Görümcem ve Bebeğim

Tavsiye istemek baska, bu kadar basit bi sorunda bile sorunlu diye yaftalanmak baska.. iyi ki kocamdan bahsetmemisim, bosan bencecilerden olabilirmissin:)
Yaftalanmak başka diyosunuz da sizin yaptığınız ne şuan? Kusura bakmayın ama ufak bir sorunda boşanın demem. Yuva yıkanlardan olmadım allahıma şükürler olsun. Ayrıca böyle bir konuyu buraya yazmadan önce eşimle konuşmayı tercih ederim.

Bebeginiz nasil bu kadar agliyor halasini gorunce ben cok sasirdim ve uzuldum acikcasi.Peki oraya yeni mi tasindiniz ki gorustugunuz arkadaslariniz onlarin cocuklari yok mu mesela...bende kizim kucukken yeni tasinmistim hic kimsem yoktu ve parklarda tanistim baska annelerle arkadas olduk.Bu kadar urkek yetismesi iyi degil bence...gorumceden once ona takilin.Gorumce gelir gider ki bence kotu niyeti yok

havalar güzelleşti sık sık dışarıya çıkarın markete falan alışır..gelip geçiçi bi dönem hepımızın bebegı agladı o aylarda sakın görümcenizin kalbini kırmayın bu konuda..Bebiş büyür halasını görünce halacım die atlar boynuna ama bi tatlı tartışma bile olsa aranızda sogukluk kalır..

Ayda bir gordugu halaya 7 aylik bebek nasil alisacaksa o kadar alistirmaya calisiyorum sevgili arkadasim:) cocuk unutuyor agliyor. Napiyim yirtsin mi cocugum kendini? Kimseye bebegimi sevmeyin dokunmayin demiyorum tamamen yanlis anlamissiniz.
Alismiyor degilde siz istemediginiz icin alisamiyor gibi geldi bana. Yanlis anladigimida düsünmüyorum acikcasi

bebeginiz hassas bi bebek.
benim oglumda gun icinde benden baska kimseyi gormuyor birde yurtdisindayim ama yabanci gordu mu cok sevinir,el cirpar biseyler mirildanir hatta sevdiyse atlar kucaga hemen.
bence gorumceniz icten ice uzuluyor duruma ve oyuzden aslinda bebegin onu benimsedigini gostermek icin kapiveriyor hemen,haladir illa ki ozler.
gun icinde halanin esin dostun akrabanin resimlerini vs. gosterebilirsiniz,hala gelmeden once hala gelicek kizim seni cok seviyor vs. diye alistirabilirsiniz.
buyuk ihtimal degisiklikten hoslanmayan ve narin bi yapida olacak ilerde.
bebektir ne anlar diye dusunmeyin,misafirleriniz gelmeden once bilgilendirin yavruyu

Zaten biraz anneye biraz gelen kisiye bagli dedim siz okuyamadiniz sanirim. Anneye bagli cunku bu hala bu teyze diye evet insan icine cikarmasi gerekiyor arada. Yabani buyutursen yabani olur o cocuk. Annenin kimin iyi kimin kotu oldugunu kimin sevip kimin sevmedigini ogretmesi gerek. Daha 7 aylikti sanirim bunlar icin erken ama ne derler egitim ailede baslar. Kucukukten paylasmayi ogrenmezse buyuyunce cimri olur. Gelen kisiyede bagli. Oda geldigi gibi cocuklara saldirmamasi gerekiyor. Cocuk belli ki istemiyo halayi teyzeyi. O halde biraz alismasini beklemesi lazim.

Yabani buyutmek nasıl bir terim
Annesi nasıl büyüteceğini biliyordur
7 aylık bebeğe nasıl hala teyze öğretilir ki
Çocuk babayı bile ne Zaman snr ayırt ediyor
Sırf halalar teyzeler mutlu olsun diye anne karnında baslasın isterseniz öğretmeye

İnsan içine cıkıyorlarmıs zaten
Kucuk bebeği olan biri sürekli dısarılarda olamaz heralde

Burda konu o değil ayrıca halanın anlayıssız tutumu

Yeni tanıstıgım bir bayan vardı
Eşimin iş arkadası
Facede ekleştik kız ile
Bi baktım sürekli bir bebek resmi paylasıyor
Paylasırken de canım oğlum , aslan oğlum , birtanecik oğlum gbi sıfatlar kullanıyor
Eşime dedim evlenip bosandı mi cocugu mu var dedim
Yoooo halası o bebeğin öyle seviyo dedi
Bir de böle tipler var
Ben doğurucam görümcem oğlum diye sevecek
Çok komik

Soyle boyle dediginiz kisi cocugun halasi, elbette sevmek sarilmak ister. Yaptiginda kesinlikle bir kotuluk goremedim ben. Çocuğunuz boyle boyle alisir.
Ayni seyi eltim de yapardi ve korkunc itici olurdu. Bir saat mesafede oturuyor 2-3 ayda zor gelirdi, bebek de kimseye alismadi tabi. Kayinvalidem deli olurdu yazik sevmek icin, eltim agliyor diye vermezdi.
Hatta bircok sefer bos odada bebegiyle oturup aksam cikip gittigi olmustur.
Siz kendinizce hakli olabilirsiniz ama disardan cok sevimsiz bir durum. Bir şekilde alistiracaksiniz boyle aileden sakinarak olmuyor.

hala olarak heralde oğlum diye sevcek onunda parçası. neresi komikki. eğer çocuğu annesinden kıskanıp kendi çocuğu gibi davranırsa o zaman sorun olur.

Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, o belirtmemis bu durumu ama benzer durumlari yasayan insanlardan pek cogu ' anneannesinde , teyzesinde aglamiyor ama halasinda cok agliyor ' gibi yorumlar yapiyor.
Ne hikmetse annenin akrabalarinda bebekler cok sakinken baba tarafinda hep mutsuz.
Bunlar tesaduf olamaz hanimlar yapmayin
Kisisel hirslar konusuna bebeklerin alet edilmesi hic ama hic hos olmuyor

Kusura bakmayın ama hata sizde. Birincide neyse, ikincide neyse, ama sonrasında niye çıkarırsınız ki bebeği hemen yanlarına? Bırakın uyusun odasında, siz konuşun ve hatırlatın durumu görümcenize, anladığından da emin olunca yavaşça getirirsiniz bebeği... Bir kere daha olursa, "madem çok istiyorsun bebeği kucağına almayı, al sen sustur" deyip eline verin ve susuncaya kadar da almayın... Bakalım bir daha yanaşacak mı siz istemeden...

Canim benimde kizim var ayni sekil ilk 4-5 ay kendim sakindim kimseye vermedim sonra 6 aydan sonra herkesten herseyden korkar oldu. Tv'de bi adam ciksa agliyordu. Onu vermemek yerine birakin aglasin. Zor ama biz boyle astik ve kizim simdi 16 aylik kendi istemezse yanimiza geliyor. Siz aglatmaya kiyamadiginiz icin bu durum boyle aslinda. Bebekler gordukleri yuzleri unutmuyor birak sevsin aglarsada sonra zaten alisir.

Evet tanidigim kimse yok burada. Yeni tasindik ve kis dolayisiyla pek de cikip kimseyle tanisma firsatim olmadi. Anca iste havalar iskninca bir de calismaya baslayinca cevre edinirim.

Yok istemem zaten tartisma falan gorumcemi cok severim cok iyi kalplidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…