Doğuma Hazırlık Görümcem dedi ki

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Niçin insanları normal doğum diye zorlarlar anlamıyorum.
İnsan çocuğunu nasıl dünyaya getireceğine karar veremiycekmi yahu..
Devlet hastanelerinde doktor girmiyor zaten doğuma...
Kuzenim doğum yaptı geçenlerde normal istiyodu olduda alttan 18 tane dikişi var pansumanı cabası 1 hafta oturamadı poposunun üstüne.Çok pişman oldu ama iş işten geçti.Bu kadar dikişim olucağını bilseydim sezeryan yapardım dedi ki sezeryanda bildiğim kadarıyla 8-10 dikiş ya var yaa yok

Eskiden kadınlar tek bir dikişsiz doğururlarmış.Normal doğum dediğin odur zaten. Doktoruma şunu diycem bana dikişsiz doğum yaptırabilirmisin hadi 2, 3 neysede, idrar kaçırma sorunu yaşamıycağıma garanti verebilirmisin. Verirse tamam bende varım ;-)))kaydirigubbakcemile5

valla hayatım sezeryanda ıc dıkıslerıde saysan yuzlerce atılıyo ama dısarda hıc dıkıs gorunmuyooooooo

ben bir sorun olmadığı taktirde sezeryana kesinlikle karşıyım..asla da istemiyorum..başından beri dua ettim normal olsun diye..ve psikolojimide ona göre ayarladım...senin dr un neden öyle demiş onada şaşırdım..türkiyede sezeryan yapalım diye gözünün içine bakıyorlar resmen..dertleri para ve zamanlı olması tabi ki....valla bir sürü kılıf uyduruyorlar son anda bile sezeryan yapmak için...gerçekten şaşırdım..varmıymış öyleleri türkiyede..ama sen çok korkuyorsan illa sezeryan istiyorsa dr değiştir derim..ben başta başka dr a gidiyordum..araştırdım bir çok kişiyi sebepsiz yere sezeryana almış...bahaneler uydurmuş..hamileliğimin ortasında değiştirdim başka dr a gittim...çok memnunum en azından hastanın isteğine saygı gösteriyor ve o konuda destek oluyor..

yya anlamıyorum neden ısrarla doğum şekillerini kötülüyorsunuz..sadece sizin için demiyorum..ben sizin yazdıklarınızdan etkilenmiyorum ama normal doğum isteyipte etkilenen bir sürü insan var..yapmayın allah aşkına yaa.çıkıyor binde bir sıkıntı çeken anlata anlata bitiremiyorsunuz..oturamadıda kalkamadıda vs vs...sezeryanın hiçmi kötü yanı yok...bir sürü berbat hikaye biliyorum hemde en yakınlarımdan ama burda gelipte anlatmam..sonuçta bir sürü sezeryan olmak isteyen var onları korkutmak istemem..psikolojisini düşünürüm...ayrıca herkeste bir değil..kimine sezryan kötü etki ederken kimisi çok rahat oluyor...
yapmayın yaaa yapmayın valla yeter artık bu tür şeyler okumaktan bıktım...hamilelerin psikolojisini düşünün lütfen...felaket tellallığı yapmayın...normal doğum o kadar kötü olsaydı kimse doğurmazdı ve Allah bize bunu vermezdi...

Allah bir avazda kurtarsın hamiş kardeşim.. Hezeyanında haklısın tabii..Ama banada bunu anlatan normal doğum yapan insan yada insanlar onlarda beni kokuttular ...:1closedeyes:

yok bende kafaya koydum bağıra bağıra oğluşumu normal doğurucam inşallah bende korkuyodum en başta ama bu kadar dayanıksızmıyım dedim kendime o doğal olayı Yaşamalıyım oğluşumu hemen kucağıma alıp hemen emzirmeliyim dedim benim yengemde sezeryan oldu 3 gün sütü gelmedi kızımız çıldırdı yavrum ağlamaktan hem ben canlı canlı kürtaj oldum boş gebelik yüzünden bunamı dayanamıycam sonuçta onu görünce her şey bitecek inşallah ALLAH cümlemize kolay doğumlar nasip etsin inşallah başka denilecek bir şey yok

bence sezeryandan korkmalısın açıkçası ben sezeryandan korkuyorum inşallah oğlumu doğurduğum gibi kucağıma almak nasip olur herşeyin normali normaldir bence sonuçta sezeryan bi amelyat inşallah bebişlerimiz sağ sağlim doğarda sezeryan normal tabi önemli değil en başta hayırlısını ve sağlıklısını istemeliyiz sende öle yap allah kolaylık versin hepimize

bu polemik yıllardır sürüp gidiyor. bence en önemli şey insanın hamilelik başından beri kendini neye hazırladığı. ben mesela normal doğumu hiç düşünmedim. akrabalar eş dost habire beni yönlendirmeye çalıştı normal doğuma ama ben kararımdan caymadım. şimdi de korkmuyorum sezeryandan. çok iyi geçeceğine inanıyorum işallah. bence içinizden hangisi geçiyorsa onu seçin ve yapılan olumsuz yorumlara kulak asmayın.

bence de doğum şekli ve yaşanan tecrübeler bünyeden bünyeye değişir. ve kesinlikle kişesel tercihtir. burada birbirimizi korkutmanın anlamı yok. herkes nasıl hayal ettiyse öyle doğursun. benim doktorum başından beri normal doğum yapabileceğimi muayeneleri çok iyi tolere ettiğimi (gerşçekten hiç acı çekmedim) söylüyor. annem de ebe- hemşire o da doğal olarak normal doğumu öneriyor hatta doğumunu birlikte yaptırırız diyorlar ama ben hamile olduğumu öğrendiğim andan beri spinal sezeryan hayali kuruyorum. normal doğum bana kesinlikle çekici gelmiyor. (bu arada bütün doğum çeşitleriyle ilgili bir sürü video izledim) aynı şekilde sezeryan da başka arkadaşlarıma çok korkunç geliyor olabilir. bu kesinlikle kişisel bir tercih meselesi bence.

benim yakın ardaşaım kadın dogumcu kısmetse bebeğim olunca ona yaptıracağız doğumu ona sordum dediki ben kadınlsam kesinikle normal doğumu tercih edrdim dedi ve bebek çok iri ise ve çatı darsa sezaryen yapıyorum dedi hatta epidurl yapıyorum dedi ben de normal doğumu çok istiyorum dediğiniz gibi adı üzerinde normal dogum benim bir arkadaşım hem normal hem sezeryan oldu normal dogumda 20 dk sonra normale döndü hayatı bebekle falan ilgilendi sanki doguran o değil gibiydi 2.si sezeryan oldu ama 1 hafta dogrulamadı sezryan yapamalrın bir kısmı cok memnun bir kısmı 3 gun ne çektim diyorlar bende normal istiyorum

canım sezeryan yeni yasa eğer kabul edildiyse yada edilirse mecbur kalmadıkça yapılmayacak ama normal doğumda epidural var yani acı yok sadece nefes egzersiziyle doğum yapıyorsun sadece ani tansiyon düşmesi yaşanabiliyormuş sanırım doktorum öyle söylemişti ama sen yinede doktoruna bi sor normal doğum acısız olursa sezeryandan çok daha iyi

normal dogum daha güzel bence keşke normal olsa ...
allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsinn

Bu polemik yıllardır sürüyor sezeryana karşı olan ve olmayan saglıklı ise durum elveriyorsa normali dogru dur..ama bu tamammen kişisel bir mesele eger bu insan korkudan dolayı m-normal doguma dayanıksızsa buna elbet gebenin kendisi karar vermeli çok nadir 1 saat içinde rahat dogum yapan dogum bu adı üstünde..normaldede sezeryandada sıkıntı var çok gördüm iki dogumu yapanda çevremde inanın biri alttan dikişi çekiyor biri göbekten ve inanın göbekteki dikiş pansumanı daha kolay..en iyisi ilerde nasıl hissediyorsan kendini ve doktorunlada konuşarak bir karar vermen..

Görümcenin dediği tasarı halindeydi kabul oldumu bilemiyorum ama Türkiyede erkek hastaya bile rahim ameliyatı yapıldı denilebiliyorsa korkma sen istersen sezaryen yaparlarkaydirigubbakcemile3
Benimde cumartesi günü yani 2 gün sonra sezaryen doğumum var sen kendini neye hazır hissediyorsan onu yap benim keside elim ayağım gevşer kan tutar bebeği ittiremem diye normal yapamıyorum.Doktoruma söyledim oda normale uygunsun ama asla şu olsun diye ısrar etmem dedi sezaryen istedim kabul etti.Bu beden senin ne yapılacağına sen karar verebilmelisin bence ve sonuçta kendini en iyi sen tanırsın neyi yapıp yapamayacağını iyi bilirsin.Şimdiden stres yapma bir şekilde doğuracağız benimde psikolojim baya bi bozulmuştu ama sonuçta hiç çocuğu olamayanları düşününce yada büyük bir sağlık sorunundan dolayı defalarca ameliyat olanları düşününce insan doğumu o kadarda büyütmüyor öyle yada böyle yaşanıp geçecek diye bakmak lazım.Umarım hakkımızda hayırlısı olur.Bu arada dualarınızı bekliyorum:Saruboceq:

sezeryan yapmıyorlar diye bişey yok ama şöyle

devlet hastanesi zaten hiçbirzaman senin istediğine göre yapmıyordu şimdide yasa çıktı zaten yani tek seceneğin özel hastaneler,

özel hastanede istersen sezeryan yapıyor ama doğum ücretinde ssk geçmiyor diyor,

bende epidurel sezeryan istiyorum doğum ücretimi ssk karşılamayacak ama olsun napim cesaretim yok ,kendime güvenim yok yapamam

sezaryanda ssk geçio ama şöle ssk sezeryan olma sebebını radyolog tarafından onaylı usg örenğı yada raporu talep edio ve kimi özellerdede bu var yane bı sekilde kılıfını uyduruolar ellerinde bı kopya bşi var .ama epiduralden bilgim yok özel bi anestesi şekli oldu için karsılamıo olabılır ama onda bı kılıf uydrmuslardır :)))

Benim arkadaşım normal doğuma müsaitti ama keyfiyeten sezeryan istedi, devlet hastanesinde doktor sezeryan yaptı. Söylediği şey ise iyiki sezeryan yapmışım. Herkes kendi yaptığı doğum şekline iyi der, ama nedense forumda sezeryan yapacak olanlar normal doğumu öyle bir kötülüyorlar ki korkutuyorlar bizleri. Bulantılarımdan dolayı 8 gün hastanede kaldım, normal doğum yapanıda vardı sezeryanıda, normal doğum yapan 30 dak. içinde ayağa kalktı bebeğiyle ilgilendi, sezeryandaki uyanmadı bile. Normal doğum bu kadar kötü olsa kadınlarımız doğururmuydu, hadi onuda geç, bu kadar eksileri olan bir doğum şeklini dünya nasıl olurda zorunlu hale getirir.
Arkadaşlar lütfen doğum şekillerini kötülemeyelim.

cnm benim sen bilirsin ama bence normal dogum dunyanin en guzel duygusu bi kizim var normal yolla oldu ama inan bana bir daha bebegim olsa yine normal dogum yaparim o bebegi kucagina verdikleri an aglayisi hemen memeni aramasi allahim dunyanin en guzel duygusu ve hicbirzaman aklindan cikmaycak bi an vallahi anlatirken bile bi daha o anlari yasadim sanki. dusunsene ya sezeryandan uyaniyorsun sarhossun zaten dikislerin agriyor 10 gun boyunca agriyla beraber yatican hiii bence cok kotu ya ablam bebek oturdugu icin sezeryan yapti ama inan cok agri cekti.... iste boyle cnm artik karar senin allah hayirlisi neyse onu sana nasip etsin kendine iyi bak optum

normal doğum yapan 30 dak. içinde ayağa kalktı bebeğiyle ilgilendi, sezeryandaki uyanmadı bile.

Arkadaşlar lütfen doğum şekillerini kötülemeyelim.

aslında şuan sizin yaptığınız da bir nevi kötüleme değil mi? sezeryan uyanamadı bile diyorsunuz ama ben ameliyathanede açtım gözlerimi ve ister inanın ister inanmayın akşam bebeğimin altını kendim bağladım.
elbetteki zor tarafları var, bende doğum şekillerinin kötülenmesine karşıyım. ancak burda sezeryan yapmayanlar öyle bir anlatıyorlar ki "yok efendim bağırsaklar çıkıyormuş, yok ömür boyu ameliyat acısı çekiliyormuş" yok böyle bişi. isteyen normal isteyen sezeryan yapsın yanlız lütfen öneriler fanatiklik boyutuna girmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…