- 7 Haziran 2017
- 24
- 4
- 1
- 42
- Konu Sahibi serzeniss3
-
Bunu başarabildiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu da bir bakış açısı denemeye değer olumlusunu görüp olumsuzu takmamak görmemek.İlla benimde hatalarım olmuştur hiçbirimiz sonuçta sütten çıkmış ak kaşık değiliz insanız sonuçta.Ve biz kabul edilsede edilmesede aileyiz.Ama bu gerçekten mümkün olmuyor geliniz sonuçta.bizler seviyoruz kp çok severim bende ama babam yerine koyabilirmiyim tabiki herkesin yeri ayrı.ben de yıllarca çok hissiyatlı davrandım ama olmadı baktım olmuyor tavır değiştirdim. Onların davrandıkları şekilde davrandım kendilerine ama yine suçlu ben.Sonra dedim ki kendi kendime hiçkimsenin olumsuz birtarafını görmiceksin duymicaksın , kv görümcemin hep olumlu taraflarını görmeye başladım inanırmısın sevilecek insanlarmış görümcem bile.bende de hatalar varmış. Şimdi çok şükür ikiside ağzımın içine düşerler.görümcemde çok fenaydı yani
Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuyor daha bi aile olduğunu anlıyorsun.görümceni de tüm olumsuzluklarıyla kabul ettiğimizde aile oluyoruz.bilmem anlatabildim mi ? Neyse allah herkese huzur mutluluk versin.Bunu başarabildiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu da bir bakış açısı denemeye değer olumlusunu görüp olumsuzu takmamak görmemek.İlla benimde hatalarım olmuştur hiçbirimiz sonuçta sütten çıkmış ak kaşık değiliz insanız sonuçta.Ve biz kabul edilsede edilmesede aileyiz.
Ben ciddi bir sorun göremedim bence istemeyin böğle birsey kimseden ,pozitif olun takmayın aile muhabbetlerine de girmeyin size acizane tavsiyemMerhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmie ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.
Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
Acınacak birini görmek istiyorsanız aynaya bakın belki bişeyler görürsünüz. Zira kıskançlıktan kurumuş halde kalbiniz... Erkek evladım var, Allah sizin gibi gelinden beni muhafaza etsin. Hem gelinim hem görümceym, ne yengemlerden gördüm böyle terbiyesizce bir düşünce ne kendim yaptım... Bir kuruşuna tenezzül etmedim kp'in... Kendi düğünümüzü kendimiz yaptık, evladım oldu kimseden para istemedim... Omurga sahibi insanlarz vesselam...Sevilen insan kıskanır,Allah sizede gelinlere olan önyargınızdan kurtarsın zira ileride bir gelininiz olursa yanmış ki ne yanmış acıdım h
Sizi cok ince hesap yapan biri olarak gördüm.Çocugunuzun geleceğini düşünüyorsanız çalışın diyecektim ama anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz ben sizin yerinizde olsam kimseden 5 kurus istemezdim onlar da ayrım yapıyorlarsa hesabını Allaha verirler.Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmie ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.
Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
+1Kpden para dilenmek?! Ben asla yapmam ama siz kendinize yakıştırıyorsanız buyrun. İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci.
Calisip kazaniyorum.ayni yorumu armut piş agzima duş yorumunu gorumce icinde soyleyebilirmisiniz..
biraz kiskanclik yapiyor olabilir misinizzMerhaba arkadaşlar,
Bizim burda bir düzenimiz var tabiki soracak gelip giderken.Bizde kaldığı süre 15 gün arkadaşıyla 2 gün geçirdi.Sınavlarımın olduğunu biliyorlardı.Sınav sonrasını tercih edilebilirdi.Hemen doğurmuyordu ya.Eşinin yurtdışına çıkacağını o arada geleceğini söyledi.Madem öyle kız niyet etmiş yeğeninide özlemiş buyursun gelsin tabi dedim.Tabi öğreniyoruz ki adam temmuzda gidecekmiş yurtdışına.Yine bencilce davranış.Ben eşimin ailesini sevmiyorum demedim görümceyi sevmiyorum dedim.Onunda böyle olmasında en büyük pay ailesi dedim.Kp ayrı tutarım.
O fikirde tamamen yanlışmış onu yazdım diğer yorumlarda.Siz olsanız napardınız diye sordum ilk başta.Oturup bunları eşimle konuşacak değilim o sebepten burada konu açıp paylaşıyoruz yaşadıklarımızı.
Amin insaallah cok dogru demissiniz en zayif halka konusunda deneyecegim tabi ezdirmeden sevmeyi bencil yapiyi gormemeyi ne kadar becerebilirim bilmiyorum orasini zaman gosterir.Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuyor daha bi aile olduğunu anlıyorsun.görümceni de tüm olumsuzluklarıyla kabul ettiğimizde aile oluyoruz.bilmem anlatabildim mi ? Neyse allah herkese huzur mutluluk versin.
Istemeyecegim dusunceydi gecti aslinda konu hep maddiyata dayandi burda boyle bisey dusunuyorum ne dersiniz diye bittigi icin konu..yasanan sorunun bana gore sorunun en guncel olanini yazdigim icinde tam algilanamadi mevzu direkt baska yerlere kaydi.gorumce kendisi bi sorun maalesef.Ben ciddi bir sorun göremedim bence istemeyin böğle birsey kimseden ,pozitif olun takmayın aile muhabbetlerine de girmeyin size acizane tavsiyem
Acınacak birini görmek istiyorsanız aynaya bakın belki bişeyler görürsünüz. Zira kıskançlıktan kurumuş halde kalbiniz... Erkek evladım var, Allah sizin gibi gelinden beni muhafaza etsin. Hem gelinim hem görümceym, ne yengemlerden gördüm böyle terbiyesizce bir düşünce ne kendim yaptım... Bir kuruşuna tenezzül etmedim kp'in... Kendi düğünümüzü kendimiz yaptık, evladım oldu kimseden para istemedim... Omurga sahibi insanlarz vesselam...
Siz evlatlarinizi guzel yetistirin ona odaklanin elin kizi gelipte omurgasizlik yapmasin sonra size.Zira nasil saldiracaginizi şaşirmissiniz enerjinizi harcamayin konuyu epey bir saptiriyorsunuz lokma saymak falan yuhh.Siz bu kafa ile daha çok huzursuz olursunuz, yazık ki görümcenize, kadının abisinin evinde lokmaları sayılacak duruma gelmiş...
Allahin adaletinden kimse kaçamaz.Sizi cok ince hesap yapan biri olarak gördüm.Çocugunuzun geleceğini düşünüyorsanız çalışın diyecektim ama anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz ben sizin yerinizde olsam kimseden 5 kurus istemezdim onlar da ayrım yapıyorlarsa hesabını Allaha verirler.
Iyi taraflarini gormeye calisirim yaptiklarini konustuklarini duymamis gormemis gibi davranmaya calisirim ama ne kadar hazmedebilirim bilemiyorum yapmacik bir insan olamadim bu zamana kadar.Lütfen bırakın bu maddiyatciligi sizin asıl sorununuz bu,bırakın inanin bana daha mutlu olacaksınız ve her ailede var bu gibi sorunlar.Babasıdır sonuçta kızına yardım etmiş ne var bunda
Bırakın bu maddiyat düşünmeyi ve önünüze hayatımıza bakin görümcenizi sevmeye çalışın inanin bana daha huzurlu daha mutlu olacaksıniz.
Dusunce begenir yada begenmezsiniz dinler yada yazmazsiniz olur biter.Uzayda yaşamıyorum ama
Çok şükür ki böyle saçma sapan düşünceleri olan insanlar yok etrafımda
Bizde dugunumuzu kendimiz yaptik esyalarimizi kendimiz aldik bu zamana kadarda kimseye muhtac olmadik boyle bir fikir oldu diye muhtacmisiz gibi algilanmasin.Saglik versin allah dahada yapmaya devam edebilelim.Benim kp şehrin sayılı zenginlerinden.. evlenirken eşyalarımı eşimle ikimiz aldık düğünümüzü kendimiz yaptık kendisi misafir gibi geldi gitti. Şimdi torunu olacak gönlünden geçeni alır verir al kızım bebeğe hazırlık olsun diye utanırım alırken almasam ayıp olmayacağını bilsem almam ev aldı oturun diye benim kiradaki evim bana yeter minnet etmek istemeyiz çok şükür elimiz ayağımız tutuyor çalışıyoruz bekar kızı var evlenirken ona istediği yardımı yapsın o onların ilişkisi bu benim kimseye muhtaç olmak istemem
Yapmacikliktan bahsettiginize gore sizde var biraz sanirim.Kisi karsisindakini kendi gibi bilirmis.Yapmaciklikla ilgim olaydi herkesin agzindan girer burnundan cikar işimi yuruturdum gelip burayada konu acmazdim.Saadetler dilerim yengenizin kiymetini bilin.merak etmeyin ben sizin gibi yapmacık davranmadım abimin esinin basımın üstünde yeri var bizim yemgemizde cok iyi insandır
Gelin daha gelmeden ofsayta düşmüş yazik.Görümce için söylemem. Kadın öz babasından yardım istemeyecek de kimden isteyecek ya? Bu sizi ilgilendirmez yani baba kız arasına giremezsiniz. Çok isterse eşiniz ister babasından destek. Ama size düşmez ihtiyacınız olsa eşiniz babasından istemeyi bilir zaten. Henüz görümce değilim ama olacağım bir gün benim kardeşim de evlenecek. Ben annemden babamdan destek isterim hatta gerekirse çalışmamkazanmam benim geçimimi annem babam sağlar ailem onlar benim ve bu kardeşimin karısını hiç ilgilendirmez dış kapının mandalı... Haksızlık olduğunu düşünüyorsa kardeşim de destek istesin hayret bir şey ya.
Kiskanclik gibi mi duruyor?biraz kiskanclik yapiyor olabilir misinizz
Tam anlamamişsiniz sanirim eşim yurtdisina cikacak o arada yegenimide ozledim geleyim dedi peki dedik eşide temmuzda gidiyomuş eşi evde bu buradaydi.Ayrica ince duşunmek diye birsey vardir 1 hafta sonrasi gelsede olurdu defalarca soyledim sinavida.gelenin önünümü kesseydim.Ama sormuş siz de buyursun gelsin demişsiniz
Sınavım var gelme dememişsiniz ki
Nereyi okuyarak kotu oldugum kanisina vardiniz?Gorumcemisiniz?ne kadar kotusunuz gercekten
Sanırım anlatamadım. Bana bakmak zorundalar demedim. Kimse bana bakmak zorunda değil annem babam olsa bile. Ama bana bakıp geçimimi sağlasalar bile (bile diyorum) bu kardeşimin karısını ilgilendirmez çok olsa kardeşimi ilgilendirir. Evet ben de gelinim 2 tane görümcem var başımın üstünde de yerleri var. Geldikleri zaman ister beni görmeye gelirler, ister gezmeye gelirler ben sadece onları iyi ağırlamakla sorumluyum asla bir işin ucundan tutup bana yardım etmek zorunda da değiller. Ve evet eşimle ailesi arasında olan bir olayda ben ''dış kapının mandalıyım''. Ayrımcılık yapıyorlarsa bu eşimin derdi. Görümcelerime yardım edip bize etmiyorlarsa bu eşimin derdi. Eşim onlara minnet edip yardım istemiyorsa affedersiniz ama bana b... yemek düşer. Aile olmamız milletin malında mülkünde söz sahibi olduğum anlamına gelmez. Kayınbabam ister oğluna harcar, ister kızına bana ne adamın keyfinin kahyası mıyım? Benim tek görevim eşim benimle dertleşiyorsa onu dinlemektir. Ona ''ailenden yardım iste.'' deme hakkına bile sahip değilim. Lazım görse kendisi ister. Haddime değil anlatabildim mi? Zira aynı durum eşim için de geçerli. Ailem ister bana yardım ederr ister kardeşime. Buna dertlenip tasalanmak eşimin haddine değil.Gelin daha gelmeden ofsayta düşmüş yazik.
Dış kapinin mandali olarak gordugunuz kisiyi yenge yapacaksiniz unutmayinki evlimisiniz bilmem ama sizde birilerinin mandalisiniz veya mandal adayi.Yine evliyseniz(bekarsaniz ayri)sirtimi dayarim kardesim kimene demekte bakmak zorundalar dusuncesi bencilliktir.Kabul ediyorum benim dusuncem sacmaydi iyiki uygulamadim.Ama en azindan bakmak zorundalar kadarda ileri gitmedim.
Demekki yeryuzunde hicbir gelin aileden hicbir damat aileden gorulmuyor sizin bu soylemlerinize gore.Bu sizin yaşam biciminiz..Siz onlari iyi agirlayip hoş tutmayi gorev edinmissiniz.Siz evliligide gorev edinmissiniz.Benim bakis acimda hic oyle degil.Sanırım anlatamadım. Bana bakmak zorundalar demedim. Kimse bana bakmak zorunda değil annem babam olsa bile. Ama bana bakıp geçimimi sağlasalar bile (bile diyorum) bu kardeşimin karısını ilgilendirmez çok olsa kardeşimi ilgilendirir. Evet ben de gelinim 2 tane görümcem var başımın üstünde de yerleri var. Geldikleri zaman ister beni görmeye gelirler, ister gezmeye gelirler ben sadece onları iyi ağırlamakla sorumluyum asla bir işin ucundan tutup bana yardım etmek zorunda da değiller. Ve evet eşimle ailesi arasında olan bir olayda ben ''dış kapının mandalıyım''. Ayrımcılık yapıyorlarsa bu eşimin derdi. Görümcelerime yardım edip bize etmiyorlarsa bu eşimin derdi. Eşim onlara minnet edip yardım istemiyorsa affedersiniz ama bana b... yemek düşer. Aile olmamız milletin malında mülkünde söz sahibi olduğum anlamına gelmez. Kayınbabam ister oğluna harcar, ister kızına bana ne adamın keyfinin kahyası mıyım? Benim tek görevim eşim benimle dertleşiyorsa onu dinlemektir. Ona ''ailenden yardım iste.'' deme hakkına bile sahip değilim. Lazım görse kendisi ister. Haddime değil anlatabildim mi? Zira aynı durum eşim için de geçerli. Ailem ister bana yardım ederr ister kardeşime. Buna dertlenip tasalanmak eşimin haddine değil.
Eşim minnet etmediği halde ben ailesinden para istemeyi düşünsem var ya eşim bana yüz karasısın der... Bana yüz karası demesi için bunu aklımdan geçirmem bile yeterli. Artık konumunuzu siz değerlendirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?