- 3 Şubat 2018
- 128
- 34
- 13
- Konu Sahibi mandalinaseverim
-
Menopoza girdim umudunu kes benden deyinMerhaba kızlar ben 1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu bunu eşim ve onun ailesi de biliyordu çünkü okuyorum son sınıftayım öyle bi beklenti içine girmemeleri gerektiğini en başında biliyorlardı
Herneyse konu görümcem biz evlendikten bir yıl sonra o da evlendi ve evlendikten sonra sürekli ya mesajda ya yüz yüze “bebek var mı?” sorularına maruz kalmaya başladım, afedersiniz “adetine kaç gün var?” diye bile sorduğu oldu ve bu durumdan gerçekten çok sıkıldım, sizce amacı ne ve yaklaşımım nasıl olmalı?
Ahahahaha bak bu hiç aklıma gelmemişti iyi fikirmiş :)Menopoza girdim umudunu kes benden deyin
Merhaba kızlar ben 1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu bunu eşim ve onun ailesi de biliyordu çünkü okuyorum son sınıftayım öyle bi beklenti içine girmemeleri gerektiğini en başında biliyorlardı
Herneyse konu görümcem biz evlendikten bir yıl sonra o da evlendi ve evlendikten sonra sürekli ya mesajda ya yüz yüze “bebek var mı?” sorularına maruz kalmaya başladım, afedersiniz “adetine kaç gün var?” diye bile sorduğu oldu ve bu durumdan gerçekten çok sıkıldım, sizce amacı ne ve yaklaşımım nasıl olmalı?
Kendisi en başından beri çocuk istiyor bana benimle yarış içinde gibi geliyo daha yeni evliyken evime yemeğe aldığımda bile gelip “bence ben senden önce hamile kalıcam” dedi ben de kal canım benim şuan öyle bir düşüncem yok diye cevap verdim ama sürekli sorması ağzımı araması çok bunalttıKendisinin gebe kalma gibi bir çabası varsa kendine arkadaş arıyor olabilir
Bunu defalarca söyledim düşünmüyoruz şuan diye, daha yeni başladık çalışmalara kayınvalidem bunu biliyor görümcemin de bi şekilde haberi olmuş, şimdi de belirti var mı diye sormaya başladıNeden şu anda istemiyoruz bu bizim kararımız ve karisilmasindan ya da konusulmasindan hoşlanmıyorum sorma demiyorsunuz?
Evet gerçekten çok yorucu çevreden yeni evlilere böyle bi baskı kurulmasıartık bu soruları sormayın gözünüzü seveyim
yüzlerce kez yazıldı bu cevaplar BDV'de
bu imalarından, sorularından hoşlanmıyorum, vakti gelince olur, bana daha fazla bunları sorma diyeceksiniz
açık ve net
yok laf sokayım, yok espriyle yaklaşayım vs vs vs bunlar yorucu şeyler
ne gerek var?
açık açık söyleyin, olsun bitsin
anlamazsa daha sert söyleyin
anlamazsa daha da sert
tabi saygı çerçevesinde
Neden bi yarışa giriliyo anlamıyorum herkesin yaşam standardı farklı, ben farklı bi konumdayım o farklıAbimin eşi böyle döne döne sormuştu.Hatta bence evliliginizin ilk yılı hemen cocuk yapmayin da demişti.Megerse o hamile kalmaya calisiyormus
en nefret ettiği soru.sert cevap vermedikçe devam ederler emin olun.ayrıca çok meraklıysa görümcen yapsın çocuk.Merhaba kızlar ben 1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu bunu eşim ve onun ailesi de biliyordu çünkü okuyorum son sınıftayım öyle bi beklenti içine girmemeleri gerektiğini en başında biliyorlardı
Evet çok itici gelmeye başladı, bir daha sorarsa artık yeter dicem herkes kendi hayatına baksınen nefret ettiği soru.sert cevap vermedikçe devam ederler emin olun.ayrıca çok meraklıysa görümcen yapsın çocuk.
Bizim yatak odamız sizi ilgilendirmez de
Kesinlikle katılıyorum, en son zaten aramızda ufak bi gerilme oldu 4-5 ay önce yaşanmış bi konuyu daha yeni açtı bana o zaman kırıldığına dair, konuyu ordan alıp ‘abimle aramı kimse bozamaz’a” getirdi şuan hiçbir şekilde konuşmuyorum ki ben asla böyle bir insan değilim eşime de söyledim söylemek istemezdim ama ben kabul edemiyorum bu lafı, sen dilediğin zaman git görüş ama benden bunu isteme diyeBöyle seyler gercekten sinir bozucu. Insanlar sınırlarını gercekten bilmiyorlar bu hamilelik,lohusalik ve bebekli olan zamanlarda. Evlendikten sonra hemen baslarlar "Var mi?" Diye. Ya sana ne be kardesim. Varsa söyler millet,yoksa yok. Heleki erkeklerin yaninda "Emiyor" mu veya "Sütün var mi?" Diye soru soran kadinlara uyuz oluyorum. Görümcenize acik söyleyin rahatsiz ettigini. Kendi derdini düsünsün.
Öyle evet bir de kayınvalidemin yanında sormasa keşke :)bu tip konularda, tatlı sert bi tersleme iyidir.
sen özelini anlatarak sormalarına fırsat veriyosun. artık bebek istediğinizi kvye söylemene ne gerek vardı, belki hemen olmucak ve sen bu soruları katlanarak duymaya devam etceksin. görümceye kızamadım o yüzdenBunu defalarca söyledim düşünmüyoruz şuan diye, daha yeni başladık çalışmalara kayınvalidem bunu biliyor görümcemin de bi şekilde haberi olmuş, şimdi de belirti var mı diye sormaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?