- 27 Ağustos 2012
- 512
- 816
- 303
- Konu Sahibi carpeediem
-
Bende eşimle görücü usülü evlendim tanıştıktan bir hafta sonra sözlendik ve beş ay sonrada evlendik nişanlıyken sık sık görüşüyorduk ama ne kadar sık görüşsende aynı evin içinde yaşamayınca tam anlamıyla tanıyamıyorsun karşındakini biz yaşayarak tanıdık birbirimizi ilk günden beri bir saygı ve sevgi vardı aramızda ama aşkımız evlendikten sonra başladı şimdi çok sağlam bir ilişkimiz var hep dua ederim bizi tanıştıranlara inşallah sende benim kadar şanslı olursun
oo sizn ki çok hızlı olmuş yaa..umarım sonu hayırlı olur kafamda birsürü soru işaretipeki ilk gördüğünüz anda 'işte bu' dediniz mi gelgitler şüpheler yaşamadınız mı hiç??
Ben görücü usulü olan evliliklerin daha saygi agirlikli bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bu yönden avantajli birsey bence. İnsanlar hemen icini acamadigi için daha bir seviyeli ilerliyor herşey.
İnşallah hayırlı olur sizin içinde.
Bana da 1 ay önce bir komşumuz bir çocuğu tavsiye etti, şimdiye kadar görücü usulüne hiç yanaşmamış olsam da bu sefer olabilir gözüyle baktım. Ama önce kadınlar gelecekmiş görmeye beni, bu bana çok saçma geldi ve strese girdim. Çocuk eğitimli biri, ben de öyleyim. Yani karşılıklı konuşabilirdik. Komşumuz bizim adetimiz öyle, önce kadınlar görür, ondan sonra kızla çocuk görüşür dedi. Bir şey söyleyemedim, kadınlar geldiler, iyi karşıladım onları, ama tanımadığım etmediğim biri için hazırlıklar, dolayısıyla çok tuhaf hissediyordum, şaşkındım. Kadınlardan biri "düğünde bir kız beğendik, onu sorduk onun sevgilisi var dediler, o kız güzeldi" falan dedi, ben şaşırdım, kadının yüzüne baktım. Sonra "teyzenin oğlu için" falan kıvırmaya çalıştı. Dedim heralde beni beğenmediler dış görünüş olarak, sonra da zaten görücü usulüne pek hoş bakmıyordum, kendi gururuma yediremedim. Evlenecek olan benim, niye önce bir jürinin onayından geçiyorum, ne kadar kıymetli oğulları varmış diye düşündüm. Çok moralim bozuldu, hep ağladım. Aklıma hep olumsuz örnekler geldi, mesela çalışma arkadaşımın annesi oğluna kaç tane kız gösteriyor, o hepsine bir kulp bulup beğenmiyor. Bir başka komşumuz oğluna kız bakıyor, görücü gidiyor, ama çocuğun sevgilisi var kaynana kızın memleketini beğenmediği için kız bakıyor fakat sonunda sevgililer yine evleniyor. Bu durumda görücü gidilen kız boşuna umutlanıyor. Bu gibi örnekler geldi hep aklıma. Moralim bozuldu. Anneme ertesi gün istemiyorum ben onları dedim, işe gittim mesai kaldım, eve geç geldim.
geldiğimde annem de kızım istemiyor demiş komşumuza. Komşumuz da demiş ki niye onlar sizi beğenmişler, niye ben sizi birbirinize uygun olduğunuzu düşündüğüm için tanıştırmak istedim, bir görüşsünler. Annem de diretmiş, olmaz bu iş bilmem ne, iş bozulmuş.
Eve geldim annem böyle anlattı, ben onlar beni beğenmedi diye düşünüp gururumdan dolayı istemiyorum demiştim. Bu sefer de içimde başka türlü üzüntüler oldu, belki güzel olabilirdi diye. Ben çocuğun haberi bile yoktur belki de, sırf annesi bakıyordur öyle diye düşünürken, meğer çocuğun haberi varmış, o demiş gidin görün diye. Ya üff tamamen yanlış anlamayla bozuldu herşey, belki bir hayır vardır bunda ama anlattıklarına göre iyi bir çocuktu. Bir de yakın oturuyorlarmış bize. Çocuk niye hiç hamle yapmadı beni tanımak için?
Ya ben bu çocuğu çok merak ediyorum, bizim burda yürürken etrafıma bakıyorum, acaba nasıl biridir diye, belki görürüm diye. Sanki görsem tanıycam da ? :) Gizemli çocuk. İşime konsantre olamıyorum bu yüzden. Aradan 1 ay geçti, bir de reddetmiş oldum, sanki kendini beğenmiş gibi bir izlenim oldu onlara karşı, benim yanlış anlamamdan dolayı. Aracı kadına gidip desem acaba görüşebilir miyiz ki? Bir de şimdi benim hakkımda dalga mı geçiyorsun bizimle diye düşünürler mi? Ama yanlış analamakta haksız mıyım? Kafam karıştı kızlaaar
Ne yalnis anlasilmasi? Kendine gel! Bu çoçugu nasil merak edebilirsin? Belliki çoçuk kadinlari et parçasindan ibaret görüyor. Sen kendini begenmis degilsin, asil çoçuk kendini begenmis! Ne demek, önce kadinlari yolla, et iyi mi kötümü, ondan sonra ben bakarim düsüncesi?
Gerçekten hanimlar, bir erkek için bu kadar alçalmayin ya! Yemin ederim ben utandim bu olaydim.
neden böyle bir tepki verdiğinizi anlamadım gerçekten
neden et parçası olarak görsünki
belliki çocuk kızla ciddi düşünüyordu hiçbir ortamı yok yolun ortasında durdursa belki tokat yiyecek
bazen öyle şeyler yazıyosunuzki şaşırıyorum
görücü usulünü hakir gördüğünüz için mi böyle yazdınız gerçekten anlamaya çalışıyorum
nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden canımBana da 1 ay önce bir komşumuz bir çocuğu tavsiye etti, şimdiye kadar görücü usulüne hiç yanaşmamış olsam da bu sefer olabilir gözüyle baktım. Ama önce kadınlar gelecekmiş görmeye beni, bu bana çok saçma geldi ve strese girdim. Çocuk eğitimli biri, ben de öyleyim. Yani karşılıklı konuşabilirdik. Komşumuz bizim adetimiz öyle, önce kadınlar görür, ondan sonra kızla çocuk görüşür dedi. Bir şey söyleyemedim, kadınlar geldiler, iyi karşıladım onları, ama tanımadığım etmediğim biri için hazırlıklar, dolayısıyla çok tuhaf hissediyordum, şaşkındım. Kadınlardan biri "düğünde bir kız beğendik, onu sorduk onun sevgilisi var dediler, o kız güzeldi" falan dedi, ben şaşırdım, kadının yüzüne baktım. Sonra "teyzenin oğlu için" falan kıvırmaya çalıştı. Dedim heralde beni beğenmediler dış görünüş olarak, sonra da zaten görücü usulüne pek hoş bakmıyordum, kendi gururuma yediremedim. Evlenecek olan benim, niye önce bir jürinin onayından geçiyorum, ne kadar kıymetli oğulları varmış diye düşündüm. Çok moralim bozuldu, hep ağladım. Aklıma hep olumsuz örnekler geldi, mesela çalışma arkadaşımın annesi oğluna kaç tane kız gösteriyor, o hepsine bir kulp bulup beğenmiyor. Bir başka komşumuz oğluna kız bakıyor, görücü gidiyor, ama çocuğun sevgilisi var kaynana kızın memleketini beğenmediği için kız bakıyor fakat sonunda sevgililer yine evleniyor. Bu durumda görücü gidilen kız boşuna umutlanıyor. Bu gibi örnekler geldi hep aklıma. Moralim bozuldu. Anneme ertesi gün istemiyorum ben onları dedim, işe gittim mesai kaldım, eve geç geldim.
geldiğimde annem de kızım istemiyor demiş komşumuza. Komşumuz da demiş ki niye onlar sizi beğenmişler, niye ben sizi birbirinize uygun olduğunuzu düşündüğüm için tanıştırmak istedim, bir görüşsünler. Annem de diretmiş, olmaz bu iş bilmem ne, iş bozulmuş.
Eve geldim annem böyle anlattı, ben onlar beni beğenmedi diye düşünüp gururumdan dolayı istemiyorum demiştim. Bu sefer de içimde başka türlü üzüntüler oldu, belki güzel olabilirdi diye. Ben çocuğun haberi bile yoktur belki de, sırf annesi bakıyordur öyle diye düşünürken, meğer çocuğun haberi varmış, o demiş gidin görün diye. Ya üff tamamen yanlış anlamayla bozuldu herşey, belki bir hayır vardır bunda ama anlattıklarına göre iyi bir çocuktu. Bir de yakın oturuyorlarmış bize. Çocuk niye hiç hamle yapmadı beni tanımak için?
Ya ben bu çocuğu çok merak ediyorum, bizim burda yürürken etrafıma bakıyorum, acaba nasıl biridir diye, belki görürüm diye. Sanki görsem tanıycam da ? :) Gizemli çocuk. İşime konsantre olamıyorum bu yüzden. Aradan 1 ay geçti, bir de reddetmiş oldum, sanki kendini beğenmiş gibi bir izlenim oldu onlara karşı, benim yanlış anlamamdan dolayı. Aracı kadına gidip desem acaba görüşebilir miyiz ki? Bir de şimdi benim hakkımda dalga mı geçiyorsun bizimle diye düşünürler mi? Ama yanlış analamakta haksız mıyım? Kafam karıştı kızlaaar
Bende gorucu usulu evliyim uc kere girustum dorduncude nisanliydim bes ayin icinde evlendim bes aydir da evliyim aeviyo muyum asigim kocama...olumlu grldiyse tanimaya calis uc dort kez gez yemek ye dikkat et tavirlarina sinemaya gidin gezmeye gidin bak bakalim ayak uyduruyomu sana...Hayirlisi olsun simdiden
Hayir, sorun görücü üsülü hiç degil. Yani görücü üsülü benim için söyle:
Oglanin aile yakini, yada kizin aile yakini bu durumu oglana yada kiza anlatir. Telefon numaralari verilir, konusulur ve mesela bir kafede
bulusulur, birbirlerini tanimak için. Bundan hiç bir sakinca göremiyorum.
Buradaki olay tamamen farkli. Oglan birak o kiz ile tanismayi, ilk önce bir jüri gibi kadin grubunu yolluyor.
Kiza bakmak için. Sanki kiz bir et parçasida. Burda oglanin onayi bile önemi yok, o kadinlarin onayi önem tasiyor.
Hatta baksana kadin anlatiyor "geçenlerde dügünde baska bir kizi begenmistik ama onun sevgilisi varmis".
Yani bunlar kismet felan amaci bile degil, düpedüz et ticareti, kadin ticareti.
Gerçekten bu olaydan bir kadin için, bir kadin adina daha gurur kirici birsey olamaz. Siz bunu nasil göremezsiniz?
Hayir, sorun görücü üsülü hiç degil. Yani görücü üsülü benim için söyle:
Oglanin aile yakini, yada kizin aile yakini bu durumu oglana yada kiza anlatir. Telefon numaralari verilir, konusulur ve mesela bir kafede
bulusulur, birbirlerini tanimak için. Bundan hiç bir sakinca göremiyorum.
Buradaki olay tamamen farkli. Oglan birak o kiz ile tanismayi, ilk önce bir jüri gibi kadin grubunu yolluyor.
Kiza bakmak için. Sanki kiz bir et parçasida. Burda oglanin onayi bile önemi yok, o kadinlarin onayi önem tasiyor.
Hatta baksana kadin anlatiyor "geçenlerde dügünde baska bir kizi begenmistik ama onun sevgilisi varmis".
Yani bunlar kismet felan amaci bile degil, düpedüz et ticareti, kadin ticareti.
Gerçekten bu olaydan bir kadin için, bir kadin adina daha gurur kirici birsey olamaz. Siz bunu nasil göremezsiniz?
Ne yalnis anlasilmasi? Kendine gel! Bu çoçugu nasil merak edebilirsin? Belliki çoçuk kadinlari et parçasindan ibaret görüyor. Sen kendini begenmis degilsin, asil çoçuk kendini begenmis! Ne demek, önce kadinlari yolla, et iyi mi kötümü, ondan sonra ben bakarim düsüncesi?
Gerçekten hanimlar, bir erkek için bu kadar alçalmayin ya! Yemin ederim ben utandim bu olaydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?