- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
evet yeniler ama kizin ailesinde bi toplanma oldu mu (onlar 4 kardes ve hepsi evli coluklu cocuklu) abim gidiyor ama kiz bize pek yaklasmiyor. kardesi ablam biraz mesafelidir, biz kardes oldugumuz halde bana bile soguk diyor ama bilemiyorum iste...
tatlım sen benim gelinim eltim görümcem vs m olsan bu kadar prosedür sebebi ile sana asla gelmeyi düşünmez ve hiç teşebbüste bulunmazdımeşinin ablasının eşinin aramasına koptum zaten
Prosedür değil ki onlar öyle yapıyor dedim; komik diye yazdım
Hani insanlar kv hep oğlunu arıyor bana bir gün arayıp da biz geleceğiz demiyorlar diye şikayet ediyorlar ya
Biz de akrabalık bağı olmadığı için enişte beni arıyor dedim. Görümcem kardeşini yahut kadın kadını arar deyip gelin olan beni değil de damat gelini arıyor
1- görümce olmak artı bir sorumluluk yüklemiyor kimseyemerhaba arkadaslar,
bundan yaklasik 1 ay önce abim nisanlandi ve ben dolayisiyla görümce oldum. abimle kizi ben ve kizin kiz kardesi tanistirdik (biz esimden dolayi tanisip arkadas olduk, sonra kizi gördüm bir kac kez ve abimle tanistirdik). Neyse asil sorun su: ben kiza karsi nasil davranacagimi bilemiyorum. bir kac kere mesaj yazdim nasilsin iyimisin buyrun abimle gelin oturalim dedim ve o sadece sagol iyiyim geliriz bir gün görüsürüz diye cevap yazdi. sen nasilsin diye bile sormadi... abime de bir kac kez gelin oturalim yada beraber disari cikalim dedim, geliriz diyor sonra aramiyor. ben eltimle arkadas olamadim ama bari gelinimizle arkadas olmayi kaynasmayi cok isterdim. kiz biraz soguk ve abim de biraz ona benzedi sanki... sizce nasil davranmaliyim? artik bende arayip sormuyorum ve oluruna biraktim ama yine de konu aklimdan cikmiyor acikcasi ve aramiz iyi olsun istiyorum. (bu da sorun mu demeyin lütfen. tek bir tane kardesim var ve aramiza sogukluk girsin istemiyorum).
Ben de bu kafadayım ama buradaki çoğu kadın beni değil abilerini; oğullarını arıyorlar diye trip yapıyor.
Gelinler genellikle eşlerinin ailelerini kendileri arasın istiyorlar; bizde eşimin ablasının eşi beni arıyor :)
Görümceme onlara gidelim diyor; görümcem de işleri vardır belki deyince ara kardeşini diyor; od a evin hanımına sor; sen gitmek istiyorsun sen ara diyor; enişte beni arıyor kısaca...
Gorumcenizin eşimi sizi ariyor :)
İlginç :/
Gorumce hnm neden aramiyormus
O da arıyor ama eşi gelmek isteğinde o arıyor uygun musun gelelim mi diye
Yani kadın kadını arasın yahut onlar kardeş birbirlerini arasın gibi değil
Bence kadın kadını aramali
neticede eşim bana sormadan gelin diyemez evin hanımı benim
merhaba arkadaslar,
bundan yaklasik 1 ay önce abim nisanlandi ve ben dolayisiyla görümce oldum. abimle kizi ben ve kizin kiz kardesi tanistirdik (biz esimden dolayi tanisip arkadas olduk, sonra kizi gördüm bir kac kez ve abimle tanistirdik). Neyse asil sorun su: ben kiza karsi nasil davranacagimi bilemiyorum. bir kac kere mesaj yazdim nasilsin iyimisin buyrun abimle gelin oturalim dedim ve o sadece sagol iyiyim geliriz bir gün görüsürüz diye cevap yazdi. sen nasilsin diye bile sormadi... abime de bir kac kez gelin oturalim yada beraber disari cikalim dedim, geliriz diyor sonra aramiyor. ben eltimle arkadas olamadim ama bari gelinimizle arkadas olmayi kaynasmayi cok isterdim. kiz biraz soguk ve abim de biraz ona benzedi sanki... sizce nasil davranmaliyim? artik bende arayip sormuyorum ve oluruna biraktim ama yine de konu aklimdan cikmiyor acikcasi ve aramiz iyi olsun istiyorum. (bu da sorun mu demeyin lütfen. tek bir tane kardesim var ve aramiza sogukluk girsin istemiyorum).
Çoook beğendim davranışını canım, ama belki çekiniyordur zamana bırak
Anladim sizi ben ... sizde özeniyorsunuz istiyorsunuz ki kardes kardese bulusun kaynasin edin ...
Erkekler biraz farkli onlar Cabuk yanasir kaynasir arkadas edinir....kiz belki cekingendir.
zaten kiz araniza girdikten sonra zamanla acilir :)) anladigim kadariyla iyi bir görümcesiniz
1- görümce olmak artı bir sorumluluk yüklemiyor kimseye
2-aramız iyi olsun arkadaş olalım demekle olmaz.Veya kardeşinin karısı olması ille de iyi anlaşmanızı gerektirmez.Herkesin kafa yapısı farklıdır.
3-Gelin mesafeli olmak istiyorsa tercihidir.
4-senin de dediğin gibi oluruna bırakmak gerek.İlla nasıl davranman gerektiği konusunda bir kıssas yok.Her normal insana nasılsan öyle.
İyi niyetini anlıyorum.Ama inan kimseden yana olman gerekmiyor.Veya bir taraf olman gerekmiyor.Aileni yapılacaklar konusunda uyarabilirsin o ayrı.Ama gelin görümce oarak çok sıkı fıkı olmakta gerekmiyor.Sadece hoşgörü ve saygı yeterli.tabiki yüklemiyor ama icimden geliyor ve o yüzden iyi olalim anlasalim istiyorum. ben hic birseylerine karisacak bir tip degilim ve tam aksine hep kizdan yanayim. kendimde eksikligini hissettigim herseyin ona tam yapilmasi icin cabaliyorum aileme karsi (tabi bunu ona caktirmiyorum annemle hallediyoruz) :) ama tabi dedigin gibi herseyi oluruna birakacagiz artik Zaman ne gösterirse o olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?