- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Kuzenimde ona bozuldu işte. Kız bir de diyor ki o kadsr emek veriyorum derslerim iyi çalışıyorum ama devlet memuru olmayacak diye hakir görüldüm hiçmişim gibi davrandılar diyor.böyle insanlara sinir oluyorum ya gerçekten. bende evlnceğim dönemde hiç unutmam kuznimin sözünde kadınlar konuşuyor beni sorular üni mezunu önlisans faln diyince hımm bizim oğlumuz öğretmen bizde öğretmen arıyoruz demişlerdi ay nasıl gıcık olmuştum. sanki öğretmen öğretmenle evlenince noluyor önemli olan huzur. banada görücü geldi mesela 2 üni bitirmiş mühendis ve bütün kriterlerim uyuyordu ama malesef oturuşu falan hoşuma gitmedi bende kabul etmedim. önemli olan okumak mı yani. eşim şuan minübüs şöferi görücü usülü evlendik ve onuda hakir görmüşler dolmuşcu diyee ama çok şükür mutluyuz o lise ben üni mezunuyum çalışıyruz herşeyimizde var. terbiyesizler işte bence o hakir görene yanlış yaptığını söyleyin derim. insanları mesleği yüzünden hakir görmesinler.
Kuzenimde ona bozuldu işte. Kız bir de diyor ki o kadsr emek veriyorum derslerim iyi çalışıyorum ama devlet memuru olmayacak diye hakir görüldüm hiçmişim gibi davrandılar diyor.
Âmin canım çok Teseklür ederim çok sağolasınçok iyi anlıyorum yaşadım çünküü aynısını ama takmasın bence Allah onada hayırlısını verir inşallah. ben evde huzura inanırım huzur olursa hamallık yapar yine parasını kazanır herkes. Rabbim inşallah kuzeninize iyi bir kısmet nasip eder. böyle insanlarıda Allah bildiği gibi yapsın Allaha havale edinn..
Oohoo,her tanıdığın beğendiğin gözüne kestirdiğin damat olsaAilesini de tanıyor o Yüzden sadece mesleği Yüzünden değil.
Onlar klasik,her daim revaçta,siyah küçük elbise gibi:))Ben yengeden ziyade anneyi garip buldum.Doktor mühendis modası gecmedi mi?
geçen sene yine bu zamanlarda arkadaş ile parkta oturuyoruz ayıptır söylemesi çay simit muhabbet v.s neyse
üç tane 50+ kadın geldi arka masamıza oturdu. Yüksek sesle konuşuyorlardı, özellikle dinlemedik de duyulmayacak gibi değildi
Bu kadınlar da hayatı boyunca hiç çalışmamış , üretmemiş. Evde kadın programları izleyip koca parası yemiş. Günden güne pastalar börekler dedikodu oh...
bir tanesinin oğlu bulunduğumuz şehrin kurumsal otomotiv fabrikalarından birinde üretimde işçi olarak çalışıyor. Firma ne kadar kurumsal da olsa en fazla alabileceği rakam da belli yani. annesi dedi ki '' ben oğluma hemşire ya da ingilizce öğretmeni istiyorum hanım hanımcık :) ''
hem kendi parasını kazanacak, oğluna muhtaç olmayacakmış, hem de devlet sektöründe olduğu için yarım gün oğluna vakit ayırabilirmiş.
Allah bana erkek evlat nasip etmesin. Ben nefret ediyorum erkek annelerinden.
Kızım olursa da bir gün vallahi yolarım damadı
Maşallah kız anasına,tahtını yapmış ta bahtını da yapmaya kolları sıvamış:)Tabi öyle de görücü usulünde işler böyle ilerler zaten.
6 aya evlensinler demiyor. Tanıştır anlaşırlarsa evlenirler Demiş şartlar müsait olduğunda.
Kızın üzüldüğü nokta zaten yengesinin sözleri.
Insan bi araştırır evlenmeden önce :)Böyle zihniyetli anneler çok fazla...
Aklıma kuzenim geldi anlatayım...Kuzenim öğretmen, okulu bitmeden aynı dediğiniz gibi düşünce yapısına sahip bir akrabamız oğlu için istedi kuzenimi. Mühendis diye tanıttı, işte kurumsal firmadaymış, kuzenim de atanınca mis gibi bir maaşla ev yaptırır diğeriyle geçinir birikim yaparlarmışmış...Derken evlendiler fakat adam mühendis değilmiş yalan ortaya çıktı...Kızımız da atanamadı:) Kayınvalidedeki hayal kırıklığı arşa değdi. Tutmadı planları hesapları yani...
Hakir gören kim tamam da? İlber Ortaylı mı :) Boşverin cahil insanları allasen. Kuzenine okut bunları tamam mı?Kuzenimde ona bozuldu işte. Kız bir de diyor ki o kadsr emek veriyorum derslerim iyi çalışıyorum ama devlet memuru olmayacak diye hakir görüldüm hiçmişim gibi davrandılar diyor.
Insan bi araştırır evlenmeden önce :)
Ya neden hayret ediyorlar anlamıyorum TR de zaten çopu yerde hala bu zihniyet hakim ki. Benim ünv de kız arkadasım vardı annesi tembih etmiş okula başladığında okuldan kimseyi beğenme sevme biz seni tanıdığımıza vereceğiz diye öyle de oldu
Âmin canım :)Hakir gören kim tamam da? İlber Ortaylı mı :) Boşverin cahil insanları allasen. Kuzenine okut bunları tamam mı?
Kendisini nadide bir mücevher gibi görsün. Gerekirse kibarca cevabını verir güler geçer. Allah iyileriyle karşılaştırsın.
Doğrudur bizim kuzenin annesi de sağ biraz :) olan kızlarına oluyor işteBizim aile de konudaki kuzen kızımızın annesi gibi saftır azıcık, yani herkesi kendimiz gibi sanarız. Karşı taraf da uzak akraba olunca inanmışlar. Gerçek hiç bir zaman gizli kalmıyor tabi..
Âmin canım herkes hakkında HayırlısıBence yenge inanılmaz büyük konuşmuş, kuzeninizin hakkında hayırlısı olsun
Evet ama eskiden erkek ne iş yapıyor diye sorarlardı şimdi kız Çalışıyor mu çalışmıyorsa olmaz diyorlar.Statüye göre eş seçmek nedir ya..okumak cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır demiş atalarımız..ne çok okumuş ama adam olamamışlar var etrafta..en güzel üniversiteleri bitirmiş ama kadına nasıl davranacagını bilmez..okumak meslek sahibi olnak tabiki önemli ama insan olmak.merhamet sahibi olmak çokk daha önemli şu hayatta..evliliklerde bunlar aranmalı en önce..
Kız annesine yakışmaz böyle şeyler, ağır olsun biraz.Ailesini de tanıyor o Yüzden sadece mesleği Yüzünden değil.
Evet geçim zor..tek basına dahada zor.ama ben biraz eski kafalıyım bu konularda..sorumlugun büyük bölümünün erkekte olması gerektiğini düşünüyorum..bende ek iş yapıyorum boş oldugum için ..200 300alıyorum aylık..ama eşim bilmez bile benim paramın .ne kadar oldugunu..söylemem çünkü..zaman zaman çok sıkışırsa destek olurum o da var..ama her zaman olmam..kızımada diyorum .mutlaka oku bir meslegin olsun..ama paranı sen bil..gerektiği kadar destek ol evlenince..at bankaya diyorum..erkek sorumlulugunu bilmeli..Evet ama eskiden erkek ne iş yapıyor diye sorarlardı şimdi kız Çalışıyor mu çalışmıyorsa olmaz diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?