Görücü meselesi

Aynen öyle evlilikler artık ticari anlaşma gibi olmuş şaka gibi. Oğlumun parasını yedirmem kafasındaki anneler de ne hikmetse hiç çalışmamıştır hayatı boyunca. hemen öğretmen, memur gelin adayı bakmaya başlarlar. Oğluşlara bir nevi bankamatik yani. Sinir oluyorum sinir. Bizim kızlarda da suç var, böyle tiplerle kimse evlenmeyecek yalnız kalacaklar görecekler anyayı konyayı:)

ben ne mühendisler ne doktorlar gördüm dışardan dersin pırlanta , ama içinden hayvan çıktı.neyse zaten böyle seçmece özelliklere bakarak evlenmesini istemesi baştan saçma.aşk evlilik böyle şeyler değil hem yaşları daha çok genç.ikincisi ise ben olsam o yengenin yüzüne bakmam bir daha hala saygıdan mı bahsediliyor.

Onlar buluyorlar bşr şekilde ya da onlara buluyorlar. Benim teyzem mesela oğlumun anlattığı kızı kız sırf kasıyor ilerde hamilelik vs olursa çalışma avm de diye istemeye gitmedi.

Yüzüne bakmasa bu sefer de Dr da gönlü vardı diyecekler

Evrt aracı ol Demiş annesi doğrudan çocuğun Babasına söylememiş :)

Aracı Olmayı da kabul etmemiş zsten

Baştan veto yemiş :) Ya sinirden gülüyorum resmen, kızın annesinin kızı düşürdüğü duruma bakın yahu...Benim annem de böyle saftiriktir, tamamen iyi niyetten ama bu iyi bir ders olmuştur umarım...

Onlar buluyorlar bşr şekilde ya da onlara buluyorlar. Benim teyzem mesela oğlumun anlattığı kızı kız sırf kasıyor ilerde hamilelik vs olursa çalışma avm de diye istemeye gitmedi.

Kimin başına ne gelecek ne malum...Bu ülkede ne doktorlar ne mühendisler müdürler savcılar bir gecede işsiz kalmadı mı? İnsanların dini imanı para olmuş. Karakterdir sevgidir saygıdır evliliği yürüten, meslekler değil.

Baştan veto yemiş :) Ya sinirden gülüyorum resmen, kızın annesinin kızı düşürdüğü duruma bakın yahu...Benim annem de böyle saftiriktir, tamamen iyi niyetten ama bu iyi bir ders olmuştur umarım...
Niyet iyi de kuzi için Üzücü oldu ben hakir miyim moduna girdi kızcağız resmen :)

Evet bir de silesi iyi Olanilir ama karakteri kıza uygun mı bilinmiyor. Büyüklere de laf anlatmak zor.

insan kizini bu duruma dusururmu yaa, annem olsa yapan agzinin payini verirdim, kiz zaten cevresinde bulur evlenmek istese, evde oturan kiz degil ki, gorucunun de usulü var kizin gorucu oldugunu hic duymadim, sacmalamasin otursun oturdugu yerde:)

Evet bir de silesi iyi Olanilir ama karakteri kıza uygun mı bilinmiyor. Büyüklere de laf anlatmak zor.

Benim annem de böyle, laf anlatamıyorsun. Kardeşimi evlendirme peşinde, kardeşim de Allahı var pırlanta gibi çocuk, şimdi habire kız buluyorlar görüş diye. Biri olmazsa biri biri olmazsa biri...Çocuk da kendince kibarlık yapıyor hayır demiyor. Sakın kırmayacağım diye konuşma, umut verdi anlaşılır dedim.

Millet rahat durmuyor, habire akrabalarını bizim aileye sokma peşindeler. Çocuğun evlilik düşüncesi yok ama zorla ve ısrarla evlilik moduna sokma peşindeler

Niyet iyi de kuzi için Üzücü oldu ben hakir miyim moduna girdi kızcağız resmen :)

Kuzeninize söyleyin, cahil kendini bilmez birinin dediğini asla ciddiye almasın. Belli ki alçak gönüllü iyi insanlar. Annesine de söylesin, bu tarz insanlara lafı gediğine koymak lazım. "Asıl benim kızım bakmaz daha okuyan öğrenciye" deyip ağzını kapatacaktı yenge kişisinin. Böylelerine böyle cevap lazım.

Kuzenine söyle gülsün geçsin tamam mı :)

Erkekler zsten geç olgunlaşıp evleniyor. Zamana bırakmak Lazım böyle şeyleri ama eski insanlar hep aynı ya :)

Tamam en iyisi böyle Söylemek sanırım :) zaten kısmette ne varsa o olur :)

geçen sene yine bu zamanlarda arkadaş ile parkta oturuyoruz ayıptır söylemesi çay simit muhabbet v.s neyse
üç tane 50+ kadın geldi arka masamıza oturdu. Yüksek sesle konuşuyorlardı, özellikle dinlemedik de duyulmayacak gibi değildi

Bu kadınlar da hayatı boyunca hiç çalışmamış , üretmemiş. Evde kadın programları izleyip koca parası yemiş. Günden güne pastalar börekler dedikodu oh...

bir tanesinin oğlu bulunduğumuz şehrin kurumsal otomotiv fabrikalarından birinde üretimde işçi olarak çalışıyor. Firma ne kadar kurumsal da olsa en fazla alabileceği rakam da belli yani. annesi dedi ki '' ben oğluma hemşire ya da ingilizce öğretmeni istiyorum hanım hanımcık :) ''

hem kendi parasını kazanacak, oğluna muhtaç olmayacakmış, hem de devlet sektöründe olduğu için yarım gün oğluna vakit ayırabilirmiş.

Allah bana erkek evlat nasip etmesin. Ben nefret ediyorum erkek annelerinden.
Kızım olursa da bir gün vallahi yolarım damadı

Hahhahhhaa :))) aynı bizimkilerin zihniyet

Bizim teyzemde dedi ki ben Oğluma resim öğretmeni istiyorum. Tüm gun evde olur dersi de az olur. Devletten iyi de maaşı olur :)

Kızın annesini tuhaf bulmadım. Erkek anneleri önerince doğru da kız annesi önerince mi yanlış oluyor. Üstelik dinimizde bile var bu durum insan evladının evlenmesini ister kız erkek fark etmez birini önerebilir. Kızın yaşı da çok küçük değil zaten bir iki sene de tanışma aşamasında geçer normal yani. Denklik meselesine de takılmadım. Doktorların kendilerini aşırı üstün görmesine gerek yok zaten kız da boş değil master yapıyormuş. Burada sorun edilebilecek tek şey çocuğun okulunun bitmemiş olması ki o da büyük bir sorun değil son senesi çünkü. Görücü usulü evlilikler de eskisi gibi değil kimse sevmeden beğenmeden evlensinler demiyor. Yengeyi haksız buldum denklik meselesine kafa yormasın yoruyorsa da dile getirip insanların kariyerini küçümseyip kalp kırmasın.

böyle insanlara sinir oluyorum ya gerçekten. bende evlnceğim dönemde hiç unutmam kuznimin sözünde kadınlar konuşuyor beni sorular üni mezunu önlisans faln diyince hımm bizim oğlumuz öğretmen bizde öğretmen arıyoruz demişlerdi ay nasıl gıcık olmuştum. sanki öğretmen öğretmenle evlenince noluyor önemli olan huzur. banada görücü geldi mesela 2 üni bitirmiş mühendis ve bütün kriterlerim uyuyordu ama malesef oturuşu falan hoşuma gitmedi bende kabul etmedim. önemli olan okumak mı yani. eşim şuan minübüs şöferi görücü usülü evlendik ve onuda hakir görmüşler dolmuşcu diyee ama çok şükür mutluyuz o lise ben üni mezunuyum çalışıyruz herşeyimizde var. terbiyesizler işte bence o hakir görene yanlış yaptığını söyleyin derim. insanları mesleği yüzünden hakir görmesinler.

Bana da Abes gelmedi.
Kızın annesinin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Tek şey kız işletme masterı yapıyor tıp okumadı denk değil diye düşünülmüş. Kız da yengesi onu küçümsedi diye üzülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…