Görümcem ve nişanlım

Kardeşler arasında ben bunu bu kadar problem olarak görmüyorum benim eşimle gorumcem de bunu yapıyor bazen benle görümcem de yapıyoruz eşim meraklaniyor ne oldu diyor bence tamamen size davranışlarıyla alakalı dışlandıgınızi mi hissediyorsunuz

Ya ne malum size güldükleri? Bu kadar güvenmiyorsanız bu adama, niye nişanlandınız?
Kardeşiyle bir olup sizin dedikodunuzu yapacak bir adamla ne işiniz var? Olacak şey mi ya hu bu?
Hayır Queen, soru sahibi bana gülüyorlar diye anlamış bir de. Ya adam kenarda köşede kardeşiyle fısıldaşıp arkandan konuşup gülüyorsa ne işin var senin bu adamla? Bir de işin bu boyutu var.

sadece sana hak verenleri cevapla onlara hak ver.
nişanlınla da konuş ta soğumaya başlasın senden.
benim hareketlerime daha 2 ayda karışıp, kardeşimle ilişkime "görgu kurallarına ters" adı altında mudahale eden kim olsa soğurdum.
daha eve girmeden ortalığı karıştırma peşindesin heralde.

p.s: kardeşimin eşini çok seviyorum, kardeş olsak bu kadar severdim. çunku alttan alta manipulasyon yapmaya çalışan biri değil.

yav 2 aydır tanışıyorlarmış daha, bir de görücü usulü tanışmışlar. ne olacaktı sanki? bu kadar acele edilirse kimse birbirini tanımadan her türlü yanlış anlaşılma olur. adım gibi eminim iki kardeşin gülüşüp konuşmalarının abartıldığını ama kanıtlayamam elbette.

hele bir sevme, gelinlerin de eli armut toplamıyor sonuçta

İki aydır tanıdığın adamdan her şeyi beklersin tabi. Ya şimdi ben de çok tanımadığım bir ortamda, en çok tanıdığıma yapışırım. Nişanlısına alışamamış bile olabilir adam.
Hadi diyelim, adam gıcıklığına yapıyor, kardeşiyle bir olup konu sahibini dışlıyor. E yine dediğime geliyoruz. O zaman bu adamla mutlu olamaz ki. Adam evlenmeden böyleyse evlendiğinde neler olur neler.

hele bir sevme, gelinlerin de eli armut toplamıyor sonuçta

:)
sevmek tercih zorunluluk değil, dunya iyisi bir kız olduğu için, ima yoluyla bile olsa kardeşimle ilişkime karışmadığı için, kendi ailesinde de aynı terbiyeyi görduğu için karşılığında da iyi niyet göruyor. ayrıca çok guzel mesafeli ilişkimiz var, asla davet edilmeden gitmedik, hiç bir şeye zorlamadık, hiç bir şeye karışmadık. o da sağolsun iyi niyetten anlıyor.

eli armut toplamasa yani kötu bir insan olsaydı da bir şey yapmazdım, eğer göruşmek istemezse göruşmezdim, kardeşimle arama girse, kardeşim de kötu aklına uysa kardeşimin karaktersizliği der onunla da göruşmezdim. hayat sidik yarışı yapmak için çok kısa.

onunla neden guluyor değil konu, benimle neden gulmuyor aslında ahaha.
gelin kıskançlığı, görumce fesatlığından ziyade.
çunku hadi görumce fesat, damat da mı kızı gıcık etmeye çalışıyor.
tornadan çıkmış gibi duşunce tarzları ya, görumce seni sinirlendirmeye çalışıyor bıdıbıdıbıdı. e damat yuz vermesin gulmesin o zaman uyarılmaya ihtiyaç kalmadan.

O değil de iki aydır tanıdığın biriyle nişanlanmak da iyi cesaret. Adamın gülmemesinden daha büyük bir sorun zannımca.
Ben olsam bindik bir alamete der, bari şu adamı biraz tanıyayım evlenene kadar derdim. Ama konu sahibi görümce, kaynana, elti bermuda üçgenine dalmış bile erkenden. Sister, az bekleyeydin ya, adamı tanımıyorsun daha. Adamı tanı, emin ol, bundan bana herif olur de, sonra görümceyi alt edersin. Daha oralara var çünkü.

merhaba biraz abartıyorsunuz gibi geldi bana eğer anlatmadığınız başka bir şey varsa bilemem ama bu anlattıklarınıza bakarak gayet normal abi kardeş onlar gülüşebilirler bence siz sizin hakkınızda mı konuşuyor zannederek rahatsız oluyorsunuz?

Normal degil hatta sinir bozucudur kesin. Tepkimi koyardim..

Kardeş ilişkisine karışmak değil sadece toplum içinde olmaması gereken bir durum orda büyükler var ara sıra olsa neyse ama sürekli göz göze gelip gülme oluyor biri bişey konuşurken mesela
Bana göre bu durum alay etmekle eş değer. Eğer konu bi anı çağrıştıp bakışma oluyorsa bunu yapmak yerine, böyle böyle anıyı hatırlattı deyip anlatılır, hep beraber gülünür. Ben o hareketi yapanı yakaladığım an bozarım hiç gelemem. Çok terbiyesizce.

Bu durumu normalleştiren insanları gerçekten anlamıyorum. Konu sahibinin anlattığının benzerini yaşadım. Annem ben eşim ve kız kardeşi oturuyorken kız kardeşi eşimin kulağına birşey söylüyor ve gülüşüyorlar. Bu gerçekten size normal mi geliyor? Yani hadi beni geçtim yanımdaki anneme ayıp değil mi bu? Ne konuşacaksanız gidin ötede konuşun kulaktan kulağa konuşmak neyin nesi.

İki kardeş ilişkisinden ziyade bi hareket bu. Aynı şey ebeveynler arasında da yapılabilir veya iki arkadaş arasında da. Vs. vs. Kim olduklarının önemi yok, yapılan hareketin önemi var.
Toplum içinde bu tarz hareketlerin aradaki bağla değil, terbiyeyle alakası vardır bana göre.

Bende olsam bozulurdum hatta hakkımdami konuşuyorlar dalgamı geçiyorlar diye düşünurdum .haklı buldum seni .nişanlinla zaten konuşmuşsun yine konuş .gorumcenlede konuş hoşlanmadığıni dile getir.komik bı durum varsa hep beraber gulersiniz zaten

Buna benzer durumu ben yaşadım 3 yıl önce . kaynanam ve gorumcelerim bize gelmişti. Ben yatak odasına gidicektim çocuğu emzirmek için görümcem önümü kesip abimle annem özel konusuyorlar şimdi girme dedi ( benim evimde) sonra biz kavga ettik tabi benim evimde neyin özelini konusuyorsunuz benim yatak odama hangi hadle beni almıyorsunuz sizin yaptığınız ayıp dedim .ooo kaynana çıldırdii ben oğlumla özel konusamazmiyim bilmem ne falan bı benden bı ondan ve çıkarken oğluna kaynana ( bu kadın seni parmağında oynatıyor haberin yok ) dedi .çıkıp gidip gitti . oğluda kızdı ona .

Bu hoş bir davranış değil ben sana hak veriyorum

Son düzenleme:
Ya duruma göre dediğiniz iyi hoş da, ki herkesin muhabbet ettiği ortamda yapılan kabalık değildir, burada yine de terbiye vermek kimsenin haddine değil. Yapsınlar, konu sahibine ne yani? Beğenmiyorsa da evlenmesin, zira bu konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirirse, araları hem görümce hem damat beyle bozulur, böyle onunla ilgisiz ve anlamsız bir şeyden bozulması da yazık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…