Görümcem ve gıcık sohbetimizzzzzz?kim haksız?

Keşke dediğiniz gibi olsa! Bence fazlasıyla genellemişsiniz. Bende çok hakim tanıdım, tanıyorum, doğal olarak bir çok arkadaşım da hakim-savcı. Ama maalesef her meslekte olduğu gibi bu meslekte de iyisi de kötüsü de var.

Malum olaylardan o kadar çok hakim savcı açığa alındı ki, hiç stajsız hakim-savcı yaptılar insanları. Mülakatlar malum. O kadar çok donanımsız, kendini yetiştirememiş, karakterini işine yansıtmış, ego tavan tipler varki görseniz şaşarsınız. Hele bir de verdikleri kararları görseniz, yazık ki ne yazık!!!

Durduk yere not atmak bi kere doğru değil. Alakasız yani.
Hiç sevmem talep edilmeden bazı şeyleri görev belleyen insanları. İyilik falan olduğunu da düşünmüyorum. İhtiyacı olursa isterdi.
Zaten cevap olarak Alman anayasası demeniz kayışı koparıyor.

Yani konu biraz saçma yerlere gitmedi mi...siz hakimlerin doktorların kaymakamların hatta bakanların müsteşarların görümcesi yok aile sorunları yok mu zannediyorsunuz.
Mulakatlar malummuş...ne kadar gerici bir yaklaşım...bunun için senelerce sınavlardan geçiyorsun binlerce madde ezberliyorsun devletin ekonomisinden tut bütün dünyanın hukuk sistemini kendi ülkenin kanunlarının hepsini öğreniyorsun...okulda hocaların yazdığı olayı sayfalarca çözümlüyorsun binbir sıkıntıya giriyorsun...ve elin kızı bunu mulakatlar malum bunları seçiyorlar diye kestirip atacak...
Sizin kafalar da fena değil hani.

Aynen katılıyorum.
Bizzat lise arkadaşlarımdan hakim olan 2 kişi tanıyorum. Rezalet. Hakimlik savcılık profili yerlerde artık.

'Gereksiz' yere verilmiş bir imkan dediğiniz idari hakimlikte hukukçuları iibflilerin nasıl solladığını iyice bir araştırın derim.Sırf bunun için geçmişte hukukçular ağladığı için iibflilere %20 kota koyduklarını ve sonrasında böyle mantıklı olmadığını anlayıp kaldırdıklarını da hatırlatayım.Adli hakimlik için haklı olabilirsiniz ama idari hakimlik hukuk dışında vergi hukuku mikro makro ekonomi uluslararası iktisat büyüme kalkınma ve para banka gibi dersleri de kapsadığı için sanıldığı gibi iibfnin dışta kaldığı değil yakından ilgilendiği konular.He adli hakimliğe açsalardı haklı olabilirdiniz hukuk bilgimiz olsa da takdir muhakeme yorum bilgimiz yok bu konularda.Kaymakamlık ve sayıştay denetçi yardımcılığına nasıl hukukçular girebiliyorlarsa ki biz de idari hakimlik alanında nasıl geliştiriliyorsak öyle de gireriz.
Bilmeden konuşmayalım hukukçuların kpss a dan atanan bir memurla hukukçunun bilgisi farklı değil.Ceza hukuku medeni hukuk anayasa hukuku idare hukuku ceza muhakeme hukuku icra iflas hukuku borçlar hukuku ticaret hukuku vb bütün maddeler hukukçuların bildiği gibi iibfciler de bilir.Ben bütün hukuk derslerimi proflardan ve bizzat avukatlardan aldım.Ki alanı icra olan 10 yıllık bir avukat dahi bir ceza maddesi sorduğumuzda bilemezdi.Ve sana bir avukatın lafını söyliyim.Aç elini oku hukuk maddelerini avukata dahi ihtiyacın yok kendi hakkını bilirsen kendinde savunur yolunu bulursun.
Gönderdiğim anayasa notunun özet olması gibi yorum yaptığına göre bu konularda bir bilgin yok.Anayasa canım anayasadır yeni kabul edilen maddeleri attım ön bilgisi olsun diye.Çünkü yeni basımlarda karışıklık var.Benim onunla yarışa girecek bir durumum yok inan bana.İki kere hazırlandı ayağına özel hocalar geldi ve yaptığı sonuç ne biliyor musun?105 bin.Benim annemin babamın boşanma evresinde durum yokluğundan dersaneye gidemezken o şartlarda ilk 30 binle türkiyenin sayılı üniv iibf okumam gururken.Görümcem eşimin öz annesinin zamanında altınlarını satarak aldığı tarla parasıyla özel üniversitede hukuk okuyor.Ki eşimin annesi görümcemin annesi değil.Ben şartlarımın olmamasına rağmen kendi tırnaklarımla vergi müfettişi oldum.Şimdi sen bana görümcemle kendimi yarıştırmamam gerektiğini söylüyorsun ya bu inan çok komik oldu.Ben parasıyla değil zekasıyla okuyanla yarışayım mümkünse.Şimdi canım sen bana parasıyla okuyan hukukçuların alanına giriyoruz diye boşa ahkam kestin.

Attığım türkiyede yeni kabul edilen maddelerdi.Yargı yoluna kapalı olanlar başlıklı bir yazıydı.Aptal olmayan bir insan anlar bunun genel anayasa olmadığını üff

Evet ben de bunu düşündüm durdum dün.Ben 18ken nasıldım diye...ben de asiydim ama böyle konuşmazdım büyüklerimle...ilk olaylarda zaten eve gelmemle her gün ağlamaya başladı.nikahımızda öyle ağlıyordu ki sandım ki cenazedeyiz.Benim sabrım kalmadı artık böyle gereksiz bir olayda saçmaladım.Ama olan oldu belki böylece onun hakkımdaki düşüncelerini öğrenmiş oldum

Arkadaşım senin hukukla ilgili bir kuyruk acın falan mı var niye takıldın bu kadar...tartışma insanlarla boşu boşuna görümcem kendi avukaltlığını iyi yapıyor sen bu kadar yırtınıp üzme kendini o iyi merak etme

sonuç yorumu yapan arkadaş haklı yani
bu arada üslup olarak kendinizi geliştirmeniz kanaatindeyim, dikkate alacağınızı düşünmüyorum..ama bu üslupla hakim olacaksanız insanları ipe götürürsünüz.

Sanırım hazımsızlığınız var görümcenize karşı. Bu bildiklerinizi bize ıspatlamak zorunda değilsiniz. Benim de sizin gibi bir kuzenim var. 2 yıllık rehberlik gibi kıytırıktan okumuş olmak için bir bölüm okudu. Sonra açıktan birşeyler yaptı. Bilmem ne bölümünden formasyon aldı. Veeeeeee dünyayı geçin de galaksideki tek öğretmen o şuan. O tavırlarda yani. Hatta eğitim fakültesi bitiren 20 yıllık eğitimci olan diğer kuzenimin eğitimini küçümseyecek kadar. Bana o nu hatırlattınız .

Attığım türkiyede yeni kabul edilen maddelerdi.Yargı yoluna kapalı olanlar başlıklı bir yazıydı.Aptal olmayan bir insan anlar bunun genel anayasa olmadığını üff

E bunu yazarak niyetinizi daha acikca belirtmediniz mi?
"Alman anayasasi" derken, "o kadar aptalsin ki bunun ilk bakista ne oldugunu herkes anlar" i kastetmissiniz. bir de saka yaptim diyorsunuz:)
Yahu belki sayfayi acmadan sordu, " bu ne demek" te var.
Sakanizda (!) Sizin de dediginiz gibi, ne samimiyet ne mizah var. Laf sokarak asagilamak istemissiniz, kiz da cevap vermis.

siz haksızsınız. büyütülmeyecek , tartışmaya ortam yaratmıyacak olan küçük birşeyi büyütüp olay haline getirmişsiniz. madem 8 - 9 yaş büyüksüz alttan alıp yumuşatabilirdiniz. yok bir daha konuşmayalım, yok yakınlık kurmayalım düşünceleri de gerçekten saçma ve gereksiz.

Çok farklı şeyler görmüyoruz kpss a bölümünden vergi müffettişiyim.Hangi konularda ne kadar bilgimiz olduğunu araştırıp öyle konuşun derim.Çünkü bilmeden çok kişi ahkam kesmiş komik oluyor.İşin bu kadar dışındayken nasıl bu kadar biliyorsunuz anlam vermek güç.Ben ondan bilgiliyim edasında değil yeni kitap basımlarında karışıklık var yeni değişen maddeleri attım ihtiyacı olacak çünkü.Attığım şeyin genel anayasa değil türk anayasası olduğu çok açık.Saf gibi sorunca söyleyiverdim espriyi.Ama bana normal gelse de yanlış anlamış olabilir evet.Siz de bu kadar bu meslek konularını dert edinmeyin kendinize.Bu konuda gocunacak bir şeyim yok inanın başka yerden vurmaya çalışın tutar belki

Ama olmuyor gerçekten.En iyisi uzak olmak

Genel anayasayla türk anayasasını ayırt edebilir sandım çünkü anayasamızdaki yeni değişikliklerdi attığım

benim işim idare ve vergi mahkemeleriyle kişilerle değil...sen inşallah görümcemin eline düşersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…