görümce ..

Küçük bir operasyon geçirecektim ağbim dedi ki seni ben hastaneye götürürüm(çünkü araba kullanmam mümkün değildi). Ona attığım komik bir mesajı bahane etti bana demediğini bırakmadı. Sırf ağbim beni hastaneye götürecek diye. Kıskançlık yapıyor, halbuki o benim ağbim, ağbim onun eşi. Kimse kimsenin yerine geçemez ki. Ben mesafe koydum, görüşüp de canımı sıkacağıma uzak dururum daha iyi.

Ben yengemin abime attığı mesajı gördüm abim ss alıp ayrılma zamanı bana atmıştı yazmiski en çok beni sevmeni istiyorum bu yuzden aileni bile kiskanabiliyorum.hasta ruh hastası senede bayramda seyranda görürüm ama o bayramda bile kavmaya çalışmış benim geleceğini duyunca felaket

Yuh sizin ailenize niye geliyorlar

Çocuklarıniz varsa ilerde gobekten bağlı olup asla rahatsız etmeyin tamam mı? Gerçi kendiniz gibi bir gelininiz olursa o halleder
Siz kaynana evine evlenin o zaman mutlu mesut yaşarsınız.

O kayın ailesi de zerre kadar fazlası değil benimkiler kadar berbat olsunlar yeter size. Dilerim yaşarsınız.

En büyük dualarımdan biridir Allah bana benim gibi gelinler versin.

Ne şartlarda neler yaşadığımı bilmeden böyle yazmayı kendinize hak gördüyseniz bende size ne kadar sığ olduğunuzu söylerim.

Bende eşime gecenlerde dedim ben seni 4 senede yonttm senin haberin yok neler yaşadık senin takintlarin yüzünden dedim ahshs
Ay sormayın ya evlendiklerini algılayamıyorlar önce. Balayımızda bile annesi ve ablasıyla beraberdik. 2 .5 ay başbaşa kalamadık. Zaten ailesinin yaptıkları seri sinema filmi olur.

Ama Allah yardım etti de eşim bi kendine geldi. Evliliğimin ilk 7 senesini kati surette hatırlamak istemiyorum. Özellikle ilk beş yıl iğrençti.

İlk yillar eşinin ailesiyle görüşmekten yalniz kalmadık diye sikayet etmiş? Napsin mutlu mu olması gerekiyordu
Hay yorumunuza sağlık. Yalnız kalmasak iyi yine, bi o kadar kavga, kışkırtma, yalan iftira, olaylar olaylar...

Allah kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı derdim hep fakat bu arkadaşa acayip bilendim nur mu ne? Yaşadıklarımı yaşamasını çok isterim, hem de çok içerden..

Eşin kardeşini düşünüyor belki ama kardeştede anlayış yok ki canım evli abimler geldiğinde gelin dese bile ben beş seferde bir giderim herkes işine geldiğini yapıyor gram anlayış yok...

o kadar haklısınız ki terapistte işe yaramadı görünüyor 3 seanstır gıttık bıde ..

Bazı yorumlara dayanarak söylüyorum, Görümce ile dışarı çıkma zorunluluğu var da ben mi bilmiyorum acaba ? Pandemide uygulanan yeni kararlardan biri falan mı buda ? Yani canınız ister gidersiniz, istemez gitmezsiniz. O günü eşinizle birlikte geçirmek isteyebilirsiniz. Sanki zorundaymışsınız gibi üstünüze gelinmesine şaşırdım. Her zaman da illa yanınızda birileri mi olması gerekiyor ki. Yok kıskançlık diyenler yok gelinleri topa tutanlar... kıskançsa sanki bir tek gelinler mi kıskanç ahahaha kaynana diye bir faktörü unutmuşlar sanırım :)) Siz bence şöyle yapın hiç ses etmeyin bırakın çağırsın, ne yapıyorsa yapsın.. kendisi sıkılır bir süre sonra bence. Bekarken bir yere giderken kardeşinide götür deseler kıyameti koparan adamlar, evlendikten sonra ne oluyorsa artık birden aman da kardeşim aman da anam demeye başlıyorlar ! Heralde şöyle yapmak lazım, anasının evine geri postalayacaksın bunları. O zaman da karım da karım demeye başlarlar heralde.

Üstün Dökmen özetlemiş;

“Yabancılarda evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Bizde evlilik halay gibidir. Aileler arasında yapılır, tüm sülale karışır.”

Yani kocamla birlikte gezerken ben senin abinle salak şakalaşmalarınızı, he he tipe bak tarzı ilkokul seviyesi muhabbetinizi çekmek zorunda mıyım ? Babam size kızmış, anam size küsmüş tarzı konuşmalarını dinlemek zorunda mıyım ?

Son düzenleme:
Bence sizin aileniz olduğu gibi onunda ailesi olduğunu unutmayın. Kardeşini de gelmesini istemesi ailesiyle vakit geçirmek istemesi kadar doğal birşey yok ki. Bence biraz rahat olun ve siz ailenizle nasıl birşeyler yapmak istiyorsanız onunda yapmasına izin verin yahu. Hep başbaşa sıkılır insan değişiklik iyidir

Ne desem bilemedim. Ikinizde hem hakli hem haksizsiniz. Esinle basbasa cikmak istemen normal ama esinde kardesini ozlemistir onunda size katilmasini istemistir buda gayet normal bir istek. Gorumcenle aranda hususi bir mevzu bir gerginlik varsa onu bilemem. Keske uzatmasaydiniz konuyu. Gerginlige degmeyecek bir konu. Gelinlerin gorumcelere gorumcelerinde gelinlere kuma gozuyla bakmasina hic anlam veremedim veremeyecegimde.

Başlığa gorumce yazmışsın ama kizin hiçbişeyden haberi yok anladigim kadarıyla yahu iyice adını çıkardınız he iyiki gorumce olmus erkeğin kiz kardeşi esin hakli gelsin kiz o gelmek istese bi derece diyeceğim ama

Çok zarifsiniz

Şaşırarak okudum hem konuyu hem yorumları. Ben abimi cok severim kıymetlidir, eşini de ailemden bilirim o da benim kıymetlimdir. Abim beni bir ararsa o caanım kızcagız beş arar. Beni yanında istemedigini beni gezmeye cagırdı diye abimle tartıştıgını duysam şoka girerdim sanırım. Ama abim düşünmese o arar cagırır israr eder, ben de onsuz ne abimi ne ailemi hayal bile edemem. Ben bunu olagan sanıyordum yahu. Abimin evlendi diye beni, ben kardeşiyim diye de eşini ihmal etmesini beklemek cok bencillik. Kötü birisi değilse kavga da yoksa neden istenmezki bir gelin veya kız kardeş anlayamıyorum. Yarın arayıp tekrar seni cok seviyorum iyiki abimle evlendin iyiki benim ailemdensin diyeyim bari. Hay Allah ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…