Görücü, çiçek, çikolata

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.527
2.975
333
Bana bir görücü geldi arkadaşlar ama olumsuz sonuçlandı. Aksam damat adayı geldiğinde çiçek ve çikolata getirmiş. Ben etkilenmedigim hatta itici buldugum için kabul etmedim. Bu durumda çiçek ve çikolata geri gonderilir mi? Babamın iş arkadaşı aracı olmuştu ona vericez onlar da görücüye ulaştıracak eğer geri verirsek ama kararsız kaldık. Bu işin doğrusu nedir sizce ?

Görücüler gelmeden olumsuz cevap olabilecegini de hesaba katıp geliyorlar. Bence geri göndermeyin çok sacma olur. Zaten cicekte hal kalmaz. Cikolatda geri gondermek bana sacma geldi. Altin falan olsa geri gönder tamam denilebilinir.

Ben de öyle düşündüm sonuçta hediye gelmiş bişey ama annem illaki gönderelim diyor

Ya bi eve misafir giderken de cikolata alabilirsin.. ya da ilk.kez gidiyosundur hediye alirsin.. cicek de olur bu. Bence size misafir olma inceligidir biraz da cicek cikolata.
Yani gondermeye gerek yok.
Ha adami yaka paca disari firlattysaniz onlari da firlatabilirdiniz. :)

Kız verilirse söz kesilir ağız tatlansın diye de lokum ya da çikolata yenilirmiş eskiden yani bi anlamı var. Çiçeği değil de çikolatayı gönderin bence gerçi eski adetleri bilenler yoktur.

Çok mu sinir oldunuz?eee giderken eline tutuştursaydınız,arkasından göndermek nedir?

Adam tüh gitti paracıklarım derse bilemiyorum yani :)
Ama ben olsam gondermezdim sanirim hatta bu duruma gelmeden once bi disarida gorusurdum ilk önce.

Evinize ilk kez geldiği için çicek ve çikolata getirmesi normal hem normal ev gezmesi değil görücü gelmiş çicek ve çikolatayı geri göndermeniz çok ayıp olur eli boş gelmiş olsaydı daha kötü olmaz mıydı görücülüğe.

ne gereği var

maddi değeri olan bir şey değil

yani misafir gelince de çikolata pasta vs götürülür

kızı vermeye niyet varsa çikolata açılıp ikram edilirmiş yoksa kalırmış kız evinde

çok münasebetsiz olur geri göndermeniz.

Gonderilmez isteme bu her istemeye gelenin cikolata cicegni geri gondernek olumsuz gondermemek olumlu diye birsey yok

şu an göndermeye gerek yok artık. eskiden görücü kabul edilmezse çikolata açılmaz, uğurlarken iade edilirmiş.

Bir nevi evinize gelirken bir hediye getirmişler. E borcam getirecek halleri yok tabii. İllaki söz kesilecek diye gelmemişlerdir geri yollamak abes olur, sözden caymış gibi olur. Bence oturun yiyin. :)

önce bir ikiniz görüşseydiniz ya dışarıda filan.
böyle hiç tanışmadan çiçek çikolatayla gelinmesi abes.
ama geri göndermeniz de abes olur.
karşı taraf ta beklemiyordur heralde.
kızı alamadık çiçekle çikolatamız ziyan oldu filan diye düşünmüyorlardır sanırım:))
çikolatayı sokaktaki çocuklara dağitiverin.
çiçek te solmuştur artk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…