Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Anladigim kadariyla krediyi nisanlinla sen odeyeceksin eee tapu neden enistenin uzerine ne alaka?

Sana guvenmiyorlarda enisteye mi guveniyorlar?

Hem sende memurum demissin calisacaksin yani kredi bayila bayila verirler sana bankalar eniste ne alaka hala anlamis degilim.

Görümce mantıklı ise böyle yapma mesajı vermiş olabilir mi

Yani her akşam burada yeriz deme çocuğunu baktırmaya kalkma vs vs

Bence de ağız aramış. Söylenmek istenen şeyin aksini söyleyince insanlar daha kolay dökülüyor içindekileri.
Burada en önemli şey tapunun eniştenin üstüne olması. Size güvenmeyen insanla niye evleniyorsunuz? Ev alınacaksa karı koca krediyi ikinizden biri çeker ev de krediyi kim çekmişse onun adına olur bu kadar basit. El adamına kredi çektirtip onun üstüne yaparsanız hayatınının hatası olur. Boşansanız kuruş alamazsınız, boşanmasanız da enişte vermem dese, eşiniz de razı gelse ne olacak? Ayrıca görümce belki de eşinin kredi çekmesinden rahatsız olduğu için size iğneli konuşuyor...Krediyi enişte çekince görümce de her türlü söz hakkı görür kendinde.

Son düzenleme:
100 bin tl pesinati erkek tarafi mi verecek?

Eger oyleyse ve size guvenmedikleri icin enistenin uzerine yapiyorlarsa ben olsam istemezdim onlarin 100 bin tl lerini. Onlarin olsun kirada otururdum.

Esimle evlendik kirada oturduk. Sonra olctuk tarttik ev almaya karar verdik kimseye de bahsetmedik. Arastirdik aldik borclandik butun islemler bittikten sonra ailelerimizin haberi oldu.

Muhite de kimse karisamadi. Ne benim ailemin dibinde oldu ne esimin ailesinin dibinde oldu. Ikimizin ortak karar verdigi bir muhit oldu.

Ama eminin nisanliyken esimin ailesinin verdikleri pesinatla alinsaydi kendi mahallerlerinden olsun diye tuttururlardi.

Keske acele etmeseydiniz ev almak icin.

Bence kabul etmemeliydiniz eşim tapuyu öz babası(!) üzerine olmasını kabul etti kredi ikisinin adinaydi vallahi evi geri alamadık icra dan ucuza gitti de adam size kalacağına gitsin dedi. Ya siz cekin krediyi tapuya eşinize ortak yapın bankaya haber vermeden tapu soruyor kredi borcu var kabul mu diye bankaya sorarsaniz devir olmaz dicek yalan tapu dairesine sorun. Ya da kiraya çıkın kafanız rahat etsin.

Tapu alınmadan ben oğlumun malına göz koyacak kadar s.... miyim diyen adam, tapu dan sonra aylik kirası yüksek olan evi kim kime verir dedi vallahi billahi. Tabı bizde ödemedik çekilen krediyi icraya düştü satıldı. İnanın kira daha mantikli hırs yapmayın dugunde gelenler falan filan gene alınır ev ya

Tapunun fotokopisi bendeydi, çok şükür Allahıma bir adım atabildik dedim.
-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti.
Burda mesajı vermiş ya yazmadan duramiyorum bakın eşime de babası olacak şahıs tapu alınınca Resmimi degistircem güzel cikmamisim demişti. Oysa anlaşma dugunden sonra tapu harcı parasi olunca elimizde tapu devriydi. Eşim bunu şaka sanmış ve vermedi asla tapuyu. Hele 1 ödeyin 10 yıl dedi ilk. Sonra cirkinlesti iyice para falan istedi. Yani lütfen dikkat edin huzur kalmıyor

Lütfen öyle yapın altın aldirin eşya aldirin vallahi sonra uğraşılmiyor ya ben tekrar yaşıyor gibiyim o günleri lütfen yapmayın bu hatayı size varsın güvenmiyor musun desinler paragoz desinler gaza gelmeyin. Her ay sonu meçhul eve para odemek inanin zor gelecek nefsinize

şu anlattıklarınızın içinde tapu olayına takıldım sadece, evlenmemiş olduğunuz için nişanlınızın üzerine bile olsa hak iddia edemeyecekken görümce ve eniştenin üstüne ev yapıp borçlarını sizin ödeyecek olmanızın elle tutulur hiçbir yanı yok. Sakın böyle bir şey yapmayın , ne olacağını sizi nasıl bir gelecek beklediğini bilmiyorsunuz.

Görümce "görümcelik" yapıyor evet, nedenini bilemiyorum, birçok şey olabilir. Lakin sizin üstünüze olmasın diye enişteye tapu yaptırmak tek kelimeyle saçmalık. Hadi siz "dışarıdan"sınız diye yaptırmak istemiyorlar diyelim enişte de dıdının dıdısı yahu, bir boşansalar ne olacak, bittiğinizin resmidir. Tapunun eniştenin üstüne olması görümcelikten daha kötü bir durum cidden. Gerekirse kiraya çıkın, kapora da yansın ama böyle bir işe kalkışmayın.

Ne demek tapu enişteye ne münasebet. Biz araba alırken herkes kp üzerine alın sigortanız az çıkar dedi, biz babamıza bile güvenmedik kendi üstümüze aldık 1000 lira fazla sigorta ödedik ama kimseyi karıştırmadık.

Bu evi hem enisteniz uzerine hem evlenmeden once alinmis olucak esinizin uzerine olsa bile.dunyanin binbir turlu hali var.parasini calisip odedigin halde ileride hic bir hak iddia edemeyebilirsin.

Konunun hepsini okuyamadan yazıyorum,çünki patladım,çok ballısın Gebere Jackson ,görümcen yol haritanı çizmiş,ne güzel,bak hiç kafanı yormayacaksın,çalışma hayatın,çocuk,gezme tozma hususunda...Bakarsın not defterine,ne yazdıysa uyarsın,ohh,kıymetini bil.Canım,ne yap yap,sakın hayatına müdahale ettirme,çoğalarak gidiyor yoksa bu durumlar.Nedir,kaldıramıyor mu,mutlu bir yuvan olma ihtimalini.Oğlunun eş adayına aldıkları için, kabına sığamayan,elin kızını rahat mı ettireceğim diyen(hiç katkısı olmadığı halde)insanlar gördüm.İnşallah çok çok mutlu olursun evliliğinde...Bunu bütün kalbimle diliyorum

Bütün hepsini boşver de tapu asla o adamin üzerine olmasin azicik aklin varsa. Ben olsam nikahi bile iptal ederim aksi durumda. İnsan babasina guvenemiyor bu devirde. Siz odeyeceksiniz uç gün sonra adamin satip yemeyeceginin garantisi var mi.

10 sene cok uzun bir zaman.
İyi anlasiyorum dedigin görumcenin kısa bir zaman içerisinde böyle degiştigine sahit olmuşsun. İnsanlar çok çabuk degişiyor Jeksın,kaldı ki on sene ne demek?

Keşke ev icin dügün sonrasını bekleseydiniz. Neden nişanlın gelmeden bu kadar acele ettiginizi anlamıyorum.

Bence görümcenin atarlı laflarının arkasında da sizin kredi ödeyemeyeceginiz korkusu olmuş olabilir. Ne kadar cok bebek istedigini bende biliyorum. Hamile felan olursan,kardeşinin tek başına krediyi karşılayamayacagini ďüşunuyor olsa gerek.

Seni eziklemesine de çok sinirlendim ayrıyeten
Senin ters zamanına denk gelmemiş galiba.

Yazılanların hepsini okuyorum ve yine toplu bir şekilde açıklıyorum sorulan soruları.
-Yarın ilk işim bankaya gidip skorumu sordurmak olacak, bunun için maaş yazısı vs başka bişey lazımmı bilgisi olan var mı ?
-Bugün başka bir ev gösterdim ansıl sizce diye, oooo taaa nerde dendi, (Kendilerine uzak )
-Peşinat ben ve nişanlımın arkadaşlar, bir lira hakları yok içinde.
-Bana ilk önce kredi çıkmıyor dendi, şimdi çıkıyor ama dediğim gibi duymuyorlar, lafı geçiştiriyorlar.
-Kiraya çıkın denmiş, kiraya çıkarsak biz düğün yapacak güçte değiliz bilezikleri, düğün salonunu onu bunu ordan harcayalım diyecekler 100binden de olucaz, bu topa giremiyorum.
-Enişteye karşı beni bağlayan hiçbir şey yok bi gebeliğim, mecburiyetim vs. ama adama tapıyorlar.
-Şu ev var bakalım diyorum orasını enişte istemiyor boşver deniliyor.
-Beni tanıyanlar ağzımın nasıl laf yaptığını, nasıl yerden yere vurabileceğimi biliyorlar, yapmyıorum kötülük çıksın istemiyorum ama zorluyorlar, patlamam yakındır.
-Benim haberim olmadan başka bir eve bakılmaya gidilmiş insan bi bekler, 5te çıkıyorum ölmezsiniz.
-Bu çalkantıda her şeyden soğumak, yanlış kararlar almak da istemiyorum.
-Neden acele ediliyor ev için denmiş. Az önce açıkladığım gibi oldu bittiye getirip bizi kiraya çıkarıp elimizdekileri düğüne harcamak 'oooo ne düğün yaptık ama be' demek.
-Birde bu aile değişik bir aile örneğin nişanlımın dayısının arabası Kp'nin üstüne, nişanlımın arabası Kp nin üstüne, diğer görümcemin evi Kv'nin üstüne, Teyzesinin evi dayısının üstüne. Yani bize garip gelen her şey bu ailede normal, o yüzden bu durumu çok normal karşılıyorlar.
-Bu arada güzel dilekleriniz için Allah bin kere razı olsun, Rabbim iyi düşünen herkese kat kat fazlasını versin.

Valla enistenin adina olacak eve bes kurus para odemezdim bu bir.

Madem memursun ev kredisi cikiyor kendi adina kredi cekmeliydin. Bu sekilde zaten tüm aile karisir size.

Gorumcen bunlari soykerken sen buraya yazdigin cevaplari verdin mi yoksa sessiz mi kaldin. Sessiz kaldiysan cevap vermediysen pasifsin demektir.

10 yil calisip kredi odeyecegim hem kv kp dibinde oturacagim hem görümcenin kocasinin adina olacak ev boylelikle görümcenin sizin giderlerinize karisma hakki dogar. Sonucta kredi esinin adina tabi ki seni dusunecek degil

Aile ortamin yokmus anladigim kadariyla vir aile kurmak icin yanlis adimlar atiyorsun.

Cok tehlikeli sularda yuzuyorsun benden soylemesi gözünü aç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…