Görümcem ve nişanlım

Durup dururken fısıldaşma zaten hoş değil.
Ancak göz göze gelindiğinde gülüşmekte ne var? Eminim sürekli yapmıyorlardır da bunu.
Bana göre herkes yerini bilmeli, bir zahmet kardeş ilişkisine de karışılmamalı. Evleniyoruz diye adamları tapulamıyoruz kendimize.

Kardeş ilişkisine karışmak değil sadece toplum içinde olmaması gereken bir durum orda büyükler var ara sıra olsa neyse ama sürekli göz göze gelip gülme oluyor biri bişey konuşurken mesela
Toplum içinde olmaması gereken tek şey kulaktan kulağa konuşmak. Gülüşmekte birşey yok, siz herhalde büyüklerin konuşmayı bırakıp etrafı izlediğini falan düşünüyorsunuz ama öyle birşey yok yani. Millet muhabbete dalıyor kimin kaşı kimin gözü oynuyor diye bakmıyor. Benim sevgilim bana karışsa sert tepki verirdim, o kadar da değil yani. Tapulamadım kendimi sonuçta, bana nerede nasıl davranacağımı söyleyemez.

Ay kusura bakmayın aklıma öğrencilerim geldi özellikle yaramaz olanlar hiç bir şey yapmasalar birbirlerine bakıp gülerler tüm ders Ama benim afacanlar ortaokul öğrencisi, sizin afacanlar kaç yaşında acaba Şakası bi yana kardeş ilişkisine karışılmaz falan da denilmiş ama bence yanlış özellikle sizin aile büyüklerinizin olduğu ortam da. Yanlış da anlaşılabilir bir durum.Yeriniz de olsam nişanlımla konuşurdum bu durumu.

Konuya hak verenler var inanamıyorum şaka gibi. Galiba gelinlerden çok çeken görümceler bastı konuyu konunun kardeşlik ilişkileri ile bi alakası yok. Okuduğumuzu anlama konusunda sorun yasıyorsak yorum yazmayalım.

Toplum içinde fısıltı ile konuşmak / kulak kulağa konuşmak , yabancı bir dilde konuşmak, birden fazla kez göz göze gelip gülüşmek/ kıkırdaşmak görgü kurallarina terstir.

Bunu gerçekten bilmeyen insanlar olduğuna şaşırdım.

Aynı şeyi kız yapsa mesela... erkek ailesine gidip kardeşi ile göz göze gelip gülüşse burda giydirirdi bazi üyeler. Çok hayret verici.

Sevgili konu sahibi; yapılan şey görgü kurallarına aykırı. Terbiyesizlik kadar uzun boylu değil ama saygısızlık. Yol yordam bilmemezlik. Nahoş diyemem mesela çok sığ kalır. Çok çok çirkin bir davranış.

Siz de hanımefendisiniz anladığım kadarıyla. Sizin yerinizde ben olsam çoktan bunun kavgasını yapmıştım

Yaptıkları toplum içinde saygısızlık. Büyükler konuşurken ve sizin anne babanızin yanindada yapılıyormuş konusan kimse o an onunla dalga geçiyorlar resmen hiç hoş değil. Bu kardeş ilişkisinden farlı bir durum nisanlinizda konuşun bence hayırdir, sıkıntı ne yani

Kardeş olarak bakınca normal buldum. Gelin olarak bakınca uyuz oldum. Sanırım sevdiğiniz adamla ilişkinize bağlı bir durum. Aranızda bu samimiyet yoksa neye güldüğünü sizinle paylaşmıyorsa veya sizinle aynı şekilde gülüşmeyip resmi davranıyorsa çekeceğiniz var.
Evlendikten sonra görümceyle uzun uzun telefon konuşmaları, akşamları veya tatil günleri siz olmadan vakit geçirmeler falan bekliyor sizi.

Genel itibariyle şakacı biriyse sizinle de güzel vakit geçiriyorsa gülüşmeler şakalar falan ortamı neşelendiren biriyse boşverin mutlu olun hatta.

Bence genel olarak bakilsa söyle bir durum var: Aileler bir araya geliyorsa mesela ve bunlar yapiliyorsa aileler birbirlerini tanimadigi icin yalnis anlasilmalara yol acabilir. Sanki ordaki ortam veya insanlarla dalga geciyormus gibi. Hani bir olur iki olur devam olsa hos bir görüntü olusmuyor. Hepimiz bir yerde kardesimizle bakisip gülüsmüsüzdür. Orasi normal, ama henüz iliskiler yeni. Sahsen hoş bulmazdim. Nisanlima da söylerdim. Mesela kardes iliskileri kesinlikle degil. Allah muhabbetlerini artdirsin.

Yani evet ben toplum içinde kaş göz işareti fısıldaşma sürekli birbirine bakarak gülmeye karşıyım
Mesela 1 konu olur aralarında önceden bişey geçmiştir hatırlayıp bakıp gülerler
Ama her konudamı böyle bu
Aramı da bozmak istemiyorum yüzyüze gelince şakayla karışık söylerim artık yanlış anlamasın diye

atiyorum bir durum akillarina geldi ve gulustuler, sonra onu anlatip sizinle/ortamla paylassalar normal olurdu.
Zira ilk tepkiyi insan engelleyemeyebilir.

Ama bunun cok sik meydana gelmesi bence hem size hem de ortama saygisizlik,
ki ailenizin de dikkatini cekmis,

o insanlar orada sizin mustakbel esinizi tanimak icin bulunuyorlar, kardesi yerine daha cok sizin ailenizle sohbet etmeye calismasi daha hos olurdu ayrica. Tabi bu zorunluluk degil de hos olan bu olurdu diye soyluyorum.

Daha çok yeniyiz tanışalı 2 ay oldu

Çok sık gelince dikkatimi çekti moralim bozuldu

Benzer durumları bende yaşamıştım. Nişanlınızın kastı olduğunu sanmıyorum ama görümceler nedense gelin karşısında bir şeyleri ispat çabasına giriyorlar.
Çocukça davranışlar işte. Rahatsız olsanız bile belli etmeyin amaçlarına ulaşamayınca bırakıyorlar abartılı davranışları.
Benim eşimin kardeşi benim için şehir değiştirir abim, bu hayatta en çok beni sever diyordu benimle ilk tanıştığında
Yaşıda küçük değildi üniversiteye gidiyordu. Amacını anlayınca yaptıkları sinirimi bozmamaya başladı.

Lütfen alıntı yapmayın diyen arkadas sizi kırmayıp alıntı yapmıyorum
Görümce değilim alakam yok 3 kız kardeşiz, nacizane görüşüm bu. Olaya elti görümce gelin gözüyle değil, insanlık namına bakıyorum sadece.
Keske insanları kategorize etmemeyi öğrenseniz bilip bilmeden
baskalarının mutluluğundan hasetlenicek değilim bana dokunucak bisey yoksa

Kardeş ilişkisine karışmak değil sadece toplum içinde olmaması gereken bir durum orda büyükler var ara sıra olsa neyse ama sürekli göz göze gelip gülme oluyor biri bişey konuşurken mesela
Koca koca insanlar ne yapacaklarına da mı siz karar vereceksiniz? Bırakın enerji emmeyi de
Nişanlınızla güzel, keyifli vakit geçirmeye bakın..

Konu sahibi aralarındaki abi kardeş ilişkisini kıskanıyor değil herhalde, yaptıkları hakikaten hiç hoş değil.

Toplum içinde fısıldayarak konuşup gülmek ayıptır, yanlış anlaşılmalara mahal verebilecek bir eylemdir. Nezaket kurallarına aykırıdır.

P Paptyx nişanlınız toplum içinde nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Ailesinin eğitemediğini siz hiç eğitemezsiniz.

Bugün konuşcam bakalım nişanlımla

Koca koca insanlar ne yapacaklarına da mı siz karar vereceksiniz? Bırakın enerji emmeyi de
Nişanlınızla güzel, keyifli vakit geçirmeye bakın..

ama soyle dusunun;

3 kisi bulustunuz,
2 kisi aralarinda bu sekilde iletisimdeler surekli,
siz o ortamda o kisilerle nasil guzel ve keyifli vakit gecirebilirsiniz ki?
gercekten bunu normal mi karsilarsiniz.

ki buradaki durum arkadas ortami da degil,
tanismak icin aileler bir araya gelmis, gorucu usulu bir etkinlik, kizin ailesi cocugu tanimak istiyor, karsi aile kizi, bu durumda yapilan daha da goze batiyor haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…