- Konu Sahibi carpeediem
-
ben 25 yaşımdayım, karşımdaki kişi 27..açıkcası görücü usülüne karşı önyargım yok ama tanıyamama korkusu var biraz..önceki erkek arkadaşım okuldandı mesela..arkadaş çevresini aile ortamını nerde nasıl davrandığını az çok gözlemlemiştim.. o yönden tanıyarak başlamıştım, en azından ben öyle düşündüm..şimdi herşey daha flu tam anlamıyla sizin de dediğiniz gibi sıfırdan başlayacağız her şeye..bir de sizden farklı olarak belki de aileler devrede olduğu için kendimi bi an evvel karar vermek zorunda hissettim sanki.. neden görücü usülüne gelince, bu kişiyi bana tavsiye eden kişi gerçekten sevdiğim fikirlerine önm verdiğim birisi, onun referansı benm için önemliydi ve önce mantık olarak uyumluyduk anlatıldığına göre..ilk buluşmayı da elektrik olacak mı fikriyle yaptıkyorumunuz için teşekkrler
90 doğumlu nasıl 25 oluyo biz yaşımızı küçültmeye çalışırız küçükler büyütmeye..
Bılmıyorum ama on ızleme cok onemlı
Adam zengın olur pnti cıkar
Gıyımı sacı bası ayakkabısı bunlar onemlıdır
Sana yaklasımı
Ilgısı
HAyat boğuk ve streslı ınsan la gecmez anca yük alırsın uzerine
Aılesıde cok onmlı , ıkı kısı evlenırken aıleler tanıstırsa bıle onların uyumuda cok onemlı
Baxısı bn gorusmıcem der aılesılmı evlenıyorm der ama evet onlada evlenıyosun sonucta yüz yüze görüscen
Vs vs
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gorucu usulunun bence tek avantaji olan yonunde bosuna telas yapiyorsunuz. Taniyamamaktan korkuyorsunuz ama korktugunuz tam olarak kotu bir huyunun cikmasi mi? Ya da hic uyumlu olmamaniz mi? İste bu devrede o avantaj giriyor. Guvendiginiz birinin referans olmasi. Bu kisi onu size uygun gorduyse bir uyum dusunmustur ve kefil olduysa sonradan kotu bir huyunun cikma ihtimali goreceli olarak daha az. O yuzden iciniz rahat olsun.
Diger arkadaslarin saygi ile ilgili yorumlarini anlamadim yalniz. Bence herkes hayatindaki insana saygilidir. Ne kendi tanisti diye daha az saygi duyar ne de gorucu usulu diye daha fazla saygi. Kisinin karakterinde biter bence. Ve burasi benim sahsi fikrim ve bana gorucu usulu ile yaklasmis gerkese cevabim "ben hayatinin en onemli secimini falancaya birakmis bir erkege 1/0 yenik bakarim" bana anne istanbulda kiz yok sen bana ordan kiz bul diye geleni mi ararsin, bogazicinde okudum okulu bana denk olsun diyeni mi? İste benim de bunlara hic saygim yok.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
merhaba bence görücü usülünü de bir bakıma sevgili gibi düşünüyorum. Sadece buradaki fark işin içine ailelerin girmesi
ben de modern görücü usülü sayılacak şekilde ikimizin de ortak bir iş arkadaşı, abi vesilesiyle tanıştım eşimle. Tanıştığımız günden beri onda görmediğim bir huyu yada eksik özellik yok. Hepsini gördüm ama tahammül sınırlarımı bilmiyordum. Onu tanıyamamaktan korkma hiç kimse bu konuda mükemmel değil. Elbet kendini ele verecek hareketleri davranışları olacak. Hepimiz karşımızdakini tanıyoruz ama bazen duyguların verdiği coşku ile göz yumuyoruz. İlerleleyen günlerde de seni hiç tanıyamamışım diyoruz.
Mesela kendi sınırlarını belirle. Nelere tahammül edersin, nelere edemezsin? Aile ilişkilerine bak, annesine kardeşine diğer akrabalara nasıl davranıyor, onlar hakkında nasıl söz ediyor. Sen kalabalık bir aile içinden gelmişsindir onlar kendi kabukları içinde yaşıyorlardır yada tam tersi.. Bunun gibi yüzlerce şey. Hayırlısı neyse o olsun hakkınızda
görücü usulu diye birsey yok
sonuca herkes sokakta gördügü ile tanismiyor evlenmiyor
birileri vesile olabiliyor
nasil taniyacaksiniz tabiki flört etmeniz gerekiyor
görücü usulu dediginiz eve gelirler ve hooop evlenirsiniz yok öyle birsey bu zamanda
Buna görücü usülü denmez. Birileri aracı olmuş; sen de onu aylarca görüşerek tanımaya çalışacaksın. Korkacak bir durum yok. Yarın evlenmeyeceksin sonuçta. Nice insan arkadaş, akraba, komşu vs. vesilesi ile tanışıp aşık oluyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sizinki görücü usulü değilki görücü usulü babam ve annemininki gibi olur kendilerini hiç tanımadan etmeden istenip 10 gün içinde düğün yapmaları gibidir sizin tarifinizdeki hepimizde var arkadaşlar tanıştırır veya biri vesile olur tanır tanışır evlenirsin.. yada ben bilmiyorumdur görücü usulü muhabbetini
çok teşekkürler haklısınız.kötü bir huyunun çıkmasından ziyade uyumlu olup olmamaktan tedirginim ama dediğiniz gibi gerçekten fikrine önm verdiğim birinin referansı ilk görüşmemde bile karşı tarafa büyük bir artıydı bnm için..yaa açıkcası benim durumumun öyle olduğunu düşünmüyorum yani o da tamamen ailesine bırakmış bana kız bulun tarzında bi yaklaşım içinde değil de aynen benim gibi o da bizi yakıştıran bu kişinin fikirlerine değer verdiği için görüşmek istedi bnmle..en azından ben öyle anladım ilk görüşmemizden..
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..
Sans isi bu birazda..karsimiza kimin nerden cikacagi bilinmiyor.bende boyle tanismalar yasadim..ve su an biriyle gorusuyorum.siz sanirim elektrik almissiniz ne guzel onun devami guzel gelir..bende hersey yolunda ama elektrik yok iste.karsi tarafta fazlasiyla varda bende yok..umarim mantigim beni pisman etmez..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
tatlım bi farkı yokki zaten.olumlu gördüysen biraz zaman geçireceksin o kadargörüştükçe sonuç belli olacaktır.zamana bırak sen korkma.hatta daha sağlam oluyor emin ol..ben 5 yıllık ilişkimden ayrılmıştım 6 aydır duygusal çöküntü yaşıyordum.eşim çıktı karşıma.tanımam etmem 2 hafta görüştüm sonra sözlendik uzatmadık.çok şükür dünyalara değişmem eşimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?