Görümceler, sıra sizde....:))

Bende görümceyim 2 gelinimiz var küçüğü ile daha yakınız hep oturur dertleşiriz konuşuruz birlikte güzel vakit geçirmeye çalışırız onlar ankara'da ben istanbuldayım.
Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadık ben onun görümcesi değil sanki bir arkadaşı yada ablası gibi olduğumu hissetmesini istedim ondan.

Ama abimin eşi asla öyle değildir,kendisi burnu havalarda soğuk herşeyi ben bilirim havalarında gezer.Hiç bir zaman yakın olamadık onunla kendisini sevmemizi engelleyerek bir duvar ördü aramıza.Kocasıyla mutlu olsun ama benden uzak olsun zaten onlarda ankarada oturuyor,pek görmüyorum açıkcası.

bizimde iki gelinimiz var ama ikisinide severim
biri benden büyük biriyle aynı yaştayız annemle altlı üstlü yaşıyorlar
bazen sorunları olur ama ben genelde olayların dışında kalmayı tercih ederim
ben evliyim onlar birbirilerini hep görücekler bu yüzden iyi geçinmelerini isterim
keşke benim sevgili görümcemde böyle düşünse

daha yeni gürümce oldum annem gibi olmayı düşünmüyorum gelini çok severim ama arada mesafe olmalı herşeyine karışmaya meraklı değilim sağolsun oda çok anlayışlıdır her konuda fikrimizi sorar nişan düğün gelinlik gibi şeyleri bize sorar bizde ona bırakık canı nasıl iserse öyle yapsın onun hayadı onun düğünü
benim annem yengsinden çok çekmiş
halada devam eder kış gelir yenge hanım arar çocukların kazakları yok diye hemen yapılıp yolanır canım memelek ekmeği isedti der hemen yolanır
bir dediği iki olmaz yani dayımın haırı için biz ona gidince gerçi gitmeyizde
ayda yılda bir yolumuz düşse adam yerine bile konmayız ama bir gün olsun annem
yengesi için küü demedi
herşey karşılıklıdır kendimi kulandıram kulanmamda
inşallah sonuna kadar böyle devam eder

benimde 2 görümcem var.iyi gibiler.ama neden herşeye karıştıklarını anlamıyorum.benden büyük oldukları için herşeyi biz biliriz havasındalar.kendilerine göre belki öyle ama bana göre hiçbişeyden anladıkları yok.bugüne kadar hiç yüzyüze kavgamız almadı.onlar söylerler ama söyledikleriyle kalırlar.eşim ve ben kendi istediğimiz gibi yaptık herşeyi.eskiden kafama takardım ama şimdi ne söyledikleri ve hareketleri umrumda bile değil.
benimde bir kardeşim var ve görümce adayıyım.asla hiçbirşeye karışçağımı ve müdahale etçeğimi sanmıyorum.yalnızca anneme ve babama saygısızlık gibi konular dışında...haddimi bilirim herkeste haddini bilsin yeter..

arkadaşlar ben görümcemi çok seviyorum:sm_cool:,o hep beni korur,hep yardım eder,eşime sen bilmezsın kız bilir der,kız ne istiyor onu yap,al vs:mymeka:,eşimle pek tartışmıyoruzşu zamanda:1rolleyes:,ama ilk zamanlarda çok tartışırdık,o zaman görümcem arkamda ve kayınpeder de eşime saldırırlardı:mymeka:,beni arayıp sorar,çocuklarıma bir şey alıyım mı der,ben yok ihtiyacin bir şeyalkisalkisalkis,o da yine gidip en güzelinı alır getirir,sırf çerkez peyniri seviyorum,yolu uzatır o peynir bolca alıp getirir,ya anlatamam yaşamak lazım:lepi:,benim görümcem var ya,herkezin böyle görümce olmalı,o kadar temiz ve iyi insan,anlatamam:1hug:,çok seviyorum,canım benim o,:asigim:

bende görümce olacağım inşallah ama haksızlık olursa dayanamam şuan abim nişanlı ama biraz annemler abimin nişanlısına karşı hataları oldu ben abimlerden yana oldum sonuçta bendegelinim benimde görümcem var
allah var bana karışmaz sıkıntıma destek olur ama abisiyle tartıştıkı neoldu diye sormaları beni deli ediyor allah bütün glinlere görümcelere sabır versin

Ben yakinda görumce olcam

O mutlu olsun abimle, ben baska bir sey istemem buyrunnnnnnnnn

ister gelin olsun ister görümce kişiden kişiye değişir arkadaşlar bütün gözümceleri yada bütün gelinleri karalamayalım ama bazı görümceler vardır kiii gelinleri hiç çekemezler buda bir gerçek.

Benimde abim ve yengem var daha 2 yıllık evliler vede 1 yasında yiğenim varr o kadar seviliyorki anlatamam:) yengemde calısıyor bende calısıyorum hafta sonları izinliyiz evlerimiz yakın zaten. iyiyiz normalde karısmayız birbirimize bu aralar yengeme kızmaya basladım nedeni ise,
Her hafta sonu bizdeler saolsunlar söle bi huyu var
yemek yeniliyor ama yengem masayı toplamaya yapdım bile etmeden hemen abimin yanına gecip oturuyor annemle ikimiz topluyoruz
cay servisini ben yapıyorum hatta annem bile cayını veriyo eline
o hep babamla abimle muhabbet etsin
cok rahat alıstı yüz verdik
sabah babam işe götürüp getiriyo cocugada yengesi bakıyo öyle istedi yengesinin cocugu yok diye
bu aralarda her hafta sonu yiğenim bizde temizlik yapamıyomus tamam ona bişey demiyoruzben yiğenime bakarım zaten cok seviyoruz hepimiz
neyse sabah kahvaltısında abim cocugu bırakıyo bize akşamda yengemi alıp geliyo yemege
annem akşama yemek hazırlarken bende yiğenimle ilgeleniyorum
akşam yemegine geliyolar yiyoruz içiyorum ama dediğim gibi yengem masa toplamaya bile yardım etmiyo annemde hiiçç oralı degil kimseden bişey beklemez olsun ben herzamanki gibi işimi yapıyom diyo
hafta sonu ben kendime hiç zaman ayıramıyorum yani dışarı cıkamıyoruz gezemiyorum cocuk bakıyorum resmen
babam ve annem cok yüz verdiler yani yemekte bile babam oturmuyo cocuk var diye ben doyururum kızım cocugu diyo yengeme sen rahat yee
gıcık oluyorum yani
ölee iştee baya kızıyorum bu aralar annemim başının etini yiyorum ben eve kilitleniyorum onlar yüzünden diye
sizce haksızmıyım ama?

görümceyim. erkek kardeşim var.. ama gelinimizle arkadaş gibiyiz.. hatta oturup kardeşimi çekiştiririz -tatlicadiarzu-

tatlim sende hafta sonu arkadaslarinla bulusacagini yada dinlenmek istedigini söyle

yada anneciginide al biz hafta sonu evde yokuzdeyin baksinlar caresine

annenle sana guvenerek mi couk yapmislar canim alla alla

valla annen pek rahata alistirmis gelininizi suc sizdede var

ne demek yani yemek yiyip sonra yan gelip yatmak insan bir isin ucundan tutar

bizim eve gelen misafirler bile annemin yaptigi isin ucundan tutarken evinin insaninin tutmamasi cok garip

ben senin yerinden olsam gelin hanimada is buyururum

ben görümce değilim, olamayacağım da... mafoldumben -tatlicadiarzu-

başkasının işine gücüne karışmam, kıskançlığım da yoktur. onlar iyi olsun, yeter diye düşünürdüm heralde. yeter ki aileme saygısızlık yapılmasın, kardeşimi mutlu etsin.
bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam.

aile içinde gelin kaynaklı klasik huzursuzluklar çıkarsa da gelinden önce kardeşime(abime) kızardım...

çevremden duyuyorum, herkes gelini suçluyor, erkeklere toz kondurmuyor.

burdaki bütün görümceler iyi anlaşılan.kötü görümce yok mu şimdi kötükedihüso
ben görümce olmıycam ama içten pazarlıklı kıskanç bir görümcem var .ilk tanıştığımızda kardeşim gibi olucağını düşünmüştüm.şimdi düğünden beri konuşmuyoruz.sesini bile duysam midem bulanıyo. görümce gelin meselesi değil insanlıkla alakalı sorunlar bence.

bende görümceyim iki tane yengem var.ikiside birbirinden iyi.allaha şükür.biri anneme yakın oturuyo.her işinde anneme yetişir ben olmazsam.öbürü uzak ama tatlı dilli daha ne olabilirki.çok şükür.ben çekiyorum kaynanamdan ama onlar çekmiyor işte ne güzel.

Benim anneminde 2 görümcesi var babaannem neredeyse 17 sene oldu felçli ve kendi kızları anasına bakmaz annem babamla evli olduğu için bakmak zorundaymış...
annem altını bile alır babaannemin...annemler 3 elti 2de görümce var bi eltisi zaten asortik
amcam borç yapar dedem öder ama ne temizliğe gelir nede babaanneme bakmaya şeker hastası olduğundan babaannemn ayağında yara çıktı ve büyüdü belirli günlerde hastaneye götürülmek zorunda dönüşümlü olarak halamlar ve annem götürüyo dikkat!! 3eltiler görünürde...
Halamlar annemin babanneme bakmasını istiyor kendileri el evindeymiş..o kadar iğrenç insanlar kii cenazemiz vardı yakın bi ahbabımız öldü annem mevlüte gitti..Sonra babannemin yanına halam herkesin içinde azarlamış nerdesin sen mevlüt senin neyine kaynanan hasta ona bakmaya mecbursun demiş çok sinirlendim..Neden sadece Annem neden gelin kaynanaya kendi kızı gibi bakmazkii helede kendi kızları varsa...klava:klava:klava:

allah gecinden versin allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin gönül bunu ister ama.allahın takdiri.şahsen ailemde biri muhtaç olsa abim olur annem babam olur bu hiç farketmez.gelinlerden önce ben koşarım.dinimizde bile kayınvalideye bakmak yoktur allah rızası için bakarsan bakarsın o ayrı.aynı şey erkekler içinde geçerli.ne olursa olsun elin elinde olabilirim ama beni büyüten bir insanı onun yüzünden yüzüstü bırakamam ne olursa olsun.allah hepimize sağlık güç kuvvet versin.yaşayan içinde ne acı bişey o istemiyo bu istemiyo.

bende gorumceyim ama yengemle kardes gibiyizz aramizdan su sizmaz valla allaha sukurr aramzda bi sorun cikmadi kaydirigubbakcemile2

bu sabah abim işe gitmek için hazırlanıyor
kapıda annemle konuşuyorlar abim gidiyor kapı kapanıyor

yengem yükses bir sesle anneme sen ne kadar anlayışsız bir kadınsın .......................... senin yüzünden kocam beni öpmeden gitti diye söylenmeye başladı annemde tık yok hiç sesini çıkarmadı

bu bendeki son damlayı taşırdı uygun bie dille abimle konuştum abimde bu sefer patladı şimdi pişmanım acaba hiçmi karışmasaydım Çok üzgünüm çoook

Son düzenleme:
:1shok: hayretler içinde okudum canım gerçekten dengesizmiş sizin gelin allahım koru bizi öylelerinden

ben görümce olcam inşallah abim evlenirsekaydirigubbakcemile5 benim iki ablam var görümce demek bile istemiyorum ikisiyle de aramız çok iyidir gerçi açık konuşmak gerekirse benim ablalarım biraz kaprisli ama bana karşı hiç bi ters hareketleri olmadı allaha bin şükür eşimle olan problemlerine de ben hiç karışmıyorum yoksa bilirsiniz aracı arada kalır... neyse işte ben de abimi evlendirebilirseeeek olacam gömürcealkisalkisalkis çok istiyorum ve asla gelinimizle de aramda kötü bişey olsun istemiyorum inşallah onu da çok mutlu edebiliriz ailemizde.. şanslı olacak onun görümce fobisi varsa ben zaten türkiyede yaşamıyorum senede en fazla iki kez görecek:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…