Görücü meselesi

Belli ki istemiyorlar kizinizi. zorlamanin karişmanin anlami yok bir daha teklif bile etmeyin bence boyle birseyi. Hor gormek degil ki bu belki ayni meslekten olsun istiyor oglu doktor gelinide doktor olsun istiyor. Kari koca ayni isi yapsin birbirini daha iyi anlasin farkli meslek grubundan olmasin istiyordur ki bence cok normal benim oglumda doktor olsa evlenecegi kişinin bir doktor veya hemsire ebe nebiliyim.bir saglikci olmasini isterdim ayni kurumda calisnca daha iyi anlarlar is konusnda birbirlerini.onlarda oyle düsünüyor olabilir.Bence yegeniniz yoluna baksin

Hata kuzeninizin annesinde bende görücü usulü tanistirildim. Ama araya başkaları girdi aracı oldu. Aracı olmak için son kişi kızın annesidir. Erkek tarafından birileri genellikle aracılık yapar . Yada illa anne bu fikirdeyse ortak birine rica etseydi sen söyle diye.

biz avrupa da yasamiyoruz ki geleneklerimiz belli. bir kiza annesi koca bulmaya calisirsa degil memur is kadini olsa kiymeti olmaz, karsi taraf suphelenir ve kizi kiymetsiz gorurler, evlenirse de senin annen yapti elinle ayaginla geldin derler.
boyle evlenilmez, gorucu usulunun de kendi icinde kurallari var.

Işletme masterı yapıyor ama ilerde özel sektörde Çalışacak. Devlette çalışmayacak işten Atılma tehlikesi var her zaman Dr ile aynı değil Demiş.

Çookk görgüsüz bir Yengeymiş açıkçası.
Madem damat adayı da bu Yengenin kardeşi, olmadığı daha hayırlı zira Bu görümce ile Kuzenin işi cidden zor olurdu.

Bu da çok doğru..

Annenin yaptığı hata çünkü kız annesinin bu şekilde dile getirmesi sanki kızına koca arıyor gibi anlaşılıp kızını değersizleştirir
Yengeye diyecek hiçbir sözüm yok çünkü kadın üslup bilmiyor dahası yok yani ‘doktorların hayatı zor adapte olamayabilir ben yine de fikir sorarım demek varken’ çok kırıcı ve çirkin konuşmuş

Ben de onu anlamadım.Artı yenge zaten tanımıyor mu bu kuzeni,diyecek olsalar derlerdi.Başlık görücü ama görücülükle bile alakası yok,teklif edicilik var.Ha gençler birbirini sevse de yenge böyle dese kızalım,ama ortada fol yok yumurta yok anne kümes yapıyor

Kızın Dr da gözü yok. Kendisinin eğitimi küçümsediği için üzülüyor.
Annesi ondan habersiz mi gitmiş konuşmuş,madem doktorda gözü yok,Anne sen ne yapıyorsun,hayatta söyletmem,sen delirdin mi dememiş mi?
Doktor tamam dese ne olacaktı"Hay Allah evlilikte hiç aklımda yoktu ama,okulumda var ama iyi bari hadi evlenelim"mi diyecekti.Kaldı ki yengenin bu konudan önce kızın mesleğine laf ettiğini sanmıyorum,anne sorusunun cevabını almış.Ayrıca görücü usülü bu olmuyor.
Dışarıdan birinin önermesine,ailenin gelip tanışmasına görücülük deniyor.
Anne maşallah cin gibi,o varken kızı hayatta bekar kalmaz korkmasın:))

Aynen benim kızı alın demek gibi olmuş. Çok çirkin duruyor

Merhaba herkese ,

Öncelikle birkaç noktaya Açıklık getirmek istiyorum.
1. Kızın annesi kıza sorup onay alarak gidip yengeye söylemiyor. Kızın olaydan yengeye söyledikten sonra haberi oluyor.
2. Görücü usulünde kız ve erkek birbirini hiç Görmez. Ya Kızın Tarafından ya da Erkeğin Tarafından biri önce kızı görür beğenirse isterler. Buradaki durum aslında görücü de değil. Annesi eltisine gidip yeğeniyle kendi kızını tanıştırmasını istiyor. Ilerde tanıdığı güvendiği bir aileye kızını emanet etmek istiyormuş. Yaptığı Hatalı olabilir ama niyeti kötü değil. Hangi anne kızının iyi bir aileye gitmesini istenez ki. Burada konuyu eleştiren pekok kişinin annesi de eminim Kızımın iyi bir yuvası olsub düşüncesindedir. Benim kızımı gelin alın yarın evlensinler de demiyor. Tamışsınlar anlaşırsa evlenirler diyor.
3. Kızın üzüldüğü noktada zaten yengesinin Eğitimini küçümsemesi onu hiç gibi kabul etmesi. bu durumdan da rencide olmuş olması.

Yorumları okudum. Kuzenime de okuttum. Kiminize Katılıyorum kiminize katılmıyorum. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Mune hanım konuyu kapatabilir misin ?

Zaten anne de kendi aracı olmadı ortak olan yengeye rica etti.

Bende aynı fikirdeyim. Evi ve aileyi geçindirmek Sorumluluğu erkekte Olmalı. Kadın destek olur Arada ama devamlı olması uygun değil bence de.
Burada da bu görüşüm Yüzünden çok taşlanmıştım ama bu böyle

Niye yav bütün kadınlar sakat mı eli ayağı mı tutmuyor veya daha mı gerizekalılar erkeklere göre NE EKSİĞİM VAR ULAN BENİM KAÇ PARA ULAN Bİ FÜLÜTTTTT
Şuna bak, çocuğumuza da bi füülüüt alamayacaksak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…