Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Bence tanışarak. İnsan tanımadığı biriyle nasıl evlenebilir ki ben yapamazdım.

yukarda arkadaş ta yazmış canım;günümüzde görücü usulü denilen evlilikte gençlerin konuşup görüşmesiyle oluyor.hatta bence flört ederek evlenmekten artısı bunda direk aileler de işin içinde olduğu için benim annem seni istemiyo gibi durumlar yaşanmıyor

görücü usulü nedir arkadaş:s yapmayın yani özgür bi birey kendi seçimlerini kendisi yapar. sevmeden evlilik olurmu ya sevmek için evleniyolar bence görücü usulünde

7 yıllık erkek arkadaşımdan yediğim kazıklara ve çevremdeki ilişkilere bakarsak ailemin seçtiği kişi daha mantıklı geliyor artık bana

simdiki görücü usulülerde severek evlilik sayilir,
severek evlilikte esinle cikarsin seversin ailenle tanistirirsin,
görücü usulundede aileler tanistirir anlasirsan seversen evlenirsin,
simdi eski görücü usullerimi kalmis...

sanki flört edip de evlenenler evlendigi kişiyi tanıdıklarını sanıyolarsa bence yanılıyolar çünkü insan kitap gibidir yaprak deişir gibi huyu husu deişir bide flört/nişanlılık herneyse o dönemde ilişkiler yapmacık olyo helede erkeklerrrr evlene kadar herseyi yapar yüzlerine maske takarlar evlenincede nede olsa cantada keklik misali...hani derlerya karamanın koyunu sonra cıkar oyunu :18::18::18:

evet haklısın arkadaşım katılıyorum

Ya şuan benim ailemde görücü usulü birini istiyor. çocuk iyi yakışıklı zengin ama benim kalbimde başka biri var bunu da aileme söylemek istemiyorum çünkü bir birimizi tanımak istiyoruz alıp çocuğu hemen de ailemin karşısına getiremem ki ne yapacağımı bilmiyorum bende tutturmuşlar o çocuk diye bence severek evlenmek daha güzel. İlerde pişman bile olsan seni pişman bile etse sonuçta seviyorsun bir şey demezsin ama sevmeden görücü usulü evlensen ilerde sorun çıksa ben istememiştim der ayrılırsın. Severek evlenmek mantıklııııı :/

Ben sevdigim halde yeri geldiginde kaldıramıyorum birde bu kadar sevmesem nolurdu diyorum ama görücü usulü ne kadar flört edersen et aileler tanıdıklar aracılıgıyla oluyor bu iş ve evlilige yönelik tanımaya calısıyorsun iyi bir eş olur mu durumu vs senden cvp bekleyen insanlar..Beklemedigin zamanda sevip asık oldugunda evlilik sonradan geliyor gündeme deli gibi beraber yasamak yaslanmak aynı evi nefesi paylasmak istiyorsun..Yani ask evliligi bir ömür yada kısa zaman sürsede bu duygu heyecan istek farklıdır.

Hangi devirde yaşıyoruz tabi ki tanışarak :)

Evet hangi devirde yaşıyoruz bu devirde görücü usulü o kadar modern yapılıyoki eskiden görücü usülünde aileler karar verirdi gençler evlenirdi şimdi aileler vesile oluyo gençler karar veriyo evliliğe

Yani insanlar birbirini tanıyo en azından iki tarafında niyeti evlilik olunca daha seviyeli bi birliktelik oluyo....

bende görücü evliliğinden yanayım.. inşallah hayırlısıyla düşündüğüm gibi olur ve yarın filan bir ararlar beni:) hemen gelirler evimize.. isterler olur biter:) inşallah:) umutlu bir bekleyiş içindeyim bu günlerde... inşallah hayırlısıyla olur.... inşallah.....

yazmadan geçemdeim.. hayırdır sAna görücü mü geliyolar ???

henüz eve gelme olayı olmadı da annesi anneme sormuş filan... bende umutlu umutlu bekliyorum gözüm telefonda... ah bir arasa 2 dk konuşsak ne olur ki... beklemeye razıyım ama bir bilinmezliği bekleyip beklemediğimden emin olmalıyım... birşeyler netlik kazansa.. ALLAHım kimseyi boşuna bekletmesin.. kadın olmak ne zor.. bekleyen umut eden hep biziz... erkek tarafı net birşey söylese öyle arafta kaldım ki... bir umuda sarılmaya ihtiyacım var kaç yaşına geldim artık birşeyler olsun ALLAHIm lütfen bir netlik olsun ne olduğunu bileyim.... herkese hayırlı evlilikler........

Gorucu usulünün adı öle ben yengemin aracılığı ile tanıştım eşimle konuştuk anlaştık evlendik bu sekilde daha sağlam olduğunu düşünüyorum diğer türlü lackalasiyor hersey evlenince paylaşacak birseyler kalmio sıkılıyorlar maalesef

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…