Görümce yüzünden krize dönüşen sömestr tatili!

Beklediğim cevap. Her zaman böyledir.

Evi çekip çeviren, misafirin önüne çorba koyan genelde kadın oluyor.
Doğal olarak ağırlanacak misafir konusunda müsait olup olmamasına bakılan birinci kişi de kadın olmalı diye düşünüyorum.

Yapılan program sana uymuyorsa değiştireceksin tabii ki.
Bu herkesin rahatı için gerekli sonuçta.

Eşin konuşup halledemezse bence de sen müdahale etmelisin.
Görümcenin başta seninle konuşmaması sonucu olan bi karmaşıklığın mahcubiyetini sen çekme.

Benn de görümceyim
Aynı şekilde su içeceğim zMan bile isterim
Yeğenim var bebek evlerine gittiğimde ellerimi yıkamadan bebeği sevmem lavaboyu kullanabilir miyim diye müsade alırım
Ama bizim zihniyette insan sayısı cok az
Cogu kardeşimin evi modunda dolanıyor ortalıkta
Oysaki o ev ikisinin de

Doktora ve yüksek lisans yapan bir çiftsiniz. Haziran’da da gelseler, daha modern ve adil olmanız, ve misafir ağırlama işini (temizlik, ikramları hazırlama, servis, bulaşık, yatak serme toplama vs) eşit veya eşite yakın bir biçimde paylaşmanız daha iyi olurdu.

Kadınsınız diye misafirleri siz ağırlamak zorunda değilsiniz. Siz de çalışıyorsunuz, siz de okuyorsunuz.

Eğer yıllar içinde eşinizi misafir ağırlarken böyle adil bir iş bölümüne alıştırsaydınız, işin zorluğunu yaşayarak öğrenir ve size danışmadan misafir kabul etmezdi.

Bence geç de olsa alıştırmaya başlayın.

Son düzenleme:
Canim yuksek lisans icin sinav demissin ama yanlis hatirlamiyosam 12 ve 13 ocak sinav tarihi yari yil tatili 18inde basliyo benimde sinavlarim var ordan biliyorum ama tabi sana sormadan yanlis yapmis esin

"Sömestr da gelecek olmanıza çok sevindim çok yoğun bir programım vardı sayende çocukları gönül rahatlığıyla sana bırakıp kütüphanede ders çalışabileceğim" deyin ve yapın!

Haklisiniz. Ama şu iliğimize kadar işleyen kolektif kültürler var ya onları hayatımızdan silip atmak çok kolay olmuyor. Eşim birşeyler yapmaya çalışır ama öyle ucundan kenarından. Yardım ediyorum ayağına... :) Halbuki yardım etme fikri bile yanlış bana göre. Sadece benim sorumluluğumda olan işlerde yardım kavramı geçerlidir ve yardım minnet duygusu içerir. Ev işi kolektif bir iştir ve beraber yapmak yardım değil iş bölümüdür. Bunu bile bazen anlatamıyorum eşime. Gerisini bide siz düşünün. Haziran fikri eşimin de aklına yattı. Uygun bir zamanda söyleyeceğim dedi.

Canim yuksek lisans icin sinav demissin ama yanlis hatirlamiyosam 12 ve 13 ocak sinav tarihi yari yil tatili 18inde basliyo benimde sinavlarim var ordan biliyorum ama tabi sana sormadan yanlis yapmis esin
Benim üniversitede 14-27 Ocak final dönemi olarak ilan ettiler.

Geçen sene aynı durumdaydim. Yüksek lisans vizelerim vardı ve 3 görümcem bana gelmeye karar vermişler haberim yok bana eltim haber verdi. Bende sınavlarımin çok önemli olduğunu müsait olmadığımi sınav sonrası beklegimi ilettim. Biraz bozuldular ama yapacak birseyim yoktu.Aramiz normalde iyidir bu yüzden konu çok büyümeden kapandı. Bence sizde söyleyin çünkü sınav dönemi insan gerçekten gergin oluyor.

Görümceniz iyi biriymiş aranızda iyiymiş arayın canım seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun ama tıkanık zor müsait olmadığım bi zamana denk geldik.. Kardeşin sonradan fark etti ama geç oldu.. İnşaallah bize başka zaman gelin şu an gerçekten sıkıntılıyım bunun acısını birlikte sonra çıkaralım de..

Annem teyzeme gitmek istese ya da çağırsa teyzem hemen dur ben eşimi arıyım bi sorayım der.. Konuşurlar sonra anneme döner eniştem de aynı şekilde... Bu arada annemle teyzemin arası 10 dk

Yani olay akrabalarını istemiyorum olayı değil ben ya da sen müsait olmayabiliriz ikimize göre ayarlayalım davet veya durum ne kadar basit olursa olsun.. Olayı

Böyle yatılı misafirlik olaylarında -hele ki 1 haftaysa- erkek değil kadın aranıp müsait olup olmadığı sorulmalı diye düşünüyorum. Benden habersiz evime 1 haftalık gelme planı yapılsa hiç hoşlanmazdım.

Sonrasına bir tarih verirseniz kırıcı olmaz gibi. X canım abinşe görüşmüşsünüz ama o tarih tam vizelerimin tarihi. Ben sizi şu tarihte ağırlasam falan diye gitse mesaj

Benim üniversitede 14-27 Ocak final dönemi olarak ilan ettiler.
Ozaman cok pardon ben normal vize sinavi gibi dusundum ozaman cok cok daha haklisin dersle misafirlik bir arada olmuyo bende suan sinava kadar kimse bana gelmesin diye watsap durumuna yazdim espirili bir sekilde cunki 1 saatlik oturmaya bile gelseler vaktim yok ders calisiyorum 2 cocuk ve hamile halimle zor oluyo sende dolayli yoldan ima et yada benim gibi durum yap küsende küssün acikcasi okadar para yatiriyoruz bitmesi lazim bu okullarin

+10000

Iyi niyetle cok yogun olacagini, mumkun olmayacagini kusurabakmamasini soylemelisin

Bunu hemen yarin yapmazsan devami gelir
Zaten devamli olan birseymis
Biraz sınır cekmek lazim insanlara ne kadar sevsek de

Tamam iste
Aynen gorumcene soyleyeceksin bunlari
Yoksa sonu gelmez

Bazi insanlari da anlamak.mumkun degil
Sen tatil yapacaksin diye size geliyoruz ne demek ya?

Iyi niyetliysen evin kadinina sorarsin;
Canim biz size gelmek istiyoruz ama ben sana sorayim dedim malum 2 cocuk var sende belki yogunsundur..diye sormak lazim

Sen tatil yapican diye ben niye sıkıntıya gireyim?

Calisan insansin 2 cocuk var millet tatil derdinde.

Kardes de olsa fikrin alinmaliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…