Görümcem tabağını yıkamıyor.

misafirden is bekleyen ve devamli bunun lafini yapan insanlardan hoslanmiyorum. daha bir tane misafirim icin bile icimden dahi olsa yapmadi etmedi dememisimdir heralde. iyice dusunmem lazim eger dediysem de. o kadar nadirdir.
akrabalarimizdan bir tanesi kalabalik kizkardeslerdi. 3-4 kiz evde. hem bana yapma sen otur biz yapariz diyr oturturlardi hemde arkamdan yapmadi diye konusurlardi.
misafir demek zaten sen ye ic biz agirlariz demek degil midir. bulasigi toplamaya yardim etmek isteyenlere de izin vermiyorum ben. birlikte vakit gecirelim onlar gidince yaparim nasilsa diye dusunurum hep. cok yardima ihtiyacim olursa da samimi oldugum biriyse rica ediyorum sunu yapar misin vs diye.
1 tabaktan ne olacak son gunmus zaten

Yatağını da toplamadı son gün.

benim de evime geldiği zaman eşimin ailesi hiç bişey yapmazlar asla bunu dert etmem benim evim sonuçta bunu dert sayıp konu mu açıyorsunuz pes korkmayın elinize yapışmaz tabak yıkayınca ev sahibi siz siniz hatırlatayım

Geçen yıl Azerbaycan’a gittim, eşimin yakın arkadaşının düğünü vardı. İnsanlar bizi öyle bir ağırladı ki utandım resmen. Kendi kendime, ‘biz misafirverliğimizi niye kaybettik ‘diye sordum. Cevap: sizin gibi insanların yüzünden. Böyle konuları gördükçe birine gitmeye çekiniyorum artık.Bana da biri gelse üzülecek diye aklım çıkar, elimden ne gelirse yaparım. Biraz büyüyün bence.

Kadin zaten yarin gidiyormus bunu bu kadar sorun etmeye deger mi? Aylarca sizsizde kalsa ve sizi yormak icin bilinçli seyler yapsa anlayacagim da bunu bu kadar dert etmeniz cok ilginc gercekten.

Görülen o ki bu ülkede kadınsan insanlar her zaman hizmetçi olmanı beklerler. Kadın boşanıyor morali bozuk '' misafir'' o halde evde tüm işlere ortak olması bekleniyor. Eşinizin erkek kardeşi gelip kalsa ondan bu işleri beklemezsiniz ama misafirimiz kadın ya, vurun kahpeye!

Son düzenleme:
Bende 2017 yılında kosovaya gitmistim, kayinvalidemin rahmetli dayisinin evine. Rahmetli Dayının eşi, çocukları, gelini ve torunları efsane misafir perver insanlardı. Ben hayatimda böyle hizmet, saygi görmedim türkiyede gittiğim hicbir yerde.
Birsey eksik olacak diye akılları gidiyordu resmen, kayinvalidem ile cok şaşırmıştık bunlar misafire saygi yapiyorsa biz ne yapıyoruz diye.
Böyleleri de sadece bazi insanlara imtihan olarak gönderilir ama Rabbimin hikmeti öyle bir geri döndürür ki bu yaptıklarını o zaman eyvah para etmez işte.

Sadece 5 gun kalmis ,zaten daha once yardim da etmis ama sadece son gun tabagi koymamis ve yatagi toplamamis .bu kadar cok sorun etmeniz ilginc geldi.bir de esinize gostermissiniz ilk kez yaptığı birseyi hemen.bilemiyorum hakli bulamadim sizi

Zaten gidecek 5 gün kalmış. Bunu da dert etmeyin ya hayatta daha önemli şeyler de var. misafirden iş beklemek te ayrı olay

Ah celiskiler

İyi de gidiyor zaten. Nevresimler yıkanacak. Bir tabağın lafı mı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…