Görümcem korona ve eşim

Eşinize ne yapsanız yeridir. Adam bir garip.

Bazı insanlar ne kadar sorumsuz ve bencil oluyor, birkaç saat evvel gece haberlerinde koskoca bir kadının koronalı olduğu ve karantinada olması gerekirken şehirlerarası otobüsle seyahat ettiği haberi çıktı, rutin polis çevirmelerinde yakalanıyor, otobüs şöförünün savunması da ayrıca sorumsuzluk örneği, elektrikler kesikmiş yolcunun hes kodunu kontrol edememiş

Çakma hes kodu uyduranlar, hes kodu kontrol edilmeyenler, karantinada olması gerekirken fellik fellik gezip tatile gidenler oldukça bu virüs yakamızı bırakmaz, önlem almak insana kalmışsa yanmışız, artık dua edeceğiz virüs bari acısın da kendiliğinden yok olup gitsin diye.

Konudaki görümce, eş dahil bazıları sabır sınaması gibi.

Bulaşmıyor değil,hasta olmuyorlar.Gercekten böyle sananlar varmış demek
Kötü beslenmeden mi bilmiyorum bir algılama sorunu var bu ülkede. Biz normallere Allah sabır versin.
Nasıl bulaşıyor ama hasta olmuyorlar, benim 7 yaşındaki oğlum kovid oldu, Allah a şükür hala hayatta, neler çekti yavrum bir ben bilirim, aylar geçti çocuğum hala eski sağlığına kavuşamadı

Cocuklara test yapmiyolarmis. Cocuklariyla girsinler ne olacak hastaneye sirayla girerler . Eskisi gibi uzun kuyruklar yok. Biz de yaptirdik hemde gece 11.30 da uyuyan cocugu alip gittik. Koronayi ne zaman ciddiye alicaklar acaba
Özel hastanede çocuklara test yapılıyor
yada çocuk çok kötü durumdaysa test yapılıyor

Nasıl bulaşıyor ama hasta olmuyorlar, benim 7 yaşındaki oğlum kovid oldu, Allah a şükür hala hayatta, neler çekti yavrum bir ben bilirim, aylar geçti çocuğum hala eski sağlığına kavuşamadı
Çok geçmiş olsun, aileler nasıl bu kadar rahat anlamıyorum

Çok geçmiş olsun, aileler nasıl bu kadar rahat anlamıyorum
Teşekkür ediyorum
ilk baştan beri hiç yok çocuklara bulaşmaz yok onlar sadece taşır yok bağışıklıkları güçlü hiçbirşey olmaz laflarına kulak asmadım, küçücük yavrum yandı kavruldu ateşler içinde, bu illetin yıllar sonra çocuğuma nasıl etki edeceğini bile bilmiyorum, nasıl titiz nasıl dikkatli bir anneyim bilseniz ruh hastası mısın dersiniz, hep korudum sakındım öğrettim ama ne yazıkki oğlum iki kez babası ve ben bir kez kovide yakalandık
o rahat aileler yüzünden olan masumlara oluyor zaten, öyle öfkeliyim ki

Davranısın hiç abartılı gelmedi aşırı sinir bozucu çünkü bile bile hastalıl kapmaya gidiyor he kendi ne yaparsa yapsın isterse hastalıktan beter durumu gelsin kendi bilecegı iş ama o öyle olmayacak. Eve gelecek size bulasacak ve varsa cocuklarınıza. Bu sacma ailenin sorumsuzlugunun bedelini neden siz ödeyesiniz. Kapıyı kilitlediysen normal şartlarda sözünü dinlemeyecegını bildigin içindir laftan anlayabilen bir adam olsa zaten ablasına ne sacmalıyorsun bizede mi bulassın derdi zaten umarım gitmemiştir ne oldu sonuc? Gittiyse gitsin anasının evine

1 saat sonra psikolog terapime gidicem ama yine bir sinir krizi geçirdim çok kötüyüm atak tuttu.
Eşimin annesi aradı ateşi varmış virüsü kaptı zaten belli ablayla kalmışlardı günlerce.

Annesi eşime gel dedi alışveriş yap gel vs
Eşim kapıya bırakcam diyor ama güvenmiyorum inanın çok kötüyüm annenin umrunda değil güvenmiyorum hiçbirine
O kapı açılır sohbet muhabbet edilir belki içeri de girer emin olamıyorum panik atak yaşadım
Eşime nolur al git eşyalarını dedim nasıl gideyim hasta ben de mi kapayım diyor yahu gidiyor zaten delircem çok kötüyüm ben canımdan olcam bunlarla çok korkuyorum aklıma çok kötü şeyler geliyor çok mutsuzum

Eşinzden rica edin sanal marketten ne gerekiyorsa alın ödemesini online yapın ve temassız teslimat seçeneğini seçin. Kendisi gitmesin.

Sakin olun kuzum, acaba bir süreliğine başka bir yere mi geçseniz? Yani madem eşinize güvenemiyorsunuz, bir süre kendinizi ortamdan dışarı almış olursunuz? Olmaz mı? Anne/baba evi gibi gidilecek bir yeriniz var mı?

Eşinzden rica edin sanal marketten ne gerekiyorsa alın ödemesini online yapın ve temassız teslimat seçeneğini seçin. Kendisi gitmesin.
Evet söyledim eczaneden vitamin alırım ama diyor herşeye bir cevabı var

Ailem şehir dışında 2-3 gün olsa otelde kalırdım ama 15-20 gün otelde kalacak param yok

Evet söyledim eczaneden vitamin alırım ama diyor herşeye bir cevabı var
Ehhh başlatmasın vitaminine. Bol bol meyve alsın marketten. Gidersen gelemezsin güvenmiyorum sana diyin. Ya da görüntülü arayın gidip poşetleri bırakıp arabayla uzaklaşan kadar da telefonu açık tutun. Yoksa seni eve almam diyin.

Ailem şehir dışında 2-3 gün olsa otelde kalırdım ama 15-20 gün otelde kalacak param yok
Annelik içgüdüsü evladının hasta olma riskini göze alıp içeri kabul etmez diye düşünüyorum ama emin olamıyorum normal bir aile değil bahsedilen.eşinizin alışverişlerini yapıp ihtiyaçlarını kapıdan bırakıp gitmesi çok normal yapsında zaten.temas kurmasından endişe ediyorsanız sizde gidin yanınızda gözetiminizde olsun..çift kat maske ya da temin edebilirseniz n95 maske takın hiç birşey olmaz merak etmeyin.

Psikoloğuma geldim saatimi bekliyorum dedi ki eve girmicem kapıya koycam aşağı inince telefonda arayıp alın dicem söz dedi
Bir sürü beddua ettim o kapı açılırsa vs vs vs diye
Ya arkadaşlar ben böyle biri değilim gerçekten ama aklımı kaybedecek gibiyim şimdi psikoloğa a geldim iyi gelir sanırım cünkü titremelerim var durmadan ellerim durmuyor psikolojik sinirden
Ateşliyim gel diyen bir anne
Virüslüyüm gel bize çocuğa bak diyen bir abla

ben boşanmaya karar verdim hepinize çok teşekkür ederim sağlıklı düşünemiyorum iyi ki budaya size yazmışım cünkü gözümün yaşı dinmiyor size içimi dökünce çok rahatlıyorum akıl sağlığımın çok yerinde olmadığını düşünüyorum malesef

Anası camdan geldiğini görür o kapıyı açar. Hem alt kapıyı nasıl açtıracakmış zile basmadan. Çocuktan beter resmen ne laftan anlamaz adammış.

Sakin kalmayan çalışın diyeceğim ama biliyorum ki çok zor. Şuan kafanızı dağıtacak birşeyler yapın ve bu durumu düşünmemeye çalışın. Sayarak derin nefes almaya ve anda kalmaya çalışın. Herhangi bir şeye odaklanmaya çalışın. Mesela hep okumak istediğiniz bir kitabı düşünün. Adım adım satın almanızdan gün gün kaç sayfa okuyacağınıza kadar şuan kafanızda bir plan yapmaya zorlayın kendinizi. Çok zor biliyorum ama başarabilirsiniz. Ayrıca, İçiniz rahat etmeyecekse, bu süreçte eşinizle aynı odada kalmayın, bir odada kendini karantinaya alsın. Karton tabak bardak kullanıp odasındaki çöp kutusuna atsın. Eviniz müsaitse, banyo ve tuvaletleri ayırın, ev müsait değilse tuvalet vs ihtiyacını maske ile karşılayıp ortamı dezenfekte etsin. Bu şekilde, covid pozitif olanlarla aynı evde yaşayıp hastalığı kapmayan pek çok kişi var. Bir planınızın olması size iyi gelecektir.

Çok teşekkür ederim , bir şekilde öyle yapacağım artık mecburen cümkü git annende kal dedim bu sefer de ben de korkuyorum neden kalayım bana da bulaşır demeye başladı

Eşin tam bir ömür törpüsü ailesi de öyle bir sakin olun ama kendi ailen istese sizde kapıya bırakırdınız yiyeceğini ilacını bu temas edecekleri anlamına gelmez. Bence psikoloğunla görüş eve gidip bir güzel dinlen canına yazık. Bunca olaydan sonra o hastalığı kapmamak için bütün önlemleri alır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…