• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görücüler evin eşyasına bakar mı?

bence de yapılmamalı ama kızımız biraz şaşkın ve ne ile karşılaşacağını tam kestiremediği için tedirgin.İnşaallah Allah kolaylaştırır.her şey onun elinde.

ben burada düğünde yaşadıklarımı yazsam roman olur.

KP dugunde bizi ASTİ ye bırakacak araba hazır mı demişti eşime.meğer biz yani benim ailem onu AŞTİ ye bırakacak araba ayarlayacakmışız.meger eltinin ablası kendi arabasıyla onları otogardan alıp otogara götürmüş.oğluna oğlum yapılacak bir şey var mı diyeceğini bunu diyormuş.daha neler neler.ne oldu herkes o zaman ya okuyordu yaa yeni mezundu şimdi benim ve kardeşlerinin çifter çifter evi çifter çifter arabası var.o da yemeyip içmeyip gelinine para biriktirme derdinde.

adama bak utanmadan bunu söylemiş bin taksiye git.taksi paran yoksa verelim yani.kaldı ki düğün telaşından benim aklımın ucuna bile gelmedi böyle bir şey yoksa araba bile kiralardım yani bunları duyacağıma.ne insanlar ne görgüsüzler var.pislik herif hala aklım almıyor yaptıklarını

ah ablacım nerelerdesin hoş geldin
konu dışında oldu ama görünce yazmak istedim....

konu sahibi arkadaş önemli olan ahlaklı insanlar olmak bunlar gelip geçici şeyler
maddi kriterleri görsel zevkleri olan insanlar ona göre eş seçsinler o zaman
laf edip can sıkmasınlar, seni aileni doğal haliyle isteyen istesin.

Gorumcenin boyle dedigini erkek arkadasin biliyor mu ?
Bilmiyorsa eger bu sikintini ona yansit uzgun dur dertli dur sorarsa da soyle uzuldugunu yansit.bizim evimizin tamami ablanin salonu kadarmis bizim evimiz kucuk ablan beni begenmeyecek cok uzuluyorum de.erkek arkadasin imsafli biriyse gorumce bidaha boyle densizlik edemez.

Hee anladım şimdi. Dedim zaten altından basit bir şey çıkmaz. Bu seboş haybeye gıcık olmamıştır diye.

dahası açıklamaları da ama eltiin ablası onları otogardan alıp otogara bırakmış

bizimde bırakmamız gerekiyormus.bak hele kolay mı kardeşini kakalıyor demek varmış gelmemiş aklıma

ah ablacım nerelerdesin hoş geldin
konu dışında oldu ama görünce yazmak istedim....

konu sahibi arkadaş önemli olan ahlaklı insanlar olmak bunlar gelip geçici şeyler
maddi kriterleri görsel zevkleri olan insanlar ona göre eş seçsinler o zaman
laf edip can sıkmasınlar, seni aileni doğal haliyle isteyen istesin.

buradayım lakin moralim pek bir kötü.eşek gibi çalışıp kpss ye girdim çok kötü geçti çok kızgınım herşeye

Görücüler evin eşyasına bakar.Görücünün eve gelmesi,biraz da yaşadığın ortamı görmekle alakalıdır.Öyle olmasa dışarıda yemeğe gidip tanışılır.
Aslan yattığı yerden belli olur derler.Kişi hakkındaki en kestirme fikir,ailesi,çevresi ve evini görünce edinilir.Sadece dışarıda birebir görüşerek bu kadar detaylı fikir edinemezsiniz.
Bu demek değil ki herşeyi yeni olacak,lüks olacak...Yaşam tarzını belli eden detaylar vardır.Temiz mi,bakımlı mı,mutfak derli toplu mu,banyo temiz mi,sofrası,servisi vs...
İstersen evim bölümüne konu aç,ufak tefek değişiklikler önerilsin.Veya özel albüm yapabilirsin.

Gorumcenin boyle dedigini erkek arkadasin biliyor mu ?
Bilmiyorsa eger bu sikintini ona yansit uzgun dur dertli dur sorarsa da soyle uzuldugunu yansit.bizim evimizin tamami ablanin salonu kadarmis bizim evimiz kucuk ablan beni begenmeyecek cok uzuluyorum de.erkek arkadasin imsafli biriyse gorumce bidaha boyle densizlik edemez.

bilmez mi onun yanında dedi hem de küçümser bir edayla o da bozulduğumu anladı direkt bunu demedim ama ablanın tavırları tuhaftı dedim o mevzuyu da çıtlattım anlamıştı zaten anne babanda böyle yaparsa ya dedim onlar öyle insanlar değiller dedi ama benim içim rahat etmedi kırıldım

hanımlar merhaba, erkek arkadaşımla eylülde nişanlanmak istiyoruz ama şöyle bir durum var. evimizin eşyaları çok düzgün değil. çeşitli borçlardan dolayı eve bakmadı ailem. şimdi ben bir yere gittiğimde evin eşyasına bakarım ama gerçekten kimseyi küçümsemedim bu zamana kadar durumu olan var olmayan var sonuçta. ama arkadaşımın ailesi dikkat eder yüzüme vurur gibime geliyor. saçma mı düşünüyorum bilemedim. var mı aranızda böyle şeyler yaşayan duyan bilen? hani belki dersiniz tek derdin bu mu diye ama ne ailem ne ben küçümsenmeyelim istiyorum...

Eşim ve ailesi beni istemeye gelecekleri zaman benim aklıma küçümserler mi :26: acaba diye bir düşünce olmadı asla ama bizim evimizde de bir kaç eksik vardı bende çalıştığım için banyo olsun oturma odası olsun vs.. değiştirdim bu arada oturma odası derken oturma grubu almadım yeni sayılırdı zaten :1: avize tv ünitesi halı değiştirmiştim :16: hem yeni birileri geliyor evimize hemde çalışıyorum diye evden gitmeden bir katkım olsun istemiştim çünkü ailemin borcu vardı onlara ayıracak bir bütçe açıkçası yoktu o yüzden değiştirmiştim :16: çok şükür şimdi evliyim eşimin ailesinden yana hiç sorunum olmadı şükürler olsun Allah ıma ama eğer senin eşinin ailesi bunu laf edecek kadar küçülürlerse gerçekten ayıp ederler senin için geliniyor eve evin neresinde ne eksik var diye bir düşünce olursa ayıp etmiş olurlar :16:

Eşim ve ailesi beni istemeye gelecekleri zaman benim aklıma küçümserler mi :26: acaba diye bir düşünce olmadı asla ama bizim evimizde de bir kaç eksik vardı bende çalıştığım için banyo olsun oturma odası olsun vs.. değiştirdim bu arada oturma odası derken oturma grubu almadım yeni sayılırdı zaten :1: avize tv ünitesi halı değiştirmiştim :16: hem yeni birileri geliyor evimize hemde çalışıyorum diye evden gitmeden bir katkım olsun istemiştim çünkü ailemin borcu vardı onlara ayıracak bir bütçe açıkçası yoktu o yüzden değiştirmiştim :16: çok şükür şimdi evliyim eşimin ailesinden yana hiç sorunum olmadı şükürler olsun Allah ıma ama eğer senin eşinin ailesi bunu laf edecek kadar küçülürlerse gerçekten ayıp ederler senin için geliniyor eve evin neresinde ne eksik var diye bir düşünce olursa ayıp etmiş olurlar :16:

ne güzel yapmışsınız bi işe başlasam ben de yapacağım ama aksiliklerden başlayamadım bir türlü çalışmaya. benimde aklımda yoktu ya belki etmeyecekler bile belki ama ablasının lafı işte duruk yere bulandırdı kafamı

Böyle birşey için ertelememe düşüncesindeyim ben. Eviniz temiz olduktan sonra birde üzerine hoş bir muhabbet daha ne istenilir ki? :) Kimsenin eşyalarınız eski diye ayıplıcağını sanmıyorum arada densizlik yapan çıkıyor ama eh işte sizde onları mazur görüverin :) Zaten yeterince masraflı bir sürece gireceksiniz birde şimdi ki eviniz için masraf yapmayın.

İnsanlar evin eşyasından cok sizin duruşunuza laf ederler. Siz daha onlardan önce ezilir büzülürseniz onlar da üstünüze basıp cekip giderler.

Ben nişanlandığımda gecekondudaydık, eşyalarımız kısıtlıydı vs vs. Bunu benim yüzüme vuracak adamın alnını karışlarım ben, önemli olan madde değil insan cünkü.

Benim hiç umrumda bile olmadı, annem illa değiştirelim koltukları dedi zaten çok zamandır istiyodu değiştirdik, bu arada görümcenden uzak dur bişey derse lafını da esirgeme. Sana öyle dediğinde burası benim evim deseydin

boşver arkadaşım nasılsan öyle görün hiç kasmaya gerek yok.ben eski ama tertemiz mis gibi evlere gidince kendimi daha rahat hissediyorum görümcen patavatsızlık etmiş ama belkide evinin konumunu anlatmak için laf arasında demiştir diye aklıma geldi...hiç takma kafana sen ezik hissettikçe ezerler sakın bunları dile getirme...insanların açık aradıkları bu tip şeylere dikkat ettikleri doğru ama araya samimiyet iyi niyet akrabalık bağları girdikten sonra eşyaları görmezler bile...tvlerde kıyafet eleştirme yarışmaları çıktığından beri hepimiz milletin uyumuna bakar olduk.yeme programlarını izleye izleye milet masaya puan verme telaşına kapıldı davet ediyorum e hani çiçek vs.sözde şaka yapıyolar ama aslında hepsi bilinç altımıza işlenmiş ister istemez kusur arıyoruz.bazen evimi millete göre şöyle yapıyım falan diye değiştirip sonra kendime kızıyorum:(ne hallere geldik

aynen katılıyorum yazdıklarınıza

Böyle birşey için ertelememe düşüncesindeyim ben. Eviniz temiz olduktan sonra birde üzerine hoş bir muhabbet daha ne istenilir ki? :) Kimsenin eşyalarınız eski diye ayıplıcağını sanmıyorum arada densizlik yapan çıkıyor ama eh işte sizde onları mazur görüverin :) Zaten yeterince masraflı bir sürece gireceksiniz birde şimdi ki eviniz için masraf yapmayın.

mazur gördüm zaten başkası olsa yerimde lafını verir oturdurdu sustum geçtim bana dert oldu bu seferde :) onu da düşünüyorum çalışşsam eve mı yapayım çeyize mi? bu arada zaman geçiyo altı yıldır bekliyoruz zaten

İnsanlar evin eşyasından cok sizin duruşunuza laf ederler. Siz daha onlardan önce ezilir büzülürseniz onlar da üstünüze basıp cekip giderler.

Ben nişanlandığımda gecekondudaydık, eşyalarımız kısıtlıydı vs vs. Bunu benim yüzüme vuracak adamın alnını karışlarım ben, önemli olan madde değil insan cünkü.

ne güzel ya sizin gibi olmayı çok isterdim maalesef biri laf sokunca cevabını veremeyenlerdenim ben araba farı görmüş tavşan gibi kalıyorum öylece

Benim hiç umrumda bile olmadı, annem illa değiştirelim koltukları dedi zaten çok zamandır istiyodu değiştirdik, bu arada görümcenden uzak dur bişey derse lafını da esirgeme. Sana öyle dediğinde burası benim evim deseydin

diyemedim işte haddini bildiremedim senin küçük gördüğün yerde bi aile yaşıyo diyemedim kendime de bu yğzden kızıyorum

adı üstünde görücü eşya için değil senin için geliyolar..
ayrıca farzetki küçümsediler hemen def et başından gitsin öyle insanları benim ailemi benim yaşantımı küçümsiycek kimseyle işim olmaz..
NOKTA

Biraz sert olmus.Ama kesinlikle katiliyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hanımlar merhaba, erkek arkadaşımla eylülde nişanlanmak istiyoruz ama şöyle bir durum var. evimizin eşyaları çok düzgün değil. çeşitli borçlardan dolayı eve bakmadı ailem. şimdi ben bir yere gittiğimde evin eşyasına bakarım ama gerçekten kimseyi küçümsemedim bu zamana kadar durumu olan var olmayan var sonuçta. ama arkadaşımın ailesi dikkat eder yüzüme vurur gibime geliyor. saçma mı düşünüyorum bilemedim. var mı aranızda böyle şeyler yaşayan duyan bilen? hani belki dersiniz tek derdin bu mu diye ama ne ailem ne ben küçümsenmeyelim istiyorum...

Gelen görücüler sizin için geliyo eşyanız için değil. Ailesini bilemem ama önemli olan erkek arkadaşınız bnce o da küçümser tavrla konuşursa ailenize yaşantnza asla laf ettrmeyin ! Ama bunu size düşündrdyse öyle bişey mi hissettnz acaba ?? Yani onlarn evi çok mu lüks ?

Çok şükür bizim tanışmalar olduğunda iki tarafta ' aynı bizm gbi insanlar denk olduğmza sevndk '' demişlerdi .Gerçktende yaşntmz eşyalrmz ortamımz uyumlu çok şükür :21:

Sana gerçekten değer veriyor mu yoksa maddiyata daha mı çok önem veriyor anlamış olursun geldiklerinde. Sanmıyorum yüzüne vuracaklarını takıntı yapma. Herkes güzel eşyalara sahip olmak zorunda değil.

Back
X