Beklediğim cevap. Her zaman böyledir.Ben kardeşlerim kırk yılın başı gelir, en fazla bir gece kalır. Ve ağırlama işini yaparim, eşim sadece hoş sohbet eder. Görümcem ise çok sık gelir. Benim haberim olmaz. Bunun için ben hiçbir zaman birşey demem. Ama bu sefer durum farklı. Şartlar farklı. Ve insanlar kardeşte olsa diğer insanların hayatlarına saygılı olmak zorunda
Doğal olarak... Aklın yolu bir çünküBeklediğim cevap. Her zaman böyledir.
Benn de görümceyimBen de görümceyim kardeşim geçtiğimiz yaz evlendi gelinimiz de çok iyi çok sıcakkanlıdır ama hiç burası kardeşimin evi diyemem gittiğim zaman da izin almadan hiçbişeye dokunmam belki yeni olduğu için ama şu kardeşimin evi sözüne uyuz oluyorum
Tabi ki böyle söylenmez. Ama herşeyin bir yolu yordamı var. Eşime sormam gerek demeliydi en başta. Sonuçta ağırlayacak olan o değil. Musait olmayınca gerekli mazaretlerini bildirip, su zamanda biz daha uygunuz, o zaman bekleriz diyebilirdi.
Haklisiniz. Ama şu iliğimize kadar işleyen kolektif kültürler var ya onları hayatımızdan silip atmak çok kolay olmuyor. Eşim birşeyler yapmaya çalışır ama öyle ucundan kenarından. Yardım ediyorum ayağına... :) Halbuki yardım etme fikri bile yanlış bana göre. Sadece benim sorumluluğumda olan işlerde yardım kavramı geçerlidir ve yardım minnet duygusu içerir. Ev işi kolektif bir iştir ve beraber yapmak yardım değil iş bölümüdür. Bunu bile bazen anlatamıyorum eşime. Gerisini bide siz düşünün. Haziran fikri eşimin de aklına yattı. Uygun bir zamanda söyleyeceğim dedi.Doktora ve yüksek lisans yapan bir çiftsiniz. Haziran’da da gelseler, daha modern ve adil olmanız, ve misafir ağırlama işini (temizlik, ikramları hazırlama, servis, bulaşık, yatak serme toplama vs) eşit veya eşite yakın bir biçimde paylaşmanız daha iyi olurdu.
Kadınsınız diye misafirleri siz ağırlamak zorunda değilsiniz. Siz de çalışıyorsunuz, siz de okuyorsunuz.
Eğer yıllar içinde eşinizi misafir ağırlarken böyle adil bir iş bölümüne alıştırsaydınız, işin zorluğunu yaşayarak öğrenir ve size danışmadan misafir kabul etmezdi.
Bence geç de olsa alıştırmaya başlayın.
Benim üniversitede 14-27 Ocak final dönemi olarak ilan ettiler.Canim yuksek lisans icin sinav demissin ama yanlis hatirlamiyosam 12 ve 13 ocak sinav tarihi yari yil tatili 18inde basliyo benimde sinavlarim var ordan biliyorum ama tabi sana sormadan yanlis yapmis esin
Estağfurullah. Nereden bileceksiniz ki.Çok özür dilerim fikir olsun diye söylemistim baska bir bahane de bulabilirsiniz
Ozaman cok pardon ben normal vize sinavi gibi dusundum ozaman cok cok daha haklisin dersle misafirlik bir arada olmuyo bende suan sinava kadar kimse bana gelmesin diye watsap durumuna yazdim espirili bir sekilde cunki 1 saatlik oturmaya bile gelseler vaktim yok ders calisiyorum 2 cocuk ve hamile halimle zor oluyo sende dolayli yoldan ima et yada benim gibi durum yap küsende küssün acikcasi okadar para yatiriyoruz bitmesi lazim bu okullarinBenim üniversitede 14-27 Ocak final dönemi olarak ilan ettiler.
+10000bır gorumce olarak yazıyorum
ben sızın yerınızde olsam;
canım sız plan program yapmıssınız ama benım sınavlarım var o hafta ve cok onemlı tahmın edersın kı
baska zamana ertelesek planını ? cunku benım cok onemlı sınavlarım var kusura bakacagını sanmıyorum benı anlayacagını bılıyorum buyuzden cekınmeden boyle rahat soyleyebılıyorum sana
derdım
bunu demenız lazım cunku sız fazla ıyı nıyetlısınız oda yuz bulunca astarını ısteyen bırı
kımse kusura bakmasın oncelıgınız sız ve aılenız
cocuklar sınavlar falan bende cekemem 2 cocuklu bır mısafırı hemde 1 hafta bu telasta
Tamam isteBen kardeşlerim kırk yılın başı gelir, en fazla bir gece kalır. Ve ağırlama işini yaparim, eşim sadece hoş sohbet eder. Görümcem ise çok sık gelir. Benim haberim olmaz. Bunun için ben hiçbir zaman birşey demem. Ama bu sefer durum farklı. Şartlar farklı. Ve insanlar kardeşte olsa diğer insanların hayatlarına saygılı olmak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?