- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
ben gercekten hakim oldugunuza da ınanmak ıstıyorum
cok hakim tanıdım su hayatımda onların kafa yapısı bakıs acısı cok olgun bazı seylerı aşmış baska boyuta gecmısler
sızın takıldıgınız konu okadar komık ve basıt kı
idari hakım mısınız nedır durumunuz ?
sonuna kadar kibir dolu bir yenge haksız bir yenge üstüne gidilmiş küçümsenmeye çalışılmış bir görümce gördüm..
not:ne yengeyim ne görümce.
Keşke dediğiniz gibi olsa! Bence fazlasıyla genellemişsiniz. Bende çok hakim tanıdım, tanıyorum, doğal olarak bir çok arkadaşım da hakim-savcı. Ama maalesef her meslekte olduğu gibi bu meslekte de iyisi de kötüsü de var.
Malum olaylardan o kadar çok hakim savcı açığa alındı ki, hiç stajsız hakim-savcı yaptılar insanları. Mülakatlar malum. O kadar çok donanımsız, kendini yetiştirememiş, karakterini işine yansıtmış, ego tavan tipler varki görseniz şaşarsınız. Hele bir de verdikleri kararları görseniz, yazık ki ne yazık!!!
Keşke dediğiniz gibi olsa! Bence fazlasıyla genellemişsiniz. Bende çok hakim tanıdım, tanıyorum, doğal olarak bir çok arkadaşım da hakim-savcı. Ama maalesef her meslekte olduğu gibi bu meslekte de iyisi de kötüsü de var.
Malum olaylardan o kadar çok hakim savcı açığa alındı ki, hiç stajsız hakim-savcı yaptılar insanları. Mülakatlar malum. O kadar çok donanımsız, kendini yetiştirememiş, karakterini işine yansıtmış, ego tavan tipler varki görseniz şaşarsınız. Hele bir de verdikleri kararları görseniz, yazık ki ne yazık!!!
Evet ben de aynı fikirdeyim. Abartmasanız iyi olur.
Siz sadece “gereksiz” yere verilmiş bir imkan ile hakimlik sınavına “alan dışı” hazırlanan (muhtemelen) bir iibf’lisiniz.
Görümceniz “hukukçu”
Sizin o hakimlik sınavı için okuduğunuz notların çoooook daha fazlasını okuyor öğreniyor fakültede. Ayrıca bir de dersini alıyor...
Belki gönderdiğiniz çok çok özet birşey olduğu için Türk anayasa hukuku notu olmaya yakıştıramamıştır.
Kendinizden küçük 18 yaşında bir genç kadın ile yarış haline girmeyin, çünkü biraz önce de belirttiğim gibi farklı kulvarlardasınız.
Kusura bakmayin da ben sizi hic hakli goremedim.
Kiza anayasa notu gondermissiniz. 1. Sinifta anayasa iki kisma ayrilarak okutuluyor genelde. Biri genel anayasa, diger kisim Turk anayasasi. Bu ne,Turk anayasasi mi diyince benim direkt aklima bu geldi. Eger hukuk egitimi aldiysaniz bilirsiniz.
Sizin yaptiginiz saka da hic sempatik degil,iyilik yapiyorum diyip not atip 18 yasinda kizla dalga gecer gibi alman anayasasi ehehe demek nasil bir mizah anlayisi?
Sizden kucuk birine daha anlayisli yaklasamaz miydiniz ?
Kusura bakmayin sirf siz gelin o gorumce diye olaya tarafli bakamam.
Aynen katılıyorum.
Bizzat lise arkadaşlarımdan hakim olan 2 kişi tanıyorum. Rezalet. Hakimlik savcılık profili yerlerde artık.
Ama henüz o küçük, evet 18 yaş yasalara göre çocuk statüsünden çıkılan bir yaş lakin maalesef ki herşeyi ben bilirim denilen, beyaz deseniz siyah anladığı, merhaba deseniz aileme sövüyor dediği ergenliğin en yoğun yaşandığı yaşlar, o yaşlar biraz zor yaşlardır.
Zamanla gönlünü kazanırsınız fakat biraz vakit tanımak lazım, şimdi ne deseniz ters anlayacak çünkü aranızdaki diyalog baştan ters başlamış, bu olay için demiyorum daha ilk olaylarda bir problem yaşanmış devam ediyor.
Muhataba alıpta yüz göz olmaya İnan ki gerek yok. Zaten kıskandığı ona yetiyor . Abi kardeş ilişkisine katılmadıktan sonra herkes anlayacaktır sorunun kendinde olduğunu.
Suçlayın demiyorum zaten. Ben kendi fikrimi söyledim, siz de kendi fikrinizi söyleyip geçebilirsiniz. Bana yanıt vermenizi gerektirecek bir durum yoktu ortada...
Konu sahibi hukuku hukukçudan iyi bildiğine göre avukata ihtiyacı yok bence
sonuç yorumu yapan arkadaş haklı yani'Gereksiz' yere verilmiş bir imkan dediğiniz idari hakimlikte hukukçuları iibflilerin nasıl solladığını iyice bir araştırın derim.Sırf bunun için geçmişte hukukçular ağladığı için iibflilere %20 kota koyduklarını ve sonrasında böyle mantıklı olmadığını anlayıp kaldırdıklarını da hatırlatayım.Adli hakimlik için haklı olabilirsiniz ama idari hakimlik hukuk dışında vergi hukuku mikro makro ekonomi uluslararası iktisat büyüme kalkınma ve para banka gibi dersleri de kapsadığı için sanıldığı gibi iibfnin dışta kaldığı değil yakından ilgilendiği konular.He adli hakimliğe açsalardı haklı olabilirdiniz hukuk bilgimiz olsa da takdir muhakeme yorum bilgimiz yok bu konularda.Kaymakamlık ve sayıştay denetçi yardımcılığına nasıl hukukçular girebiliyorlarsa ki biz de idari hakimlik alanında nasıl geliştiriliyorsak öyle de gireriz.
Bilmeden konuşmayalım hukukçuların kpss a dan atanan bir memurla hukukçunun bilgisi farklı değil.Ceza hukuku medeni hukuk anayasa hukuku idare hukuku ceza muhakeme hukuku icra iflas hukuku borçlar hukuku ticaret hukuku vb bütün maddeler hukukçuların bildiği gibi iibfciler de bilir.Ben bütün hukuk derslerimi proflardan ve bizzat avukatlardan aldım.Ki alanı icra olan 10 yıllık bir avukat dahi bir ceza maddesi sorduğumuzda bilemezdi.Ve sana bir avukatın lafını söyliyim.Aç elini oku hukuk maddelerini avukata dahi ihtiyacın yok kendi hakkını bilirsen kendinde savunur yolunu bulursun.
Gönderdiğim anayasa notunun özet olması gibi yorum yaptığına göre bu konularda bir bilgin yok.Anayasa canım anayasadır yeni kabul edilen maddeleri attım ön bilgisi olsun diye.Çünkü yeni basımlarda karışıklık var.Benim onunla yarışa girecek bir durumum yok inan bana.İki kere hazırlandı ayağına özel hocalar geldi ve yaptığı sonuç ne biliyor musun?105 bin.Benim annemin babamın boşanma evresinde durum yokluğundan dersaneye gidemezken o şartlarda ilk 30 binle türkiyenin sayılı üniv iibf okumam gururken.Görümcem eşimin öz annesinin zamanında altınlarını satarak aldığı tarla parasıyla özel üniversitede hukuk okuyor.Ki eşimin annesi görümcemin annesi değil.Ben şartlarımın olmamasına rağmen kendi tırnaklarımla vergi müfettişi oldum.Şimdi sen bana görümcemle kendimi yarıştırmamam gerektiğini söylüyorsun ya bu inan çok komik oldu.Ben parasıyla değil zekasıyla okuyanla yarışayım mümkünse.Şimdi canım sen bana parasıyla okuyan hukukçuların alanına giriyoruz diye boşa ahkam kestin.
'Gereksiz' yere verilmiş bir imkan dediğiniz idari hakimlikte hukukçuları iibflilerin nasıl solladığını iyice bir araştırın derim.Sırf bunun için geçmişte hukukçular ağladığı için iibflilere %20 kota koyduklarını ve sonrasında böyle mantıklı olmadığını anlayıp kaldırdıklarını da hatırlatayım.Adli hakimlik için haklı olabilirsiniz ama idari hakimlik hukuk dışında vergi hukuku mikro makro ekonomi uluslararası iktisat büyüme kalkınma ve para banka gibi dersleri de kapsadığı için sanıldığı gibi iibfnin dışta kaldığı değil yakından ilgilendiği konular.He adli hakimliğe açsalardı haklı olabilirdiniz hukuk bilgimiz olsa da takdir muhakeme yorum bilgimiz yok bu konularda.Kaymakamlık ve sayıştay denetçi yardımcılığına nasıl hukukçular girebiliyorlarsa ki biz de idari hakimlik alanında nasıl geliştiriliyorsak öyle de gireriz.
Bilmeden konuşmayalım hukukçuların kpss a dan atanan bir memurla hukukçunun bilgisi farklı değil.Ceza hukuku medeni hukuk anayasa hukuku idare hukuku ceza muhakeme hukuku icra iflas hukuku borçlar hukuku ticaret hukuku vb bütün maddeler hukukçuların bildiği gibi iibfciler de bilir.Ben bütün hukuk derslerimi proflardan ve bizzat avukatlardan aldım.Ki alanı icra olan 10 yıllık bir avukat dahi bir ceza maddesi sorduğumuzda bilemezdi.Ve sana bir avukatın lafını söyliyim.Aç elini oku hukuk maddelerini avukata dahi ihtiyacın yok kendi hakkını bilirsen kendinde savunur yolunu bulursun.
Gönderdiğim anayasa notunun özet olması gibi yorum yaptığına göre bu konularda bir bilgin yok.Anayasa canım anayasadır yeni kabul edilen maddeleri attım ön bilgisi olsun diye.Çünkü yeni basımlarda karışıklık var.Benim onunla yarışa girecek bir durumum yok inan bana.İki kere hazırlandı ayağına özel hocalar geldi ve yaptığı sonuç ne biliyor musun?105 bin.Benim annemin babamın boşanma evresinde durum yokluğundan dersaneye gidemezken o şartlarda ilk 30 binle türkiyenin sayılı üniv iibf okumam gururken.Görümcem eşimin öz annesinin zamanında altınlarını satarak aldığı tarla parasıyla özel üniversitede hukuk okuyor.Ki eşimin annesi görümcemin annesi değil.Ben şartlarımın olmamasına rağmen kendi tırnaklarımla vergi müfettişi oldum.Şimdi sen bana görümcemle kendimi yarıştırmamam gerektiğini söylüyorsun ya bu inan çok komik oldu.Ben parasıyla değil zekasıyla okuyanla yarışayım mümkünse.Şimdi canım sen bana parasıyla okuyan hukukçuların alanına giriyoruz diye boşa ahkam kestin.
Attığım türkiyede yeni kabul edilen maddelerdi.Yargı yoluna kapalı olanlar başlıklı bir yazıydı.Aptal olmayan bir insan anlar bunun genel anayasa olmadığını üff
siz haksızsınız. büyütülmeyecek , tartışmaya ortam yaratmıyacak olan küçük birşeyi büyütüp olay haline getirmişsiniz. madem 8 - 9 yaş büyüksüz alttan alıp yumuşatabilirdiniz. yok bir daha konuşmayalım, yok yakınlık kurmayalım düşünceleri de gerçekten saçma ve gereksiz.Görümcem hukuk okuyor 1.sınıf 18 yaş.ben de hakimliğe hazırlanıyorum.Ona anayasadan not attım işine yarar diye.Bu nerden çıktı türk anayasası mı bu diyince ben de alman anayasası diye güldüm.Ay gülmez olaydım.Bu anlattı da anlattı yok ben görebiliyorum alman olmadığını! yok biz şu dersi ayrı şu dersi ayrı alıyoruz falan.Dedim basit bir şaka yaptım.Yine de paylaştığın için tşk ederim dedi.Ben de uslubun için tşk ederim dedim.
Ne varmış uslubumda anlayamadım dedi.
Ben görebiliyorum alman olmadığını! Biraz ters olmamış mı dedim.
-ters konuşmadım sorduğum bir şeye cevap verdin espriyle ben de yazdığına cevap vermek istedim o şekilde oradaki ünlem işareti de ironidir kızgınlık felan değil yani ortada uslubumun ayıp yanlış olacağı bir durum yok sen nasıl espri yapıyorsan ben de o şekilde karşılık verebilirim bundan yanlış bir anlam çıkartmanı gerektirecek bir şey de yok en azından ben öyle düşünüyorum demiş.
xcim ben öylesine sana resim attım aklıma geldin ardından espri yaptım gülüp geçeceğine olayı nereye getirdin.bana ders verir gibi yazma ablacım ben senden 8-9 yaş büyüğüm.ben olsam kbakma abla sinirliydim yanlış anladım ya da sana öyle gelmiş derdim.okul arkadaşına anlatır gibi ünlem işareti ironidir ortada uslubumun ayıp yanlış olacağı bir durum yok gibi cümleler yakışmamış...büyüklerinle böyle mi konuşuyorsun?
yazdım.
Pişman da oldum zaten ilk yazışıma.
Güncelleme kızlar...
-Benim büyüklerimle nasıl konuştuğumu sorgulamak sana düşmez.
^Sana düşmez diyorsun madem x ben seni ablan olarak uyaramıcaksam bana abla deme o zaman yalandan ben seni kardeşim olarak gördüğüm için uyarıyorum.
-Benim abim ablam benim açığımı aramıyorlar ben ne dersem diyim bir şey demiyorlar sen samimiyetsizsin yazdıklarımdan açık arıyorsun.
^X cim bana samimiyetsiz açık arıyorsun dedikten sonra yüzüme bakacak mısın?
-Benim senin yüzüne bakmamam için hırsız haydut yüz kızartcı bir şey yapmam lazım beylik laflar ediyorsun ama boş konuşuyorsun anlaşamıyoruz yazışmayalım bundan sonra.
^küçüksün diye yine yutuyorum söylediklerini sana yaklaşmaya çalışarak hata etmişim canın sağolsun bundan sonra zorlamıcam konuşmasak evet daha güzel olacak
Hukuk okumamış olmasına rağmen görümceye ukalalık yapmışsa (okumuş olsa da hakkı yok ama neyse), o da cevabını yapıştırmış demek ki.
Yaa herkes işini yapsın. Ne biçim ülke. Hukuk mezunu olmayan biri neden hakim oluyor ki. İdari hakim de olsa, bu insanlar iktisatta falan bankacı olmak için yetiştirilmiyor mu.
Ben hukukçu olsam sinir olurdum.
Akıl mantık ve olgunluğun yaşla alakası yok misal siz
Görünce hukuk okuyor,siz ibf mezunusunuz heeeh sen hukuk okuyorsun ona rağmen senden bilgiliyim edasında kıza üstünlük taslamaya çalışmışsınız ama helal olsun kız buna izin vermemiş
Bütün konular eşiniz takıntı ve saplantılarınız üzerine hepsi de art arda konular. Madem yeterli olgunluğa sahip değilsiniz neden evlenipte yakarsınız elin adamının başını?
Tek tavsiye verebilirim o da acilen işsizlikten kurtulmaya çalışmanız,fiziki işten bahsetmiyorum 'çalışıyorummm ' edalarına burunmeyin. Beyinsel bir doluluk oluşursa bunlardan kurtulursunuz diye umut ediyorum.
siz haksızsınız. büyütülmeyecek , tartışmaya ortam yaratmıyacak olan küçük birşeyi büyütüp olay haline getirmişsiniz. madem 8 - 9 yaş büyüksüz alttan alıp yumuşatabilirdiniz. yok bir daha konuşmayalım, yok yakınlık kurmayalım düşünceleri de gerçekten saçma ve gereksiz.
Notu atmışsınız ama sonrasında bence espriyle karışık siz de laf sokmuşsunuz, siz de çok masum gelmediniz bana kusura bakmayın
Tamam da bu Türk Anayasası mi diye sorması çok normal çünkü anayasa Türk ve genel anayasa olmak üzere ikiye ayriliyor. Esas sizin yaptığınız alman anayasasi esprisi saçma ve komik değildi. O zaten cok cok daha detaylisini görüyor. Ben görümceyi haklı buldum. 26-27 yaşında kadınsınız daha yeni reşit olmuş birine karşı uslubunuz da çok ters
Bana kızma sadece kendinizi düşürdüğün durumu gör bizde nasıl bir intiba bırakıyorsunız bil diye yazacağım..siz hakimliğe hazırlanıyorsunuz o hukuk okuyor muhabbet kenar mahellede basma etekli her an kavgaya hazır şahıs muhabbeti en kötüsü ne biliyormusun sizin kazanma durumunuz da kendi muhakebesini yapamayan bir hakimin eline düşme ihtimali!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?