Görümcem hakkında ne düşünmeliyim?

mimmimmim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2020
16
4
1
33
Eşim korona olduğu için zor bir süreçten geçtik. İlk başlarda ben de kaptığımı düşündüm ama kapmamıştım. Eşim ayrı bir odada karantinadaydı. Ben de bir yandan hastalık bulaşmasın diye çok çaba sarfettim. Bu süreçte neredeyse her gün abisini arayan görümcem beni bir kez bile aramadı. Hasta olan ben olmasam da araması gerekmez miydi? Ki başlar da ben de korona olduğumdan emindim neredeyse. Sizce görümcem hakkında ne düşünmeliyim? Artık eskisi gibi sıcak davranmamam mantıklı değil mi?

Kimisi eş ailesi tarafından aranmamak için çabalar kimisi niye aranmadım diye peşine düşer. Görümcenizin sizi araması neden bu kadar önemli?
Bana sorarsanız sizi araması gerekmez. Abisini aramış zaten. Kendi kardeşiniz aramasa evet sorun var derdim ama görümcenin arayıp aramaması çok da şart değil bence.

Arayıp nasıl oldunuz diye sorması bi hatırdır aramıyorsa o onun bileceği bi iş bunun için üzülmeyin ve hatta bu zamanda insan kimin gerçekten yanında olup kimin olmadığını anlamak için güzel bi sunabilir oluyo.. İnsanın morale desteğe ihtiyacı olduğu en zor zaman.. çok geçmiş olsun sizede

Bu durumlarda esnek düşünmelisiniz, daha önceden yaşanmış bir sorum ve kavga yoksa abartmaya gerek yok. Kardeşi için yeterince endişelenmiştir.

Herkes ince düşünceli değil diye tavır alamayız

Eşinizi aramışlardır, ondan haber almışlardır herhalde.
Kardeşi korona olmuş, hatır gönül kovalayacak hal mi?
Tam anlatamadım sanırım. Başlarda ben de rahatsızdım. Koronayım sanıyordum. Aynı evde psikolojik olarak zor zamanlar geçirdim ve etrafımdaki daha uzak akrabalarım bile arayıp sorarken görümcem bir kere aramadı. Ve evet her gün kardeşiyle konuşuyordu dediğim gibi.

İlişkiniz nasıldır? Birbirinizi arar sorar mısınız? Sık sık görüşüyosak beklerdim tabiki. Ama mesafeliysek kardeşini arayıp kapatması normal derdim

Tamam anladım, kardeşinden hasta olmadığınızı öğrenmiştir.
Muhtemelen kendi kardeşi için olan endişesi size incelik yapmayı unutturmuştur.
Eğer aranızda sıkıntı yoksa bunu problem yapmayın derim.

Size karşı duruşunu belli etmiş sizde o hastalandığında onun eşinden bilgi alırsınız, alınmaya gerek yok, ne kadar değer veriliyorsa o kadar geri dönüşüm olur, olmuyorsa gerek yok üzülmeye, bunu eltilerde yapıyor görümce ye has bir davranış değil

Mümkünse düşünmeyi bırak

O kadar önemli değil? Sadece dikkatimi çekti aramaması ve zaten evvelinden beri hoşlanmıyorum. Acaba soğuk mu yapmalıyım diye sordum altı üstü

Ben olsam ben de abimi arardım. Hasta çünkü. Abisinin sesini duymak istemiş her gün aramış eminim aradığında sizinle ilgili de bilgi almıştır abinizden. Böyle bir durumda abimi kapatıp yengemi aramayi düşünmezdim.

Corona telefondan bulaşmıyor diye sosyal medyanızdan yazı paylaşın zaten üzerine alınan alınır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…