Görücü usulü tanışanlar, nasıl tanışıyorsunuz ????

Nasip rabbim sizede iyi bir eş nasip etsin inşallah
Amin canım Teşekürler 🙏
İnsan tedirgin oluyor kim bilir nasıl biri ile nasıp olursa olucak diye :KK17:
Her evlilikte eşler arası sevginin heyecanın olması beklenmiyor bu tür işler gerçekten nasıp.yani birbirine deli divane aşık olup evlenince birbirinden nefret edip boşanan insanları da çok duyuyoruz. İnsanın gözü korkmuyor değil:KK43:

Gorucu usulu evlendi esim pek suskun bi tipti, ben ise daha espirili eglenceli biriydim.
Babalar konustu disari cikip oturun birbirinizi taniyin dendi. Cafeye gittik konusmuyor, onune bakiyor.
"Konusma ha konusani dovuyorlarmis burada mazallah basina bisey gelir anan baban benden bilir" dedim. Sonra baktim o suskun adam bi acildi bi acildi. :D guzel yani memnunum

Gorucu usulu evlendi esim pek suskun bi tipti, ben ise daha espirili eglenceli biriydim.
Babalar konustu disari cikip oturun birbirinizi taniyin dendi. Cafeye gittik konusmuyor, onune bakiyor.
"Konusma ha konusani dovuyorlarmis burada mazallah basina bisey gelir anan baban benden bilir" dedim. Sonra baktim o suskun adam bi acildi bi acildi. :KK70: guzel yani memnunum
Yalnız ne cesaret onu demişsiniz
:KK70: :KK70:
Bu başlıkta bu akşam çok güldüm gerçekten buna da sesli güldüm.:KK70:

Estağfurullah canım Tabiki öyle
Sadece o dediğini herkes diyemeyebilr diye dedim.:halay:
Kadinlarimiz tuttugunu koparan cesaretli tipler olsun minnetiniz olmasin kimseye hanimlar bastan kim oldugunuzu belli edin :KK59: sonra kaynanalar soyleniyor basta hanim hanimcikti sonradan cildirdi diye :rolleyes: halka seslenisim bj kadar da hadi iyi yillar :D

Kadinlarimiz tuttugunu koparan cesaretli tipler olsun minnetiniz olmasin kimseye hanimlar bastan kim oldugunuzu belli edin :KK59: sonra kaynanalar soyleniyor basta hanim hanimcikti sonradan cildirdi diye :rolleyes: halka seslenisim bj kadar da hadi iyi yillar :KK70:
Benimkide öyle diyo sanki kadir gecesi doğmuşsun oğlum sözünden cikmiyor😂😂

Ben eşimle görücü usulü tanışarak evlendim. İlk tanıştığımızda çarpılmış gibi olmuştuk 😁 hiç ayrılmak istemedik. Ben kolay samimiyet kuramam insanlarla ama onunla yıllardır tanışıyor gibiydik. Çok kısa sürede evlendik zaten. Onunla tanışmadan önce başkalarıyla da görücü usulü görüşmüştüm. O insanları kırmamaya çalıştım ama aşırı sıkılıyordum. Yani mesele tanışma şekli değil adamı sevip sevmemekle ilgili

Ben eşimle görücü usulü tanışarak evlendim. İlk tanıştığımızda çarpılmış gibi olmuştuk 😁 hiç ayrılmak istemedik. Ben kolay samimiyet kuramam insanlarla ama onunla yıllardır tanışıyor gibiydik. Çok kısa sürede evlendik zaten. Onunla tanışmadan önce başkalarıyla da görücü usulü görüşmüştüm. O insanları kırmamaya çalıştım ama aşırı sıkılıyordum. Yani mesele tanışma şekli değil adamı sevip sevmemekle ilgili
Benim şu ana kadar 3-4 defa birileriyle oturup çay içmişliğim oldu. Hepsinde de aynı şey oldu. Ben de böyle klik diye olmuyor sanırım. Hepsinde de 1 saati zor geçirdim. Yani üzerimde bir ağırlık, ne bileyim bir sıkkınlık. Bilemiyorum yani

Olan oluyor valla. Benim kizkardesimde kocasiyla yarim saat ilk gorustu. Sonra 3 ay icersinde evlendiler. Simdi 3 cocuklari var 6 yillik evliler. Onlar ilk etapta dusuncelerinin uyusup uyusmadigina baktilar, sonradan sevdiler birbirlerini. En sonunda donup dolasip kader kismete geliyor galiba. Yoksa tam bir aritmetigi yok bence 🤷‍♀️

Ben de görücü usulü evlendim. İlk görüşmemiz 2 saat sürmüştü. Ortak yonlerimiz çok fazlaydı. Bir elektrik alamamistim. Annemlere de etkilenmedim demiştim cevap olarak. Bir hafta sonra onun yakın arkadaşı ile benim yakın arkadaşımın düğününde merdivende karşılaştık. Tevafuk... Çünkü muhafazakâr bir düğün; davetliler kadın ve erkek olarak ayrı agirlaniyorlardi. Karşılaşınca etkilendim bayağı.( O benim düğüne geleceğimi tahmin ettiği için bayağı özenmiş kendisine ) aileme söyledim bir de evlerine gidelim nasıl ortamları var diye. Orada da 2 saat kadar görüştük. Tellerimizi aldık. Bir ay sonra sozlendik. 6 ay sonra da evlendik. Ve ona aşık oldum.☺️Maşallah çok iyi anlaşıyoruz. Mutluyum. Ailesinden de çok memnunum. Eşimi seviyorum.

Tel ile görüşme aşamasında biz de sanki yıllardır tanışıyor gibiydik. Önce görüşlerimiz uyuşuyor mu diye konuştuk. Sonra da etkilenmeye başladık.

Benim şu ana kadar 3-4 defa birileriyle oturup çay içmişliğim oldu. Hepsinde de aynı şey oldu. Ben de böyle klik diye olmuyor sanırım. Hepsinde de 1 saati zor geçirdim. Yani üzerimde bir ağırlık, ne bileyim bir sıkkınlık. Bilemiyorum yani
Evleneceğiniz insanla tanışmanıza daha zaman vardır. Onlardan biri doğru adam olsa böyle hissetmezdiniz muhtemelen. Allah gönlünüze göre hayırlısını versin inşaallah 😊

Önden görüşme olur yarım saat 1 saat daha daha ayrıntılı tanışmak için telfnla devam edilir o süreçte kişiden kişiye değişir artk

Arkadaşlar gerçekten merak ettiğim bir konu. Nasıl görüşüyorsunuz. Yani ben hiç tanımadığım biriyle bir masaya oturunca bile geriliyorum, modum düşüyor. İşim bir an evvel bitsin de gideyim diyorum. Zaten en fazla 1 saat oturabiliyorum. Sonra kalkıyorum, adam da bozuluyor tabi.

2020 den size eş diliyorum 🥳

Bizim de üniversitede bi arkadaşımız çöpümüzü çatmıştı,dört saat filan muhabbet etmiştik sanırım. İkimizde tam anlamamıştık ne hissettiğimizi ama. Benim için çok hoşsohbet çok güzel vakit geçirdik demiş ama tam beğenmemiş sanırım. Bi sonraki spontane görüşmede elektrik olmuştu. Zaten sevgili olmuştuk o ikinci görüşmede.

Ya beni istediğin kişiyle oturt temiz iki saat muhabbet ederim. Bir saatte sıkıldığını belli etmek ayıp gibi geliyor siz de bi garipsiniz sanki. Çalıştığı işi ailesini eften püften konuları açsanız zaten bir saat geçer.

Arkadaşlar gerçekten merak ettiğim bir konu. Nasıl görüşüyorsunuz. Yani ben hiç tanımadığım biriyle bir masaya oturunca bile geriliyorum, modum düşüyor. İşim bir an evvel bitsin de gideyim diyorum. Zaten en fazla 1 saat oturabiliyorum. Sonra kalkıyorum, adam da bozuluyor tabi.
Yani yalnızken hemen hemen herkes hissettiklerini hisseder.Ben eşimle ilk görüştüğümde abimde vardı rahattım bu sebepten.

Görücü usulü gibiydi benimkide 3 ay tanışma dönemi ve hemen Evlendik. 9 yıllık evliyim çok kötü günlerimizde oldu çok iyi günlerimizde. Nasip kısmet işleri...

Neticede, bir insanla tanışıp , onu beğenir onunla uyuşursan evleniyorsun.
Eğer kader kısmete inanıyorsan, zaten o kişi yazılmış kaderine , herhangi bir şekilde çıkıyor karşına . Ha okuldaki sıra arkadaşın , ha en yakın arkadaşının kocasının kankası, ha uzaktan bir tanıdığın .
Bence kimin vesile olduğunun bir farkı yok.

Görücü usulü tanışıp, direkt evlenme durumu kalmadı ki, o eski nesil için geçerliydi.
Misal benim kayınvalidemi ; dedesi, yan dükkanın çalışanı ve yakın arkadaşı olan kişinin oğluna, kimseye sormadan söz vermiş ,
kv evlilikten evvel 1 kez görmüş oğlanı , 15 yaşında çocuk .. Ne bilsin ..
Görücü usulü tam olarak o dönemin evliliğini karşılayan bir tanım..
Şu devirde , hala annesinin münasip gördüğü bir aileden kızla evlenen erkekler görüyorum, fakat öncesinde iki genç birbirleriyle anlaşıp , birbirini beğeniyor . Aksi zaten olamaz .
Ha belki , annesi bu kızın ailesini bize çok uygun gördüm dedikten sonra , oğlan kız sarışın olsun, yahut muhasebeci olsun, vs vs diye gönlünden geçirdiği fakat küçük olan deyatlara artık takılmıyordur..
Sizin sorunuza gelecek olursak , 1 saat zor geçti hiç benlik değil diyorsanız , oluru yok gibi düşündüm fakat yerinize olsam bir ikinci şansı verir bakardım, eğer mantığınıza ve sizin aradığınız profile biraz uyan birisiyse...
Çünkü birinci görüşmede bununla hayatta olmaz dedikten sonra , ikinci görüşmesinde olur bu kişi diyen insanlar da oluyor
Hatta benim bir yakınımı ortak arkadaşları birisi ile tanıştırıyor, ikisi de birbirini beğenmiyor . Aradan 1 sene geçince , ikisi de hala bekar ve yaşları 40’a yakındı. Aracı olan arkadaşları bir kez daha görüşün hala bekarsınız ikiniz de diyor , bu kez evleniyorlar :)
Başta dediğim kader kısmet olayı tam da bu oluyor herhalde

hakkınızda en hayırlısı olsun insallah

Back
X