Görümce sorunsalı

Yazanlar hep görümce demek yerine bu kadar insan benden farklı düşünüyor açaba gerçek olabilir mi deseydiniz herkesle anlaşırdınız emin olun
Zaten sık gelmiyormuş size siz söylediniz misafiri iyi ağırlamak görevimiz tabiki yemeğini vs yapacaksınız ayrıca siz eşitsizlikten değil görümcenize olan ilgi ve alakadan yakınıyorsunuz daha çok dersiniz çocuk vs gibi gelmedi bana aileden de şöyle birşey istenmez onlar gördüğü halde katkıda bulunmuyorsa ben zaten o paraya tenezzül dahi etmem madem sevmiyorsunuz araya mesafe koyun her istediklerinde gelemesinler madem çekemiyorsunuz gelmelerini

Seviyorsan kıskanırsın.Onun numaralarını yemeyip gördüğümdendir sözlerim.

bana beni hatırlattınız . hanileyken hem abimi hem yiğenimi göreyim diye gitmiştik.gitmişkende gezmiştik.

ne var bunda
Yengenize yük olup sinirini zıplatmadıysanız sorun yoktur.Yapmacık davranmıyorsanız birde.

Karşılıklı konuşmak eleştirelerime cevap vermeniz zoruma gitmez bakış açımı değiştirmeme yardımcı olur.
Doğmamışların yememiş oldukları parayı diline dolama yok ortada kim söyledi bunu.Şimdiden kıymetliler dedim.
İstesemmi diyen gitti zaten kötü bir fikirmiş yanlış düşünmüşüm bu hareket beni alçaltır yüzgöz olmamı sağlar.

İnsanlar parasını diledikleri kişiye verirler. Sen mi kazandın, yıllarını verdin de söz hakkı sahibi olduğunu düşünüyorsun? Resmen kıskanmışsın başka açıklaması yok.
İnsan sevdiğini kıskanır.

Maddi durumu bizden daha iyi durumda.Bizimde çocuğumuz oldu zorluklar atlattık 2,5 sene çalışamadım şuan onun bu pozisyonundan çok daha kötüydük ama destek görmedik.İhtiyacı olmadığı halde daha doğurmamışken yapılması açıkcası zoruma gidiyor.Net.

KİMSEYE SORMADIK YAPARKEN.SORUMLUSU BİZİZ.KİMSEYE YÜKLEMİYORUZ.
Allah sağlık verdiği sürece evladımıza yapmaya devam ederim.Birilerine güvenip hesap açmadım birilerine güvenip bireysel emeklilik yapmadım.Dert etmeyin.

Yok tabi zorunluluk falan..demek ben yanlış yapıyorum bir arada tutmaya çalışıyorum eşimede onlarada kalsa kırk yılda bir ararlar.

:) Umursamayıp yoluna bakıyor sanırım bundan böyle bende bunu yapmalıyım.Neyin çabası bu dertmi arıyorum kendime.

1. Seversen kıskanırsın.
2.Görev konusuna gelince orda bir durun.Kimsenin kölesi değilim görev gibi görüpte birşeyler yapmam içimden gelirse yaparım.Hürmet ve saygıda kusur etmem ayrı.Ama bunu görevmiş gibi yapmam.Siz kendinizi böyle hissediyor diye herkesten bunu yapmasını bekleyemezsiniz.

Ekşi sözlüğün dilimize yamaladığı en tırt kelimelerden biri. Sorunsal. Görümce ile bir araya gelince daha da guzellesmis :) bunu söylemek için geldim. Görümce eminim giciktir.

@çileklisakiz Sevilen insan kıskanır,Allah sizede gelinlere olan önyargınızdan kurtarsın zira ileride bir gelininiz olursa yanmış ki ne yanmış acıdım haline.

Siz şimdi tüp bebek para moral fıstık diyosunuzda o nasıl oldu onu diyeyim size buyurun;
Bu uzun süredir evli,sırf kendisine,kocasına ve kocasının ailesine güvenmediğinden çocuk yapmadı korundu kocasından gizli,çok istiyordu adam çocuk.(şimdi pişman o zamanlar yapmadığına) Karar verdiler çocuk yapmaya tutmadı.Dr. hiçbir probleminiz yok biraz zaman verin kendinize stres yapmayın dedi.Yok dedi illa tüp bebek olsun.Olmama düşme ihtimalinden bahsetsede dr, olsun kabulum dedi.Çok şükür oldu.Olmasaydı gidip herifi boşayabilirdi o potansiyel var.

Ne güzel işte bundan sonra da istemeyin
Şimdiye kadar o mu bakmış size? Hayır
Şimdiden sonra da bakmasın
Bayramlarda harçlık vermek mi? Geline mi? Benim kayınpederim bana böyle birşey yapmadı yapamaz belki hediye verir ama para veremez almayacağımı vermemesi gerektiğini bilir
Çocuklarıma verebilir
Sizi Yadırgamıyorum yanlış anlamayın eşimin aile yapısı bu
Mesela bir konuda yazmıştı konu sahibi Annesi damada harçlık vermişti 20 tl
Ben oraya da yazmıştım benim eşime para verecek insan son duasını falan etmiş olmalı çünkü kıyamet kopar ! Biz karı koca olarak bu konuda biraz ortalamanın dışında fikirlere sahibiz
Minnetsiziz ama tavsiye ederim İnanın çok güzel bir yaşam biçimidir![/QUOTE]
Çocuğuma verirken banada uzatmıştı geçmiş zamanda tabikide almadım,tekrarı yaşanmadı bir daha.
Bizde minnetsiziz ne evlenirken ne bu zamana kadar kimseden talebimiz olmadı ayaklarımızın üzerinde durduk başımızı kendimiz kaşıdık kimsede işimize karışamadı.
Bazı şeyler artık rahatsız ettiğinden acaba böyle olsa mı bir düşünceydi torun içindi.Buraya yazmak iyi geldi fikirler almak cidden varolan düzenimi huzurumu bozmaya değmez.

Cidden araya araya başları ağrısa cidden gerçekten hissettirselerde sevdiklerini bende gelip buraya antin kuntin yazsaydım şöyle ammann sürekli arıyorlar böyle amman ilgileniyorlar diye.Ortada varolan düzgün bir iletişim yokki çomak sokulsun herşey yüzeysel bencilce.

Bu kk sayesinde daha neler duyacağız kimbilir
Ay kimseden para istemeyin madem çocuğunuza istediğiniz geleceği veremeyecektiniz neden dünya ya getirdiniz kayinbabaniza güvenerek mi ayy ne saçma yaa
Hayat insana neler öğretiyor.KİMSEYE GÜVENİP WC YE GİTMEDİM RAHAT OLUN.
Sizin hayatınızda anlaşılan hiç saçma şeyler olmuyor ve herşey herkes dört dörtlük.Uzaydamı yaşıyosunuz ?

Uzun süre korunma çocuk olmasına direkt engel değil ki bazısı bıraktığı an yine hamile kalır bünye yas hormonlar önemli yani siz görümceniz korunmuş diye onun yüzünden çocukları olmadı gibi bi kanıya varamazsınız belki eşinde sorun vardı doktor musunuz ve gerçekten sebebi bu olsa bile bir suçlamada bulunamazsınız buna hakkınız yok ister korunur ister hemen çocuk yapar onun hayatı ve nasıl bir önyargı kocasını boşardı nereden biliyorsun öyle bir durum olmamış öyle davranmamış konuşmamış
Bence siz bu görümceyi takıntı yapmışsınız ne yapsa batacak size tedavi olun bence

Aklım çıktı burada birşey olacak diye.Çünkü gelmeden o kadar anlattı etti ki söyledimde kendi yüzüne iyi cesaret seninki ben asla çıkmazdım ki normal sorunsuz bir gebelikti.Bebelere kıyamam onlara lafım sözüm yok bu da böyle biline.

Ben kendi kendime dert arıyorum ne halleri varsa görsün kim kimi aramış kim kime sahte davranmış kim kimi sevmiş banane yaa dış kapının mandalısın devam et öyle olmaya.Üzmeyeyim kendimi doğru diyorsunuz.

Çok isterdim biliyormusunuz gelin olarak görülmemeyi kızım diyip ağzından bir kızımmm lafı çıkan insanlar olmasını.Hayran oluyorum böylelerini görünce.Eşit davranana ayrı bir hayranım.
Fazla hissiyatlı davranıyorum öyle olmasınıda bekliyorum sanırım.Şimdi amman ne halleri varsa görsünler şeklinde davranıp biraraya gelince iki selam kelam yapmacık davranışlarda sinirlendiriyor beni.Ne yapsam bilemedim.

Bosver gitsin ozaman bacim. Derdin mi yok baska milletin derdine kendini geriyorsun. Birak anasi dusunsun

Sizin kendi aileniz nasıl? Kendi anne babanız kp nin görümceye davrandığı gibi davranmıyor mı? Bence asıl kıyaslama ve kıskançlık altında bu var sevgiye aç kalmışsınız beni kendi kızı gibi görsün çok isterdim demenizden belli öz kızı olmadığı sürece kimse kimseyi kendi kızı gibi görmez acı ama gercek

Bu kadar rahatsizsaniz isteyin kp den. Her ay çocuğuma harçlık yollayın deyin kabil ederse ne ala etmezse üzülmeyin ama

Engel olmadığını bilecek yaştayım.Çocuk olmuyo demedimki ben neresinden anladınız acaba.Gizli korunuyordu dedim.Çocuğu oluyordu dedim dr böyle söyledi dedim.Hatta oldu tutmadı dedim.Kendisini tanıyorum çunku kendi istedikleri yolunda gitmezse etrafına zarar verir yapısı bencil.Onun bencil tavırları milleti parmağında oynatması tedavilik bir durumsa benim olmam gerekmiyordur diye biliyorum ama sizin teşhisiniz bu yöndeyse dr hanım olurum tabi

Yani onlar size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranacaksınız ne siz strese girersiniz nede onların sizden farklı bir beklentisi olur boşyere kendinizi yıpratmanıza gerek YÖK

Allah kp kv ve görümcene sabır versin ama tabi bilmiyorlar böyle fesat bi gelinleri olduğunu

Çok saçma değil mi? Adam kalkıp "niye yatıracakmışım?" derse utanmayacak mısınız?

Sizi anlıyorum. Karşı taraf sizi kızı gibi görsün istemissiniz. Ondan dolayı para ve telefon konusu siz de sıkıntı oldu. İşte buradaki beklentiyi kafada bitirirsiniz tamamdır bence. Hiç uzulmesiniz artık. Benimkiler kızımız yok kızım gibisin derlerdi baktım üzerken uzuyorlar gerekli mesafeyi korudum, hiç bir beklentim yok çünkü biliyorum ki asla kızları gibi olamam. Çünkü söyleselerde olmuyor öyle şey. Gelin tam olarak kizlari gibi olmuyor ya. Ön yargıliyim belki ama olmuyor bence olmuyor yani

alsa kp drımden maddı anlamda boyle bır destek beklemem o cocuk sızın sorumlulugunuzda bır kurusuna muhtac olmak ıstemem ne kendı anamın babamın ne baskasının, gerı kalan mevzulara gelırsek esınde zaten uzak durmaktan yanaymıs bırakkopru mopru olma arama sorma esıne de gorusun edın deme ısterse gorusur zaten...

Pardon görümcenizin ikiz hamile haliyle gelmesi, gezmesi falan sadece onu ilgilendirir sizi hiç mi hiç ilgilendirmez ki zaten bir şey de olmamış. Eğer doktoru gidemezsin deseydi zaten gelemezdi ki sende bile kalmamış hep bir yerlere gitmiş anlamadım kardeşinin ailesinin yanına gelmek için izin mi alacaktı kız gayet doğru düşünmüş ağırlaşırsa gelemez.

Ailesinin kızlarını pohpohlaması her istediğini almaları onların tercihi siz karışamazsınız sizi geçindirip bakmakla mükellef olan eşinin ailesi değil eşinizin ta kendisi! tutup da kızlarına yapıyorlar bana da yapacaklar diyemezsiniz. Yapmak zorunda değiller neden sizin aileniz açılan hesaba para koymuyor da kayınpederiniz koyacak? sizin aileniz nerde?

Ne demek hesap açtık çocuğa söyleyeceğim her ay bir miktar para versinler ne kadar gurursuz bir istek bu böyle resmen dilenmek gibi. Kusura bakmayın ama okul masrafları bilmem nesi varsa kemerleri sıkacaksınız eşimin ailesi yardım etsin falan olmaz gönüllerinden koparlarsa yaparlar emrivaki ile yaptırılmaz. Çocuk sizin çocuğunuz doğurduğunuz gibi bakacaksınız hem görümceyi ailesini sevmiyorsunuz hem de para istiyorsunuz hayatta minnet etmem. Benim eşimin ailesinin durumu çok iyi ama bir kere eşime şunu bunu alsınlar demedim. Bu nasıl bir mantıktır anlamadım

Bosver gitsin ozaman bacim. Derdin mi yok baska milletin derdine kendini geriyorsun. Birak anasi dusunsun
İçinde yaşanınca boşverilmiyor ama denemeye çalışacağım.

Evet acı ama örneklerinide gördüm.Bizim ailede gelinler maddi manevi destek görmüşlerdir görüyorlarda,hoş tutulurlar belki böyle gördüğümden böyle beklentideyim.Birde babam yok babam yerine koydum o beklentiye girmiş olabilirim kendi kızı gibi göremesede kızı gibi görmesini beklemiş olabilirim.
Valla ben böyle birşey yapsam eşim beni sabahına boşarkimseye minnet etmemi istemez,yapmayı bırak düşüncesi bile aklımdan geçse 1 ay konuşmaz herhalde
Amman düşünmeyin bile neme lazım yuvanız yıkılmasın.

Bu kadar rahatsizsaniz isteyin kp den. Her ay çocuğuma harçlık yollayın deyin kabil ederse ne ala etmezse üzülmeyin ama

Fikirdi geçti,üzülmekten ziyade çocuğuma ve bana başıma kakılabilir.Bende talepte bulunmayayım ki söylenecek söz kalmasın.
Yani onlar size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranacaksınız ne siz strese girersiniz nede onların sizden farklı bir beklentisi olur boşyere kendinizi yıpratmanıza gerek YÖK
Boşverdiğimde görüşmek dahi içimden gelmiyor o da zor bayramlarda gidiliyor.Boşvermediğimde sinirleniyorum olanlara.

Allah kp kv ve görümcene sabır versin ama tabi bilmiyorlar böyle fesat bi gelinleri olduğunu
Dr hanımdan bir teşhis daha.Şaka gibisiniz.
Çok saçma değil mi? Adam kalkıp "niye yatıracakmışım?" derse utanmayacak mısınız?
Saçmaydı.

Gördüğüm örnekler var.Biraz yapıcılıkla hoşlukla adil olmayla olur aslında benimkide bir umut işte.
İlla bir araya geliyoruz görüşmesem gitmesem-gelmeseler eşime desem o da hoş olmaz.En azından gözüm görmez.Gözümün görmediğinide daha rahat sindiririm. He he diyip geçicez umursamaz davrancaz biraradayken,mümkün olduğunca kısa tutucaz ziyaretleri sanırım böyle yapmalı.

Kendi hallerine bırakayım.

Bizim burda bir düzenimiz var tabiki soracak gelip giderken.Bizde kaldığı süre 15 gün arkadaşıyla 2 gün geçirdi.Sınavlarımın olduğunu biliyorlardı.Sınav sonrasını tercih edilebilirdi.Hemen doğurmuyordu ya.Eşinin yurtdışına çıkacağını o arada geleceğini söyledi.Madem öyle kız niyet etmiş yeğeninide özlemiş buyursun gelsin tabi dedim.Tabi öğreniyoruz ki adam temmuzda gidecekmiş yurtdışına.Yine bencilce davranış.Ben eşimin ailesini sevmiyorum demedim görümceyi sevmiyorum dedim.Onunda böyle olmasında en büyük pay ailesi dedim.Kp ayrı tutarım.
O fikirde tamamen yanlışmış onu yazdım diğer yorumlarda.Siz olsanız napardınız diye sordum ilk başta.Oturup bunları eşimle konuşacak değilim o sebepten burada konu açıp paylaşıyoruz yaşadıklarımızı.

Açlıktan ölsem kendi anne babam dahi olsa istemem ..
Eşim de isteyemez ..
Senin ailen çocukların ve eşin ile birlikte..
Kayınpederin, kayinvaliden ve diğerleri yakın akraba ..
Bu yüzden onlar size yardım etmek zorunda değil..
Evlat ayırmak elbette ki ayıp..
Ama ağzınla istemek daha ayıp.
Dedesi gelir böyle bir niyeti olduğunu soyler o ayrı..

Yazdıklarınız karşısında inanın şok yaşıyorum, 'her ay torununuz hesabına para yatırın' teklifini nasıl yapacaksınız pardon da ne cüretle ve ne cesaretle, zaten inanın yapmak isteseler onlar teklif ederdi, sizin teklif etmenizle olacak iş değil, bir ikincisi bana niyeyse görümceniz hiç garip gelmedi, hamileyken insan gezer de tozar da, madem gelme teklifini özlemiştir yeğenini diye kabul ettiniz, nereye gittiğinden size ne? ne yaptığından size ne? Mesela benim annem bana maddi destek olurken, abime destek olmayabilir , ya da tersini düşünün abime destek olurken bana destek olmayabilir, bunlar aile büyüklerinin bileceği iş ve onların gönlünden geçen şey, biz buna müdahale edemeyiz, hele ki sen 'gelinsin', bence böyle birşeye karışman hiç hoş olmaz, illa ki biri para isteyecekse eşin ister. Birde görümcenizi kıskanıyorsunuz sanırım, bunu üzerinizden atmaya çalışın.

Ama bu gerçekten mümkün olmuyor geliniz sonuçta.bizler seviyoruz kp çok severim bende ama babam yerine koyabilirmiyim tabiki herkesin yeri ayrı.ben de yıllarca çok hissiyatlı davrandım ama olmadı baktım olmuyor tavır değiştirdim. Onların davrandıkları şekilde davrandım kendilerine ama yine suçlu ben.Sonra dedim ki kendi kendime hiçkimsenin olumsuz birtarafını görmiceksin duymicaksın , kv görümcemin hep olumlu taraflarını görmeye başladım inanırmısın sevilecek insanlarmış görümcem bile.bende de hatalar varmış. Şimdi çok şükür ikiside ağzımın içine düşerler.görümcemde çok fenaydı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…