Görümcem meğerse evliliğimi kıskanmış.

3 yıllık evliyim..
Haziran 2013 yılında evlendik. Görümcemde 2013 mart ayında eşinden ayrıldı bir tane kızı var. Benim bebğim olmazken ona sarılır ağlardım kızını çok severdim.
Neyse gelelim ki 2015 kasımda bebeğim oldu bir kızım oldu. Ama yavrum yaşamadı 20 günlük melek oldu. ( Kalp anomalisi vardı )

Doğal olarak daha hassas oluyorsun, etrafa sonra görümcem kızını benim yanımda çok sevmeye başladı kucağından indirmemeye canım yavrum kuzum balım demeye başladı.

Önceden ben derdim böyle kelimeler kızına ben sevmem öyle şeyleri neden öyle konuşuyorsun kızla derdi.
Şimdi böyle yapınca yanımda çok sevince dedim ki "ablacım bak biliyorsun durumu benim yanımda çok sevme üzülüyorum, hepimiz insanız nazarım değer bişey olur sevme." tamam dedi.

Ama hiç ona bişey dememişim gibi devam etti. Bir keresinde o kızını içerde severken abartılı bi şekilde öteki odaya gidip hıçkıra hıçkıra ağladığımı biliyorum.

Dün akşam artık dayanamadım Abla benim yanımda bu kadar sevme diyorum nedne yapıyorsun dedim. Hepimiz insanız nazar değer bişey olur Allah korusun dedim. ( Kızını sadece hafta sonu görüyor, Kv bakıyor görümcemde çalışıyor. Ve aynı iş yerinde çalışıyoruz. 2 ay sonra ben çıkıcam )

Ve bana verdiği cevap şu.
-
"BENİM KİMSENİN EVLİLİĞİNE NAZARIM DEĞMEDİ, SENİNDE NAZARIN DEĞMEZ DEDİ."

Nasıl yani ?
-Sen yeni evlendiğinde ben yeni boşanmıştım sen benim yanımda kocanı şapur şapur öptün hep dedi.

-Bilerek mi yapıyorsun kısasa kısas mı yapıyorsun yani ?
- Hayır ama kimse düşünmedi dedi.
- Ben o zaman evlendiğimde 19-20 yaşındaydım ve farkında değildim, sen şu an 30 yaşındasın ve bu giden evlat dedim. Çok koca istiyorsan bulursun bi tane koluna takarsın dedim.
- Ama benimde giden kocam gelmicek, kızım parklarda babası olanlara bakıyor ne kadar zor biliyor musun sen dedi.
- O zaman çok düşünüyorsan kızını ayrılmasaydın abla dedim. ( Eşi aldatmıştı boşanma sebebleri bu )
- Her şey o kadar basit değil bak senin bi tane gitti ama ni tane daha gelecek dedi.

Bu konuşmalar bu tarzda uzayıp gidiyor. Ama inan ki hiç bu şekil düşünmemiştim. Çok üzüldüm çok kırıldım beynimden vurulmuşa döndüm. Ben onu çok seviyordum ama o benim evliliğimi içten içe kıskanmış. Hep yüz yüze bakıyoruz nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. :KK61:
hamilesiniz üzmek istemem ama dibine kadar siz haksızsınız,ifade edişiniz fazla şımarıkça bence farkında değilsiniz.görümcenize tak koluna bir koca daha ne demek pekala sizde bir çocuk daha doğurabilirsiniz..ayıbınız büyük farkedip özür dilerseniz ne ala.

Ya köprüden atmak yerine ; bu kadar insan bir şey diyorsa acaba ben mi yanlışım diye düşünsen ?

Bak senin yanlış olman , görümceni %100 haklı yapmaz .

Seninde yanlışların olduğunu gör bence . Aranızda geçen konuşma çok yersiz olmuş . Kalp kırıcı .

Rica etmişsin , uymamış .. Daha bunu ısıtıp ısıtıp yapma demen fazla olmuş . Çok rahatsıızsan görüşmezdin kaldı ki bu da doğru değil . Kendini izole edemezsin .

Bırak bu düşünceleri.

Yeni doğacak bebeğine yoğunlaş .
Ricama uymamasınının sebebini unutmak olarak açıkladı.
Evet farkındayım çok gereksiz bir konu gereksiz bir dialog.

Ama oldu işte bende istemezdim böyle bir tatsızlık olmasını.

Ben sizi haksız buldum. Hamileliğinizi neredeyse yarılamışsınız niye hala üzülüp görümcenize kızını yanımda fazla sevme diyorsunuz ki?

Bir de aldatılmış kadına boşanmasaydın demişsiniz, çok şaşırdım. Sadece kocası değildi, kızının babasıyla da boşandı, siz de yanında şapur şupur öpmüş sevmişsiniz kocanızı o bir şey demiş mi?

Çocukla da kıyaslamak saçma, biri evlat, biri hayat arkadaşı. İkisinin de kaybı farklı... Ben görümcenizi haklı buldum. Ne olursa olsun çocuğunu istediği gibi sevmek herkesin hakkı.

Gerçekten yorumumu merak ediyorsan.

Kız çok yersşz ve gereksiz bir alınganlık yapmış.
Görümcesini istemeye gelmeleri çok normal bir durum.
O seçini yapmış zorunlu olarak veya değil, ortada bir sonuç var.

Görümcesinşn sevincini yaşaması kadar doğal bir şey görmedim. Böyle heyecanlar bir kere oluyor
.Dikkat edilebilcek bir şey göremedim.
Sizde çok yersiz bir alınganlık yapıp bunu sözlere dökmüşsünüz. Bir anneye kızınu çok sevme bak benim yanımda demek hoş değil. Annenin kızını sevmesi çok normal bir durum. O boşanmış ve seçimini yapmış siz büyük bir imtihandan geçmişsiniz tekrar gebesiniz. Böylesi davranıp kendinizi yıpratmak yerine deyin ki inşallah benimde bebeğim doğduğunda bende böyle seveceğim şöyle yapacağım vs. Bir anneye ne kadar kötü kıskanç fesat olursa olsun sevme çocuğunu demeye kimsenin hakkı yok. Karşı taraf düşünür o zaten bir gem vurur kendine ama sizin hakkınız yok.

Gerçekten yorumumu merak ediyorsan.

Kız çok yersşz ve gereksiz bir alınganlık yapmış.
Görümcesini istemeye gelmeleri çok normal bir durum.
O seçini yapmış zorunlu olarak veya değil, ortada bir sonuç var.

Görümcesinşn sevincini yaşaması kadar doğal bir şey görmedim. Böyle heyecanlar bir kere oluyor
.Dikkat edilebilcek bir şey göremedim.
Sizinki de Bunun gibi birşey. Bence uzatmaya gerek yok. Özür dileyin olay tatlıya bağlansın.

Ben sizi haksız buldum. Hamileliğinizi neredeyse yarılamışsınız niye hala üzülüp görümcenize kızını yanımda fazla sevme diyorsunuz ki?

Bir de aldatılmış kadına boşanmasaydın demişsiniz, çok şaşırdım. Sadece kocası değildi, kızının babasıyla da boşandı, siz de yanında şapur şupur öpmüş sevmişsiniz kocanızı o bir şey demiş mi?

Çocukla da kıyaslamak saçma, biri evlat, biri hayat arkadaşı. İkisinin de kaybı farklı... Ben görümcenizi haklı buldum. Ne olursa olsun çocuğunu istediği gibi sevmek herkesin hakkı.
Bir evladın diğer evladın yerini doldurmayacağını anlamanızı temenni ediyorum. 5 parmağın 5 i bir değil.
Babaannemin 9 evladı var hepsi sağ bir tek giden babam.
Ama bir tek babama yanıyor. Diğer evlatlarım var ohh giden gitti diyemiyor.
Yada diğer erkek çoçuklarının yerine koyup x evladıma ağlamayım olmuyor.

3 yıllık evliyim..
Haziran 2013 yılında evlendik. Görümcemde 2013 mart ayında eşinden ayrıldı bir tane kızı var. Benim bebğim olmazken ona sarılır ağlardım kızını çok severdim.
Neyse gelelim ki 2015 kasımda bebeğim oldu bir kızım oldu. Ama yavrum yaşamadı 20 günlük melek oldu. ( Kalp anomalisi vardı )

Doğal olarak daha hassas oluyorsun, etrafa sonra görümcem kızını benim yanımda çok sevmeye başladı kucağından indirmemeye canım yavrum kuzum balım demeye başladı.

Önceden ben derdim böyle kelimeler kızına ben sevmem öyle şeyleri neden öyle konuşuyorsun kızla derdi.
Şimdi böyle yapınca yanımda çok sevince dedim ki "ablacım bak biliyorsun durumu benim yanımda çok sevme üzülüyorum, hepimiz insanız nazarım değer bişey olur sevme." tamam dedi.

Ama hiç ona bişey dememişim gibi devam etti. Bir keresinde o kızını içerde severken abartılı bi şekilde öteki odaya gidip hıçkıra hıçkıra ağladığımı biliyorum.

Dün akşam artık dayanamadım Abla benim yanımda bu kadar sevme diyorum nedne yapıyorsun dedim. Hepimiz insanız nazar değer bişey olur Allah korusun dedim. ( Kızını sadece hafta sonu görüyor, Kv bakıyor görümcemde çalışıyor. Ve aynı iş yerinde çalışıyoruz. 2 ay sonra ben çıkıcam )

Ve bana verdiği cevap şu.
-
"BENİM KİMSENİN EVLİLİĞİNE NAZARIM DEĞMEDİ, SENİNDE NAZARIN DEĞMEZ DEDİ."

Nasıl yani ?
-Sen yeni evlendiğinde ben yeni boşanmıştım sen benim yanımda kocanı şapur şapur öptün hep dedi.

-Bilerek mi yapıyorsun kısasa kısas mı yapıyorsun yani ?
- Hayır ama kimse düşünmedi dedi.
- Ben o zaman evlendiğimde 19-20 yaşındaydım ve farkında değildim, sen şu an 30 yaşındasın ve bu giden evlat dedim. Çok koca istiyorsan bulursun bi tane koluna takarsın dedim.
- Ama benimde giden kocam gelmicek, kızım parklarda babası olanlara bakıyor ne kadar zor biliyor musun sen dedi.
- O zaman çok düşünüyorsan kızını ayrılmasaydın abla dedim. ( Eşi aldatmıştı boşanma sebebleri bu )
- Her şey o kadar basit değil bak senin bi tane gitti ama ni tane daha gelecek dedi.

Bu konuşmalar bu tarzda uzayıp gidiyor. Ama inan ki hiç bu şekil düşünmemiştim. Çok üzüldüm çok kırıldım beynimden vurulmuşa döndüm. Ben onu çok seviyordum ama o benim evliliğimi içten içe kıskanmış. Hep yüz yüze bakıyoruz nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. :KK61:
Kusura bakmayın ama hassasıyetınız dolayısıyle gereksız seyler düşünmüşsünüz.
Ben sizi çok haklı bulmadım Zaten evladını her gun gorse tamam oda cocugunu severken hep sızden cekınerek sevmek zorunda kalmış. Sızın yasadıgınız cok agır ama onun sucu yok ki..
Ben annemi kaybettım her kim anne dese içim acıdı ama kımseye demedım anne demeyın dıye.. Bu bencıllık olur hakkım yok..
Goruncenızde evliliğinizi kıskanmamış oda kendı duygularını ıfade etmiş cunku cok baskılamışşınız hakkınız yok

Sen de onun çocuğunu kıskanmışsın. Ne saçma bir muhabbet. Birbirinize destek olmak varken karşılıklı yaralarınızı eşeleyip durmuşsunuz. Senin ondan ınun da senden kalır yanınız yok

+1
Kadın da kendince haklı.
Eğer insanın düşük yapmış birinin yanında çocuğunu sevmesi düşüncesizlikse, boşanmış birinin yanında şap şup takılması da düşüncesizlik.

Yani konu sahibesi sizin hassas taraflarınız varsa o kadının da var suç atmadan önce empati yapabilmeniz gerekirdi.

Şimdi daha iyi Anladık kadınlar neden boşanmaya yanaşmıyor, evdeki gelin hanım bile boşanmasaydın diyor hemde aldatma ile biten evliliğe, benimde 3 yıl Çocuğum olmadı ne yapacaktı millet çocuğunu sevmeyecek mi Yanımda bence siz görümcenizin kızını kıskanmışsınız ne kadar benimsediyseniz ama anne olunca anlayacaksın bazı şeyleri ..

Back
X