görümcem ve ben

arksan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
106
0
66
Giresun
arkadaşlar daha önce görümce ile ilgili sorunlarını buraya anlatmıştım; nerden başlayacağıı bilemiyorum benim eşi doğulu bir aileden geliyor ben ise batıda yetiştim kimse yanlış anlamasın asla
küçümsemiyorum ben bu aile daha önceden hep aile içi evlilik olmuş kızlarını hep akrabalarıyla evlendirmişler ben dışardan gelen tek insanım ister istemez bazı konularda seyiyeli davranıyorlar kendi
aile içinde davrandıkları gibi bana davranmıyorlar daha mesefeli bud abenim hoşuma gidiyor asıl derdim şu benim eşimin 4 tane kız kardeşi var 3 tanesi yurt dışında yaşıyor ben üçüyle zaten hiç görüşmüyorum bir tanesi var liseye gidiyor ama nedense sevemedim sebebini bilmiyor oraya gittiğide soğuk davranıyor arkdaşlar ama bu durumu çok takmıyorum benim asıl sorunum su kızlar
SORUYORUM SİZE İLK ÖNCE SİZ GÖRÜMCENİZLE SİZİ KISKANDIĞINI DÜŞÜNEN BİR İNSANLA AİLEDE YAŞANAN KAVGA GÜRÜLTÜ TATRIŞMA GİBİ VB SEYLERİ SEYLERİ GİDİP BAŞBASINA ANLATAN BİR GÖRÜMCEYLE AYNI EVDE YAŞAMAK İSTERMİYDİNİZ
- EŞİM BANA DAHA SÖYLEMEDİ AMA GÖRÜMCEM SUAN LİSE SON SINIFA GİDİYOR AMA BEN B İLİYORUM Kİ ÜNV SINAVINI KAZANAMAZSSA BENİM YANINDA DERSHANEYE GİDECEK BUNUN HİÇ LAFI EDİLMEDİ AMA BEN BUNU HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ KÖYDE YAŞIYORLAR ORDA DERSNANE YOK BENİM YANIMA GELECEK DOĞAL OLARAK BEN İSTEMİYORUM KİMSE İSTEMEZ BÖYLE BİRİNMİ AYRICA BEN ÇALIŞAN BİRİYİM KENDİMİZE AİT BİR DÜZENİMİZ KENDİ ARKADAŞ ÇEVREMİZ VAR AYRICA MADDİ OLARAK İKİ ÇALIŞMAMIZA RAĞMEN KREDİ ÇEKTİK ÇOK ZOR GEÇİNİYORUZ ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİYE DERSHANE YE GÖNDERECEK ONU BESLEYECEK KADAR İMKNAIMIZ YOK

- EŞİM TARAFIMDAN BANA KIZ KARDEŞİM BİZE GELECEK DERSHANEYE GİDECEK BİZDE KALACAK DİYE BİR CÜMLE DUYMADIM AMA KIZ KARDEŞİ İLE KONUŞURKEN DERSLAERİNE ÇALIŞ BEN SENİN ARKANDAYIM DİYOR NE GEREKİYORSA YAPARIZ DİYOR TAMAM DOĞRUSU BU AMA BEN BU CÜMLEDEN BİZİM EVE GELECEK DERSNANEYE GGİDECEK BERBABER YAŞAYAGIZ İBARESİMİ ÇIKARYORUM AMA BÖYLE BİSEY DEMEDİ

- BİR DE KERE DE KAYANANAN BU KIZ DA SİZE EMANET DEDİ BEN DE HİÇ CEVAP VERMEDİM

- AMA KIZ OKUL BİTİNCE ABİSİNİN YANINA DERSHANE GELEMK İSTEYECEK EVET BİR İNSANIN GELECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ 1 SENE KATLAN DİYORSUNUZ MA NASIL RAHAT EDELİM KENDİ KIZ KARADEŞİN OLSAYDI BÖYLE DÜŞÜNMEZDİN DİYENLERİNİ ZDE VAR DOĞRU AMA KİMSE RAHAT EDEMEZ BU DURUMDA HEMDE GÖRÜMCE HEMDE SEVMİYORSUN BENDE HERSEYİ ANASINA GİDİP ANLATAN BİR TİP
-EGER BİZE GELİRSE ALDIĞIM KIYAFET Kİ ÇALIŞAN BİRİYİM HEPSİNDEN ONA DA ALMAK ZORUNDA KALACAĞIM SÜREKLİ ÇOCUK GİBİ PEŞİMİZDE GELİR ÖYLE BİR TİP İSTEMİYORUM
- VE ONA KENDİNİZİ SEVMEDİĞİMİ İSTEMEDİĞİMİ EŞİMİ KIRMADAN ONU KIRMADAN HİSSETTİRMEK İSTİYORUM NASIL BİR TAKTİK UYGULASAM DA ONU İSTEMEDİĞİMİ HİSSEDİRSEM ŞONIÇTA BEN BUNU HİSSETİRSEM ODA GELMEK İSTEMEZ BUNU NASIL BECEREBİLİRİM BANA TAKTİK VERİRMİSİN ?
- BİRDE SEY DEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM BİZ RAHATA EDEMEYİZ GİTSİN CEMAAT YURTLARI VAR ORDA KALSIN ARA SIRA GELSİN AİLE DÜZENİMİ HUZURUMU BOZMAK İSTEMİYORUM BİR GÖRÜMCE İÇİN BUNU BU KIZA NASIL HİSSETİRMELİYİM ZATEN FAZLA SAMİMİ DEĞİLİM AMA BANA KIZMAYIN BUNU YAPMAK ZORUNDAYIM BANA BİR AKIL VERİN SONUÇTA KİMSE İSTEMEZDİ ?

Bir insanı istemiğini nasıl hissetiririm taktik lütfen

bence bunun kaçarı yok gibi karşı karşıya oturup aranızdaki sorunları çözüp çözemediğinize ilk önce bakın derim ben.
Aslında anlaşabilseniz hayat senin için çok kolay olur sana ev işlerinde yardım eder çalışıyormuşsun süper olur dua etki kız ya erkek olsaydı...!!!!!!

Bir insanı istemiğini nasıl hissetiririm taktik lütfen

eğer bu istenmeyen kişi eşin kardeşiyse işiniz zor..zaten söyleyebileceğimiz herşeyi öyle demeyin,böyle düşünmeyin diyerek kısıtlamışsınız..ne yazmamızı istiyorsanız onu da deseydiniz keşke..altı-üstü 1 yıl ki o da kesin değil neden bu kadar dert yaptınız ki? üstelik okumak için geliyor,ne güzel..evet evde başka biriyle yaşamak kolay demiyorum hatta çok da zordur ama belki de hiç gelmeyecek,o da sizde kalmak istemeyecek belli mi olur..eşinizi karşınıza alacaksınız,ben fevri davranmayın derim.

ve ben gerçekten merak ediyorum,görümce falanda değilim ama sizin kardeşiniz aynı durumda olsaydı siz ne yapardınız? bunu sormayın demişsiniz ama ben bunu merak ediyorum.

ben ev işlerine yardım etsin istemiyorum anlaşmaka değil onu evimde istemyorum bunu ona davranışlarımla hissettirmek istiyorum yok ev işlerinde yardım istemiyorum

karadeşimi de istemezdim çünkü üçüncü kişlerle yaşamak istemezdim biliyorsunuz ki kız kardeş farklı abi farklı bir sey... bir sene ama evliliğim biterse sürekli peşimde gezerse ne olacak kıskanç zatenn anlamıyorsunuz siz istermiyidiniz kızı evimd eistemiyorum benle yaşamasını istemiyorum bunu hissetirmek istiyorum soğuk mu davranmcam lafa arasında söyleyecekmiyim bilmiyorum .

bence o zaman ilk önce bu konuyu eşinle konuşmalısın çünkü onun kardeşi sen ona kötü davranırsan aranız açılacaktır.

her iki traf için de zor bi durum
bence şimdiden ortada hiç bir şey belli değilken bir şey yapma.
istemediğini hissettirmen doğru olmaz görümcenin en kritik zamanları olacak destek çıkmanız lazım sen hayır ben istemiyorum diye belli edersen daha büyük problemler çıkabilir; ayrıca sizle kalsa bile öyle sizinle her yere takılıp gelemez ygs-lys proğramı ağır bir proğram ödevlerden başını bile kaldıramaz

daha ortada bir şey yok ama belki de gelmeyecek,şimdiden niye takıyorsun bu kadar :44:

evet beraber yaşamak zor ama bir sene katlanabilirsin belki.bir sene sürmüyor dershaneler bu arada,olumlu tarafından bakmaya çalış. daha sana faydası olur bazı konularda.

evet insan 3. bir kişiyi istemez evinde
ama eşinizin kardeşi
daha 18 yaşında
topu topu eylülden hazirana 10 ay idare edicekseniz
kız çocuk okutmak büyük sevaptır ayrıca
"bir görümce için değer mi " lafınız hoş olmamış ayrıca o bir kardeş yahu
ayrıca aldıklarınızdan ona almak zorunda değilsiniz
kimse gidip sizin alısveris posetlerinizi karıstırıcak degil
gidersiniz odanıza kaldırırsınız aldıklarınıza dolabı
madem calısıyorsunuz bayramda yılbasında dogumgununde 20 30 tl lik hediye alırsanız gonlunu hos edersiniz
nasıl soğuturum filan diye düşünmeyin
oturun eşinizle mantıklı konuşun
kardeşinin iyiliğini düşünmeliyiz ama evliliğimizi de düşünmeliyiz
imkan varsa yurtta kalsın hem akranlarıyla daha iyi çalışır haftasonları misafir ederiz dersiniz
ama imkan yoksa tabi ki gelsin kalsın kardeşindir nasıl istersen öyle olsun deyin
ben de eşimin kardeşi ile anlaşamıyorum
ama eşime de söyledim o da biliyor zaten kardesinin yaptıklarını ama kardesi sonucta
dedim ki o senin kardesin
o yüzden sen ne dersen yapıcam
ama bil ki icimden cok geldiginden degil sırf seni cok sevdigimden senin gönlün olsun diye
siz de cok takmamaya calısın idare edicek orta yolu bulun büyüklük sizde kalsın

haklısın bu konuda istememen gayet normal....
ben 1 yıl yaşadım görümcemle kabus gibiydi...
ama sana henüz bişey söylenmemiş bu konuda...
durup dururken istemediğini yansıtmaya çalışırsan olmaz....
önce bi emin olman lazım..
ve sana böyle bi teklif gelmesi lazım...
uygun bi dille bunu kabul etmeyeceğini anlatırsın eşine...

bence yanlış düşünüyosunuz görümcenizle anlaşamayabilirsiniz.ama 3. bi kişiyi beslyecek imkanımız yok cümlesi bana biraz ters geldi.hem dershane dediğin nedir 9 ay sürecek.kendi abisnin evi varken yurtta kalması ne kadar mantıklı sence.o onun abisi tabiki destek olacak.merak ediyorum aynı durumda senin kardeşin olsaydı genede aynı şeyleri sölermiydin evine istemezmiydin.sen ona biraz yakınlık göstersen anlaşmaya çalışsan belkide böle olmaz.o daha ergenlik çağında.insan eşi için 9 10 ay katlanır bence.mutluluk birazda insanın kendi elinde.

Alti üstü 10 ay bi genc kizin okumasi icin destek olamiyacaksaniz ben bir sey diyemiyorum acikccasi . O kiz kocanizin kardesi tabi onun yaninda olucak bence bir kadin olarak sizin ona destek olmaniz gerekirken böyle düsünmeniz cok yanlis. Okumasa evlense yarin mutsuz olsa ekonomik özgürlügü olmadigi icin yine abisine sığınacak . Birak da kendi ayaklari ustunde dursun

Bir üstüme basima ne alirsanm onada almak zorundayim demissin neden boyle bir sey olsun ki benim de yengem var bu gune kadar kendine aldigi hic bir seyden banada almadi ben de istemedim ben genc kizim o, ogrenciyim o calisan bi kadin zaten ayni tarz giyinmek sacma olur.

Kiz cocugu okutmak cok buyuk sevap ayrica

İyi de evlilik böyle bir şey işte.

Evlenince kaynanan oluyor, görümcen oluyor. Sorumluluklar, zorunluklar oluyor. Hiç sevmediğin insanlara gülümseyerek katlanmak hatta hizmet etmek durumunda kalıyorsun. Gönlünce, herkesten bağımsız, sorumluluk almadan yaşamak evli biri için mümkün değil. Olaya gerçeği kabullenerek bakman gerekiyor.

Eşinin kardeşi.... Görünen o ki gelmek zorunda. Eşin de ona destek olmak zorunda. Taktik maktik işe yaramaz.

Benim önerim...
Güler yüzle karşıla. Ustaca sınırlarını çiz. Mesafeli ol. Eşinle onun yanında tartışma. Paradan puldan, gelecek planlarından bahsetme. Ama elinden gelen desteği ver lütfen. Ders çalışması için uygun ortamı hazırla. Ev işi falan yaptırma sakın ha. Kazanamaz falan. Hem suçlu sen olursun. Hem bir yıl daha sende kalma ihtimali olabilir.

Özetle bu işi kazasız belasız atlatmanın yolu bu bence.

Hani kayınvaliden sana bu kızım size emanet demiş ya sizde bu lafı kullanarak eşinize konuyu acın tatli ve güzel bı dille kayınvalidem böyle böyle dedi sanırım kazanamazsa bizim burda bı dersaneye yolluycaklar heralde bı cemaat yurdunda kalicak ama yine de bizim elimizin üstünde olmasını, göz kulak olmamızı istiyo. Tabi ki biz elimizden geleni yaparız o yasta bı kızı yurtta da olsa tek bırakmayız ilgileniriz falan de bu sekilde kocana ona ancak yurttayken bakabileceginin sinyallerini ver

cnm yanlış anlama ama, abisinin evi varken, yurtda kalması biraz saçma değil mi?
öle bi durum olursa, eşin bunu dile getirirse ve sen istemiorum dersen, eşinle ve onun ailesiyle kötü olacaksın
kim olsa kırılır, bunu kabul et.
boşver, hem sevaba girersein hemde eşini mutlu etmiş olursun...
yarın bi gün, buna benzer bi olay, senin başına gelirse, sende benim kardeşimi kabul etmemiştin demelerine fırsat verme...

kesinlikle arkadaşa katılıyorum. iyilik karşılıksız olur insanlık sende kalsın ve eşine hiç hissettirme hatta görümcenide sevmeye çalış biliyorum senin için zor ama sen istemediğini azcık hissettirsen bile eşin kırılacak hatta kızacak ve tabi sende... en iyisi sevmeye çalış arkadaş olmaya kendi yanına çekersen ne annesine herşeyi anlatır nede senin açığını dışarı vurmaz.. benim fikrim bu kız daha küçük istediğin kalıba sokabilirsin biraz iyi niyet ve sevgiyle diye düşünüyorum.

Daha ortada kesin birşey yok ama okumak için gelen kıza,
bir büyüğü olarak vereceğiniz bir yatak, bir de masaya koyacağınız
fazladan bir tabak... Anlaşamıyor olabilirsiniz ama önce Allah için,
sonra da eşinizin hatırına biraz idare edebilirsiniz. Ayrıca belki bir
süre sonra karşılıklı önyargılarınız kalkar ve iyi anlaşmaya başlarsınız...

Şimdilik ortada birşey yokken bu denli dert etmeyin.

Bir insanın sevmediği birini kim olursa olsun evinde 10 ay misafir etmesi çok zor.
Tahmin edebiliyorum.
ama yapacakta pek bir şey yok.
Kardeş nihayetinde.
Bence kesin gelecek şimdiden muhabbeti yapıldığına göre.
İdare ediverin ama mesafeli davranmaya başlayın şimdiden.
Çok yüzgöz olmadan atlatırsınız bu durumr belki.

arkadaşlar benim böyle bir abimin eşi olsun istemezdim kimse kusura bakmasın beslenmesi bile batmış ya bir kişinin beslenmesinden yedigi yemekten nolur ya hiç bir şey diyemiyorum...ben görümcenizin laf taşıdıgına bile inanmıyorum.öyle bile olsa genc cahildir alır konuşursun sen artık evin bir üyesisin ev içinde yaşanan evde kalır vs..
yie anlamadı diikat edersin 10 ay ne var yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…