- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.233
- 598
Daha 7. haftada herşeyin çok başındasınız, Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin, bence herşeyi bırakıp bunun için dua edip pozitif düşünün.. Emzikti isimdi ne saçma tartışmalar bunlar yaa sağlıklarına dua edeceğiniz yerde ayıp bişey yani gerçekten size de görümcenize de ayıp.Hanımlar gece gece uyku tutmadı, eşim dana gibi uyuyor maşallah. Şişem bi şey danışmak istiyorum. Ben de mi bi sorun var yoksa gerçekten görümcem kıskanç mı, özet geçicem. Evleneli 1,5 sene oldu. İki görümcem var biriyle çok iyi anlaşırız diğeriyle eh işte. Uzakta olanla iyi yanımda olanla pek anlaşamıyoruz. Aynı sokaktayız o kaynanamın akt katında oturuyor. Yani ben zamanında yakın davranmaya çalıştım ama yanımdaki görümceme aynısını göremeyince vazgeçtim. O Pazar’a çıkmayınca sorardım arayıp bişey lazım mı sana diye filan ama o hiç bi zaman aramazdı vs, bu küçük bi örnek. Ve sürekli laf sokar, zamanında bi hastalık geçirmiş evde çok şımartılmış şimdi evli kocaman kadın ama hala şımartılıyor ve benim eşim dahil sözünü dinletiyor. Neyse asıl konu şu; birincisi bunun bi çocuğu vardı zaten ama ikinciyi hiç istemiyordu. Ben ne zaman korunmayı bıraktım o zaman o da ben de çocuk istiyorum dedi. O sıralarda kp sürekli bize torun istiyorum filan diyordu bende şakasına “baba ben boşuna çocuk doğurmam altın emzik isterim” gibi bi şaka yaptım, o da yeter ki bi torunum olsun alırım ben dedi. Görümcem hemen atladı “bizim çocuğa künye aldın ona emzik filan alamazsın!” Diye. Bende güldüm geçtim şaka yaptım zaten dedim. 3 ay sonra hamile kaldı. Ben kalamadım tabii. Ama sürekli laf soktu bişey yerken sofrada “nanim kaç tabak yedi? Benim iki katını yemem lazım hamileyim iki canlıyım” gibi laflar söyledi. Çok zoruma gitti zaten olmuyor diye üzülüyordum. Eşime söyledim abla söyleme böyle şeyler zaten üzülüyoruz desin diye. Yine devam etti. Neyse bu 9 ay boyunca böyle devam etti. Kp in durumu bayağı iyidir. Görümceyle kocası(çok hayırsızdır) kayınpederimin ismini koymaya karar verdiler. Tabii herkes (biz de) kp’in durumu iyi diye izin verdiğini düşündük eşinin. Çünkü öyle bi adamdır herkes tanıyor. Kp torun delisidir. Ben de zorlu bi tüp bebek sürecinden sonra hamile kaldım çok şükür.
Bugün de eşimin halası görümce vs oturuyoruz. Eşim de tel de diğer halasıyla konuşuyor, eşim gülerek dedi ki babamın bize altın emzik sözü vardı alır artık filan ben de gülerek aaa evet baba unutma sözünü dedim . Halası dedi ki “abim dün (biz orada değildik kendileri konuşmuşlar) dedi ki benim adımı kim taşıyorsa ona altına emzik alırım” birincisi bunu ben şakasına söyledim biz yokken gündem olması garibime gitti. Sonra da devam etti halası dedi ki “ eee biz de kaç tane halayız abimizin ismini koyarlarsa nanimlere biz alırız emziği” eşimde ordan yok ben kendi ismini Koycam diye bi şaka yaptı arkasından devam ettiler isim tartışmasına ben de dayanamadım “belki ben kendi ismimi ya da babamın ismini Koyucam” diyip mutfağa geçtim. Daha pirinç tanesi kadar çocuk için isim tartışmaları garibime ve sinirime gitti. Eşim de surat yaptı ben babamın ismini koycam demedim ama sen bana onun için surat astın diye. Ve ablamın her dediğini her yaptığını sorun haline getiriyorsun diyor. Beni zamanında çok kırdığı ve çok patavatsız olduğu için evet gıcıklığım ekstra. Ama elimden geldiği kadar Ablam yerine koymaya çalışıyorum. Tabii ondan aynısını görmüyorum. Sizce ben mi kötü düşünüp önyargılıyım görümceye yoksa haklı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Not: 5 bebeğini de 9-10. haftalarda kaybetmiş biri.