Görümce yüzünden krize dönüşen sömestr tatili!

Ben olsam geçer odaya ders çalışırım. Çocukları da görümceye baktırırım. Ev çok mu gürültülü oluyor, ders çalışmaya kütüphaneye giderim. Görümce bir daha gelmeden önce müsait misiniz diye sorar.

Kesinlikle çok güzel bir fikir....

cocuklardan once ben de her gelmek isteyen misafiri kabul ederdim (hos pek olmaz da )
ama cocuklardan sonra kabul etmiyorum.
esim muhakkak sorar ama sormadan gelin demis olsa bile haberim oldugu an musait degilsem iptal ederim.
cocuklardan daha onemli kimseyi tutamam artik,
zaten calisirken bazi dengeleri kurmak zor oluyor.

bir arkadasini davet etmek istedi yakin zamanda yatili, hayir dedim mesela.

o zaman yemege davet edeyim dedi, okey dedim, sonra da bak su su menuyu hazirlayabilirsin arkadaslarina dedim, bu haftasonu gelecekler, bir stres oldu ki sormayin ben de misafir gibi sofraya oturup, sofra isi bitince cocuklarin banyosu vs sebebi ile sofra kaldirma isini de kitleyip ust kata kacmayi planliyorum

Aslında ben ara tatilde gelmelerini istemiyorum. Eşimle bir konusayim. Bu daveti okulların kapandığı seminer dönemine ertelettirmeyi deneyeceğim

Haziran dönemine ertelettirmeyi deneyeceğim bende.

Ilk hafta yoğun olduğunuzu diğer hafta gelirse daha çok ilgilenebileceginizi söyleyebilirsiniz şu saatten sonra gelme demek çok zor ama erteleyebilirsiniz en azindan

Aslinda çok da içli dıslı değiliz. Sadece karşılıklı alıp veremediğimiz bir sorunumuz yok.

direkt arayıp reddetmek yerine. “yarı tatilin 2. haftası mutlaka bekliyorum, beraber daha fazla vakit geçirebiliriz.” diyebilirsiniz. hem onları reddetmemiş hem de kabul etmiş olursunuz.
Ben aslında yarı tatilde hiç istemiyorum. Haziran'a ertelemeye deniyeceğim

Eve misafir gelirken evde her ise kosan insani aramamalarina gercekten sinir oluyorum. Sanki evi temizleyip yemeklerini hazirlayan her hizmetini goren abisiymis gibi abisini ariyor. Neye gore tatilini baskasinin evinde 1 hafta kalmaya karar veriyorlar ona da sasiyorum, kimse sizi bu yogun haliyle hizmet etmek zorunda degilki.

Aslında o da çok yorgun. Kendi çocukları ile ilgilenirken bile çok bezgin, kaldı ki dort çocuk evin icinde :)
Aslında yapılmış bir plan yok. Görümce çocuklarla gelicem demiş, o da hayır diyememiş. Aslında dediğin fikir aklıma gelmedi değil ama eşim damatla konuşmuyor :)

Mesaj atın veya arayın çok iyi olur gelmen benimde o dönemde sınavlarım var sen hem yemeklerle hem çocuklarla ilgilenirsin bende rahat rahat ders çalışırım çok gürültü olursada birlikte dışarı çıkarız 2 hava alırım sessiz biyere geçerim sende çocuklarla gezersin ev senin diyin

Gelsin yani tezgahla yemekle ve çocuklarla ilgilenmekten kurtulursunuz kaç gün sınavlarınız?

Sonuna kadar haklısınız. Bende ona yakın birşeyler diyeceğim :) Haziran'a ertelemeyi deneyeceğim

Doldurmak istemem ama ben kendimi adam yerime konulmamis hissederdim. Kadin kadinin halinden anlar. Yatili misafirlige gelecek konusurken bana soyleme nezaketi bile gostermeyecek. Ben kesin arar uygun olmadığımi soylerdim.
Bende biraz öyle hissettim

Valla bravo :)

Arayıp yaz tatilinde beklediğiniz, sınav döneminde istediğiniz gibi ilgilenemeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.. Bu arada İnsanlar çok rahat. Ya sizin sınavınızdan habersiz, ancak bu şekilde gelme planı yapabilir. Eşim bile arkadaşlarına oturmaya gideceğimiz zaman arkadaşlarını arayıp söylediğinde, arkadaşlarına eşlerini aramalarını daha sonra kendilerine dönüş yapmalarını ister. Misafir işine evdeki kadın karar verir bence.

Size çok hak veriyorum ,o kadar yorgunluğun ardından insan kafa dinlemek ister, keşke sınavların olduğunu söyleseydi eşiniz

Hiç fena fikir değilmiş. Ama sorun şu ki şu yoğun donemde bu kadar kalabalık istemiyorum. Bakalım, bütün yoğunluğun bittiği haziranda ki seminer dönemine erteletmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…