• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görumce sorunsalı

Sinir bozucu,eşiniz kafasına göre iş yapıyor. Sizin fikrinizi bile almamış.Görümceye alınacak evin kredisi niye eşiniz üstüne. Ben de istemem,ne münasebet

Konu sahibinin muhtemelen o zaman büyük kredisi yoktu ve karsi tarafin kredi imkani yoktu/borclari vardi. Onlara muhtemelen kredi verilmezdi de ondan abi krediyi cekmis görünüyor. Sanslarindan kredi ödeniyor en azindan. Onu yapmayan da var

Bu insanlara bagli bir durum. Kayinvalidem ve kayinpederimle ayni binadayim. Onlar bize karismiyor veya cocuklara, bazen günlerce birbirimizi görmüyoruz :KK70: Ama sınır tanımayan insanlarsa istememekte haklisiniz, cünkü onlara hadlerini bildirene kadar bir cok kavga olur.
Aynen öyle çok haklısınız tam da öyle insanlar işte yani üstümüzdeki bu yuklerinden bile gocunmuyorlar

Konu sahibinin muhtemelen o zaman büyük kredisi yoktu ve karsi tarafin kredi imkani yoktu/borclari vardi. Onlara muhtemelen kredi verilmezdi de ondan abi krediyi cekmis görünüyor. Sanslarindan kredi ödeniyor en azindan. Onu yapmayan da var
Aynen bizim bir kredi borcumuz yoktu ve bunlar hep başkaları üzerinden mal sahibi olmaya çalışıyorlar o versin bu versin.yani ben bu konunun konuşulmasından yanayım ama eşim küslük olur diyor mal.mulk için kuseceklerse küssünler diyorum bende

Aynen öyle çok haklısınız tam da öyle insanlar işte yani üstümüzdeki bu yuklerinden bile gocunmuyorlar

Gocunmuyorlar cünkü esiniz buna kendi izin vermis. Bu zamanlarda kredisiz ev almak veya is kurmak nerdeyse imkansiz (aileden kalma elinizde birsey yokken). Ben kesinlikle baskasi icin ne kredi neden kefil olmayi imzalarim. Bu esim icin de gecerli. Insanlara kredi cikmiyorsa bunun sonucta bir sebebi var. Bu riske kimse kendi cekirdek ailesini sokmamali

Bugüne kadar tek 1 kredi ödemesini aksattılar mı ? Asıl problem etmesi gereken karşı tarafken üzerinizde tam olarak nasıl bir yük hissediyorsunuz ; şöyle ki kredi bitene kadar tapudaki şerh kalkmaz ve evi üzerlerine alamazlar.

Eminim onlar da kredinin bitmesini ve tapuyu üzerlerine almayı bekliyorlardır.

Aynen bizim bir kredi borcumuz yoktu ve bunlar hep başkaları üzerinden mal sahibi olmaya çalışıyorlar o versin bu versin.yani ben bu konunun konuşulmasından yanayım ama eşim küslük olur diyor mal.mulk için kuseceklerse küssünler diyorum bende

Kredi borçlarını günü gününe ödüyorlarsa; kullandığınız "o versin bu versin" ithamı yanlış.

Bugüne kadar tek 1 kredi ödemesini aksattılar mı ? Asıl problem etmesi gereken karşı tarafken üzerinizde tam olarak nasıl bir yük hissediyorsunuz ; şöyle ki kredi bitene kadar tapudaki şerh kalkmaz ve evi üzerlerine alamazlar.

Krediyi aksatmamis olmaları aynı binada yaşamayi gerektirmiyor benim gözümde üzerimde tabii ki yük ben kendim için bir yatırım yapmak istesem yapamıyorum şu şartlarda kredi çekmeden bişey yapılmıyor ne yazık ki ve bu bize engel oluyor

Kredi süreci ne zamana kadar ve hangi miktarda önemli olan o. Bir evi kredin varken ödeniyorsa bile kendilerine baska ev icin kredi cikmaz. Is yeri acmak istesen ayni problemle karsilasabilirsiniz cok krize dayanikli bir mesleginiz yoksa

Görümcesiyle aynı binada oturan ve iyi anlaşan tanıdığım var onlar bile sık gelip gitmiyor. Baştan mesafenizi ayarlarsanız sıkıntı olmaz.

Görümceniz de eşi de demek ki sizin eşinize çok güveniyorlar. Bu devirde kredisini ödediğiniz evin başkası adına olması büyük cesaret.
Baştan çok içli dışlı olmayın, istemediğiniz şeylere evet demeyin. Sınırları baştan koyarsanız rahat edersiniz. Belki sizin için de iyi olur. Yani aynı bina diye sürekli görmeyeceksinizdir. Aynı komşuyu her gün görmüyoruz sonuçta.

Kredi konusunda da hak verdim size. Eşiniz yanlış yapmış ama onca zaman olmuş, artık temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne koymayın.

Krediyi aksatmamis olmaları aynı binada yaşamayi gerektirmiyor benim gözümde üzerimde tabii ki yük ben kendim için bir yatırım yapmak istesem yapamıyorum şu şartlarda kredi çekmeden bişey yapılmıyor ne yazık ki ve bu bize engel oluyor

Kredi kaç yıl önce çekildi ? Bu durumda: kredi çekilmesine rızanız yoksa , en başta hayır demeliydiniz.

Oturduğunuz ev kendinizin ve o dönemde eşinizin kredi çekerek farklı bir yatırım yapma düşüncesi de yokmuş sanırım.

Bugün kızdığınız durumda da belki vardır bir hayır.

Neden yanlış olsun krediden sonra tekrar sizden borç para istense peki

Siz ilk mesajınızda buna dair bir bilgi vermediniz , ben de o yüzden kredi taksitlerini gününde ödeyip ödemediklerini sordum. Sizin yanıtınız :

Kredi kaç yıl önce çekildi ? Bu durumda: kredi çekilmesine rızanız yoksa , en başta hayır demeliydiniz.

Oturduğunuz ev kendinizin ve o dönemde eşinizin kredi çekerek farklı bir yatırım yapma düşüncesi de yokmuş sanırım.

Bugün kızdığınız durumda da belki vardır bir hayır.
6 yıl önce çekildi başta tepkisini koyamadı dediğim gibi ben imzaya gitmek istemedim olmaz dedi keşke daha fazla diretseymisim o zamanlar yoktu yatırım planımız sonradan yaptık ve bize hep lafta kaldı söylemleri kredi çıkmazsa hallederiz dediler ki ötesine gecemedik çünkü fazlası çıkmadı ve onlar hiç rahatsız olmadılar

ve bize hep lafta kaldı söylemleri kredi çıkmazsa hallederiz dediler ki ötesine gecemedik çünkü fazlası çıkmadı ve onlar hiç rahatsız olmadılar

Ama maddi durumlari olsa zaten sizin kredi cekmenize ihtiyaclari olmazdi. Kaldi ki banka icin size daha da kredi vermek riskli oluyor ve sizin icin de ona göre daha pahali olucakti. Yani esiniz tüm bunlari bu karari vermeden önce göz önünde bulunduracakti

Siz ne is yapiyorsunuz? Sizin maasiniz uzerinden kredi cekip yatirim yapabilirsiniz. Suan gorumcenin 6 yil boyunca odedigi ancak tapusu abisinin uzerine olan bir ev var. Bu durumda guclu olan esiniz kafam atti vermiyorum tapuyu dese mahkemelerde ugrasirlar.

Kavgamız yok ama arada zaten mesafe var buraya geldiklerinde de asilacagini düşünüyorum çünkü geride kalan bir aile değiller çocuklarıma karışır gelsinler gitsinler o olsun bu olsun herşeyime tanık olacaklar krediyi ödüyorlar bu arada
Valla apartmanda cok sevdigim komsum var arkadasiz cocuklarimiz beraber vakit gecirmeyi seviyor ama buna ragmen ayda bir zor girüşüyoruz. Yani o kadar da sık gorüşmezsiniz. Ek olarak bazen acil işi olduğumda cocukları bıraköyordu seviyorum zaten cocukları da. Demem o ki çok da kotü birsey değil. O kadar da cok buluşulmuyir hem. Siz ona gitmeden once mutlaka arayıp müsait misin deyin o da size oyle yapar mecburen başta onu ayarlarsiniz sonrasi rahat olur

Back