görücü usulü daha ses gelmedi kaldım ortada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
25-30 yas arası bekar bayan öğretmenlerin çoğu böyle ne yazık ki. Yakışıklı, maddiyati iyi es bulma derdindeler. Keşke kendilerini daha iyi yetiştirme, okuma , kültür edinme derdinde olsalar...
Linç yiyeceğim ama şöyle izah edeyim; malum parti malum kuralları kaldırınca eğitim fakülteleri ilahiyat fakültesi görüntüsünü aldı. 2010 yıllarında üniversiteye giden herkes bu durumu farketmistir benim gibi.
Benim fakultem de onlarla çok yakındı. Yolda bize laf atıp kavga cikartmak için ugrasiyorlardi... Bir tanesi de benden hayatinin dersini aldı.

Sorsun annen

Ayrıca yine demek istiyorum biz öğretmeniz robot değil ki,öğretmen olunca bize doğru erkeği seçme kriteri yüklenmiyor.
Ya bırakın bu işleri allasen erkek için salya sümük ağlayan bir diğer kişide sizsiniz. Evde kalcam tribine en son 2000de girmiyor muyduknsk

Ya bırakın bu işleri allasen erkek için salya sümük ağlayan bir diğer kişide sizsiniz. Evde kalcam tribine en son 2000de girmiyor muyduknsk
Tamam da bazıları şunu anlamak istemiyor herkesin hayattan beklentisi farklıdır,ben koca beklerim sen ev,araba beklersin kimsenin yetiştirilme tarzını bilemezsiniz ki.Sevgi görmemiş bireyler genelde bir erkekten daha çok sevgi ister, ben şiddet olan bir ailede büyüdüm.Bu kızın da nasıl bir ailede büyüdüğünü bilemezsiniz/bilemeyiz.

Kocaya yanar gibi dolaşmayın ya. Duyan sokakta kaldınız sanacak. Bir fotoğraf gördünüz diye ne bu tavır almalar, kocanızı elinizden aldılar sanki. Görücü usulü mü kaldı?? Öf anne ne yapayım ben bu kızı diyip geçmişlerdir.
Görücü usulü buldukları erkeklerden de medet ummayın, çoğu hayırsız tipler

İşte öğretmen olmuş öğrencilerine eğitim veren bir kadın böyle düşünemez üzgünüm çünkü bu mantıkla hareket ederse, ben şiddet gördüm erkek sevgisi lazım diyerek daha coook yanlış erkeği hayatına alır. Öğretmen dediğimiz kişi en azından bunu ayırt edecek kadar kendini geliştirebilmiş olmalı koca isteyebilir tabi ama oturup salya sümük ağlayarak değil. Konu sahibi de bir fotoğraf görmüş çıldırmış neden hala haber yok diye uyku uyuyamıyor, böyle çıldıracağına gitsin ne oldu bizim iş bende beğendim kaynının oğlunu desin açık açık daha iyi.

Duygularınızı ne kadar abartılı yaşıyorsunuz yahu.. Kafayı yiyecek bir şey yok ki ortada. Sanki 2 çocukla terk edildiniz. Annenize neden kızıyorsunuz, kadın ne yapsın. Neden sizin yüzünüzden arkadaşlığını kessin? Belki de fotoğrafınızı gösterdiler ama karşı taraf istemedi. Anneler kendi kendine gelin güvey olup gelin bakarken erkeklerin bundan haberi olmuyor, anneleri konuyu açınca da anında kapatıyorlar bilginiz olsun. Hayal kırıklığı, ortada kalmak falan ne? Bir fotoğraf görüp ne yaşadınız da hemen hayallere daldınız? Çok garip ve hiç normal değil duyguları bu şekilde yaşamanız.
Bence siz evlilik falan düşünmeyin. Ben bu hareketleri, düşünceleri hiç olgunca bulmadım.

Son düzenleme:
Elbette meslekle bağdaştırıyorum. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek ve bu mesleğin en önemli kriterlerinden biri de iletişim becerisi. Sizce bu konuyu açan kişinin iletişim becerisi var mı? İki ayda yataklara düşmüş haber gelmedi diye. Oysa biraz kendine güvense, biraz mesleki olarak kendini geliştirmiş ve özel hayatında da mesleki becerilerinden yararlanıyor olsa arar; ne oldu böyle bir konu vardı haber var mı diye sorar. Bu insanlar pedagojik eğitim alıyor ve bu eğitim öyle küçümsenecek bir eğitim değil. Elbette öğretmenlerden yüksek performanslar bekliyoruz. İnsani konularda değil elbette zira evlenmeyi herkes ister. Daha çok olayları ele alış şekli, yorumlama becerisi, iletişim becerisi ve farkındalık gibi şeylerin diğer insanlara göre biraz daha fazla gelişmiş olmasını bekliyoruz. Neticede bu insanlar topluma faydalı olmasını umduğumuz bireyleri eğitiyor. Bakın yetiştiriyor demiyorum, yetiştirmek ailelerin görevi; eğitmek ise öğretmenlerin.

Kimse kusura bakmasın da ülkedeki eğitim sistemi belli, öğretmenlerin şartları belli. Haliyle bu şartlarda çalışan insanların üstün performans sergilemesini beklemiyoruz. Fakat en azından bazı temel becerileri olsun istiyoruz. Bazı temel konularda diğer insanlara kıyasla yüksek performanslar bekliyoruz. Şahsen ben kendi adıma en çok Türkçe konuşma ve yazma becerisine bakıyorum bir öğretmenin. Ardından kendini ifade etme şekline. Kendini eğitememiş insanlar benim onlara emanet ettiğim çocuğu da eğitemez.

Konuya dönecek olursam duygularını yönetmekten aciz, kendi kendine gelin güvey olan, açık ve net iletişimi tercih etmek yerine 2 ay boyunca birilerinden haber bekleyen bir öğretmen benim gözümde mesleki olarak eleştirilmeyi hakediyor. Çünkü konunun başında “atanmış bir öğretmenim” ifadesi yerine çalışan bir kadınım da diyebilirdi. Madem atanmış bir öğretmen olduğunu gururla dile getiriyor, eleştirilere de açık olacak.

Başka mesleklere böyle yüklenmiyorum evet. Çünkü öğretmenlik diğer bütün mesleklerden çok daha önemli bir meslek. Eğitim biterse geleceğimiz biter. Öğretmenlerin kalitesi, geleceğimizin kalitesini belirler. Bunun da tartışılacak bir yanı yok.

Son düzenleme:
Ayrıca yine demek istiyorum biz öğretmeniz robot değil ki,öğretmen olunca bize doğru erkeği seçme kriteri yüklenmiyor.
Doğru erkeği seçmek bir seçenek olursa mümkündür. Ortada fol yok fos yok ne doğru erkeği seçmesi... 20 yaşına gelmemiş bir birey olsa neyse 27 yasinda ogretmen biri de bu kadar basit dusunmemeli...

Bu insanlar pedagojik eğitim alıyor ve bu eğitim öyle küçümsenecek bir eğitim değil
Hangi alanda kalite var ki eğitimde olsun? Eski öğretmenlerin bir ağırlığı, duruşu vardı. Anadolunun her şehrine eğitim/fen-edebiyat fakültesi açıp öğrenci doldurmayı marifet bilen devlet bu şekilde vasat bir öğretmen yığını oluşturdu. Kasa dolsun diye 1.5 milyon sıralamayla girip hasbelkader bölümü okuyup bitirenlere pedagojik formasyonu parayla sattı, öğretmen olabilir belgesi verdi. Bizim zamanımızda drama dersleri vardı, stajları evrak üzerinde göstermelik yapmıyorduk, alanımızda yetkin olabilelim diye canımızı çıkarırdı hocalar. Şimdi her şey öylesine yapılıyor. Sonuç olarak ortaya böyle vizyonu düşük bir profil çıkıyor.

siktir lan o..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…