- 7 Mart 2018
- 1.331
- 3.783
- 133
Kesinlikle çok güzel bir fikir....Anladım. Ben olsam kütüphaneden çıkmam, her fırsatta da görümceme teşekkür ederim 'ne iyi oldu da geldin somestrda,oğlan gezmiş oluyor sayende içim rahat' derdim .
Evin kadınına sormadan plan yapmaya tövbe eder belki
Aslında ben ara tatilde gelmelerini istemiyorum. Eşimle bir konusayim. Bu daveti okulların kapandığı seminer dönemine ertelettirmeyi deneyeceğimİlk evlendiğimizde benim eşimin bana danışmadan her gelmek isteyene ‘gelin’ demesi sonucu bir gün , isyan bayraklarını çektim . Eğer bir defa daha böyle birşey olur ve kapıya gelirlerse , ben de o anda ‘aaaa keşke bana haber verseydiniz , ben de tam çıkıyordum ‘ der ve çıkarım . Arkasını toplamak sana kalır dedim . O oldu .
Yok yani , erkeğe sormak ne oluyor ? İlgilenen kadın, pişiren , temizleyen kadın . Eşinizden çok , görümcenizin düşüncesizliğine şaşırdım . Sonuçta o da bir kadın , nasıl düşünmüyor hayret ...
Bence o mu kırılır , bu mu üzülür diye düşünmeyin . Eğer ille de kırılsın istemiyorsanız , ‘abinle (ya da kardeşinle) görüşmüşsünüz canım ama benim ilk hafta vizelerim var , o benim tempomu pek ciddiye almıyor ama çok yoğunum, (eğer 2.hafta sizin için uygunsa ) 2.hafta gelebilirseniz (değilse) ya da başka bir zaman benim için daha uygun olur’ diyebilirsiniz
Siz demediğiniz sürece bu böyle sürer de gider ...
Haziran dönemine ertelettirmeyi deneyeceğim bende.bır gorumce olarak yazıyorum
ben sızın yerınızde olsam;
canım sız plan program yapmıssınız ama benım sınavlarım var o hafta ve cok onemlı tahmın edersın kı
baska zamana ertelesek planını ? cunku benım cok onemlı sınavlarım var kusura bakacagını sanmıyorum benı anlayacagını bılıyorum buyuzden cekınmeden boyle rahat soyleyebılıyorum sana
derdım
bunu demenız lazım cunku sız fazla ıyı nıyetlısınız oda yuz bulunca astarını ısteyen bırı
kımse kusura bakmasın oncelıgınız sız ve aılenız
cocuklar sınavlar falan bende cekemem 2 cocuklu bır mısafırı hemde 1 hafta bu telasta
Keşke... Dört sene oldu annemi kaybedeliSiz de annenize gidin önceden planlamistim dersiniz
Aslinda çok da içli dıslı değiliz. Sadece karşılıklı alıp veremediğimiz bir sorunumuz yok.Kesinlikle kabul etmeyin arayin iki hafta cok yogun oldugunuzu sinavlariniz oldugunu kabul edemeyeceginizi soyleyin baska zaman gelirsiniz deyin bu kadar samimi olmayi nasil basariyosunuz ben 15 senelik evliyim bana sorulmadan kimse gelemez esim ben istemedigim halde kabul ederse de hizmet etmek zorunda kalir ben planlamadan misafir kabul.edemem
Ben aslında yarı tatilde hiç istemiyorum. Haziran'a ertelemeye deniyeceğimdirekt arayıp reddetmek yerine. “yarı tatilin 2. haftası mutlaka bekliyorum, beraber daha fazla vakit geçirebiliriz.” diyebilirsiniz. hem onları reddetmemiş hem de kabul etmiş olursunuz.
Nasıl?krizi firsata cevir :)
Fena fikir değil :)Ben olsam geçer odaya ders çalışırım. Çocukları da görümceye baktırırım. Ev çok mu gürültülü oluyor, ders çalışmaya kütüphaneye giderim. Görümce bir daha gelmeden önce müsait misiniz diye sorar.
Aslında o da çok yorgun. Kendi çocukları ile ilgilenirken bile çok bezgin, kaldı ki dort çocuk evin icinde :)ferb esin ne diyor bu meseleye? Neden senin de yüksek lisans yaptığını bilmesine rağmen kardeşi ile sizde plan yapmış? Esinin bebek hariç diğer çocuğunu da alıp kardeşine sömestr de tatile gitmesi de güzel olur.Kiz kardesinin eşiyle de güzel vakit geçirirler
Sonuna kadar haklısınız. Bende ona yakın birşeyler diyeceğim :) Haziran'a ertelemeyi deneyeceğim8 senelik evliyim,ilk 1 senem eşime gelmek isteyene buyur gel dememesi gerektiğini öğretmekle geçti. Çalışıyordum,bana sorması gerektiğini,kim olursa olsun gelen,aile,akraba,arkadaş farketmeksizin benimle konuşmadan davet etmemesi gerektiğini anlattım durdum. En son ben hazırlik yapmıyorum,buyur mutfak orda,alişverişini yap buyur sen hazırla dedim de anladı. Aynı şekilde bende sana sormadan çağırmam kimseyi,belki dinlenmek istiyorsun, belki canın sohbet etmek istemiyor diye diye öğrettim ki olması gereken bu.
Tamam akraba ama belki benim evim dağınık,belki yorgunum,belki canım istemiyor,kafam kaldırmıyor. Gelsinler tabi ama bizim için uygun olan zamanda gelsinler.
Yerinizde olsam arar "siz kardeşler anlaşmışsınız ama keşke bana söyleseydin,eşim unutmuş olmalı ki tamam demiş ama o hafta benim yoğunluğum var,kabul edemeyeceğim,istersen şu tarihte gelin"deyin yani acıkça. Bir daha size sorması gerektiğini anlasın.
Bende biraz öyle hissettimDoldurmak istemem ama ben kendimi adam yerime konulmamis hissederdim. Kadin kadinin halinden anlar. Yatili misafirlige gelecek konusurken bana soyleme nezaketi bile gostermeyecek. Ben kesin arar uygun olmadığımi soylerdim.
Valla bravo :)cocuklardan once ben de her gelmek isteyen misafiri kabul ederdim (hos pek olmaz da)
ama cocuklardan sonra kabul etmiyorum.
esim muhakkak sorar ama sormadan gelin demis olsa bile haberim oldugu an musait degilsem iptal ederim.
cocuklardan daha onemli kimseyi tutamam artik,
zaten calisirken bazi dengeleri kurmak zor oluyor.
bir arkadasini davet etmek istedi yakin zamanda yatili, hayir dedim mesela.
o zaman yemege davet edeyim dedi, okey dedim, sonra da bak su su menuyu hazirlayabilirsin arkadaslarina dedim, bu haftasonu gelecekler, bir stres oldu ki sormayinben de misafir gibi sofraya oturup, sofra isi bitince cocuklarin banyosu vs sebebi ile sofra kaldirma isini de kitleyip ust kata kacmayi planliyorum
Size çok hak veriyorum ,o kadar yorgunluğun ardından insan kafa dinlemek ister, keşke sınavların olduğunu söyleseydi eşinizMerhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Mesaj atın veya arayın çok iyi olur gelmen benimde o dönemde sınavlarım var sen hem yemeklerle hem çocuklarla ilgilenirsin bende rahat rahat ders çalışırım çok gürültü olursada birlikte dışarı çıkarız 2 hava alırım sessiz biyere geçerim sende çocuklarla gezersin ev senin diyin
Gelsin yani tezgahla yemekle ve çocuklarla ilgilenmekten kurtulursunuz kaç gün sınavlarınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?