- Konu Sahibi carpeediem
-
Ben görücü usulü olan evliliklerin daha saygi agirlikli bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bu yönden avantajli birsey bence. İnsanlar hemen icini acamadigi için daha bir seviyeli ilerliyor herşey.
İnşallah hayırlı olur sizin içinde.
Ben görücü usulü olan evliliklerin daha saygi agirlikli bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bu yönden avantajli birsey bence. İnsanlar hemen icini acamadigi için daha bir seviyeli ilerliyor herşey.
İnşallah hayırlı olur sizin içinde.
kesinlikle katılıyorum size bu konuda.. işin için de ailelelr de olduğu için herşey daha ciddi daha temiz ilerliyor bir de..fakat ben bu kişiyi yanlış tanıyıp yanlış karar vermekten korkuyorum açıkcası. daha öncesinde erkek arkadaşım olmuştu arkadaş ortamından. sonuçta o da ilerlemedi olmayınca olmuyor.Anlaşabileceğimiz kişi görücü usülü ile de gelebilir karşımıza..ama bu kişiyi doğru tanımalı doğru analiz etmeliyim.. hadi hayırlısı bakalım.. çook teşekkür ederim..
'' ortak arkadaşımız aracılığı ile tanıştık '' diyen çiftler çoğunlukta günümüzde, yani '' modern görücü usulü''.. Adım adım ilerleyerek, tanıyarak , duygulardan önce mantık devreye girdiğinden bu tür ilişkiler daha sağlıklı, çünkü duygulardan önce karşılıklı beklentilerin düşünülüp tartıldığı bir ortam oluşuyor, daha sonra sevgi ve yahut aşk devreye giriyor.Görücü usulu diyip geçmemek lazım, bu tür evliliklerin daha sağlam olması ve daha uzun sürmesinin sebebi , aşk evliliklerine oranla öncelikle çiftlerin birbirine saygı duyması , daha sonra sevgi ve/ veya aşkın devreye girmesi :)
Öncelikle merak ettim kaç yaşındasınız? Hani neden görücü usulü?
Sorunuza gelince aslında bi'çoğumuzun ilişki durumu sizinki gibi başlıyo. Mesela adam bi'tanıdığının tanıdığı oluyo yine o size kendini nasıl anlatırsa o.
Mesela kendimden örnek vereyim sevgilimle üniversitede tanıştık ikimizde geçiş yaparak bu okula geldik yani ne beni ne de onu tanıyan vardı. Buluştuk, bol bol kendimizi anlattık. Sonra hisler devreye kendiliğinden girmeye başladı. Güven gibi...
Zaten bol miktarda bir araya gelirseniz ister istemez paylaşımınız artacak yüzündeki mimikleri bile ezberleyeceksiniz neye ne tepki veriyo, şuan yalan söylüyo gibi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. İlişki işi şans işi bazen ne kadar tanısanız da olmuyo oyüzden görücü olayı diye önyargılı yaklaşmayın
o hiç belli olmaz işte görücü usulü diye daha saygılı diye bişey yok ben ne görücü usulleri biliyorum ne yüz göz olmalar ne kavga küfürler neler neler
ama konu sahibi kendi nasıl tanıtırsa oyle tanırım demişsiniz bu 10 yıl sevgili olsanız bile aynı değişmez bişey
hiç kimseyi yüzde yüz tanıyamazsınız ama size olumlu geldiyse iyice arastırırsınız cevresinden sorar sorusturursunuz ona göre daha iyi karar verebilirsiniz
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
'' ortak arkadaşımız aracılığı ile tanıştık '' diyen çiftler çoğunlukta günümüzde, yani '' modern görücü usulü''.. Adım adım ilerleyerek, tanıyarak , duygulardan önce mantık devreye girdiğinden bu tür ilişkiler daha sağlıklı, çünkü duygulardan önce karşılıklı beklentilerin düşünülüp tartıldığı bir ortam oluşuyor, daha sonra sevgi ve yahut aşk devreye giriyor.Görücü usulu diyip geçmemek lazım, bu tür evliliklerin daha sağlam olması ve daha uzun sürmesinin sebebi , aşk evliliklerine oranla öncelikle çiftlerin birbirine saygı duyması , daha sonra sevgi ve/ veya aşkın devreye girmesi :)
Ben görücü usulü evlendim çokta mutluyumbizi akrabalarımız tanıştırdı 13ay nişanlı kaldık bu dönemde sevdik aşık olduk. Oysaki hep severek evlenmeyi hayal etmiştim ama yine severek oldu adı görücü usulü nişanlılık döneminde sürekli görüştük tanıdık birbirimizi. Şimdiki aklım olsa derler ya ışte yine görücü usulü evlenirdim:118:
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..
Bende gorucu usulu evliyim uc kere girustum dorduncude nisanliydim bes ayin icinde evlendim bes aydir da evliyim aeviyo muyum asigim kocama...olumlu grldiyse tanimaya calis uc dort kez gez yemek ye dikkat et tavirlarina sinemaya gidin gezmeye gidin bak bakalim ayak uyduruyomu sana...Hayirlisi olsun simdiden
bır sene muhakkak cıddı dusunuyosan bu adamla yemege cık
gez eglen mutlu ol
yemege cık
hesap oderken kı ben bı erkegın ıfadesını
davranıslarını sana karsı
bırlıkte gecırdıgınız zamanı
paylasabılcen bır s var mı
ortak yonlerınız bnları bence dozunda sen tart
karar ver olemadım at
forumda gorucu usulu olsun ya da normal arkasların bulup eevledıgı olsun adam evlenmeden melek ,evlendıkten sonra !ŞEYTAN çıkıverıyor((((((
ıyı bı gozlemcı ya
Bende görücü usulu evlendim.
10 ay çıktık, 7 ay nişanlı kaldık. 1,5 yıllık evliyiz çok şükür
tanışma sürenizi biraz uzatmanızı tavsiye ederim. 2-3 ay konuşur, 5-6 ayda nişanlı kalırsanız yeteri kadar tanımış olursunuz.
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..
bana göre bir insanı tanımanın en iyi yolu, size karşı olan tavırlarını değil insanlara karşı tavırlarını incelemektir. yani yanınızdayken telefon konuşmalarına bakın insanlarla nasıl konuşuyor, saygılı mı, çabuk sinirleniyor mu? başkalarına nasıl davranıyorsa gün gelecek size de aynı şekilde davranacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?