- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Mesajlarda duygu yok ki. Aranızda bir şey yoksa görümcenizle bu cümleyle karar vermeniz zor bence
İyi yapmışsın canm söylemekle hiç te takma kendi bilir sen de onu sevmezsin olur biter eşin de gidelim dediğin de ayyyyyyy dersin anlar diye düşünüyorum
Diyelim ki sevmiyorgünaydınlaaar :)
geçen gün uzuuuun bi aradan sonra kayınvalidem bizi yemeğe çağırdı. bende erken gittim oturalım biraz da diye. kayınvalidemle görümcem mesajlaşıyorlardı bunu bana söyledi. bi ara mutfağa gitti telefonun ışığı yanınca bende çaldı sanıp götürecektim ki bi baktım görümcemle mesajı. kayınvalidem kardeşingil akşam var demiş o da ayyyyyy yemeğe mi gelecekler zaten benim gelmem anca 8i bulur demiş. baktığıma bin pişman oldum keşke görmeseydim. biliyordum beni sevmediğini ama böyle görmek çok zoruma gitti ağlasam ağlayamadım gitsem gidemedim. eşime anlattım böyle böyle oldu geldiğinde bana sakın noldu deme dokunsan ağlarım dedim önce her zaman ki gibi bana hak verdi geldiğinde kendi de bakmış telefona daha eve giderken başladı zaten eminmisin ablamın istemediğine diye sormaya. neyse şimdi ben bide size sormak istedim. bu ayyyy sevgi sözcüğü değil demi? yani ben mi fesatlık yapıyorum inanın anlamadım.
dipnot: beni istemeyebilir sevmeyebilir eşime söyleme amacım bi daha gitmek istemediğimde neden diye sormasın istenmediğimi bilsin..
Diyelim ki sevmiyor
Sevmek zorunda mı
ki bi baktım görümcemle mesajı. kayınvalidem kardeşingil akşam var demiş o da ayyyyyy yemeğe mi gelecekler zaten benim gelmem anca 8i bulur demiş.
Birisi yüzüme birşey söylemediği sürece asla hakkımda söyleneni umursamam.
O gelmesin. Ben neden gitmeyecek milim.
Okudum dayazıyı tam olarak okuduğunuza eminmisiniz? çünkü belirttim sevmek zorunda değil diye :)
Mesajı mı açıp okudunuz? Niye bakıyorsunuz ki size ait olmayan telefona?
Ne yazdıysa yazdı ayrıca, "Ayyyy" dedi "Vayyy" dedi, yani mesajlardan manalar çıkarmak filan, hem de sizi ilgilendirmemesi gereken bir anne-kız konuşması içinden bunu didiklemek.
Kendi kendinize olay yaratıyorsunuz.
Okudum da
Annesiyle aralarında mesajlaşma olabilirler yanlışlıkla okusanız da unutun gitsin. Sonucta ailesini diye herkes sevgi kelebeği olacak değil. Sevmiyor belki sıkılıyor yanınızda
bakın sevmek zorunda değil ben bunu sadece onun için değil herkes için söylüyorum. zaten ben o eve onun için gitmiyorum ki gittiğimizde veya bize geldiklerinde o hep bir bahane uydurur gelmez. ben beni neden sevmiyor diye de sormuyorum burda çünkü kimse beni tanımıyor :) bu soruyu eşime soruyorum :))
asıl soru şu konuda; ben mi yanlış anlamışım o "ayyyyyy yemeğe mi geleckler" sözü bir sevgi sözcüğü mü yoksa beni istememe mi? kardeşini istememesi gibi bi durum olamaz çünkü bebeğim bebeğim diye ölüp biter[/QUOTE emin olamayız iyi mi kötü mü cünkü. Ses tonu vurgu tonlama yok. Mesaj işi cidden yanlış anlaşılabilir.
gerçekten buraya yorum yapanlar tam olarak yazdığımı okumuyor diye düşünmeye başlayacam. öncelikle o telefon her çaldığında götürürüm. telefonu alıp özel olarak dur bi bakayım dediğim bişey de yok ortada mesaj direkt karşımda!!
sorun yaşadığınız insanlar sizin hakkınızda böyle istemediğini belli eden mesajlar yazdığında sizin zorunuza gitmesin ama benim gider. kendi kendime olay yarattığımı düşünmüyorum ben, beni istemeyen biri var ki istemeyebilir burda sorun onlar için çaba harcadığım halde böyle olmaları. istemediğini düşünüyorsam gitmem gelmem. yorum yaparken öncelikle iyi okumanızı sonra karşıdaki insanın zaten bi sorunu var ki yazıyor diye düşünüp öyle yorum yapmanızı tavsiye ederim.
Eski konularınıza baktım. Kayınvalide, kayınpeder sizi hep üzmüş ağlatmış, görümceniz gerizekalı demiş, eşim anneci ablacı diye konu açmışsınız. Boşanıyoruz demişsiniz, anneniz size sahip çıktı evine aldı diye eşiniz annenize laf söylemiş daha sonra bebek istiyoruz diye konu açmışsınız.
Şimdi de bu konunuzda yine eşim beni anlamıyor diyorsunuz. Yani ne bekliyorsunuz ki? Açtığınız konularla her şeyin farkındasınız belli ki, ne diyelim size?
Yo gayet iyi okuyorum, yeri gelir çok faydalı yorumlar da yaparım bizzat kendi yaşadıklarımdan örneklendirerek, elimden geldiğince. Kendimden 9 yaş küçük kardeşimin telefonuna mesaj gelse-biri arasa, telefonu kardeşime götürürken telefon ekrarına bakmam. Bilmem anlatabildim mi? Yani değil açılmış bir mesajı okumak, hani insan arayınca telefonda koca koca "X arıyor" yazısı çıkar ya, onu bile görmem-bakmam ve bu yüzden de iki soru sorarak başladım size:
Mesajı mı açıp okudunuz? Cevap: Hayır açıp okumadım, mesaj açılmış haliyle duruyordu gibi.
Niye bakıyorsunuz ki size ait olmayan telefona? Alışkanlıktan baktım, denk geldi gördüm.
Bakın, olası cevaplarınız için yine de sormuşum, siz yorumumu ne kadar iyi okudunuz? :)
Ki sorduğum halde görmeyip direkt genelleyerek savunma moduna geçiyorsunuz, görümceniz size "A" dese de batar, "B" dese de. Karşılıklı enerjinizin tutmadığı insanın, hakkınızda ne dediğini de kafanıza takmamanızı, çünkü keskin sirkenin küpüne zarar olduğunu da yazayım, gideyim bari.
Hiç polemik ve tekrar tekrar izah etme havamda değilim.
Kolay gelsin size.
hepsi geçmişti tam bebek düşünmeye başlamıştık. ben eşimin ailesini anlamıyorum ne istiyorlar benden? gönülleri olsun diye ne deseler yaparım giderim gelirim. artık laf soktuklarında tepki dahi vermiyorum.
konuyu açma nedenim, eşimin huyudur sen yanlış anlamışsın demek. gerçekten ben mi yanlış anlamışım mesajı:?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?