- 21 Mart 2012
- 29.920
- 51.876
- 798
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
yenge yemeği yaptın da mı geldin nasıl bir cümle ramazanda olsa bayramda olsa bir kere giderim yeterliNormal gunde olsa haftada bir giderdimm ramazan oldugu icin gidiyoruz hatta ben gidiyorumm. Gecen oglen gittim yenge yemegini yaptindami geldin diyince evime geri donmek zorunda kaldim. Bunlar bana hergun gelmem icin israr ediyorlar kendi kizlar yengesi eve sık gelince agirlamaktan aciz. Yarin bir gun esinin ailesi gelincede bana gosterdgi tepkiyimi gostericek merak ediyorum
Biz vallahi ramazanda 3 kere buluşuyoruz. Biri bizde biri annemde biri kayınvalidemde. 3 aileyiz hep. Daha fazlasına gerek yok. Görümceniz hoşlanmıyor demek ki bizim gibi.2 gunde bir degil 2 sefer gittik geri kalan gunler genel olarak hep ben cagirdim
Hanimlar ben esimin ailesine giderken yemege gidiceksem mutlaka 1 2 saat oncesinden gider yardim ederim hazir yemege oturmak istemem. Neyse bekar görümcem isten cikti suan evde kayinvalidemde hasta olan doger gorumcemin yaninda kaliyor. Kayinbabam gorumcem evde tekler bende ramazan dolayisiyla iftari birlikte gecirelim diye gorumcemi arayip size geliyoz ddm tm dedi ikinciye aradigimda hıı tmm gibisinden isteksiz cevap verdi. Konularimdan da okursaniz ailesi hep bana 2 gunde gitsemde baski yapardi hergun gelmem icin ramazan diye yalniz yemesinler diye hem bizde hem orda yeriz ddm gorumcemin isteksiz gel demesinden dolayi cekiniyorum gitmeye. Kendisini de cok severdim iyi anlasirdik isten ciktigindan beri sık bi araya geliyoruz ve kendiside gelip gitme isini pek sevmez saygi duyuyorum. Fakat ben oranin geliniyim ama asla ona sormadan bi is yapmam saygi duyarim yemege gidiceksem 2 saat oncesinden yardima giderim bulasik yikanicaksa yikarimm. Gecenleree gittgmzde bulasik yikiyorduk suyu normal bir sekilde aciyorum bu konuda dikkatliyimdir cesmeyi kisti hic bir sey demedim geri actim bana cesmeyi cok aciyorsun biraz az ac ! Aynen ciddi ciddi boyle mudahale etti gecenlerde de ben cesmeyi cok aciyorum diye annem bana kiziyordu diyordu. Sorun cesme mevzusu degil arkadaslar ben insanlara cok mu yuz veriyorumda bana boyle birsey soyleme cesaretinde bulunuyorlar. Bazi seyleri, bazi laflari tabiki de buyutmuyorum alttan aldgm zamanlarda oluyor ama evine git5iginiz insan size boyle bir tepki verse. Kankaniz samimi arkadasnz degilki alinmayasiniz. Bugun yine yemege gidicez acikcasi ben yardima gitmeyi dusunmuyorum bulasigida yikamayi dusunmuyorum ama oturursam kayinvalidem. Gorumcene yardim etsene diyicek biliyorum bùyùtùcekler. Sorun yarfim edip etmemek degil elime yapismaz fakat hatasinida anlasin istiyorumm demekki cok yuz veriyorum
Resmen her defasında kendinizi davet ettiriyorsunuz ne diye gidiyorsunuz insanların evine bir de üstüne yok çok mu yüz veriyorum insanlar belki istemiyor birakinda istiyorlarsa onlar davet etsin sizi siz davet ettirmeyin kendinizi.Hanimlar ben esimin ailesine giderken yemege gidiceksem mutlaka 1 2 saat oncesinden gider yardim ederim hazir yemege oturmak istemem. Neyse bekar görümcem isten cikti suan evde kayinvalidemde hasta olan doger gorumcemin yaninda kaliyor. Kayinbabam gorumcem evde tekler bende ramazan dolayisiyla iftari birlikte gecirelim diye gorumcemi arayip size geliyoz ddm tm dedi ikinciye aradigimda hıı tmm gibisinden isteksiz cevap verdi. Konularimdan da okursaniz ailesi hep bana 2 gunde gitsemde baski yapardi hergun gelmem icin ramazan diye yalniz yemesinler diye hem bizde hem orda yeriz ddm gorumcemin isteksiz gel demesinden dolayi cekiniyorum gitmeye. Kendisini de cok severdim iyi anlasirdik isten ciktigindan beri sık bi araya geliyoruz ve kendiside gelip gitme isini pek sevmez saygi duyuyorum. Fakat ben oranin geliniyim ama asla ona sormadan bi is yapmam saygi duyarim yemege gidiceksem 2 saat oncesinden yardima giderim bulasik yikanicaksa yikarimm. Gecenleree gittgmzde bulasik yikiyorduk suyu normal bir sekilde aciyorum bu konuda dikkatliyimdir cesmeyi kisti hic bir sey demedim geri actim bana cesmeyi cok aciyorsun biraz az ac ! Aynen ciddi ciddi boyle mudahale etti gecenlerde de ben cesmeyi cok aciyorum diye annem bana kiziyordu diyordu. Sorun cesme mevzusu degil arkadaslar ben insanlara cok mu yuz veriyorumda bana boyle birsey soyleme cesaretinde bulunuyorlar. Bazi seyleri, bazi laflari tabiki de buyutmuyorum alttan aldgm zamanlarda oluyor ama evine git5iginiz insan size boyle bir tepki verse. Kankaniz samimi arkadasnz degilki alinmayasiniz. Bugun yine yemege gidicez acikcasi ben yardima gitmeyi dusunmuyorum bulasigida yikamayi dusunmuyorum ama oturursam kayinvalidem. Gorumcene yardim etsene diyicek biliyorum bùyùtùcekler. Sorun yarfim edip etmemek degil elime yapismaz fakat hatasinida anlasin istiyorumm demekki cok yuz veriyorum
Buzamana kadar onlar hergun cagiriyordu gitmedigimzdede sorun yasatiyirlardi ramazandada genel olarak hep ben cagirdim 2 seferde onlara gittik bugunde kayinvalidem geldi hasta gorumcem geldi esim gidelim dedi. Abartilicak kadar insanlari rahatsiz ettigim yok hatta mesafe koyup onlarin istedigi gibi hergun gitmeyende benim. Neyse ben hatami anladim zaten ilk defa boyle bisey yaptim ama hic bir sekilde aramamam gerekiyorduResmen her defasında kendinizi davet ettiriyorsunuz ne diye gidiyorsunuz insanların evine bir de üstüne yok çok mu yüz veriyorum insanlar belki istemiyor birakinda istiyorlarsa onlar davet etsin sizi siz davet ettirmeyin kendinizi.
Aynısını düşündüm, bir kişi bile gelse farklı olur hazırlanması, görümce de bu durumdan usanmış bence, biraz anne babasıyla kalıp kafa dinlemek istiyor olabilir, yorulmuştur, konu sahibi yardım dahi etse evdeki kalabalık yeter yormaya. Haftada bir yeterli gitmek için, gerek de yok bana göre ama normalde de haftada bir gidiyormuş. Arada da kendiniz davet edip hazırlanın madem beraber yemek istiyorsunuz :)Tamam da neden siz cagirmiyosunuz da surekli oraya gidiyosunuz valla kusura bakmayinda ben de gorumce olsam rahatsiz olurdum surekli geliyor cagirmiyor diye..
Çaya oturmaya fln arayıp gidin sorun yok ama iftar olunca daveti karşı taraftan bekleyin.Buzamana kadar onlar hergun cagiriyordu gitmedigimzdede sorun yasatiyirlardi ramazandada genel olarak hep ben cagirdim 2 seferde onlara gittik bugunde kayinvalidem geldi hasta gorumcem geldi esim gidelim dedi. Abartilicak kadar insanlari rahatsiz ettigim yok hatta mesafe koyup onlarin istedigi gibi hergun gitmeyende benim. Neyse ben hatami anladim zaten ilk defa boyle bisey yaptim ama hic bir sekilde aramamam gerekiyordu
Normal gunlerde onlar hergun orda yememizi istiyor ama ben yinede haftada 2 gun caya gidiyoruz yemege davet etmedkleri surece asla gitmeyiz bununla bile yetinemiyorlar hergun gitmiyorum diye esimle bosanma asamasina getirdiler bizi. Ramazan dedim kirginlik kusluk olmasin diye ben davet ettim birkac kez cagirdim kayinbabam esi olmadan kimsenin evinde rahat etmedigi ni soyledi kizim bol bol siz gelin dedi. Ondan sonra 2 sefer de biz aradik ilkinde gorumcem vwrki 2cisinde kayinvalidem gelmisti onun icin aradik hasta gorumcem oldgu icin cagirsamda gelemezlerdi o gun . Ama yinede soeun bende her ne olursa olsun aramamam gerekiyorduAynısını düşündüm, bir kişi bile gelse farklı olur hazırlanması, görümce de bu durumdan usanmış bence, biraz anne babasıyla kalıp kafa dinlemek istiyor olabilir, yorulmuştur, konu sahibi yardım dahi etse evdeki kalabalık yeter yormaya. Haftada bir yeterli gitmek için, gerek de yok bana göre ama normalde de haftada bir gidiyormuş. Arada da kendiniz davet edip hazırlanın madem beraber yemek istiyorsunuz :)
Haklisiniz bugunden sonra aramam zaten esim desedeÇaya oturmaya fln arayıp gidin sorun yok ama iftar olunca daveti karşı taraftan bekleyin.
Eşin çok istiyorsa kendi arasın, ben çekiniyorum sen ara söyle madem diyebilirsin. Otur evinde boşver horlatma kimseye kendini. Ben kv nin bir çöpüne dahi elimi sürmüyorum kafam rahat.Haklisiniz bugunden sonra aramam zaten esim desede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?