görümcem ve ben

ilk yorumlarda bir arkadaş yazmış dua edin ki kız ya erkek olsaydı diye...
benim komşumun kayınları kalıyor yanında senelerdir....
2 tane erkek askerliğini bitirmiş koca adamlar düşünebiliyormusunuz ??
eve hiç bir gelirleri yok abisinden yiyip içiyorlar faturalar gelmiş yatmış haberleri yok
ve bu durum kimbilir kaç sene daha devam edecek
kendi çocukları büyüyor 1 oğlu iki kızı var zaten ikide kayın ... al sana curcunaa
yazmışsınızya kendime ne alırsam onada almak zorundayım diye.. her ay her hafta kıyafetmi alıyorsunuz ?
birde şöyle düşünün o kız siz olsanız ne olurdu ? abinizin eşi sizi istemese ne yapardınız ??

eevt bu konuda kesin kararlıyım ben istemediği belli edecem onu sevmediğimi ama nasıl yapacam bilmiyorum insanlara sevmediğimi nasıl belli edebilirim bunu beceremiyorum fikri olan yok mu

Peki esiniz kardesini dershaneye yazdirip gelecek kalacak derse? Anladigim kadariyla kardesini cok önemsiyor. Sizin kadar esinizin de evi. Esiniz onlara hayir diyemeyecekmis gibi görünüyor. Bence hissettirmeye calismak yerine acik acik konusun. Ama ne derseniz deyin kabul görecegini sanmiyorum. Bir kizi sigdirmadi eve olacak. Size de hak veriyorum. İstemediginiz halde gelmesi sizi mutsuz edecektir.

Arkadasinizi sevmezsiniz, görüsmeyi kesersiniz veya uzak akrabanizdir bayramdan bayrama belki görüsürsünüz. Bu sevmediginizi belli betmektir. Ama esinizin kizkardesini evinize almamak icin sevmediginizi belli edemezsiniz bence. Cünkü siz sevmiyorsunuz ama esiniz seviyor. Tekrar ediyorum is ciddiye binmeden konusun.

taktik demişsin önce onu vereyim sonra yorumumu yapayım.öncelikle ,istemediğini görümcene belli etmen bir işe yaramaz ailesi git derse mecbur yine gelecek.ailesine istemediğini belli edeceksin.onu da şöyle yapabilirsin:bu açık açık söylenirse artık yani konu kesinleşirse diyeceksin ki,anne o gelecekse siz de gelin kalın bir sene ne olacak ben çalışıyorum yeterince ilgilenemem.yemeği ütüsü derken.kız onlarlamı uğraşsın ders mi çalışsın.siz gelirseniz ilgilenirsiniz iyi olur.anlayacak tiplerse anlarlar istemediğini. tabi gelme ihtimalleri yoktur diye bunu söyledim.
onun dışında yorumuma gelince,çook haklısın ama çaren yok gibi görünüyor.sonuçta keyfi birşey değil.orda dersane olsa da sana yollasalar saçma olurdu ama şimdi kız dersaneye gitmeyecek mi.siz varken yurt işi de saçma olur.kuzen filan olsa da neyse, kardeş.senin yapacağın malesef en iyi şey,kendini teselli etmek.1 sene dayanmak.

insanlar hiç tanımadığı çocukları,gençleri okutma konusunda gönüllü oluyor,her türlü masrafını üstleniyor ama konu sahibi görümcesine sadece evini bile açmayı çok görüyor..hem de geçici süre..

Abisinin evi dururken,kimse kızını yurda göndermez.
Üniversite öğrencisi olsa neyse,zaten kendisi yurdu tercih edebilir.
Ama bu kız daha küçük ve geçici bir süre kalacak yere ihtiyacı var.

Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama görümcene,yenge veya gelin olarak değil,abla olarak yaklaşırsan daha sağlıklı bir ilişkiniz olur.

Sevilmediğini hissettirmek istiyorsun ama merak etme,o zaten hissediyordur.
Belki tam tersine sevildiğini hissetse,o sinir olduğun davranışları göstermez,ne dersin ?

Ya ben kimse evine yatılı uzun süreli misafir geldi diye göbek atsın diyemem.
İstemeyebilir,olabilir...
Ama her durumun mantıklı çözümleri vardır ya,oturursun konuşursun ayar verirsin kontrol altına alırsın.Olayı öyle bir noktaya getirirsin ki yengem yengem diye minnet duyar ömür boyu..
Pislikmiş iğrenç bir varlıkmış gibi bahsediyor kızdan.
genç kız için gitsin cemaat evinde kalsın der insan ya?
Acımış da cemaat evini layık görmüş iyi ki gitsin sokaklarda yatsın falan demiyor.

ben ilk yorumumda da dedim,3.bir kişinin yanında kalması elbette zordur.kimse kolay diyemez..herkes bazı kaygılar taşır..ama bu kız gezmeye gelmiyor ki..sadece 6-7 ay dersaneye gidecek,sanırım bu kadar dayanılabilir..eve gelen bir canavar değil sonuçta,eşinin kardeşi.

Canavar olmaz mı Chucky hatta..
Bak konu sahibine ablacım canım diyormuş,facebookdan fotograflarını beğeniyormuş.
Böyle lanet bir görümce ..

şu ek bilgiler var ya bir batılıyız onlar doğulu bunun konuyla bağlantısını kuramadım.
Madem beğenmiyorsun almasaydın kocayı ailesi doğulu da kocan nereli ?

Bir de "beslemeyiz" lafı var ki ben senin kocanın yerinde olacağım o lafı tane tane yedirirdim sana
Enik mi besliyorsun ne besliyorsun ?

Taktik falan demişsinizde maşallah hiç taktiğe ihtiyacınız yok..yazıkki karşı taraf zaten sizin yüzünüzden hareketlerinizden anlıyacaktır..Benimde görümcemle sorunlarım oldu herkesin olabilir..ama aldığım terbiye ve görgü icabı asla gelmesin istemiyorum diyemem dememde.. sonuçda ne olursa olsun misafir ve orası birtek senin evin değil..Allah sizin gibi gelinlerin eline kimseyi muhtaç etmesin aminnnn..kalbinize gönlünüze merhamet vicdan versin.. insanlar ne kadar gaddarlaşmış yazık

benimde aynı sorunum vardı günlerce gelsin gelmesin diye defalarca aklımdan çıkmadı hatta tartıştık gelmesi diye ama bir yandanda vicadnım el vermiyor geleceği var ortada ben hiç görmedim tanımıyorum aramızda sadece şu sorun vardı telde görüştük güzelce konuşup kapadık arkadan vay efendim yüzünr kapamışım ortalık karıştı ozman nişanlıyız bir türlü kendimi eşime anlatamadım ......... gelirse ya hasta olunca suratım asık olursa bana surat yapıyo derse bin bir türlü düşünce kafam oluyodu kazan kurmaktan zaman geldi oturduğumuz yer küçük tek düz lise var oda kazandı anadolu lisesini yatılıya gitti ama yeri geliyo eşim küçücük çocuğu istemedin diyip duruyor ve ben son konuşmamızda gelsin diye anlaştığımız halde ama bikere ağızdan çıktı ya dönüşü olada lafı çakıyorrrrr. bence gelsin zaten kazanıp gidicek okula yatılı olucak 1 yıl olsa ben asla ses çıkarmazdım gene kabul ettim 4 yıl kalıcaktı ama kazanınca gene eşim lafı söyleyip duruyo ..

üslup doğru değil ancak birini o kadar zaman misafir etmek de kolay değil. bu tarz kararlar karı kocanın birlikte alacağı kararlardır. yani kimse ailesiyle ilgili birbirine emrivakide bulunmamalı. her insanın mizacı da farklı. bazı insan kaldırabilir bir araba insanla aynı evde yaşamayı, bazısı kaldıramaz. sonuç olarak konu sahibine tavsiyem bu konu ciddi anlamda gündeme gelirse eşine sıkıntı yaşanabileceğini söylesin, yurtta olursa daha sağlıklı ilgilenebileceklerinden, aynı evde yaşanabilecek sıkıntılardan bahsetsin. ancak eşini ikna edemez kız eve gelirse de kötü davranmasın. o saatten sonra yapılan her şey vicdan azabına sebep olur.

ben ev işlerine yardım etsin istemiyorum anlaşmaka değil onu evimde istemyorum bunu ona davranışlarımla hissettirmek istiyorum yok ev işlerinde yardım istemiyorum

valla bana gore asil gorumcenize onu istemediginizi hissettirirseniz isler sarpa sarar,inata biner!
abimin evi degil mi? istedigim kadar kalirim der,siz bu sefer sorunlarinizi esinize aksettirirsiniz ve evliliginiz rayindan cikar.
uzun lafin kisasi taktik falan ise yaramaz!!!!

eşinede yazık Allah kolaylık versin..bir abi için kızkardeşine gelme yurtda falan kal demek ne kadar zor bişey..adamıda iki arada bi derede bırakıyorsun sen sorumluluğu at üstünden kocan söylesin çekil kenara oh ne rahat..bu düşüncesizliğin cezasını ilerde kendin çekersin evinde

Öyle deme Kadesa bir bilsen ne kadar haklı sebepleri var. Konu sahibi evlenmeden önce eşiyle bir ayrılık süreci yaşamış, görümce o dönem facebook undan silmiş müstakbel yengeyi, sonra barışınca tekrar eklemiş, canımlı cicimli konuşmuş yengesiyle. Sonra görümce abisi ile olan fotoları facebook da paylaşıp beğeniyormuş. Yaaa bunun gibi elle tutulur kimbilir nice sebepleri var. Sen olsan sever miydin böyle görümceyi...

Son düzenleme:
ben ev işlerine yardım etsin istemiyorum anlaşmaka değil onu evimde istemyorum bunu ona davranışlarımla hissettirmek istiyorum yok ev işlerinde yardım istemiyorum

senden nefret ediyorum,şahsi algılama...kocasının ailesini evinden uzak tutmak isteyen herkesten nefret ediyorum...sen de liseye giden kızla uğraştığın için fazlasıyla hakediyosun bu nefreti...ne var sanki abisi sahip çıksa,ne var bir kız çocuğu köyde sınava hazırlanamıyosa abisi arkasındaysa ne olmuş?

gene mi aynı konu

biz bu konuyu daha önce de tartıştık

dilerim Allahtan bu kızı size muhtaç etmesin,inşallah kendi çabalarıyla bir okul kazanır

gene dilerim Allahtan sen o kıza muhtaç ol

görümcen bunları hissettiği için sevememiştir seni....!
bu nasıl bir düşücedir böyle..ne insanlık kaldı,ne fedakarlık..yahu nasıl bu kadar bencil olabildik..!
sizi bu düşüncelerinizden dolayı kınıyorum...!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…