Bilmiyordu.Size çok hak veriyorum ,o kadar yorgunluğun ardından insan kafa dinlemek ister, keşke sınavların olduğunu söyleseydi eşiniz
birak 4 cocuklada yemeklede gorumcen ugrassin sana sormadan geldigine gore kendini baya baya haneden biri sayiyo ozaman arayip diyeceksinki ya cok sevindim gelecek olmana banada biri lazimdi o hafta finallerim var sen cocuklarla ilgilenirsen bende finalleri falan halledicem dersin isine geliyosa gelir yok gelmiyosa bi bahane bulur gelmezNasıl?
Aslinda süper bir fikir :)Ama ev sahibi benim. Pratikte o iş öyle yürümez bende. Bir bakmışsın ferb ortalıkta dört dönüyor. Ertelemek en iyisi :)birak 4 cocuklada yemeklede gorumcen ugrassin sana sormadan geldigine gore kendini baya baya haneden biri sayiyo ozaman arayip diyeceksinki ya cok sevindim gelecek olmana banada biri lazimdi o hafta finallerim var sen cocuklarla ilgilenirsen bende finalleri falan halledicem dersin isine geliyosa gelir yok gelmiyosa bi bahane bulur gelmez
En güzeli. Benim annem de komşularini hiç sevmez. İsrarla gitmediği ve çağırmadigi halde bir gün toplasip ellerinde kek,kapımızı çaldılar. Annem de 'keske haber verseydiniz,tam da cikiyordum' dedi,kapattı kapıyı.
Bu sayede 20 yıldır ne gelen var ne giden :))
Konu sahibi ben olsam krizi fırsata çevirirdim. Somestrda gelsin, hem büyük oğlanı oyalar. Ben de aksamlari kütüphaneye giderdim.
Sonuçta çalışan kadınsıniz. Evde yalnız kalmayı göze alarak gelecek. Sadece 'azicik daha' yalnız kalacak^^
5 senelik evliyimMerhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Ben de görümceyim kardeşim geçtiğimiz yaz evlendi gelinimiz de çok iyi çok sıcakkanlıdır ama hiç burası kardeşimin evi diyemem gittiğim zaman da izin almadan hiçbişeye dokunmam belki yeni olduğu için ama şu kardeşimin evi sözüne uyuz oluyorum5 senelik evliyim
Calısıyorum ben de
Görümcem 5 senedir çocukları alır bir haftasını bizde geçirir
Aynen bizde de bana soran YOk
Eşim ablam gelecekmiş der
Bennde eşimin hatırına tamam derim
Tüp bebek ile hamile kaldım bir kere arayıp da tebrik dahi etmedi
Bu sene gelmez umarım
Kadına sorulmaması beni de deli
Ediyor ancak o tarz görümceler kardeşimin evi mantıgı ile yaklaşıyor
Bizim eve er geldiğinde herseye elini atar ve kardeşimin evi der
Ben de birkere sadece kardeşinin değil benim de evim burası dedim ama alınan YOk malesef
İnanın hic cazip gelmiyor. Zaten bakıcım işine devam edecek. Ben o anlamda rahat olacağım. Onlar gelirse sonucta ev sahibi ben olduğum için dönüp dolaşacak işlerin hepsi bana kalacak. Ayrıca mesele sadece sınav da değil. Ben çok yorgunum. Çoluk çocuk kalabalik kaldıracak bende kafa yok. Ayrıca bu iki hafta ailemle birlikte gecireceğim benim için bir fırsat. Sonra bu yoğun tempo tekrar başlayacak. Ben eşime söyledim. Haziran'da seminer döneminde gelsinler. Yok söyleyemezse güzel bir dille ben söyleyeceğim.Ya madem aranızda sorun yok, çcoukları ona bırakıp çıksanız günde üç beş saat dışarda çalışıp evinize dönseniz daha iyi olmaz mı? Eşiniz de sınav döneminizde size yardımcı olmak adına eve erken gelse ve yemek işlerini kardeşiyle halletse?
Ben olsam böyle yapardım.
Hiç kendinizi kasmayın üzmeyin bence, krizi fırsata çevirin. Gece çalışacağınız saatlerden çok daha verimli olur diye düşünüyorum. Gece yine çocuklardan sonra biraz derse bakarsınız erken uyur uykunuzu alırsınız daha iyi olur bence.
İnsan kardeşine nasıl evime gelme geleceksen de cocuklarını getırme diyebilir ki..Merhaba hanımlar. Biri 15 aylık, iki çocuklu, çalışan, aynı zamanda yüksek lisans yapan hayatı oldukça yoğun geçen birisiyim. Eşimde çok yoğun çalışıyor. Hafta sonları, gece gündüz çalışan, aynı zamanda doktora yapan birisi. Eşim sadece benim yüksek lisansa gittiğim akşamlar erken geliyor. O da 7.30. Onun dışında genelde 9.30 da... İnanın geceleri minimal uykuyla idare ediyorum. Uyandıkça oğlumu emzirip pışpışliyor tekrar uyutuyor, gece yarılarına kadar sınavlara hazırlanıyorum. Sabah kalkıp, büyük oglumu okula yollayıp ise gidiyorum. İşden geliyorum büyük oğlumun dersleri, yemeği; küçüğümün maması, bezi, oyunu; mutfak, tezgah derken saatler bir koşuşturma içinde akıp gidiyor. Çocuklar uyuyor. Bu sefer gece rutinim basliyor. Bakıcımın destegi ve haftada bir temizliğe gelen yardımcım da olmasa bu tempo kaldırılır gibi değil. Ama yanlış anlaşılmasın. Ne çocuklarıma ayırdığım zaman, ne de yaptığım yüksek lisans bana yük geliyor.İkisi de benim yaşam enerjim. Ama çok yorucu.
Aslında çok sevdiğim, iyi de anlaştığım bir görümcem var. Arada sırada eğitim için İstanbul'a gelir kendi başına. Bizde kalır ve bizde bundan mutluluk duyarız. Hicbir zaman gelmek için müsait olup olmadığım bana sorulmamıştır. Ben bunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim. Ancak görümcem bu sefer iki kızı ile ara tatilin bir haftasını bende geçirmeye karar vermiş. Eşimde kabul etmiş. Tabii bana soran yok.
Ancak benim tatilimin ilk haftasında zaten finallerim var. Onun dışında o kadar çok yorgunum ki çocuk gürültüsünü, kavgasını, yatak yorgan, yemek, tezgah telaşesini hiç kaldirabileceğimi sanmıyorum. Bir evde dört çocuk, üç yetişkin ile bir hafta! Bu yorgunluğun üzerine tekrar bu ağır tempoya başlayacağım. Eşime bunu kaldiramayacağımı söyledim. Ben ona gelme nasıl diyebilirim diyor.
Görümcemin onu istemediğimi düşünmesini istemem. Çünkü böyle birsey yok. Ancak benim durumumu düşünmeden ve bana danısmadan böyle bir karar alması, iyi niyetimin suistimal edildigini düşünmeme sebep oluyor. Bir de asıl suçlu eşim tabii. İlk önce onun beni düşünmesi gerekirdi. Böyle bir şeye evet demeden önce bana sorması gerekirdi. Belki de en suçlu benimdir. Kim olursa olsun ne kadar sevip, hakkında olumlu düşünsem bile kesin net cizgimi koymam gerekirdi.
Evet birçok görümce öyle. Ama ben görümcemden öyle bir mesaj hiç almadım. Bu konuda hiç hakkını yiyemem. Sanırım ben onun bize gelmelerini her zaman olumlu karşıladığım için, ferb birşey demez dedi herhalde. Ama düşüncesizlik etti bu sefer.5 senelik evliyim
Calısıyorum ben de
Görümcem 5 senedir çocukları alır bir haftasını bizde geçirir
Aynen bizde de bana soran YOk
Eşim ablam gelecekmiş der
Bennde eşimin hatırına tamam derim
Tüp bebek ile hamile kaldım bir kere arayıp da tebrik dahi etmedi
Bu sene gelmez umarım
Kadına sorulmaması beni de deli
Ediyor ancak o tarz görümceler kardeşimin evi mantıgı ile yaklaşıyor
Bizim eve er geldiğinde herseye elini atar ve kardeşimin evi der
Ben de birkere sadece kardeşinin değil benim de evim burası dedim ama alınan YOk malesef
Tabi ki böyle söylenmez. Ama herşeyin bir yolu yordamı var. Eşime sormam gerek demeliydi en başta. Sonuçta ağırlayacak olan o değil. Musait olmayınca gerekli mazaretlerini bildirip, su zamanda biz daha uygunuz, o zaman bekleriz diyebilirdi.İnsan kardeşine nasıl evime gelme geleceksen de cocuklarını getırme diyebilir ki..
Sizin kardesleriniz size geleceklerini haber verince eşime sorayım musaıt mı dıyormusunuzTabi ki böyle söylenmez. Ama herşeyin bir yolu yordamı var. Eşime sormam gerek demeliydi en başta. Sonuçta ağırlayacak olan o değil. Musait olmayınca gerekli mazaretlerini bildirip, su zamanda biz daha uygunuz, o zaman bekleriz diyebilirdi.
Ben kardeşlerim kırk yılın başı gelir, en fazla bir gece kalır. Ve ağırlama işini yaparim, eşim sadece hoş sohbet eder. Görümcem ise çok sık gelir. Benim haberim olmaz. Bunun için ben hiçbir zaman birşey demem. Ama bu sefer durum farklı. Şartlar farklı. Ve insanlar kardeşte olsa diğer insanların hayatlarına saygılı olmak zorundaSizin kardesleriniz size geleceklerini haber verince eşime sorayım musaıt mı dıyormusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?