Görümcem ve gıcık sohbetimizzzzzz?kim haksız?

Hanımefendi ben sizin aile sorunlarınızla ilgili de, sizinle ilgili de bir yorumda bulunmadım. Başka bir üyenin yorumuna cevap yazdım.

Evet mülakatlar malum, bu sözümün arkasındayım. Yazılı sınavdan 90-95 alıp mülakatta çok komik hukuk dışı sorularla 5 kere elenen arkadaşım da var, ki bence çok iyi bir hukukçudur. Bu mesleği de layığıyla yapacak çok az kişiden biridir. Yazılı sınavı zar zor geçip mülakatta neredeyse sorusuz alınan arkadaşım da var. Mülakatta neye göre kime göre soru sorulur, bu yola girdiğinize göre siz benden daha iyi bilirsiniz. Bilmem anlatabildim mi?

Elin kızı dediğiniz ben hukuk mezunuyum hanımefendi ve 13 yıllık avukatım. Bu arada hakimlik-savcılık sınavına hiç girmedim. Avukatlığı tercih etmek istediğimden. Benim kafalar gayette yıllardır bu işin içinde kafalar yani.Bahsettiğiniz aşamaları sizden daha iyi bilirim, merak etmeyin.

Kıytırık şeyler yapsaydım inan bana vergi müfettişi olamazdım.işine bak

İnanin sizin bu yorumunuz da cok komik.
Cok farkli seyler gormuyoruz:)
Hukuk egitimi alanlar 4 Yil boyunca zorlu bir surecten gecerek agir derslerle ugrasiyor, sizin gibi iibf mezunlari da yil boyunca kendi derslerine ek olarak hukuk dersi gorunce ayni egitimi aldiklarini zannediyor. Ben bahsettiginiz iki fakulteden mezunu biri olarak size farki aciklayayim. Hukuk fakultesinde okurken aldigim dersler iibf'den daha ayrintili, daha derindi. Doktrinsel tartismalar da dahil bir cok farkli acilardan ele alabiliyorduk, iibf'de boyle bir durum yok. Yine hukuk egitimi sadece teknik olarak hukuki dersleri barindirmiyor, isin sosyolojisi, felsefesi kisaca hukuk yapmanin mantigi da soyut derslerle anlatiliyor. Bunun ne kadar onemli oldugunu belirtmeme gerek yoktur heralde.
Daha da yazardim da neyse. Mufettis olmaniz, en iyi yerde okumaniz, hukuk calismaniz, okulda hukuk derslerinizin olmasi vs sizi hukukcu yapmiyor. Size tavsiyem hukukcu olmak istiyorsaniz, hukuk okuyun :)

Yahu ne kadar uzattınız. Haksız mıyım diye sormuşsunuz haksızsın diyen herkese de laf yetiştiriyorsunuz. Görümcenizden saygı bekliyorsanız yaşınızın gerektirdiği gibi davranın, ben senden büyüğüm saygı göster ablacım dönemi çok eskide kaldı artık. Sizi görümceli konulardan çok net hatırlıyorum, görümcemi kıskanıyorum diye konu açmışsınız. 18 yaşında kızla kendinizi yarıştırıyorsunuz resmen. Size ne kız kaç bin sıralama yapmış nasıl okumuş kaç bininci olmuş? Şu an okuyor mu okuyor.

Böylelikle hakimlik mulakatına da girmediniz...ben mülakat da gördüm görenleri de duydum bence yine de denemek en doğrusu adaletin işlediği mulakatlar da var bundan eminim..maliyede de avukat arkadaşlar var onlar deniyor...evet mulakatta adaletsizlik de oluyor ama malummm mulakatlar diye kestirip atmamak gerekiyor oraya kadar gelen de emeğiyle geliyor.Hadi benim işim oturarak da siz 13 yıllık avukatlığınızda buraya yazcak vakit bulabiliyor musunuz?benim öz dayımın bir davası var avukatla konuşabilme fırsatı yakaladığımızda kutlama yapıyoruz

Okursanız eğer kıytırık derken kuzenimin okuduğu bölümden bahsettim sizden değil. Ayrıca tavrınız çok güzel. Ah devletim ah devletim.
ah devletim ah devletim beni niye aldı bu devletin dimi?
bence kıytırık bölümden okuyor diye o kişinin de emeklerini hiçe sayıyorsun.bir bana akıl verirken düşünün bakalım siz doğru olanı mı yapıyorsunuz...adam 2 yıllık okumuş ama peşini bırakmamış hedeflerine ilerlemiş başarmış helali hoş olsun...Allah devamını getirsin

İnanın derdim meslekten falan vurmak değil. Ama kız sizden yardım istememiş. Sizin cevabınız da ona batmış. Yani yanlış davranmışsınız. Ukalaca gelmiş belli ki

canım sen yorumları bir oku yorumlar hakimliğe ve benim bölümüme kadar geldi.şurda olayı saptırıp laf vurmaya çalışanlara sırf konu açtım diye haklısın demeye çalıştırmalarınızdan vazgeçin artık.görümceme ayıp ettiğimi anladım diyorum size daha dallandırıp budaklandırmayın yok iibf yok hakimlik diye.sonra da bana gelip laf yetiştiriyorsun demeyin.doğru düzgün konuşanla doğru düzgün konuşuyorum.çocuk azarlar gibi yazmışsın sana mı saygı duyup dinlicem ben.anlattığım konunun içinde kalıp tavsiye vermeyi becerin o zaman.neredeyse çocukluğuma ineceksiniz

eskide kaldıysa sen öyle nesil yetiştirirsin.benim için saygısızlık hoşgörülür bir şey değil.

Siz azarlama görmemişsiniz görmek için görümcenize yazdıklarınızı bi okuyun tekrardan azarlama nasıl oluyormuş. Sizinle hiç uğraşamayacağım. Ben siz diye hitap ediyorum farkındaysanız çünkü olması gereken bu, sizde beni hiç tanımadan bana sen ve canım diye hitap etme hakkını nerden buluyorsunuz pardon? Evet konu neden hakemliğe geliyormuş şimdi anladım siz bu üslupla hakim olmak için uğraşıyorsunuz. Allah etrafınızdakilere sabır versin

evet çok masum değilim artık.beni de bozdular
Aslında en güzeli yakınlık kurmaya çalışmamak, mesafe olunca en azından tatsızlık ta olmuyor, eğer enerjniz tutmuyorsa herkes yerinde sağolsun deyip bırakın bence, çünkü eşiniz de etkilenir boşuna, yuvanız da etkilenir

Ben hukukçuyum demedim.Görümceme attığım anayasada değişen maddelerle alakası var mı bu durumun?Ben zaten sadece uzun uzun muhakeme ve yorum dışındaki konulara hakim olduğumu söylüyorum.Bu açık öğretimden 2 yıllık ya da kıytırık bir ünivden saçma sapan bir sıralamayla okuduğun iibfye ya da Türkiyede sayılı ünivlerde okuduğun bölüm sonrasında kendini geliştirip elde ettiğin mesleğe kadar değişen bir şey.Şuan görümceme attığım yeni yürürlüğe giren anayasa maddeleriyle bu konuların açılması ne kadar mantıksız anlayabiliyor musun?
Ben bir şey okumasam ilkokul mezunu olup haberleri takip etsem bile bunu atabilirdim.Ama siz sanki çok mu biliyorsunuz da atıyorsunuz gibi daracık ama daracık bir yorum yapıyorsunuz.Bir de cevap verince hukukçu olmak istiyorsan hukukçu ol diyorsunuz.Ama ciddi ciddi bunu diyorsunuz yani.Çok sığ

eşime anlatmadım.umarım anlatılmaz da kapanır

sen niye on keredir benim konuma yorum yapıyorsun.yaptın bitti gitti artık çekilsene dadandın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…