taraftarı
Çok tartıştm bu konular yüzünden.benden habersiz para borç vs verirsen hakkımı helal etmem dedim.tamm habersiz yapmicam yaparsm etme dedi.
bir aydır hiç onlardan bahsetmio.belki yine arıyorlr ama söylemiyr bna kızmim die.
Kiradayız.2 kredi ödüyoruz anca ay sonu geliyo.diyorum ki bak 10 harca 20 harca bi şey demiyom.Ama görüyorsun ki harçlığın azdır.para isterlerse yoktur de.Bi defa da söyle diyorum.evt öyle yapıyorum ama bırak 5 10 lira da harcim diyor.ne demek istediğimi anlamıyor.Evde ders çalişiyorum.ücretli başvurdum çıkmadı.bu sene atansam da Atanmasam da seneye çocuk düşünüyorz
Bak diyorum öyle bi iki lira ne varsa şimdiden biriktirelim.Araba almak istiyor.diyorum kredi bitsin.Sonra araba için yapalım.tmm diyor.maaşını çekiyor getiriyor kira kredi vs ayırıyoruz kendine de biraz harçlık alıyor ben de alıyorm
Diyorum bak o elindeki parayla geçirmeyi öğren.paran biterse gel evden al.Bi hafta geçiyor gelip dior işte param bitti.
E Daha geçen vardda isyan ediyor.
Ben parası yok die ihtiyaçlar var o kadar almiyorm.çünkü biliyorum alsam harçlığı kalmayacak.Ama koyuyor cebine 100lira kardeşini görse ertesi gün çıkarıp veriyor 20 30.versin bi şey demiyorum. Hatta ben bazen diyorum ver.
Ama bunu harçlığı olmadığı zamanlarda da yapıyor ve paranı naptn dediğimde de söylemiyor o kısmı.
Kızdığım için söylemiyor artk.öyle hissediyorum
Bi hafta önce yine para mevzusu açıldı.hayatım kardeşine bu ay paramız kalırsa harçlık verelm.hatta vermek istersen de gel bna söyle
Ama bnim rızamı da al.sonuçta ikimizde bi çok şeyden kendimizi kısıyorken onlara verirsen bna da söylemezsen hakkımı helal etmem dedm tmm dedi ama böyle şeylere takılı kalma her şeyi sana söylemem tek tek dedi.iyi de tek tek söyle demedim en azından sorduğumda söyle dedm.ufladı pufladı bi ömür böyle olmaz psk baskı yapıyon falan dedi.atıştık ve konu kapandı
bugün parasını çekti biraz eksik geldi bna.arkadaşlara da bu ay eksik yatmş de.az önce teline baktım parayı çektiği saate çok yakın kardeşini de aramş.ona para verdiğini düşünüyorum.Ve bna söylemediğini düşündüğüm için de şuan ona karşı soğukluk girdi içime.yarın okuldayken msjla sormayı düşünüyorm kardeşine hiç para verdin mi die.nerden çıkardın dicek kesin
Böyle içime atsam da benden saklıyor diye düşünüp soğuyacağm ona karşı.bu para mevzusunu açsam aramız kötü olacak yine biliym.Zaten bu aralr sık tartşyz.Adam bunalmş.
İçime atıp görmezlikten mi geleym
Yoksa verme ihtimali çok yüksek görünüyr ve benden gizlemesini normal mi karşılayaym.
Benim bu konudaki tavrımı bildiği halde yapıyorsa ben nasıl tepki vereym
Soğuyorum çünkü ve çok çabuk anlıyor bi şey olduğunu.halbuki gelip söylese eğer elimizde varsa seve seve ver derim.
Kafam çook karışık
Maaşını bna eksik söylemişse nasıl güveneceğim ki
:-(
Böyle davranmakta haklı mı sizce.

Aman bır yol olmaz aıledende . Eşinede açık açık soyle herkes adam olsun ya . sinirlendım bak .

Yarısını okudum sadece. Onlar fazla mal göz çıkarmaz diyorlar herhalde. Sizin paranızı ele geçirmeye çalışıyorlar. Acil olsa ineklerden satar.

Aman bır yol olmaz aıledende . Eşinede açık açık soyle herkes adam olsun ya . sinirlendım bak .
Canım artık açamıyorum bu konuları kızıyor. Sürekli aynı şeyleri söyleyip durma dior.Çok üstüne gitmek istemiyorum.tamm dedi. Ve artık konu açılmasın tartışmayalım diye söylemedi bugün bence

Sinir oldum valla ailesinindr parasının da gözü doymuyor galiba onların para sevdalari batsin ne igrenc aileler var sizde insallah isinize baslayin bir an oncede bale para harcayin kendinize

Sinir oldum valla ailesinindr parasının da gözü doymuyor galiba onların para sevdalari batsin ne igrenc aileler var sizde insallah isinize baslayin bir an oncede bale para harcayin kendinize
Bi de benim içinde olduğum hâli düşün

Bunlar hep paranin azligindan oluyor
Cok parasi olan insanlar sanmiyorum ki birbirinden rizasini istesin bir kisiye yardim ederken
Ben anneme para verecem kocam da buna laf edecek cok sinirlenirim mesela. Ayni sekilde kocam da ailesinden birine bir yardimda bulunacagi zaman benden izin almamali, ben ariza cikarsam nolacak bu sefer gizli gizli verir.

anlattığın çoğu olay bizden geçti ama aile ortamında çıkmadı borç harç içinde yüzerken ben panik halde borç ödemeye çalıştım eşimde evi geçindirmeye gayet rahat ve soğuk kanlıydı kavga dövüş ede ede kendimden soğuttum eşimi oda harcıyorsa bende harcamaya başlamadım o yüzden bu konularda hakkımı helal etmem doğru cümle değil sana gelip herşeyi söyleyecek anlamda demez kırıldığını incildiğini senin eşin olarak bilmek istediğini söyleyebilirsin ben eşimin aile arasında para mevzuyu bilmem bilsem de karışmam kendi görüyor zaten ne yapsam inadına devam ettirir maaş konusunda eksikliği anladığını yalan söylediğin için kırıldığını ima edip bırakabilirsin devam ettirme eşimin babası vefat etti kredi vardı öldüğü için pay çıkmıştı eşime evrakları tamamlandı imzaladı parayı çekmedi ailesi verdi 4bin mi 5 bin mi neydi almak istemediğini söyledi bende bişey demedim para işiyle ailesine laf söylenmesini sevmezler erkekler

Anladım canım. Ben de zaten her şeyi söylemesini istemiyorum ama yapıyorsa ve ben farkedip sorduğumda bahsetmiyorsa ona üzülüyorum.
Dediğiniz gibi bi saatten sonra gizliliğe vuracak artık. O lafım ona tesir etmeyecek.
Ben güzel dille artık söyledim en son.her şeyi gelip söyleme ama eğer o ay elimizde az kalıyorsa ve gözümüz bi şeylerde kaldığı halde almayıp sonra kardeşlerin istediğinde çıkarıp verirsen helal etmem dedim.Yoksa elimizde varsa götürsün versin hatta hiç söylemesin.
Ama dün yine paramız kalmadı falan die söylenip durdu.
Akşam teline baktım kardeşini aramış parayı çektiği saatlerde. Elimde somut bi şey yok.Ama verdiğini hissediyorum. Sordum para şu kadar dedi ve hepsini çekti.
Eksik söyleyip ona mı verdi die düşünüyorum.
Yapmışsa da benden gizledi
Ve bu düşünce şu an beni çok üzüyor

işte insanlara 1 2 yapınca karşı taraf hep bekliyor. şimdi kardeşini alıştırmıştır vermese karşı taraf ''he bak vermiyor'' der, paraları kıymetli olan siz olursunuz hemen. he şunu da diyim ben kendimi eşinizin yerine koydum ben de kardeşimden asla sakınmam veririm. ama eşim bana da söyle verdiğini derse de söylerim. siz çok bunaltmayın bu konuda eşinizi bence. madem araba bilmem ne istiyor kendi görsün, yaşasın, anlasın durumu. siz borçlarınızı ödeyin gerisine pek ilişmeyin bi süre.

Erkekler hesabına karısılmasını sevmezler; En azından sizde isteyin Kenara koyup bırıktırırsınız.. Kendısı kafasına dank edınce anlayacaktır Siz ne kadar söyleseniz tesiri yok belliki.. Bu konuda birsey soylemeye devam ederseniz sadece aranızda ucurum artacaktır.

Tamam haklısın sonuna kadar haklısın anlıyorum seni canım
ama bu adamın huyu böyle vazgeçmez ve düzelmez de
çünkü bu konu da eşin haklı olduğunu bildiği için saklıyor
ne ailesine hayır diyebiliyor ne sana hayır diyebiliyor
ben çözümü kendimi harabe etmemekte buldum
bana ne kadar anlatırsa bende o kadar anlatmakta buldum
ya adamı kabuğundan çıkarmak için çok çabalamadım
ve baktım ki ben benlikten çıkıp adam için kendimi harabe etmişim
sonra bende boşverdim sende boşver ipin ucu iyicene kaçtığını görünce kendine gelecek
paramız kalmadı diye de ayak yapıyor

Bu u para mevzulari kotu bir durum.evlilikte esleri birbirlerinden zamanla gerçekten sogutuyo.benim kocamda abisine aciyodu ve abisinin acincak hali yoktu memurdu sans oyunlarına parasini yatiriyodu hep.kaynana bir ev parasi borcunu ödedi.benim kocamda hep aciyip verdi.biz ay sonunu getiremezken ben kendi aileden borç isterken o aldigim borç paradan bile veriyordu sürekli tartisiyoduk.ve abisi bana borc vermediki kardesim diyodu karisina annesine yalanciydi bide.sonuç kocama maddi anlamda hic güvenin kalmadi ama o sunepe abisinden çok şükür şimdilik kurtuldum sağ olsun kocama iki kere çok büyük kazik atti ve ortada birakti dualarim kabul oldu . Bol bol dua edin başka turlu bitmiyolar.

Bi süreliğine karışmamayı düşünüyorum canım bi kaç görmezlikten geleceğim bakalım gizlemeye devam edecek mi

Darısı başıma

Umarım dank eder en kısa sürede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…