görümcem ve ben

Konu sahibi arkadaşım ben sizin şu sözünüze takıldım görümceniz için besliyecek gücümüz yok dediniz ve bu cümleyi maalesef yakıştıramadım eger bu cümleyi eşiniz sizin aileniz için kullanmış olsa buraya söyle bir konu açardınız eşim benim kardeşim için böyle bir cümle kullandı diye konu açardınız o cümleyi kullandıgı için nasıl pişman ederim diye, madem kız okumak için geliyormuş sizin ona destek olmanız gerek benim annem ben çok küçükken 5-6 aylıkken 2 tane halasının ogluna bakmış 2 sene boyunca onlarda o zaman liseye gidiyorlarmış görümceniz 1 sene sizde kalmaz merak etmeyin en fazla 9-10 ay sizde kalır ayrıca abisinin evi varken tabiki abisinin evinde kalacak başkasının yanında kalacak degil ya ayrıca kendi kardeşiniz için onuda istemem yazmışsınız ama ben buna pek inanmadım kendi kardeşiniz size gelip kalmak isterse kabul edersiniz ama nedense erkek tarafının bir akrabası gelecek olsa kesinlikle kabul etmiyorlar kızı evden uzaklaştırmak yerine ona destek olun derim.

70 milyona soruyorum siz görümce olsaydınız siz arksan'ı severmiydiniz?

cınım ergenlik sorunları bunlar,hala devam etmesi üzücü sende...kk'da evli barklı olup da liseli bi kızı takıntı haline getirmiş tek kişisindir heralde...madalyanı takdim etmek isterim
egem e katılıyorum,diliyorum o kız kendisi kazansın ünv'i.hatta biraz fazla acımasız olucam inşallah yakın zamanda kocan gerçek yüzünü görür...

Konunu mantıklı bir istek olarak algılayıp yorumlamaya çalışırsam (üslubunuz çok acımasızca çünkü)
Haklılık kısmınız şu, bir evde 3 kişi yaşamak zordur, hele bu kişi yıllarca tanımayıp evlilik bağı ile bağlandığınız eşiniz nedeni ile tanıdığınız, huyuna suyuna pek aşina olmadığınız biriyse....
Ben böyle durumlarda pek karşı taraf nedir diye irdelemeyin, kendi huyunuza suyunuza odaklanın, detaycı bir tip misiniz, fazla kuralcı mısınız, alıngan mısınız vb. vb.. An gelir kendi annemle bile çata çat tartışırım diyen bilir misiniz?....
Kendi annemi detaycılığımla bezdiriyorsam, eşimin kardeşini olumsuz etkiler miyim, kendimi frenleyebilir miyim sinirlendiğimde ya da alındığımda diye düşünmelisiniz....
Kız şunu yapar bunu yapmaz diye değil, eğitim amacıyla gelmiş bir insanı olumsuz etkiler miyim diye tedirgin olmalısınız....
İyilik yapayım derken hazırki iletişimi de berbat eder miyim diye telaşa kapılmalısınız... Kendimi nasıl kontrol ederim de bu süreci sağlıklı atlatırız diye düşünmelisiniz...
Çünkü o adamla evli olduğunuz sürece (Allah yuvanızı daim kılsın) o aile ile iletişimde olacaksınız, öyle veya böyle....
Kızın muhtemel eğitim sürecinden nasıl kurtulurum diye değil, nasıl ön ayak olurum diye düşünmelisiniz....
İstediği kadar eşinizin kardeşi olsun size yabancı biri bu kabul, hemen canım cicim olmak zorunda değilsiniz zaten, ancak o ev sadece size ait de değil, ikinize ait....
Eğer eşiniz kardeşim burada dersaneye gidecek derse ve evinizi ona açmaya karar verirse, bol bol kavga etmekten ve eşinizin ailesini kendinize düşman etmekten başka bir şey yapamazsınız...
Bir iş olmadan kendinizi doldurup durmayın....

o kızın aklı biraz varsa sizin evinize değil 10 ay kalmak için misafirliğe bile gelmesin bence.kaynananız acaba bilmiyomuyu seviştiğinizide gidip bunu anlatacak görümceniz.

Kusura bakmayında çok tuhafsınız ayani.

Birazcık sevseniz emin olun anlaşırısnız gibime geldi .annesine anlatacağını nereden biliyorsunuz gözünüzde niye bu kadar büyüttünüz?

Açıkcası böyle bişey başınıza gelse yengeniz böye düşünse emin olun çok üzlürsünüz kendiniziden yola çıkarak düşünün derim...

yeni nesil tuhaf oldu iyice diyecem,bende daha gencim halbuki. ah ne kadar isterdim şurda bir kaynananın,bir görümce ya da eltinin ağzından gelinlerin dinlenilmesini..hep kaynana kötü,hep görümce kötü,elti kıskanç,gelin çok iyidir ama,hele ki ailesi muhteşemdir...burayı okuya okuya,erkek evlat dünyaya getirmeye korkar oldum artık. biraz insaf

ben bir görümceyim ama kalkıp bana bu şekilde yapılması düşünülmesi çok üzerdi beni çaıkcası.

biz çok iyiyiz maşallahevet ilk zamanlarda nişanlılık döneminde tatsızlık odu ama onlar geçti gitti emin olun sevgiyle kucaklarsanız sizede 2 katıyla geri dönüş olacaktır unutmayın bunu lütfen..

gerçekten merak ediyorum bir abiniz var mı? yengeniz var mı?

bence bir empati kurun siz o kızın yerinde olsaydınız ve daha geleceginiz belli olmadan yengeniz gelmenizi sorun etseydi ne düşünürdünüz...

eğer üni okuduysanız o giriş sınavının ne kadar zor bir yıl oldugunu biliyor olmalısınız...yazık kıza Vallaha üzüldüm...hem sınava hazırlanacak hem de hep diken üzerinde olacak...bence de keşke yurtta kalsada sizin yanınıza gelmese...sizin için değil kendi ve kendi geleceği için...

eşimin ailesi doğulu ama onları küçümsemiyorum deyişinize takıldım ben ..küçümsemiyorum demek küçümsemektir zaten,küçümsemek haddinize değil ait oldukları coğrafyadan dolayı zaten..bunu dillendirmeniz ,cümlenin alt metnini ele veriyor.

gerçi konu bu değil,görümceyi istememekte ise haklısınız..hele de sevmiyorsanız..az bir süre olsa amenna ama 10 ay uzun.gerçi kesin değil ama olacağını farzedersek,eşinize yurtta kalmasını,böylece daha iyi motive olacağını söyleyin..kötü davranmayın,hiçbirşeyi çözmez.ama bağrınıza basmak zorunda da değilsiniz.ancak eşiniz ısrarcı olursa kabul etmekten başka çare yok görünüyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
bence istememkte çok haklısın bu hayat senın ve geçireceğinz en güzel zamanlar
10 ayı 3 5 ayı yok benım gozumde hepsı aynı durum kızkardesım olsa baska alternatfler varsa onlar degerlendırılsn derım
sonucta kızcagz sokakta kalmamıs duzgun temız bı yurda yerlestırılebılır
ama gorumcenıze karsı bıraz daha ıyımser olmaya calısın derım sonucta daha cocuk o
bu durumu aşmanızın en guzel çözümü fevri olmadan eşinizle konuşmanız
yenı evlıyken yanınızda bırıyle yasarsanız nelerı yapabılecegınızı nelerı yapamayacagınızı ona anlatın
umarım sızı anlar.

arkadaşım sen batılıyım yazmışın önce nden böyle birşeyi bu mevzuda belirtmek istediğini anlamadım...Batılıda doğuluda olsan bu mantalite sendeyken ne işe yarar ben bu kadar eşi ve ailesi için keskin kırıcı konuşan birine rastlamadım bu kadar kabaca ve keskin bize yazan birinin gayet rahat karşısındakiylede konuşabilmesi lazım sevmediğin bilmem neler yazdığın kızın kırılmasından mı korkuyorsun bence sırf yazmak için yazmışın.Eşinin sende hiç mi hatrı yokki o kıza 10 ay tahammülün yok kaldıki onada saygı duyarım o kız nasıl biri bilmiyorum ama bu mevzuyu bu kaba şekilde dile getirmen beni çok rahatsız etti yok besleyemem falan..Dinimize göre misafir kendi rızkıyla gelir diye bir laf var bilmem duydunmu ama tabiki hayat senin düşünceler senin diyecek birşey akıl verilecek bir olay göremiyorum

kendi kerdeşiniz olsada istemezsiniz yani.çok tuhaf geliyo bana ya ablam evleneli daha 1 hafta bile olmamıştı ki evlerimizin arasında 15 dklık bi mesafe var. gel bizde kal diye ısrar ediyordu bana ki eniştemde aynı şekilde.insan kardeşini istemezmi ya.nlamıyorum bazı insanları nasıl abla kardeş abi kardeş ilişkileri var.herkesin düşüncesi kendine ama bilmiyorum ya anlamadım bu işten bişey

belki de görümcen evine gelmeyecek niye şimdiden tedirgin oluyorsun ki
evde 3. şahısla yaşamak zordur bunu kabul ediyorum ama 10 ay uzun bir süre değil sonuçta ömür boyu beraber kalmayacaksınız
bence eşinin hatrına görümceni idare edebilirsin

Yemin ederim boğazını sıkasım geldi.
Yorum bile yapmak istemiyorum bunu bil yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…