Doğuma Hazırlık Görümcem dedi ki

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim fikrim kesinlikle doktor ve hasta çok iyi diyalog kurmalı en doğrusuna karar vermeli şöyleki 24gün önce doğum yaptım hamileliğimin 5.ayında özel doktorum kesinlikle sezeryan olmalısın normal doğum sakıncalı dedi kendim normal doğumu çok istiyordum her muayende detaylı şekilde konuştuk ve beni çok aydınlattı çok kolay bi şekilde sezeryan oldum inanın 5dk bile sancı acı duymadım hemen akşam kalktım benimle aynı problemleri yaşayan en yakın arkadaşım ısrarla normal doğum istedi ve 3gün sancılı hastanede bekledi bebeğin hayatı t ehlikeye girince apar topar sezeryan oldu kendisi ise 20gün olmasına rağmen hala iyileşemedi en kötüsü pskolojisi alt üst oldu doktoru dinlemediğine çok pişman doktor ve hastanın ortak kararı en doğrusu

özel bi doktorum var ama bilmiyorum ne olacak. şimdiden strese girdim sanırım

siz sezeryan sonrasında annelerin çektiğini gördün mü kuzenim geçen hafta oldu mecburiyetten erken doğum hala zor yürüyüp oturup kalkıyor bide özelde oldu estetik dikiş normalden vazgeçme en iyisi olmazsa o başka tabi düşünsen 9 ay bekliyorsun bebeğin geliyor ağrıların yüzünden rahat rahat emzirip sevemiyorsun bil:CüvCüv:e bebeğini

doktorunla konusup sezeryan ıstedıgını soyleyebılırsın canım
gorumcenın dedıklerı evet dogru ama bu yurt dısında gecerlı daha cok
bızım ulkemızde suan ıcın ısteyen ıstedıgı sekılde dogum yapıyor
bende sezeryan yaptım ve hıc agrım sancım olmadı
kımsenınde yardım ıcın yanımda olmasına gerek kalmdı
her ısımı kendım yaptım

saol canım senin gibi iyi yönde konuşanlar çıkınca gerçekten rahatlıyorum. teşekkürlerra.s.

canım benim bu kadar çok korkma ağrısız normal doğum diye bişey var onu tavsiye ederim sezeryandan bin kat daha iyi sezeryan olmayı kolaymı sanıyosun doğum ağrısı yok belki ama sonrasının acısı nolucak?sezeryan son çare oda mecburi olduğu sürece bence. hem normal doğumdan 1 saat sonra ayaktasın herşey normale dönüyor yani.ama tabi yinede en iyi kararı kendin bilirsin öptüm.

Canım normal doğumda korku ve panik atak acının en büyük nedeni. onun için rahat ol.
Dünyada milyarlarca kadın bunu yapabildi... Hem de en zor şartlarda, kaldı ki sen hastanede en iyi şartlarda yapacaksın. Amazonlarda bir kabilede sazların üstünde bile olabilen birşey. Biraz abartırsam kediler, tavşanlar, leoparlar, anakondalar, balinalar ,köpekbalıkları bile bunu yapabiliyor.
Abartılı doğum hikayeleri, filmlerde görülen çığlık çığlığa sancılar, hurafeler (doğumdan sonra cinsel hayatın bitmesi-vajinal bölgenin normale dönmemesi gibi) etkenler de bunu tetikliyor.
Tabi bazı doktorların da (Ayça Şen ve Perihan Mağden uzun uzun yazdı) işine geliyor. Saati burcu-yükseleni alçalanı kendin seç, 2 saatte çık.
Yanlış anlaşılmasın sezaryen mükemmel birşey, birçok annenin ve bebeğin hayatını da kurtardı... Ama sezaryen bir ameliyat, ağır bir ameliyat. Yani gerekli durumlarda yapılacak tıbbı bir müdahale.
Buna ilahi yönden bakın, evrim yönünden bakın farketmez... doğumda anne ve bebeğin içgüdüleri konuşur. Zaten doğumdan önce endişeler gidiyor, onun yerine heyecan ve vurdumduymazlık geliyor. Nasıl emmek-emzirmek içgüdüyse doğmak-doğurmak da içgüdülere bağlı.

Eğer doğumdan çok korkuyorsan bir psikolog ile görüş derim.

Doğumun kolay geçmesi için de tavsiyelerim: Abur cubur yerine dengeli beslenme, pilates ve yoga, hareket, rahatlık, endişelerden uzak olmak olacak.

görümcenizin günahını almışsınız..

söylediği doğru...

şimdiden strese girmeyin...ayrıca sağlık konularında dr ların dediklerini herkes uyguluyoda bu konuda sezeryan olmamalı dendiğinde niye saçma deniyo anlamış değilim..

kolay doğumlar..

maalesefki canım türkiyede halen daha hastanın isteği üzerine doktorlar sezeryeni kabul ediyolar
aslında bebek içinde en sağlıklısı normal doğum ama bi çoğumuz korktugu için sezeryeni tercih ediyor ben doktoruma şaşıyorum (yunan asıllı sanırım ordan kaynaklanıyo)

sezeryen diyince hemen niye sezeryen diyor pekala normal doğum yapabilirsin diyor
ben kesinlikle normal istiyorum bunu doktorumun diğer hastalarınan duydum zaten doktorumu seçmemdeki en büyük etkende normal doğum taraftarı olmasıydı
bence sende pekala korkunu yenebilirsin a.s.

aaçıkçası ameliyat olmak beni daha çok korkutuyo :1shok:

arkadaşlar ben de normal doğum istiyorum bakalım, bir terslik çıkmaz inş. ama her doğum şeklinin avantaj ve dezavantajları olduğu malum, o nedenle hiçbir doğum şeklini kötülemenin doğru olmadığı kanısındayım. burda önemli olan doğumdan korkmamak/ korkutmamak. her kadın farklıdır, farklı tepkiler verir. bir kadının doğumları bile birbirinden farklı olur, kaldı ki bir başkasıyla kıyaslamak bence son derece yanlış. lütfen duyarlı olalım, burda birbirimize destek çıkıp doğum korkusunu yenelim şekli ne olursa olsun....
Allah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin... Gerisi önemli mi?

valla bence normal dogum anne acisindanda bebk acisindan da en sagliklisi dogumun bence en keyifli yani normal dogum Allah ona yol vermis sezeryanla dogan bebkelrde astim ve ciger problemleri ve hastaliklara yakalanma oranlari normale bakaraktan daha fazla hem valla ben suan 31. haftamdayim burdada sezaryana zorunlu olmadikca almiyo drlar korkucak bisey yok bence o kadar kotu bisey olsaydi hem onca kadin tekrar hamile kalip tekrar dogumyapmaya cesaret edebilir miydi Allah hepimizi hayirlisiyla kurtarsin

ben düşünmüyorum hamileliğin tadını çıkarıyorum zamanı gelince dr. ne derse onu yapıcaz mecburen:)

ben bu başlığı açtığımda daha gebeliğimin ilk ayları sayılırdı. şimdi 34 haftalık oldum son aya girmek üzereyim.
normal doğum beni her zaman çok korkutmuştur. doktorum da söyledi eğer çok korkuyosan normal yapma çünkü korku büyük etken o kadar sancı çektikten sonra sezeryan olman daha kötü olur demişti.
nedense görümcelerim kaynanam tutturdu illa normal yap diye
korkuyorum işte . alla alla sinir oluyorum böyle karışanlara

topik sahibi arkadas coktan dogurdu ama yine de yaziim....ayy millete ne senin doguracagin bebekten...........ben esime bile sormadim nasil dogurayim diye .. ben tasiyorum bebegi aylardir ben dogurucam benim kendimde o cesareti bulmam lazim.. millet ne karisir hic kimseye bu konu hakkinda soz soyletmem...
ve yine kendi kararimla normal dogumdan korktugum icin doktora sezeryan olmak istedigim soyledim.. hayirlisi bakalim

sana katılıyorum valla arkadaşım..birde verdiğin karara saygı duymazlar mı normali varken neden ameliyat, diğeri daha sağlıklı normal olursa bebek şöyle olur böyle olur. sanki 9 ay onlar taşıyor karınlarında ve ağrıyı çekecek olanlar onlar...

sezeryan yasak fılan degıl tatlım sadece özel hastaneler sureklı sezeryan yaptıryor dıye kota kondu okadar. ornegın xözel hastanesının ayda 30 sezeryan yaptırma hakkı var gibi. yasak degıl herkes yasak olarak bılıyor ama yanlıs bılınen bısey daha. dedıgım gıbı sadece kotalı artık hastaneler,normal doguma daha cok megil verılsın dıye yapılan bısey bu.. aylarca tasıyan sensın secımde senın olmalı yasak dıye bırsey olurmu hıc.. yok öyle bısey. ama bı donem tvde hep yasaklandı gibi haberler cıktıgı ıcın öyle demiştir görumcen. ama gercegı bu kotalılar artık...

görümcen dogru söylemış cnmm zaten çok a ıyı degıl sezeryan bence...ben normal ıstıyorum rabbım nasıp ederse...

ben normali çok istiyorudm ama mecburen sezeryan olucam dış gebelik ameliyatı geçirdim ve daha çok yeni peş peşe hamile kaldım o nedenle tekrar sezeryan olucam benim kendi fikrim herşeyin normalinden yana ma akaderimizde bu varmış

bende zorunlu sezeryan olacagım ama yasak fılan degıl istege baglı sezeryan bılgınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…